X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, już 3 dzień z rzędu boli mnie głowa. Ale to tak, że aż na wymioty człowieka bierze... Masakra!

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, mnie ta znajoma wcale nie uraziła, ani nawet Nie przestraszyła, tylko raczej nie spodziewałam się takiej odpowiedzi :P
    Nawet jeśli zrobiła to umyślnie (co jest w jej stylu) to nie zloszcze się na nią, bo jest mi jej szkoda, ze względu na to jakiego ma męża.

Ja też mam teraz często wizyty, ale później one chyba są już z mniejszą częstotliwością. Choć wizyty w Medi +Mój doktorek to całkiem sporo. Wczoraj pobieralam raz jeszcze krew w Medi i położna mi Mówiła, że ich opieka po porodowa ktora tez mam w pakiecie jest fajna, bo położna od nich przychodzi do dzidziusia, i oni też szwy ściągają.
    Wracamy z wycieczki, jestem zmęczona na Maxa. Chyba więcej nie zdecyduje się na wyjazd kogoś autem (znajomi nie wiedzą o ciąży), i na całodzienne jeżdżenie i zwiedzanie. Cały dzień to dla mnie za dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 17:57

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Boże dziewczyny, już 3 dzień z rzędu boli mnie głowa. Ale to tak, że aż na wymioty człowieka bierze... Masakra!
    Mi wczoraj bardzo pomógł zimny oklad, polecam Ci.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Mi wczoraj bardzo pomógł zimny oklad, polecam Ci.
    Zaraz spróbuję, bo mnie rozsadzi :(

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, wczoraj byliśmy u znajomych na grillu i był tam też taki młody chirurg, teraz chirurg plastyk, i nie wiem skąd wszedł temat porodów. A ten chirurg mówi "Panowie, jak Wam kiedyś przyjdzie do głowy aby być przy końcówce porodu.swojej kobiety to uwierzcie, że będziecie tego żałować, ona się rozrywa, pęka, sra na stół, to jest straszne"
    Mój mąż aż zbladł, a ja prawie padłem że śmiechu bo nikt nie wiedział że jestem w ciąży :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 18:03

Adna, Lalia, Stokrotka027, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Adna Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Też to wczoraj przechodziłam i tak jak Anetkaa mówi, najlepiej zimny okład sobie zrobić.

rfxgvfxmrkhsisqb.png
    11 dpo- beta 124,31 prog 100,09 nmol/l
    14 dpo- beta 714,44 prog 100,04 nmol/l🤰
  • Adna Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Aaaa, wczoraj byliśmy u znajomych na grillu i był tam też taki młody chirurg, teraz chirurg plastyk, i nie wiem skąd wszedł temat porodów. A ten chirurg mówi "Panowie, jak Wam kiedyś przyjdzie do głowy aby być przy końcówce porodu.swojej kobiety to uwierzcie, że będziecie tego żałować, ona się rozrywa, pęka, sra na stół, to jest straszne"
    Mój mąż aż zbladł, a ja prawie padłem że śmiechu bo nikt nie wiedział że jestem w ciąży :P

Historia o rozrywaniu to jest pierwsza rzecz jaką usłyszałam jak powiedziałam przyjaciółce, że chyba jestem w ciąży. Ma syna, którego kocha nad życie, ale mówi, że poród to najgorsza rzecz jaka ją spotkała, do tego stopnia, że pierwszy rok po porodzie zabezpieczała się tabletkami anty, prezerwatywą i jeszcze się stresowała jak facet kończył w środku. 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 18:20

Anet.kaa lubi tę wiadomość

rfxgvfxmrkhsisqb.png
    11 dpo- beta 124,31 prog 100,09 nmol/l
    14 dpo- beta 714,44 prog 100,04 nmol/l🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój P był przy porodzie naturalnym swojej córki i mówi, że nie ma nic piękniejszego. Owszem, może epicko i literacko to nie wygląda, ale to natura. Za chwilę trzymał jako pierwszy swoją córkę, więc naprawdę się o tym nie myśli.

Ja miałam 2 cc, nie jestem rozerwana ani nic. A mimo to głupia ja, staram się nastawić na poród naturalny. Bo chciałabym to przeżyć... Mimo wszystko. Także o... I to razem z moim P oczywiście.

P. S. Jutro kurier przywiezie obrączki... No rychło w czas bym powiedziała 😂 ale jestem ciekawa czy będą takie jak sobie wyobrażam

Lalia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Za przeproszeniem debil z tego chirurga, współczuję jego żonie.
    No tak to jest, a kupę można i na początku porodu zrobić.
    Mój mąż do końca był przy mnie (zresztą nie wyobrażam sobie inaczej). Tak to bywa że żeby wyszło dziecko dziurka się rozszerza, jest krew, krzyk, nie jest miło.

Za to rodzimy cud.

