Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Gorące mamuśki, szukam pocieszenia dla mojej siostry. Miala usg genetyczne w 13tyg, wszystko okej. Zrobila test pappa i dostala wiadomość z diagnostyki ze wyniki z biochemii sa poza norma i dzidzia jest za mała. Chce ją jakos podnieść na duchu, ale nie wiem jak.
    Jedzie po świętach do Krakowa na dodatkowe badania.
    Czy ktoras z Was miala taka sytuacje, złe wyniki pappa, a później wszystko było dobrze?

Ale wyniki z pappa intepretuje lekarz wraz z wynikami z usg genetycznego. Mi sam lekarz mówił że mogę sobie sprawdzić wynik, ale sam mi nic nie powie, bo on musi przeliczyć i żebym nie porównywała z wynikami innych osób. Więc dziwne że labolatorium samo sobie zinterpretowało pappe, bez wyników usg😑. A w tym samym czasie było usg i pappa pobierana?

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc, jak wygląda etap gojenia się blizny? Na początku nie patrzylam tam za bardzo ale teraz ta blizna jest taka lekko fioletowa i nie wiem czy to normalnie się goi czy coś jest nie tak

💙
    💗
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nadrobiłam dopiero teraz, ale tylko pobieżnie 😘
    U nas wiele emocji 😍 mąż jak nas odebrał, to nie miał bardzo możliwości nacieszyć się synkiem bo padało i pakowaliśmy się szybko do samochodu, w domu zachwycał się i nie mógł się nadziwić jaki jest malutki 🤭 jak mu go dałam pierwszy raz na ręce to ledwo się kontrolował, widziałam łzy w oczach i niesamowite emocje ♥️ uwielbia leżeć z małym na kanapie trzymając go na swojej klatce, a mały uwielbia tak spać 😁 pomaga mi przy karmieniu, jest chętny do przebierania (nawet kup) i ubierania 😘 ciągle go całuje i ogląda i woła mnie jak bardzo Oluś jest podobny do niego 😅
    Dziadkowie i mój brat oszaleli 🤭 wczoraj w drodze ze szpitala zajechaliśmy do rodziców po wałówkę to latali wokół samochodu jak wariaci 😁 wieczorem teściowie przyjechali na chwilkę też z wałówką i zakochani 😍
    Ja w domu dochodzę do siebie, ta pianka Ginexid i okłady z Altaziaja ratują moją Bożenkę 👌
    Pierwsza noc w domu nie najgorsza, Olcia bolał brzuszek i nie mógł zrobić kupki i bączkow i poplakiwal, ale jak zasypiał to na 2, 5 h i wybudzał się na jedzonko 💪
    Ja mam jakieś nieskończone ilości pokarmu, mały zje piersi a one nadal pełne i mi normalnie z nich cieknie. Dzisiaj nakarmiłam małego, spał, a ja odciągnęłam 180 ml 😳😳😳 Olek ma trochę problem ze złapaniem prawidłowo brodawki, zwłaszcza prawej, ale jak już złapie to ładnie ssie. Podejrzewam że to skutek naszego szpitalnego karmienia gdzie przerobiliśmy pierś, modyfikowane i butelkę z moim. No i nie lubi jeść na lewym biku6, więc karmimy się się z lewej piersi normakjie6, a z prawej spod pachy żeby go oszukać 😅
    A co do świąt, to przyjeżdżają dzisiaj rodzice, brat i teściowie i spędzamy razem 😍😍😍😍

Życzymy Wam dużo, dużo zdrówka, wielu radości w tym trudnym czasie i niech w Waszych serduszkach rodzi się Miłość ♥️♥️♥️
    [url=https://naforum.zapo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 21:31

nick nieaktualny, nick nieaktualny, kar_oliv, Inga28, Annia, Wik89, Nowastaraczka, emdar, KarolinaMaria, nick nieaktualny, Ounai, kic83, Suszarka, Nikaa92, Ladyo, doomi03, Stokrotka027, dmg111, Inaa89, edyciak., StarającaSię lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 16:13

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga jaki slodki pomocnik Mikolaja❤️❤️.
    Lalia jaki slodziutki kawaler z twego Olusia❤️❤️.

