Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia
bzykanie z mężem, wino, przespane noce...
Czy Ty czasem nie masz za dobrze?? 😎
Przesyłam uściski 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 23:30
Sylwucha, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia, wszystkie noworodki są śliczne i takie do schrupania 🙂 mój milusio śmierdzi. 😂 Chyba tą mazią..
O to karmienie się obawiałam.. nie chcialabym podawać mm, nawet to ujęłam w planie porodu. Chyba że będzie konieczność. Chciałabym, żeby mnie nauczyły go przystawiać. Brodawki mi już krwią podeszły, więc nie wiem, czy to nie wynika z techniki karmienia... Ale z tego co mówisz, to u was jest ok. Do 10% masy ciała ma prawo spaść.
Mocno miałaś nacięte krocze? Jak sobie radzisz w toalecie? Bo ja nie miałam lewatywy, mimo że o nią poprosiłam. Pani położna uznała, że skoro był stolec i wymioty tuż przed porodem, to lewatywa nie jest potrzebna. I pili mnie na dwójkę, a boję się.. -
Sylwucha wrote:Ounai, ryczę ze śmiechu przez Ciebie 😂😂😂 swój na swego zawsze trafi 😂😂😂
Padam na pysk. Zostały mi fronty w dolnych szafkach, umyć podłogi, wyprasować poszwy i ubrać pościel u nas w sypialni, wyprasować obrus i założyć. I pochować naczynia które myłam ręcznie bo jeszcze mokre były. Nie miałam już sił żeby zrobić więcej. Jutro odetchniemy trochę a w poniedziałek okna trzeba umyć bo we wtorek dzieci do szczepienia a w środę będą montować rolety. Teściowa oczywiście stwierdziła że galarety z karpia będzie robić. Powiedziałam jej ze nie zgadzam się bo po 1 my tego nie lubimy, a po drugie ona zrobi sobie galarety a ja potem 4h będę kuchnie sprzątać.kic83 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
edyciak. wrote:Lalia, wszystkie noworodki są śliczne i takie do schrupania 🙂 mój milusio śmierdzi. 😂 Chyba tą mazią..
O to karmienie się obawiałam.. nie chcialabym podawać mm, nawet to ujęłam w planie porodu. Chyba że będzie konieczność. Chciałabym, żeby mnie nauczyły go przystawiać. Brodawki mi już krwią podeszły, więc nie wiem, czy to nie wynika z techniki karmienia... Ale z tego co mówisz, to u was jest ok. Do 10% masy ciała ma prawo spaść.
Mocno miałaś nacięte krocze? Jak sobie radzisz w toalecie? Bo ja nie miałam lewatywy, mimo że o nią poprosiłam. Pani położna uznała, że skoro był stolec i wymioty tuż przed porodem, to lewatywa nie jest potrzebna. I pili mnie na dwójkę, a boję się..BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
SzalonaOna wrote:Uwielbiam Twoje rozmowy z teściowa 😂BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Wik, Ounai, teraz tak ładnie zjadł ze nie dałam tego mm, no zobaczymy jak w nocy będzie 👍
Edyciak, nie wiem ile szwów czy ile cm, ale wiem że na cięte tyle że jeden szew jest już na pośladku.
Mnie położna zapytała o lewatywę i ja poprosiłam, inaczej na pewno wyszłoby w trakcie 🙈
Jeśli chodzi o dwójkę to jeszcze nie robiłam, ale pierwsze co w domu zrobię to posmaruję moje hemoroidy, wyskoczył mi taki większy i mniejszy, nie bolą ale są więc mam nadzieję że szybko się wchloną. Jeśli l chodzi o siku, to mam ze sobą butelkę z dziubkiem i przed sikaniem nalewam do niej letnią wodę, a potem polewam krocze woda z butelki i oddaje mocz, nic nie boli a przy okazji spłukuje się krew i nie robią się skrzepy 👍Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, właśnie mi się pojawiło. Zajęcia z fizjoterapeuta o tym jak rozpoznać wzmozone napięcie albo obniżone itd. Ogólnie o rozwoju dzieci
https://fb.me/e/5RKAdTorx
Tym samych kończę do następnego karmienia i idę spać. Dobrej nocy!kic83 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia, moj maly tez spadl duzo z wagi ( 3840 sie urodził 3420 przy wyjsciu )do tego żółtaczka się pojawiła w 2 dobie ( 1 dzien nie jadl nic stres poporodowy w drugi juz ssal ale ja mleka nie miałam i polozna sama dala MM zeby się nie odwodnił i żółtaczka nie zaostrzyła na początku kazala karmić piersią a potem.podac troche MM ale nie więcej niż 50 ml żeby się nie spodobało malemu ze leci duzo i szybko żeby nie zniechęcić do piersi i tak kazala mi robic tez w domu jak wyjde i 2 dni po wyjsciu dokarmiałam ,drugiego dnia juz mniej bo juz miałam duzo swojego mleka i malemu to starczało , ważne bylo też dla mnie żeby się nie odwodnił i głodny nie był i żółtaczka się zmniejszyła.
