Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetka, no niezlą masz laktacje! To dobrze 😀
Motylku o kurcze, biedna, wspolczuje Wamale najwazniejsze, zebyscie byli zdrowi, jesli P przechodzi bezobjawowo, to moze sie nie zarazicie lub tez tak to przejdziecie! Ściskam
Kicku, jak Wiki? Przeciwgoraczkowe pomogly?SzalonaOna lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Annia wrote:Emdar witaj. Mój Mikołaj też z tych dzieci co nie śpią, marzę o tym, żeby spał 4 godziny ciągiem w nocy. 🥺 Plus ja też jestem absolutny śpioch (podobno już od niemowlęcia
).
Motylku strasznie współczuję Wam kwarantanny na Święta...
Kicku jak córka? Z kim mieliście spędzać Wigilię?
Annia, u mnie to samo..II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Kochane dziewczyny z okazji Świąt Bożego Narodzenia chciałabym Wam i całym waszym rodzinom życzyć dużo miłości, zdrowia, spokoju, uśmiechu, radości. Żeby wasze marzenia się jak najszybciej spełniły aby można było marzyć dalej.
Pięknych świąt.😘😘😘
Inaa89, emdar, Ania81, kar_oliv, Zulugula, Karenira, Enigvaa, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Ja za to ucze się bezwstydu, wywalam cyca gdzie popadnie przy swojej mamie.
Anetka, nie martw się. Ja miałam wiele razy, zdarzało mi się całować synka i nigdy się nie zaraził.
Ladyo, niestety wróciła 😂
Motylku współczuję. A gdzie mieliście spędzać święta? Mój mąż mówi, że to jego marzenie, żeby dostać kwarantannę i mieć święty spokój.
5 lat temu o tej porze byłam już po śniadaniu, prysznicu, goleniu Bożenki i dojeżdżałam do szpitala ze skurczami co 10 min pewna, że mi pogratulują pięknej akcji i zabiorą na porodówkę. W zamian za to usłyszałam że mam niski próg bólu i w Święta nie urodzę. O 21:25 usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie - krzyk mojego pierworodnego i od tego czasu moje życie zmieniło się już na zawsze. Teraz ten mały krzykacz pyskuje właśnie babci 😂Ania81, emdar, Nowastaraczka, Zulugula, Enigvaa, dmg111, Inaa89, edyciak. lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Annia, ja to już całkiem zmniejszyłam oczekiwania co do nocy😔 4 h snu bez przerwy wydaje mi się nieosiągalnym marzeniem😟. Marzę chociaż o pobudkach co 3h...I i tak mam świadomość ze nie mam źle,bo rano czasem odeśpię nawet ze 3-4h(mąż na działalności, pracuje z domu,kiedy i jak chce),ale i tak mnie to męczy potwornie....
Motylku, współczuję kwarantanny. A jak się mąż czuje?Annia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Dzien dobry.
Udało mi się troszeczkę nadrobić i przeczytać mnóstwo cudownych zyczen świątecznych do których chciałabym się dołączyć. Kochane chciałabym Wam życzyć zdrowych i spokojnych świąt spędzonych w rodzinnym gronie. Mamuska zycze przespanych nocy, naszym ciężarówka szybkich i bezbolesnych porodów a starającym się o mały cud by w następne święta mogly się nim juz cieszyć.
Motylku współczuję kwarantanny, mam nadzieje ze przejdziecie to bezobjawowo.
Laila super ze wyszliście z Aleksem do domku i święta spędzicie razem.
Szczypanie dziecka....chora akcja i brak mi słów na głupotę niektórych ludzi.....
Moja teściowa tez nie lepsza mamy 2 miesieczne dziecko i chcemy dzisiaj zaliczyć i moja mame i teściowa wiec mowie ze będziemy u niej o 16 a ona na to "tak szybkooo??" Nie no o północy przyjedziemy i tak wyjdzie i ze jak posiedzimy po 2 h u każdego to w domu zladujemy cos kolo 21, tez jest egoistyczna i patrzy tylko na siebie i tez pyta się o coś a robi po swojemu. Ostatnio jej to grzecznie wygarnęłam w smsach wiec zobaczymy jaki będzie dalszy efekt. Nie dam sobą pomiatać i narzucać sobie jej zdania. Tak samo ciągle porównuje Kubę do swoich synow, ze na buzi to wygląda jakby zaczynała je alergia pokarmowa bo jej K tak tez mial itd.. Nie no jestem taka zła matka ze nie rozmawiam z pediatra przeciez i mam w dupie co ma na buzi moj syn....taka jest zajebista ze jak przewijała Kubę z kupy to brudna obsrana chusteczka zaczynała siusiaka mu wycierac jakby ktoś jej chusteczki wydzielał wiec zwróciłam jej uwagę no bo sory ale to dziecko i my będziemy się męczyć jak zlapie jakieś zapalenie cewki moczowej. Tak więc wcale nie mam ochoty tak jak większość z Was spędzać czasu z teściowa.....życzę dużo cierpliwości Wam i sobie jeżeli chodzi o teściowe xD
Tak na koniec..... WESOŁYCH ŚWIĄT 😁😁emdar, Ounai, Lalia, kar_oliv, Ania81, KarolinaMaria, SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Ja ostatnio jak karmiłam tato wszedł mi do pokoju i gadke w najlepsze sobie urządził... troche to było krępujące
Albo teściowa, podeszła pattzy jak.karmie,.patrzy maojego.suta i pyta czy może.popatrzeć kiedy już stoi i patrzy...