Do dziś pamiętam jak po porodzie na wizycie kontrolnej (mąż mi towarzyszył) moja pani dr powiedziała mojemu mężowi: wszystko się ładnie zagoiło, wszystko jest dobrze po tym jak pana żona przebiegła maraton i obcięli jej nogę na żywca, bo to tak boli proszę pana ,gdyby pan nie wiedział.

Lalia, Zulugula, Annia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

Ja się z tym zmagam od jakichś 6 tygodni :(

• Iryska Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 12:47

Annia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, na bóle głowy spróbuj też pić więcej, bo czasem może z odwodnienia boleć 😘

Anetka, trochę ten chirurg to dureń 😑
    Ja kiedyś oglądałam jakiś dokument o położnych i jedna mówiła, że pierwsze co pyta przyszłego ojca, to czy partnerka puszcza przy nim bąki 🤣 jak puszcza, to jest gotowy na to żeby być przy porodzie, bo bardziej "intymnie" nie da się już być 🤦‍♀️

Ja mojego nie mam zamiaru zmuszać do tego żeby był przy porodzie właściwym, przecinał pępowinę itd. Ale na pewno chce, żeby był ze mną jak długo da radę, bo może się nie znam, ale najgorszy jest ten początkowy czas kiedy wszystko się rozkręca, skurcze się nasilają, wstajemy, chodzimy, kładziemy się, chcemy pod prysznic, znowu chodzić, leżeć itd żeby był ze mną, głaskał mi plecy, wołał położna w razie czego, podawał wodę itd. A na te kilkanaście minut samego parcia i właściwego porodu i tak największą pomocą posłuży położna, która pokieruje porodem. Mogą zawołać mojego jak dzidziuś wyjdzie, pójdzie z położna jak będą ważyć baby itd. To mój wstępny plan, ale tylko wstępny podkreślam!! I dostosowany do mojego męża 😉
    Jeśli w trakcie zmieni zdanie i będzie chiał zostać od początku do końca to super, ale z głową przy mnie a nie między moimi nogami 😂😂😂

SzalonaOna, Anet.kaa, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Mój mąż do końca był przy mnie (zresztą nie wyobrażam sobie inaczej). Tak to bywa że żeby wyszło dziecko dziurka się rozszerza, jest krew, krzyk, nie jest miło.

Za to rodzimy cud.

Do dziś pamiętam jak po porodzie na wizycie kontrolnej (mąż mi towarzyszył) moja pani dr powiedziała mojemu mężowi: wszystko się ładnie zagoiło, wszystko jest dobrze po tym jak pana żona przebiegła maraton i obcięli jej nogę na żywca, bo to tak boli proszę pana ,gdyby pan nie wiedział.
    Kic zgadzam się co do słowa, chociaż jeszcze nie rodziłam, to też słyszałam, że ból porodowy bez znieczulenia porównywalny jest do amputacji na żywca...
    Dla mnie nie do pojęcia jest jak facet można odbierać poród jako 'bleee fuj, kupa', zamiast 'chłopaki podziwiajcie swoje żony/dziewczyny/partnerki wiecie co one muszą przejść, jeszcze pękają tam, boli, je i rozrywa, ale to są dzielne kobiety i one to wszystko robią dla NASZYCH dzieci!'

Lalia, kic83, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dla mnie to już wymyślają.. U mnie w szpitalu jak chodziłam do poradni to ktg od 32 tyg było co wizytę co 3 tyg. A ogólnie jak się idzie do porodu to też robią. Muszą sprawdzić pracę serduszka podczas skurczu. Nie wiem co oni znów wymyślają. Tyle lat nic się nie działo, teraz nagle się dzieje 🤔
    Po prostu mają aktualne badania w tym kierunku. Kiedyś nie zabraniało się jeść surowego mięsa, potem zrobili badania, że można się zarazić. Tak samo jak z usg 3D i 4D. Kiedyś nie sprawdzano jaki ma wpływ na płód. Potem zrobili badania, że powstają na skórze dziecka bąbelki, które są wynikiem najprawdopodobniej poparzenia, bo usg 3D i 4D wykorzystuje dużo większą energię i bardziej nagrzewa dzidzi. Moja lekarz jeździ na konferencje naukowe i np on nie robi usg 3D w ogóle, serduszka też nie słucha, zlicza sobie po prostu uderzenia.

Pytałam tej znajomej i ona nie miała robionego ktg tak wcześnie.

SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dnia, to ja miałam dzisiaj całkiem dobry 👍 mdłości były względnie łaskawe, więc po śniadaniu zjadłam tarte z rabarbarem 😍 byliśmy ok 40 min na spacerze i zjadłam gałkę loda o smaku Malinowa Chmurka z kawałkami pokruszonej bezy 👌💕 obejrzeliśmy film, zrobiłam sobie godzinna drzemkę 😉

doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Po prostu mają aktualne badania w tym kierunku. Kiedyś nie zabraniało się jeść surowego mięsa, potem zrobili badania, że można się zarazić. Tak samo jak z usg 3D i 4D. Kiedyś nie sprawdzano jaki ma wpływ na płód. Potem zrobili badania, że powstają na skórze dziecka bąbelki, które są wynikiem najprawdopodobniej poparzenia, bo usg 3D i 4D wykorzystuje dużo większą energię i bardziej nagrzewa dzidzi. Moja lekarz jeździ na konferencje naukowe i np on nie robi usg 3D w ogóle, serduszka też nie słucha, zlicza sobie po prostu uderzenia.

