X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Gorące mamuśki, szukam pocieszenia dla mojej siostry. Miala usg genetyczne w 13tyg, wszystko okej. Zrobila test pappa i dostala wiadomość z diagnostyki ze wyniki z biochemii sa poza norma i dzidzia jest za mała. Chce ją jakos podnieść na duchu, ale nie wiem jak.
    Jedzie po świętach do Krakowa na dodatkowe badania.
    Czy ktoras z Was miala taka sytuacje, złe wyniki pappa, a później wszystko było dobrze?

Ale wyniki z pappa intepretuje lekarz wraz z wynikami z usg genetycznego. Mi sam lekarz mówił że mogę sobie sprawdzić wynik, ale sam mi nic nie powie, bo on musi przeliczyć i żebym nie porównywała z wynikami innych osób. Więc dziwne że labolatorium samo sobie zinterpretowało pappe, bez wyników usg😑. A w tym samym czasie było usg i pappa pobierana?

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc, jak wygląda etap gojenia się blizny? Na początku nie patrzylam tam za bardzo ale teraz ta blizna jest taka lekko fioletowa i nie wiem czy to normalnie się goi czy coś jest nie tak

💙
    💗
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nadrobiłam dopiero teraz, ale tylko pobieżnie 😘
    U nas wiele emocji 😍 mąż jak nas odebrał, to nie miał bardzo możliwości nacieszyć się synkiem bo padało i pakowaliśmy się szybko do samochodu, w domu zachwycał się i nie mógł się nadziwić jaki jest malutki 🤭 jak mu go dałam pierwszy raz na ręce to ledwo się kontrolował, widziałam łzy w oczach i niesamowite emocje ♥️ uwielbia leżeć z małym na kanapie trzymając go na swojej klatce, a mały uwielbia tak spać 😁 pomaga mi przy karmieniu, jest chętny do przebierania (nawet kup) i ubierania 😘 ciągle go całuje i ogląda i woła mnie jak bardzo Oluś jest podobny do niego 😅
    Dziadkowie i mój brat oszaleli 🤭 wczoraj w drodze ze szpitala zajechaliśmy do rodziców po wałówkę to latali wokół samochodu jak wariaci 😁 wieczorem teściowie przyjechali na chwilkę też z wałówką i zakochani 😍
    Ja w domu dochodzę do siebie, ta pianka Ginexid i okłady z Altaziaja ratują moją Bożenkę 👌
    Pierwsza noc w domu nie najgorsza, Olcia bolał brzuszek i nie mógł zrobić kupki i bączkow i poplakiwal, ale jak zasypiał to na 2, 5 h i wybudzał się na jedzonko 💪
    Ja mam jakieś nieskończone ilości pokarmu, mały zje piersi a one nadal pełne i mi normalnie z nich cieknie. Dzisiaj nakarmiłam małego, spał, a ja odciągnęłam 180 ml 😳😳😳 Olek ma trochę problem ze złapaniem prawidłowo brodawki, zwłaszcza prawej, ale jak już złapie to ładnie ssie. Podejrzewam że to skutek naszego szpitalnego karmienia gdzie przerobiliśmy pierś, modyfikowane i butelkę z moim. No i nie lubi jeść na lewym biku6, więc karmimy się się z lewej piersi normakjie6, a z prawej spod pachy żeby go oszukać 😅
    A co do świąt, to przyjeżdżają dzisiaj rodzice, brat i teściowie i spędzamy razem 😍😍😍😍

Życzymy Wam dużo, dużo zdrówka, wielu radości w tym trudnym czasie i niech w Waszych serduszkach rodzi się Miłość ♥️♥️♥️
    [url=https://naforum.zapo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 21:31

madziulix3, Ania81, kar_oliv, Inga28, Annia, Wik89, Nowastaraczka, emdar, KarolinaMaria, SzalonaOna, Ounai, kic83, Suszarka, Nikaa92, Ladyo, doomi03, Stokrotka027, dmg111, Inaa89, edyciak., StarającaSię lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 16:13

Ania81 lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga jaki slodki pomocnik Mikolaja❤️❤️.
    Lalia jaki slodziutki kawaler z twego Olusia❤️❤️.

