X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Pierniczki miękkie zaraz po upieczeniu:
    500g mąki
    200g cukru
    100g masła
    2 łyżki miodu
    2 jajka
    2 łyżki śmietany 18%
    1,5 łyżeczki kakao
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 opakowanie przyprawy do piernika (40g)

Masło, miód, cukier, przyprawę do piernika i kakao zagotować aż cukier się całkowicie rozpuści. Wyłączyć gaz i wsypać 250g mąki (daję mniej żeby się grudki nie zrobiły 50/100g, a ta reszta później do wyrobirnia ciasta) szybko ale dokładnie wymieszać, zostawić do lekkiego ostygniecia.
    Do przestudzonej masy dodać jajka, śmietanę, proszek do pieczenia, sodę rozpuszczoną w łyżce wody oraz resztę mąki i zagnieść ciasto.
    Następnie włożyć do lodówki na 30min.
    Schłodzone ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować na ok. 5mm ( grubsze będą bardziej miękkie).
    Piec w temperaturze 180st z termoobiegiem 5min., Bez termoobiegu góra-dół 6/7min ( ja i tak zawsze sprawdzam nin wyjmę żeby nie były surowe).

Akurat dziś robimy 🙂 moje ciasto już jest w lodówce 🙂
    Dziękuję dziękuję ❤️

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga Tobie poszło w sam brzuszek 😁

Ja przed ciążą ważyłam 46kg ale jestem dość niska bo 160cm.
    Teraz waze 46,8 -47kg.

Trochę się boje,że jeśli nadal będę musiała leżeć przez szyjkę, to mocno przywalę z wagą a wiadomo,że jednak wolałabym uniknąć mocno nadprogramowych kilogramów.

Do tej pory codziennie spacerowałam, jakiś obiad, sprzątnie więc mniejszy lub wiekszy ale ruch zawsze był.
    A teraz? No teraz to ciągle leżę a ruch ograniczony do minimum.

Wiadomo ,że zdrowie malucha jest najważniejsze ale jednak gdzieś tam z tyłu głowy mi świta, to że w miarę możliwości chcilabym utrzymać chociaż jako tako dobrą formę.

klz9df9hix7ly771.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Teraz waze 46,8 -47kg.

Trochę się boje,że jeśli nadal będę musiała leżeć przez szyjkę, to mocno przywalę z wagą a wiadomo,że jednak wolałabym uniknąć mocno nadprogramowych kilogramów.

Do tej pory codziennie spacerowałam, jakiś obiad, sprzątnie więc mniejszy lub wiekszy ale ruch zawsze był.

Wiadomo ,że zdrowie malucha jest najważniejsze ale jednak gdzieś tam z tyłu głowy mi świta, to że w miarę możliwości chcilabym utrzymać chociaż jako tako dobrą formę.

U mnie też 160cm 😊 ja właśnie niestety większość ciąży musiałam leżeć, praktycznie zero aktywności i niestety myśle że to też przełożyło się na te 14kg, ale na to mam wpływ teraz po ciąży, więc po prostu trzeba będzie trochę o siebie zadbać i myśle, że do lata nie będzie tragedii😅

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku przypominam, że Ty urodziłaś trójkę dzieci! Nie ma co się porównywać, uważam że zarówno kobiety które noszą rozmiar S jak i te co noszą L, XL mogą wyglądać seksi! A Ty jesteś tego znakomitym przykładem❤️

ZielonaHerbata, SzalonaOna, Inaa89, Lalia, Nowastaraczka, edyciak., dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wow wygląda to jak furgonetka pieluch 😂

Bo to jest furgonetka pieluch i chusteczek 😂 jakies 200szt pieluch i karton chusteczek 😂

🔸28 lat

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Teraz waze 46,8 -47kg.

Ja cala ciaze prawie leze, nie wiele robie.
    Odpoczywam na zapas, uwielbiam slodycze (nie jem od 1,5miesiaca dopiero ze wzgledu na diete) i codziennie jadlam tabliczke czekolady. A przytylam do tej pory 6kg tylko. A bylam pewna ze 20 to bedzie minimum :) wiec moze nie bedzie tak zle!

🔸28 lat

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    My kończymy dziś miesiąc 🥰
    A jutro wg kalendarza są imieniny naszego niemowlaka 😀
    Proszę bez cytowania zdjęcia:)
    Ale on urósł i się zmienił. Już taki chłopczyk prawdziwy! Ekstra!

Dziewczyny, ale pięknie wyglądacie. A my dalej kończymy ogarniać. Teściowa się przebrała i jeb piżama na podłogę. Nie mam pytań 🤦‍♀️

Zulugula lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ale on urósł i się zmienił. Już taki chłopczyk prawdziwy! Ekstra!

