X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas już teściowa dzwoniła, żeby broń Boże nie brać tego wózka (co mamy okazję) z Londynu, bo wirus tam i z wózkiem przybędzie 🤦‍♀️

Ounai, wszystkiego najlepszego dla synka 🎉 fajnie to urzadzilas :)

Motylek, Inga, ślicznie wyglądacie 😍

Motylek, gdzie ten rozmiar L ?😯 super wyglądasz!

My dzisiaj urzadsilismy sobie małą sesję, później byliśmy w centrum na spacerze i padam ...krzyż mnie boli od wypinania brzucha do zdjęć :D mój M znowu wykazał się anielską cierpliwością :D a to kilka z nich:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 13:49

kar_oliv, Ounai, Suszarka, Ania81, Belie, Ladyo, SzalonaOna, calanthe, KarolinaMaria, Nikaa92, Lalia, Inaa89, dmg111, Zulugula, Karenira, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, mam jutro ktg w szkole rodzenia, wizyty w sumie już nie mam. Do szpitala mam się zgłosić 7-10 dni po terminie (w zależności od szpitala) i muszą się mną zająć bez skierowania czyli pierwszy termin wypada w piątek. Ja też staje na głowie i cisza, nawet zaczęłam się sama badać 😂 w środku ale mam za krótkie palce i nic nie czuję.

Ounai ale było pysznie 😁😁😁 Super tort! 🍰

Ounai lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz mogę coś opowiedzieć. To była nasza pierwsza taka impreza bo wcześniejsze nigdy nie mieliśmy warunków, więc ja się stresowałam strasznie. Przyjechało całe moje rodzeństwo i mama ich babcia nocy i teściowa. Moja mama z teściową przez pół imprezy licytowały się która lepiej zajmuje się wnuczka. Nowy istna komedia. Mąż przyniósł butlę z helem i wszyscy płakaliśmy ze śmiechu zaciągając się tym helem i mówiąc po tym. Młody zachwycony i imprezą i tortem img wszystkim. Siostra ma 3-miesięcznego psa który był wychowywany z dziećmi więc pies był zachwycony i Martą i Tymkiem. A catering po prostu miazga. Zapłaciliśmy 250zl, każdy mógł brać ile chciał, jedzenie było przepyszne, aż wystawiliśmy im z mężem opinie w necie. Bomary możemy na spokojnie oddać jutro. Tak więc jeśli nie otworzą knajp to rozważamy catering na chrzciny od nich bo wszystko było obłędne. Wędliny i sałatki nawet nie wyjęliśmy z lodówki. Teraz tylko ciężko Martę uśpić bo biedaczka przeżywa, ale na imprezie klasa. Ładnie spała przy gościach, była grzeczna na rękach u dziewczyny mojego brata najmłodszego, którą po raz pierwszy widziała na oczy. Mówię Wam, tak mi się podobało, że chrzciny już bez stresu mogę robić, tylko muszę ogarnąć duży stół i dokupić sztućce i talerze :D

Edit:
    Zdjęcie salonu jest już po imprezie więc cóż, wygląda jak wygląda ;) ale chciałam pochwalić się nasza girlandą z 50 balonów. Nie wiem tylko co ja z nią teraz zrobię 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 22:32

Tajka, kar_oliv, Suszarka, Ania81, Gagatka, Lalia, Inaa89, Inga28, Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka.
    super sesja, ile kreacji!
    W ogóle brzuszka nie widać jeszcze, taki malutki i zgrabniusi!.
    Jacy Wy ładni i młodzi, w jakim wieku jesteście?

Tajka lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, jesteś silną mamuśką, na pewno z Olusiem bedsie wszystko dobrze i spędzicie wspólnie święta wszyscy razem 😍

Ounai, super, że wszystko się tak udało i jesteście zadowoleni:)))

Ounai, Lalia lubią tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia co do immuglobiny. Ja mam A RH -.
    Pierwszy zastrzyk w ciazy, drugi do 48h po. Najczesciej dostawalam na drugi dzien po porodzie. Konfliktu nie mialam.

Lalia lubi tę wiadomość

• Tajka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Tajka.
    super sesja, ile kreacji!
    W ogóle brzuszka nie widać jeszcze, taki malutki i zgrabniusi!.
    Jacy Wy ładni i młodzi, w jakim wieku jesteście?