Jeszcze te resztki godności chciałabym jednak zachować. Poza tym mi nigdy nie podobało się jak kobiety karmiły z całym cycem odkrytym w miejscach publicznych i teraz nadal mi się to nie podoba. Cycek to cycek. W naszej kulturze jest intymną częścią ciała i nawet jeśli jest źródłem pokarmu dla dziecka powinien być trochę zakryty jednak. A poza tym zakrywając się lekko pielucha odgradza się też częściowo dziecko od bodźców zewnętrznych co sprawia, że nie odrywa się tak od piersi. Przy noworodku może to nie ma takiego znaczenia, ale moja 4-miesieczna już nie potrafi się skupić na jedzeniu jeśli wokół widzi coś nowego i ciekawego.Enigvaa lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Ina , ja widziałam Wiki tylko raz po porodzie, póżniej była kwarantanna i wyszło, ze nie widziałam jej miesiąc... a później raz w tygodniu na 2h a jak szedł Tata do niej, to ja nie widziałąm dwa tygodnie... Dasz radę. To trudne, ale ja wytrzymałam to Ty też :*
Dzięki Ciotki za wszystkie ochy i achy. Wiktorek-potworek nam trochę daje popalić, męczą ją kolki... na wieczór nie chce jeść, w nocy budzi się co 2h i by słonia zezarla z kopytami...Ania81, SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, spokojnych świąt! Trzymajcie się zdrowo 😘
KarolinaMaria, Zulugula, kar_oliv, Ania81, Annia, emdar, SzalonaOna, dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Emdar, Ounai, Wik
Temperatura Wiki spadła z 38,9 do 37,8, potem do 36,6, ale dziś znow zaczęła rosnąć do 37.7.
Znów dałam leki.
Na szczęście mamy blisko bo ok 25 minut.
Mam nadzieję, że to nic poważnego.emdar, Wik89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Angie1985 wrote:Anetka padłam mąż też sobie wietrzył??? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣😆
Zrobiłaś mi humor z rana.
Motylku masakra z tym covidem. Współczuję. -
SzalonaOna wrote:U nas P jest pozytywny. Takze on kwarantanna do 1.01, a my w domu do 8.01
Masakra, strasznie mi przykro, dużo sił i wytrwałości, przechodziłam to 3 tygodnie temu.SzalonaOna lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Mi brat ostatnio wszedł w czasie karmienia i szukałam szybko tetry żeby się okryc. Na szczęście ze względu na ulewania Marty zawsze jakąś mam pod ręką 😂
Jeszcze te resztki godności chciałabym jednak zachować. Poza tym mi nigdy nie podobało się jak kobiety karmiły z całym cycem odkrytym w miejscach publicznych i teraz nadal mi się to nie podoba. Cycek to cycek. W naszej kulturze jest intymną częścią ciała i nawet jeśli jest źródłem pokarmu dla dziecka powinien być trochę zakryty jednak. A poza tym zakrywając się lekko pielucha odgradza się też częściowo dziecko od bodźców zewnętrznych co sprawia, że nie odrywa się tak od piersi. Przy noworodku może to nie ma takiego znaczenia, ale moja 4-miesieczna już nie potrafi się skupić na jedzeniu jeśli wokół widzi coś nowego i ciekawego.
Robię tak.tylko przy mamie, a reszta towarzystwa sama mi się władowała do pokoju co nie bylo miłe, co nie zmienia faktu, że moje cyce już wtedy widzieli.
A odnośnie karmienia to moje dziecko postamowilo od.nocy wisieć non stop na cycku także będę mieć chociaż powód aby w wigilie się schować w osobnym pokoju u teściowej