Pytałam tej znajomej i ona nie miała robionego ktg tak wcześnie.
    Jak czytałam, to jeśli w USG są dobre przepływy u dzidziusia i w pępowinie to nie ma potrzeby robić tego KTG tak wcześnie. Ale tak jak pisałyśmy pewnie każdy ginekolog, ośrodek ma "swoją szkołę" i robią tak jak im się wydaje...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Motyl, na bóle głowy spróbuj też pić więcej, bo czasem może z odwodnienia boleć 😘

Anetka, trochę ten chirurg to dureń 😑
    Ja kiedyś oglądałam jakiś dokument o położnych i jedna mówiła, że pierwsze co pyta przyszłego ojca, to czy partnerka puszcza przy nim bąki 🤣 jak puszcza, to jest gotowy na to żeby być przy porodzie, bo bardziej "intymnie" nie da się już być 🤦‍♀️

Ja mojego nie mam zamiaru zmuszać do tego żeby był przy porodzie właściwym, przecinał pępowinę itd. Ale na pewno chce, żeby był ze mną jak długo da radę, bo może się nie znam, ale najgorszy jest ten początkowy czas kiedy wszystko się rozkręca, skurcze się nasilają, wstajemy, chodzimy, kładziemy się, chcemy pod prysznic, znowu chodzić, leżeć itd żeby był ze mną, głaskał mi plecy, wołał położna w razie czego, podawał wodę itd. A na te kilkanaście minut samego parcia i właściwego porodu i tak największą pomocą posłuży położna, która pokieruje porodem. Mogą zawołać mojego jak dzidziuś wyjdzie, pójdzie z położna jak będą ważyć baby itd. To mój wstępny plan, ale tylko wstępny podkreślam!! I dostosowany do mojego męża 😉
    Jeśli w trakcie zmieni zdanie i będzie chiał zostać od początku do końca to super, ale z głową przy mnie a nie między moimi nogami 😂😂😂

Moj chłopak przy pierwszym porodzie byl mega wsparciem dla mnie. Bez niego nie dałabym rady. Był przez cały porod i nie zaglądal między nogi - to podstawowa zasada 😜 chociaż polozna go zachęcala. Trzymał mi nogi i naprawdę był pomocny. No i to jest super uczucie gdy od razu widzi dziecko, które jeszcze sekundę temu było w środku :)
    Także nie mów hop :)

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    To dziwne z tym ktg. Podobno w cukrzycy obowiązkowo powinno się robić ktg chyba od 34 tygodnia ciąży nawet jak nic się nie dzieje. Ciekawe co w takich przypadkach.

Tam pisało ,że jeżeli nie ma wskazań, czyli pewnie u takich z cukrzycą będą musieli. Mi w 30 tyg coś nie pasowało lekarze w ctg i zrobiła usg i serce córki bilo nie rytmiczne troche i odrazu na szpital mnie wysłała, naszczescie okazało się że sporo dzieci tak ma i to zanika po porodzie ale dzięki temu miałam kontrolę lekarską w szpitalu co 2 tyg do porodu już i mała się urodziła zdrowa i lekarze odrazu zbadali jej serduszko i było dobrze później w 6 miesiącu po narodzinach wszystko znikło serce bilo już prawidłowo. Więc niewiem czy w tej ciąży nie wezmą tego pod uwage , bo ja nie wyobrażam sobie nie mieć ktg..

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:

Za to rodzimy cud.

Mój mąż bardziej przeżywał mój ból niż ja. Ja mówiłam o 2 dziecku a on z przerażeniem mówił że nie da mi tak cierpieć. I nie dziwię mu się. Bo nie ma chyba nic gorszego niż patrzeć na cierpienie osoby którą się kocha i nie móc jej pomóc. A w ostatniej fazie porodu po prostu powiedział że nie będzie patrzył między nogi i stał po prostu przy mojego głowie, patrzył na moją twarz.

Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Serio? Pisałaś chyba kiedyś, że ktoś w twojej rodzinie miał cukrzycę w ciąży i tak musiał też chodzić?
    A co z KTG podczas porodu jeśli szkodliwe? 🤔 Myślałam, że KTG podczas porodu jest standardem żeby sprawdzać jak serduszko dziecka bije i czy nic się nie dzieje?

Podczas porodu raczej musi być, mi do ost sekund ktg robiły położne żeby sprawdzić czy dziecko tętno ma już w kanale rodnym wydaje mi sie, że przy porodzie to niezbędne!! Musze dopytać koleżanki ,bo wsumie nie pytałam.

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