Co do karmienia piersia ja tez mam wielkie opory przed karmieniem w miejscach publicznych. Kazde moje dziecko po za domem bylo karmione z butelki, bo ja nie moglam sie przemoc. Wyjatek byl tylko raz kiedy to moj mlodszy syn odmowil butelki. Byl glodny jak nie wiem co, ale butelka ble a mamy mleko yummy. Dobrze ze wtedy bylismy u kuzynostwa meza w odwiedzinach. Poszlam do osobnego pokoju, a ciocia meza postawila na strazy drzwi jedna ze swych corek.
    Teraz kupuje specjalna chuste do karmienia, bo jakos tak nie wyobrazam sobie bym przed swym prawie 9 letnim synem siedziala z cyckami na wierzchu.

Lalia lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamuśki! Życzę Wam wspaniałych, spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia 🎄
    Spędzonych w najbliższym gronie, z uśmiechami i momentami, które na długo zostaną w Waszej pamięci ❤️

Dla mnie to będzie szczególna Wigilia, ponieważ dzisiaj dołączył do nas Kropuś 😍
    Jest maleńki, ale bardzo dzielny i silny ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 09:08

Inga28, Annia, Wik89, emdar, Nowastaraczka, nick nieaktualny, Anet.kaa, kar_oliv, KarolinaMaria, Enigvaa, nick nieaktualny, kiniusia270, kic83, Lalia, Suszarka, Nikaa92, Ladyo, doomi03, Stokrotka027, dmg111, Fragaria, Inaa89, edyciak., Lulu83, StarającaSię lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai wszystkiego naj najwspanialszego dla synka. Nie rośnie zdrowo i będzie szczęśliwy.

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Anetka, no niezlą masz laktacje! To dobrze 😀
    Motylku o kurcze, biedna, wspolczuje Wam :( ale najwazniejsze, zebyscie byli zdrowi, jesli P przechodzi bezobjawowo, to moze sie nie zarazicie lub tez tak to przejdziecie! Ściskam

Kicku, jak Wiki? Przeciwgoraczkowe pomogly?
    No właśnie ma objawy. Stracił węch i smak, gorączkuje, kaszel, duszności :/

Przetrwamy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja przy mamie też się nie wstydzę. Przy teściowej trochę tak, bo to jednak obca kobieta, nawet jeśli urodziła mojego męża i mówię do niej 'mamo'. Ale przy obcych nie wywalę cyca, bo ja rozumiem, że to jedzenie mojego dziecka, ale dla mnie to nadal moja pierś i mi to przeszkadza, że ktoś obcy miałby na nią patrzeć.

Anetka, nie martw się. Ja miałam wiele razy, zdarzało mi się całować synka i nigdy się nie zaraził.

Ladyo, niestety wróciła 😂

Motylku współczuję. A gdzie mieliście spędzać święta? Mój mąż mówi, że to jego marzenie, żeby dostać kwarantannę i mieć święty spokój.

5 lat temu o tej porze byłam już po śniadaniu, prysznicu, goleniu Bożenki i dojeżdżałam do szpitala ze skurczami co 10 min pewna, że mi pogratulują pięknej akcji i zabiorą na porodówkę. W zamian za to usłyszałam że mam niski próg bólu i w Święta nie urodzę. O 21:25 usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie - krzyk mojego pierworodnego i od tego czasu moje życie zmieniło się już na zawsze. Teraz ten mały krzykacz pyskuje właśnie babci 😂
    Ogólnie w domku, ale miała przyjść do nas siostra P z mężem i córka. Ona jest w ciąży. Tylko że dziś też robili test bo się źle czują :( tragedia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja przy mamie też się nie wstydzę. Przy teściowej trochę tak, bo to jednak obca kobieta, nawet jeśli urodziła mojego męża i mówię do niej 'mamo'. Ale przy obcych nie wywalę cyca, bo ja rozumiem, że to jedzenie mojego dziecka, ale dla mnie to nadal moja pierś i mi to przeszkadza, że ktoś obcy miałby na nią patrzeć.

Anetka, nie martw się. Ja miałam wiele razy, zdarzało mi się całować synka i nigdy się nie zaraził.

Ladyo, niestety wróciła 😂

Motylku współczuję. A gdzie mieliście spędzać święta? Mój mąż mówi, że to jego marzenie, żeby dostać kwarantannę i mieć święty spokój.