Edyciak, ja w dzień porodu wstajac wyczytałam w artykule ze masturbacja i orgazm dzięki niej moze przyspieszyć poród no i mowie napewno nie zaszkodzi no i w ten dzień urodziłam 🤭🤭🤭
Co do kąpieli tutaj nie kapią dzieci, i zalecaja nawet raz na tydzień a na codzień przemywac tylek poprostu i ja tak tez robie.
Co do odchudzania to swieta nie są najlepszym czasem na dietę no ja nie umiem sie oprzeć tym wszystkim potrawą 😒😒😒😓
Ale może nowy rok nowa JA !! 💪💪💪💪😁
Myslicie ze pierogi z kapusta czy krokiety zaszkodza maluszkowi?Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Powiedzcie coś o przebiciu pęcherza płodowego? Ounai miałaś to prawda? Kiedy można to wykonać, kiedy lepiej nie, jak to wygląda?30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
nick nieaktualnyStokrotka027 wrote:Lalia, moj maly tez spadl duzo z wagi ( 3840 sie urodził 3420 przy wyjsciu )do tego żółtaczka się pojawiła w 2 dobie ( 1 dzien nie jadl nic stres poporodowy w drugi juz ssal ale ja mleka nie miałam i polozna sama dala MM zeby się nie odwodnił i żółtaczka nie zaostrzyła na początku kazala karmić piersią a potem.podac troche MM ale nie więcej niż 50 ml żeby się nie spodobało malemu ze leci duzo i szybko żeby nie zniechęcić do piersi i tak kazala mi robic tez w domu jak wyjde i 2 dni po wyjsciu dokarmiałam ,drugiego dnia juz mniej bo juz miałam duzo swojego mleka i malemu to starczało , ważne bylo też dla mnie żeby się nie odwodnił i głodny nie był i żółtaczka się zmniejszyła.
Edyciak, ja w dzień porodu wstajac wyczytałam w artykule ze masturbacja i orgazm dzięki niej moze przyspieszyć poród no i mowie napewno nie zaszkodzi no i w ten dzień urodziłam 🤭🤭🤭
Co do kąpieli tutaj nie kapią dzieci, i zalecaja nawet raz na tydzień a na codzień przemywac tylek poprostu i ja tak tez robie.
Co do odchudzania to swieta nie są najlepszym czasem na dietę no ja nie umiem sie oprzeć tym wszystkim potrawą 😒😒😒😓
Myslicie ze pierogi z kapusta czy krokiety zaszkodza maluszkowi?
Uuu następna szycha do odchudzanka 😍Stokrotka027 lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Angelica - masz dietę rozpisana przez dietetyka ?czy jak u Ciebie wyglada przestrzeganie tej diety cukrzycowej?
Pytam bo pewnie czeka mnie to samo.7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Ounai wrote:Do uroginekologicznego warto, do zwykłego zależy po co
Motylku nie sądzę. Ja też kilka razy miałam takie mleczne kryzysy i okazywało się że to skoki były za każdym razem. Ostatni kryzys powoli właśnie się kończy tym, że Marta łapie stopy w ręce, przewraca się na brzuch, gada, pluje, łapie zabawki i wkłada je do buzi
Sol, ja nie chciałam rodzić w Ujastku bo właśnie tam jest taka taśmowa. Oni są nastawieni na zarabianie więc szybko, szybko i następna. Jak nie ma postępu porodu to nie pomagają tylko cesarka. Lekka żółtaczka? Zamiast zostawić i sprawdzić to do domu. Byle jak najwięcej pacjentek. Tak więc ja ostatecznie wybrałam Kopernika, ale Nowa Huta to było dla mnie za daleko po prostu.7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
kic83 wrote:Sylwia
bzykanie z mężem, wino, przespane noce...