Co do karmienia piersia ja tez mam wielkie opory przed karmieniem w miejscach publicznych. Kazde moje dziecko po za domem bylo karmione z butelki, bo ja nie moglam sie przemoc. Wyjatek byl tylko raz kiedy to moj mlodszy syn odmowil butelki. Byl glodny jak nie wiem co, ale butelka ble a mamy mleko yummy. Dobrze ze wtedy bylismy u kuzynostwa meza w odwiedzinach. Poszlam do osobnego pokoju, a ciocia meza postawila na strazy drzwi jedna ze swych corek.
    Teraz kupuje specjalna chuste do karmienia, bo jakos tak nie wyobrazam sobie bym przed swym prawie 9 letnim synem siedziala z cyckami na wierzchu.

Lalia lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamuśki! Życzę Wam wspaniałych, spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia 🎄
    Spędzonych w najbliższym gronie, z uśmiechami i momentami, które na długo zostaną w Waszej pamięci ❤️

Dla mnie to będzie szczególna Wigilia, ponieważ dzisiaj dołączył do nas Kropuś 😍
    Jest maleńki, ale bardzo dzielny i silny ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 09:08

Inga28, Annia, Wik89, emdar, Nowastaraczka, Ania81, Anet.kaa, kar_oliv, KarolinaMaria, Enigvaa, SzalonaOna, kiniusia270, kic83, Lalia, Suszarka, Nikaa92, Ladyo, doomi03, Stokrotka027, dmg111, Fragaria, Inaa89, edyciak., Lulu83, StarającaSię lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai wszystkiego naj najwspanialszego dla synka. Nie rośnie zdrowo i będzie szczęśliwy.

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Anetka, no niezlą masz laktacje! To dobrze 😀
    Motylku o kurcze, biedna, wspolczuje Wam :( ale najwazniejsze, zebyscie byli zdrowi, jesli P przechodzi bezobjawowo, to moze sie nie zarazicie lub tez tak to przejdziecie! Ściskam

Kicku, jak Wiki? Przeciwgoraczkowe pomogly?
    No właśnie ma objawy. Stracił węch i smak, gorączkuje, kaszel, duszności :/

Przetrwamy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja przy mamie też się nie wstydzę. Przy teściowej trochę tak, bo to jednak obca kobieta, nawet jeśli urodziła mojego męża i mówię do niej 'mamo'. Ale przy obcych nie wywalę cyca, bo ja rozumiem, że to jedzenie mojego dziecka, ale dla mnie to nadal moja pierś i mi to przeszkadza, że ktoś obcy miałby na nią patrzeć.

Anetka, nie martw się. Ja miałam wiele razy, zdarzało mi się całować synka i nigdy się nie zaraził.

Ladyo, niestety wróciła 😂

Motylku współczuję. A gdzie mieliście spędzać święta? Mój mąż mówi, że to jego marzenie, żeby dostać kwarantannę i mieć święty spokój.

5 lat temu o tej porze byłam już po śniadaniu, prysznicu, goleniu Bożenki i dojeżdżałam do szpitala ze skurczami co 10 min pewna, że mi pogratulują pięknej akcji i zabiorą na porodówkę. W zamian za to usłyszałam że mam niski próg bólu i w Święta nie urodzę. O 21:25 usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie - krzyk mojego pierworodnego i od tego czasu moje życie zmieniło się już na zawsze. Teraz ten mały krzykacz pyskuje właśnie babci 😂
    Ogólnie w domku, ale miała przyjść do nas siostra P z mężem i córka. Ona jest w ciąży. Tylko że dziś też robili test bo się źle czują :( tragedia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja przy mamie też się nie wstydzę. Przy teściowej trochę tak, bo to jednak obca kobieta, nawet jeśli urodziła mojego męża i mówię do niej 'mamo'. Ale przy obcych nie wywalę cyca, bo ja rozumiem, że to jedzenie mojego dziecka, ale dla mnie to nadal moja pierś i mi to przeszkadza, że ktoś obcy miałby na nią patrzeć.

Anetka, nie martw się. Ja miałam wiele razy, zdarzało mi się całować synka i nigdy się nie zaraził.

Ladyo, niestety wróciła 😂

Motylku współczuję. A gdzie mieliście spędzać święta? Mój mąż mówi, że to jego marzenie, żeby dostać kwarantannę i mieć święty spokój.