5 lat temu o tej porze byłam już po śniadaniu, prysznicu, goleniu Bożenki i dojeżdżałam do szpitala ze skurczami co 10 min pewna, że mi pogratulują pięknej akcji i zabiorą na porodówkę. W zamian za to usłyszałam że mam niski próg bólu i w Święta nie urodzę. O 21:25 usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie - krzyk mojego pierworodnego i od tego czasu moje życie zmieniło się już na zawsze. Teraz ten mały krzykacz pyskuje właśnie babci 😂
    Wszystkiego najlepszego dla Tymusia ❤️❤️❤️🎂

Ounai lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Gorące mamuśki, szukam pocieszenia dla mojej siostry. Miala usg genetyczne w 13tyg, wszystko okej. Zrobila test pappa i dostala wiadomość z diagnostyki ze wyniki z biochemii sa poza norma i dzidzia jest za mała. Chce ją jakos podnieść na duchu, ale nie wiem jak.
    Jedzie po świętach do Krakowa na dodatkowe badania.
    Czy ktoras z Was miala taka sytuacje, złe wyniki pappa, a później wszystko było dobrze?
    Ja miałam kiepskie wyniki pierwszych prenatalnych i wysokie ryzyka trzech trosomi. Robiłam amniopunkcję i wynik jest prawidłowy. A lekarz na usg nie powiedział że dzidzia jest za mała?
    Na biochemie w teście pappa ma wpływ milon rzeczy ponoć najlepiej iść do innego specjalisty i on spojrzy innym okiem. Wiesz co w tym stresie nic jej nie pomoże trzeba jej dać się wypłakać i przytulić. Większość takich niepokojących wyników okazuje się fałszywym alarmem i ogromny procent dzieci jest zdrowych.

nick nieaktualny, Susanne lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne, ja miałam zły wynik Pappy(dość niską wolną jednostkę BHCG),usg genetyczne super. W połączeniu z moim wiekiem wyszło mi podwyższone ryzyko trisomii 21. Zrobiłam test Sanco, które wyszło super. Julek urodził się zdrowy, dostał 10 pkt, w 40 tc. Generalnie test Pappa to statystyka, wystarczy ze jeden parametr wypada niżej/wyżej,masz ponad 35 lat, i już ryzyko wyższe. Na pewno warto rozważyć dalszą diagnostykę, ale bez paniki. Ponadto, kiepski wynik biochemii może (ale nie musi)świadczyć o ewentualnych problemach z łożyskiem,przepływami czy z ciśnieniem w wyższej ciąży. Dlatego na pewnie warto robić, i ewentualnie kiepski wynik skonsultować z naprawdę ogarniętym lekarzem, chociażby właśnie po to by wyjątkowo pilnować ciśnienia i przepływów.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Dziewczyny po cc, jak wygląda etap gojenia się blizny? Na początku nie patrzylam tam za bardzo ale teraz ta blizna jest taka lekko fioletowa i nie wiem czy to normalnie się goi czy coś jest nie tak
    Tak normalne, będzie fioletowa, czerwona, a później zblednie :)

Zulugula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa - zaciskam kciuki za kropka 😍

Ulaa lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, sto lat dla Tymka. 🎂

Ja w tym roku kompletnie nie czuje magii Świąt. 😔 Niech ta pandemia się już skończy.

Ounai, KarolinaMaria, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 16:13

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Kochane Mamuśki! Życzę Wam wspaniałych, spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia 🎄
    Spędzonych w najbliższym gronie, z uśmiechami i momentami, które na długo zostaną w Waszej pamięci ❤️

Dla mnie to będzie szczególna Wigilia, ponieważ dzisiaj dołączył do nas Kropuś 😍
    Jest maleńki, ale bardzo dzielny i silny ❤️

4921666e3cb5.jpg
    Ulaaa6, co za wspaniała wiadomość! Kropusiu, rośnij duży i silny i bądź radością dla mamusi :* ciocie na Ciebie czekają :D

Ulaa lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna
    13.05 20+5 379g

Insulina nocna 11j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai, sto lat dla Tymka. 🎂

Ja w tym roku kompletnie nie czuje magii Świąt. 😔 Niech ta pandemia się już skończy.
    Aniu mam to samo. Gdyby nie dzieci to chyba bym nic nawet nie robiła 🤔

• kic83 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaaaaaa
    gratuluje Kropusia,niech rośnie w zdrowiu!!!

Ulaa lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaaa gratulacje ogromne❤️. Niech Kropus rosnie zdrowy

Ulaa lubi tę wiadomość

‹‹ 2670 2671 2672 2673 2674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