Dziewczyny, ale pięknie wyglądacie. A my dalej kończymy ogarniać. Teściowa się przebrała i jeb piżama na podłogę. Nie mam pytań 🤦‍♀️
    Weź jej ta piżamę połóż na miejsce torebki. Niech wie, że to jej i sama schowa 😂

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ja cala ciaze prawie leze, nie wiele robie.
    Odpoczywam na zapas, uwielbiam slodycze (nie jem od 1,5miesiaca dopiero ze wzgledu na diete) i codziennie jadlam tabliczke czekolady. A przytylam do tej pory 6kg tylko. A bylam pewna ze 20 to bedzie minimum :) wiec moze nie bedzie tak zle!

Ja mam IO więc muszę uważać co jem, do tego zapewne wyjdzie mi cukrzyca ciążowa.
    Już nie pamiętam kiedy jadłam czekoladę 🤤🤤😭😭

klz9df9hix7ly771.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dziewczyny ale z Was petardy.
    Inga wyglądasz jak milion dolców. 🤩

Motylku gdzie ty niby masz te kg???? Wyglądasz ślicznie. 😍 Jak milion euro.

Zulu maluszek cudowny. Śliczne zdjęcie takie świąteczne.

Zulugula, SzalonaOna, Inga28 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszła do sklepu po chleb. Wie, że trzeba nam pomóc to co? Pizemke wybierała mojemu dziecku 🤦‍♀️ jak wróciła to mówimy że ma się zająć Marta. Ale stwierdziła, że ona ogarnie i Martę i Tymka. Efekt taki, że właśnie zajmuję się Martą. Mówię "wyprasuj mi obrus w takim razie". To stwierdziła, że żelazko jest zepsute 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Teraz możecie sobie wyobrazić jak by to wyglądało jakby mi te galarety robiła na Święta. Matko z córką, jak mnie ona drażni!!!!

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Weź jej ta piżamę połóż na miejsce torebki. Niech wie, że to jej i sama schowa 😂
    Mojej teściowej bałagan nie przeszkadza, więc gdzie położę tam będzie leżeć

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai współczuję. 🤦‍♀️
    Na ile przyjechała?

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najlepsze. My biegamy jak głupi żeby się wyrobić a moja teściowa staje na środku pokoju i mówi "patrz jaką ładną piżamkę mu kupiłam. No zobacz, ładna? Może być?" nakrzyczalam na nią, że mam w dupie tą piżamkę bo jakby nie zauważyła jest dalej rozpierdziel, podłogi do umycia, rzeczy do odłożenia i nie będę teraz oglądać piżamki i gości w bałaganie witać. Mówię Wam, ona jest jak dziecko. Dosłownie jakbym słyszała" zobacz mamo, ładny obrazek namalowałem?". Już pominę, że mąż krzyczy na syna a ona" ciiio, nie krzycz, on mały jest". Ja mówię synowi "biegnij wrzucić papiery do śmieci, idź odnieść zabawki" a ona "no nie goń go tak już". No tak, dzidzi pięciolatek :/ a wczoraj uslyszałam, że nie mogę mu dziś obciąć paznokci, bo dziś jest jego święto 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    A to dopiero 1 dzień razem. Jeszcze tydzień 😭😭😭

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ouinai współczuję. 🤦‍♀️
    Na ile przyjechała?
    Na całe Swieta 😭😭😭😭

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Na całe Swieta 😭😭😭😭
    Wow. No to musisz wyzwolić w sobie najgłębsze pokłady cierpliwości bo wybuchniesz.
    Jeśli przetrwasz dzisiejsza imprezę to chyba już będzie lżej. Trzymaj się.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek, Inga i ja powtórzę pięknie wyglądacie!! ❤
    Szybki powrót do formy! 💪

Zulugula , piękne zdjęcie slodki synus !!💙

SzalonaOna, Zulugula, Inga28 lubią tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Na całe Swieta 😭😭😭😭
    Uuuu szczere wyrazy współczucia 🙊😪

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja chyba naprawdę mam mało mleka, ona jest ciągle głodna, dlatego taka niespokojna :( rozmrażam kolejna porcje mleka, jeśli się uspokoi po tym, to chyba wszystko jasne :(

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam isc po porodzie do fryzjera , kosmetyczki zrobic cos dla siebie i dupaa.. mi wszystko pozamykali ciule !!😓😓 I jak to Kic mówi dalej jestem jak Kupa 😩😩😩🙈🙉

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
‹‹ 2634 2635 2636 2637 2638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