5 lat temu o tej porze byłam już po śniadaniu, prysznicu, goleniu Bożenki i dojeżdżałam do szpitala ze skurczami co 10 min pewna, że mi pogratulują pięknej akcji i zabiorą na porodówkę. W zamian za to usłyszałam że mam niski próg bólu i w Święta nie urodzę. O 21:25 usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie - krzyk mojego pierworodnego i od tego czasu moje życie zmieniło się już na zawsze. Teraz ten mały krzykacz pyskuje właśnie babci 😂
    Wszystkiego najlepszego dla Tymusia ❤️❤️❤️🎂

Ounai lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Gorące mamuśki, szukam pocieszenia dla mojej siostry. Miala usg genetyczne w 13tyg, wszystko okej. Zrobila test pappa i dostala wiadomość z diagnostyki ze wyniki z biochemii sa poza norma i dzidzia jest za mała. Chce ją jakos podnieść na duchu, ale nie wiem jak.
    Jedzie po świętach do Krakowa na dodatkowe badania.
    Czy ktoras z Was miala taka sytuacje, złe wyniki pappa, a później wszystko było dobrze?
    Ja miałam kiepskie wyniki pierwszych prenatalnych i wysokie ryzyka trzech trosomi. Robiłam amniopunkcję i wynik jest prawidłowy. A lekarz na usg nie powiedział że dzidzia jest za mała?
    Na biochemie w teście pappa ma wpływ milon rzeczy ponoć najlepiej iść do innego specjalisty i on spojrzy innym okiem. Wiesz co w tym stresie nic jej nie pomoże trzeba jej dać się wypłakać i przytulić. Większość takich niepokojących wyników okazuje się fałszywym alarmem i ogromny procent dzieci jest zdrowych.

madziulix3, Susanne lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne, ja miałam zły wynik Pappy(dość niską wolną jednostkę BHCG),usg genetyczne super. W połączeniu z moim wiekiem wyszło mi podwyższone ryzyko trisomii 21. Zrobiłam test Sanco, które wyszło super. Julek urodził się zdrowy, dostał 10 pkt, w 40 tc. Generalnie test Pappa to statystyka, wystarczy ze jeden parametr wypada niżej/wyżej,masz ponad 35 lat, i już ryzyko wyższe. Na pewno warto rozważyć dalszą diagnostykę, ale bez paniki. Ponadto, kiepski wynik biochemii może (ale nie musi)świadczyć o ewentualnych problemach z łożyskiem,przepływami czy z ciśnieniem w wyższej ciąży. Dlatego na pewnie warto robić, i ewentualnie kiepski wynik skonsultować z naprawdę ogarniętym lekarzem, chociażby właśnie po to by wyjątkowo pilnować ciśnienia i przepływów.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Dziewczyny po cc, jak wygląda etap gojenia się blizny? Na początku nie patrzylam tam za bardzo ale teraz ta blizna jest taka lekko fioletowa i nie wiem czy to normalnie się goi czy coś jest nie tak
    Tak normalne, będzie fioletowa, czerwona, a później zblednie :)

Zulugula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa - zaciskam kciuki za kropka 😍

Ulaa lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, sto lat dla Tymka. 🎂

Ja w tym roku kompletnie nie czuje magii Świąt. 😔 Niech ta pandemia się już skończy.

Ounai, KarolinaMaria, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 16:13

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Kochane Mamuśki! Życzę Wam wspaniałych, spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia 🎄
    Spędzonych w najbliższym gronie, z uśmiechami i momentami, które na długo zostaną w Waszej pamięci ❤️

Dla mnie to będzie szczególna Wigilia, ponieważ dzisiaj dołączył do nas Kropuś 😍
    Jest maleńki, ale bardzo dzielny i silny ❤️

4921666e3cb5.jpg
    Ulaaa6, co za wspaniała wiadomość! Kropusiu, rośnij duży i silny i bądź radością dla mamusi :* ciocie na Ciebie czekają :D

Ulaa lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai, sto lat dla Tymka. 🎂

Ja w tym roku kompletnie nie czuje magii Świąt. 😔 Niech ta pandemia się już skończy.
    Aniu mam to samo. Gdyby nie dzieci to chyba bym nic nawet nie robiła 🤔

• kic83 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaaaaaa
    gratuluje Kropusia,niech rośnie w zdrowiu!!!

Ulaa lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaaa gratulacje ogromne❤️. Niech Kropus rosnie zdrowy

Ulaa lubi tę wiadomość

‹‹ 2670 2671 2672 2673 2674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