Hehe ,dzięki! 😍 no z tym brzuszkiem to różnie, ale dzisiaj jakoś się Majeczka chowała :D
    Ja mam 30, mąż 31 :)

Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka super sesja, piękni Wy 😍

Tajka lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka piękne zdjęcia!
    Właśnie sobie zdałam sprawe,że nie mam ani jednego zdjęcia z brzuszkiem. W lutym chcemy iść na sesję zdjęciową. Ale w sumie może też sobie coś sami strzelimy w domu przy choince 😁😁🎄

Tajka lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, wiadomka że Olek jest dzielny, przecież to Twoje geny! 💪 Super wszystko ogarniasz. Niedługo będziecie razem w domu na święta, tak jak chciałaś. Dzisiaj na pewno poza całą sytuacją jeszcze hormony dają Ci w kość. Nasza biedna. Jutro będzie lepiej 🤗
    My mamy z mężem konflikt ale zastrzyku w ciąży nie brałam, dostanę dopiero w szpitalu po porodzie. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno jeśli jest konflikt to ta pieprzona żółtaczka może być właśnie taka silniejsza jak u Was. Ale wiesz na pewno że nie mają zamiaru podać zastrzyku, czy na razie go nie zrobili? Kurcze to jest ważna kwestia, koniecznie sobie tego przypilnuj.

Ounai, jak zobaczyłam to jedzenie to Bożeeee 🤤 i jak uwielbiam gotować, tak za 250zł by mi się nie chciało paprać samej. Super decyzja z cateringiem. Bardzo się cieszę że wszyscy zadowoleni. Tak czułam że mimo gorączki przygotowań i nerwów wszystko super wyjdzie 🥳

Tajka, piękne zdjęcia, zostanie Wam świetna pamiątka ♥️

Kar, z samodzielnego badania się nie śmieję bo też próbowałam niedawno, hahahaha 😂 ale też nic nie wygmerałam 😂 myślę że nie bez powodu lekarze badają na tych fotelach gdzie dostęp do strategicznych miejsc jest łatwy 😂

Tajka, kar_oliv, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia ja dostałam immuno w 28 tyg. Po porodzie nie. Matylda ma moja grupę krwi.

Ogólnie dostałam zastrzyk po porodzie z synem i córka, ale dlatego, że w tym 28 tyg nie dostałam

Lalia lubi tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, przykro mi, że musisz przeżywać taki stres i to sama 🥺 plusem sytuacji jest to, że synek może 'opalać się' w Twojej sali. Nie musicie się rozdzielać. Widzę też, że masz tam świetny, wspierający personel. Jesteś bardzo dzielną mamą! Dobrej nocy ;*

Lalia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Lalia, wiadomka że Olek jest dzielny, przecież to Twoje geny! 💪 Super wszystko ogarniasz. Niedługo będziecie razem w domu na święta, tak jak chciałaś. Dzisiaj na pewno poza całą sytuacją jeszcze hormony dają Ci w kość. Nasza biedna. Jutro będzie lepiej 🤗
    My mamy z mężem konflikt ale zastrzyku w ciąży nie brałam, dostanę dopiero w szpitalu po porodzie. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno jeśli jest konflikt to ta pieprzona żółtaczka może być właśnie taka silniejsza jak u Was. Ale wiesz na pewno że nie mają zamiaru podać zastrzyku, czy na razie go nie zrobili? Kurcze to jest ważna kwestia, koniecznie sobie tego przypilnuj.

Ounai, jak zobaczyłam to jedzenie to Bożeeee 🤤 i jak uwielbiam gotować, tak za 250zł by mi się nie chciało paprać samej. Super decyzja z cateringiem. Bardzo się cieszę że wszyscy zadowoleni. Tak czułam że mimo gorączki przygotowań i nerwów wszystko super wyjdzie 🥳

Tajka, piękne zdjęcia, zostanie Wam świetna pamiątka ♥️

Kar, z samodzielnego badania się nie śmieję bo też próbowałam niedawno, hahahaha 😂 ale też nic nie wygmerałam 😂 myślę że nie bez powodu lekarze badają na tych fotelach gdzie dostęp do strategicznych miejsc jest łatwy 😂
    Naprawdę było przepyszne. 20 kawałków mięsa (można samemu wybrać - ja wybrałam rolady Śląskie, devolay z pieczarkami, schabowe, nuggetsy dla dzieci i polędwiczki w sosie borowikowym), do tego ziemniaczki z wody +frytki +ziemniaczki opiekane (jeszcze można wybrać kluski śląskie i duffinki) i 3 rodzaje surówek oczywiście też do wyboru. Sos był w osobnych pojemniczkach. Tak, że do Świąt obiady już mamy i chyba nawet na Święta nam zostanie ;)
    Nawet goście powiedzieli, że za te pieniądze miazga :)