Czy Ty czasem nie masz za dobrze?? 😎
Przesyłam uściski 😚
A jak Twoje noce Darling? Śpisz już więcej? Btw, kiedy dzieci zaczynają ząbkować? Pamiętasz jak było u córki?
kic83, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Julik wrote:Powiedzcie coś o przebiciu pęcherza płodowego? Ounai miałaś to prawda? Kiedy można to wykonać, kiedy lepiej nie, jak to wygląda?
Julik, nie analizuj za dużo, nie stresuj się. Podejdź zadaniowo. Owszem, będzie bolało, ale powiedz sobie "zrobię wszystko, żeby jak najszybciej urodzić i mieć to z głowy". Zadaniowo. Jutro masz jedno zadanie - urodzić swoje dziecko. A personel szpitala - nie zapominaj o tym - robi wszystko co może, żeby Ci w tym pomóc. Zaufaj swojej położnej. Ona naprawdę będzie chciała Ci pomóc jak tylko może. Słuchaj jej rad, nawet jeśli wydaje Ci się, że nie dasz rady zrobić tak jak Ci mówi. W nas kobietach drzemie ogromną siła i potrafimy dużo więcej niż nam samym się wydaje. Dasz radę, a jeśli nie, to na pewno położna w odpowiednim momencie podejmie z lekarzem decyzję, że czas na cc. Już jutro będziesz mogła tulić swoje maleństwotrzymam kciuki
Lalia, Julik lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:Ciekawe która jeszcze się tu czai. Pewnie Kic z tym swoim hot ciałkiem mimo wieku i ciąży. Ba! Mimo 2 ciąży
Padam na pysk. Zostały mi fronty w dolnych szafkach, umyć podłogi, wyprasować poszwy i ubrać pościel u nas w sypialni, wyprasować obrus i założyć. I pochować naczynia które myłam ręcznie bo jeszcze mokre były. Nie miałam już sił żeby zrobić więcej. Jutro odetchniemy trochę a w poniedziałek okna trzeba umyć bo we wtorek dzieci do szczepienia a w środę będą montować rolety. Teściowa oczywiście stwierdziła że galarety z karpia będzie robić. Powiedziałam jej ze nie zgadzam się bo po 1 my tego nie lubimy, a po drugie ona zrobi sobie galarety a ja potem 4h będę kuchnie sprzątać.
Kicku buziaki 😘Ounai, kic83 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Ostatecznie się poddałam. Rozmroziłam Mleko, dostała z butli 120ml i śpi. Zobaczymy na jak długo 🤔
Ide w kimono póki mogę 😂
Sylwia - Zazdro nocek! I bzykania! I wina 🙊😍
Na razie jest ok, czekam na ząbkowanie 😎SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Stokrotka027 wrote:Lalia, moj maly tez spadl duzo z wagi ( 3840 sie urodził 3420 przy wyjsciu )do tego żółtaczka się pojawiła w 2 dobie ( 1 dzien nie jadl nic stres poporodowy w drugi juz ssal ale ja mleka nie miałam i polozna sama dala MM zeby się nie odwodnił i żółtaczka nie zaostrzyła na początku kazala karmić piersią a potem.podac troche MM ale nie więcej niż 50 ml żeby się nie spodobało malemu ze leci duzo i szybko żeby nie zniechęcić do piersi i tak kazala mi robic tez w domu jak wyjde i 2 dni po wyjsciu dokarmiałam ,drugiego dnia juz mniej bo juz miałam duzo swojego mleka i malemu to starczało , ważne bylo też dla mnie żeby się nie odwodnił i głodny nie był i żółtaczka się zmniejszyła.
Myslicie ze pierogi z kapusta czy krokiety zaszkodza maluszkowi?
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
SolAngelica wrote:Słyszałam że jak wykupisz apartament to wokół ciebie skaczą ale jeszcze dziś usłyszałam że tam jest taka taśmowka że łatwiej o zakażenie koroną. Więc chyba jednak zostanie Żeromski. Mąż zobaczy mała choć na chwilę ale przynajmniej będę pewna opieki
Sylwia, niektóre dzieci już mając 4 miesiące mają pierwszy ząbek. Mój syn późno ząbkował, ale nie pamiętam dokładnie kiedy.
Stokrotka, mleko powstaje z krwi i kapusta nie spowoduje wzdęcia u dzidziusia. Jedynie trzeba uważać na alergeny. Ja już milion razy jadłam kapustę. Z resztą jem wszystko, jedynie pomidory wycofałam z diety bo obsypywało młodą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 00:53
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