Tajka, uwielbiam na Was patrzeć, piękni jesteście

kar_oliv, Ania81, Suszarka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, żółtaczka bardzo często się zdarza. Oluś poleży w solarium, szybko mu to spadnie i pójdziecie do domu. Ja bym wolała tak niż się stresować w domu czy spada bilirubina czy nie. Dasz mu mm i moment wypluczecie to paskudztwo a potem na luzaka już będziesz sobie karmić piersią. No stress :)

Motylku, Matylda jest taka piękna i tak, zgadzam się z dziewczynami, że te oczy.... Przepadłam!

Uciekam spać, bo jutro sprzątanie od nowa, tym razem po imprezie 😂

SzalonaOna, Lalia, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Lalia, żółtaczka bardzo często się zdarza. Oluś poleży w solarium, szybko mu to spadnie i pójdziecie do domu. Ja bym wolała tak niż się stresować w domu czy spada bilirubina czy nie. Dasz mu mm i moment wypluczecie to paskudztwo a potem na luzaka już będziesz sobie karmić piersią. No stress :)

Motylku, Matylda jest taka piękna i tak, zgadzam się z dziewczynami, że te oczy.... Przepadłam!

Uciekam spać, bo jutro sprzątanie od nowa, tym razem po imprezie 😂
    Oczka ma magiczne, to fakt. A już tak "mądrze" patrzy na nas i na zabawki... Szok!!!

• Lalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście niesamowitym wsparciem dla mnie 💙 niestety już widzę pierwsze efekty mm, bo to mleko Nan jest w takich mini buteleczkach z beznadziejnym turbo smoczkiem z którego pewnie nawet wypływa bez ssania 🤦‍♀️ i mimo że zaczynam przystawiać synka najpierw do piersi, a potem dopiero mm, to chyba już załapał że z cyca to się trzeba namęczyć a z butli leci i nie dość że coraz słabiej ssie, to nawet trudniej mi go przystawić. Ale kazałam mężowi zebrać z domu moje butelki, więc nawet jeśli nie uda się z laktatorem i moim mlekiem, to będę mu przelewać to mm do bardziej wymagających smoczków.
    No ale jedno muszę przyznać : je przepięknie to mm 😍😍😍

Herbata, u nas nie ma ani odwiedzin ani porodów rodzinnych więc mąż zna synka tylko z Messengera, ale jest w nim zakochany 🤭💙 cały czas pyta o niego, nie pisze mi już smsow "kocham Cię" tylko "Kocham Was" 😍😍 nie spodziewałam się, że synek skradnie jego serce aż tak ♥️♥️♥️

edyciak., KarolinaMaria, Fragaria, Inaa89, kar_oliv, Enigvaa, ZielonaHerbata, Ania81, Suszarka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszareczko, już mi nie mogą podać w razie czego, bo ja urodziłam w piątek o 7:12, a 48 h minęło w niedzielę rano 🤷‍♀️ i trochę nie rozumiem o co chodzi i czemu mały nie ma oznaczonej grupy krwi 🤷‍♀️ jutro na obchodzie to będzie moje pierwsze pytanie!

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz pisała też, że w środę lub czwartek będzie miała cc :)

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik - jutro już utulisz synka 😍 będzie Cudnie, Zobaczysz 💙

Ewa88 - jak u Ciebie? Jakieś plany jeśli sam poród nie ruszy?

Kar oliv - zaciskam kciuki, żeby Cię wzięło znienacka! :) a jeśli nie, to wiesz kiedy stawic się do szpitala?
    .
    Lena07 - fajnie by było jakbyś urodziła w tym tygodniu, trzymam mocne kciuki :)

Meggi - za Ciebie też zaciskam, depczesz po piętach dziewczynom :)

Suszarka - Ty pięknie zakończysz ten rok porodem :) czuję, ze rozpakujesz się zaraz PO Świętach :)

kar_oliv, Ania81, Suszarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie za mnie kciuki, o 8.30 pyyyyszna Glukoza z rana 🙀 bleee. Trzeba przeżyć :)

Lalia, kar_oliv, Ania81 lubią tę wiadomość

‹‹ 2638 2639 2640 2641 2642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