Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski, ale chyba nikt mnie i tak nie przebije, wczorja się nastrachałam jak durna i poszłam znów do gin, drugi raz w jednym tygodniu... ale jest już serce tak mnie przeraziło, że wyszła mi candida w pochwie. Ogólnie biocenoza nie jest zła, więc mam dalej globulki z kwasem mlekowym uskuteczniać i maść dostałam. Co dziwne, żadnych jakichś większych problemów tam na dole nie mam, zdziwiło mnie to.
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i na wizytach będzie super. Ja mało siedzę na forum, bo czuję się potwornie. Do popołudnia nie mogę zwlec się z łóżka, mam taki samolot i mdłościLalia, kic83, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Racja Anetka, dziwne zachowanie 😮 ale w sumie może nie miała złych intencji tylko jakoś chciała Cię wyczulić czy coś takiego 🤷♀️ ale nie musiała robić tego akurat w takim momencie, bo jedyne co to mogła narobic Ci stracha albo przykrości 😑
Pół wątku ma jutro wizyty 😁 czekam na zdjęcia Waszych pociech 😍
A i mam do Was pytanie 🤔 odnośnie tego, jak często macie wizyty u lekarza.
Ja byłam:
5+1 na pęcherzykowej
6+4 na serduszkowej
Idę 8+4 bo mu powiedziałam, że będę potrzebować zwolnienie
USG genetyczne mam 12+2 u innego gin
I wiecie, ja płacę 180 zł za każdą wizytę, nie mam za sobą innych ciąż, strat itd. Nie mam krwiaczków, plamień, bóli brzucha, na szczęście 🙏
I zastanawia mnie, czy jest sens chodzić na wizyty co 2 tygodnie?? No chyba że teraz jest taki okres gdzie tych wizyt jest dużo i stąd mam takie wrażenie. Zastanawiam się czy każda z Was tak miała czy mój lekarz trochę "nabija" wizyty 🤔Lalia lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Gdzie mieszkasz? Czemu odeszli od ktg?🤔
Niemczech, od 2019 wszedł przepis że
" udowodniono " ,że fale podczas ktg mają negatywny wpływ na rozwój dziecka i wycofuja je z badań podstawowych pewnie jeżeli coś jest nie tak muszą ale bez wskazań nie robią u mnie 2 koleżanki nie miały ale ja chodząc ost po różnych lekarzach widziałam ,że niektórzy robią jeszcze niewiem czemu jeden tak jeden tak. Podobno od 2021 jeszcze zmniejszenie ilości Usg jakby 3 obowiązkowe na ciążę to było dużo 😐🙄 resztę trzeba płacić na dzien dzisiejszy.
Cytat niemieckiej strony tłumaczone w tłumaczu,mały bo nie będę spamowac 😅
:
Powodem tego zakazu jest to, że fale ultradźwiękowe mają niemały wpływ biofizyczny na nienarodzone dziecko, którego konsekwencje, szczególnie dla rozwoju mózgu, są niedoceniane pomimo imponujących danych. Niebezpieczeństwa i skutki dla komórek i tkanek, takie jak zmiany komórek, uszkodzenia, ogrzewanie i tworzenie się wypełnionych parą ubytków (kawitacja) były znane, ale lekarze często nie uwzględniali ich w odpowiedni sposób
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
LaBellePerle wrote:Laski, ale chyba nikt mnie i tak nie przebije, wczorja się nastrachałam jak durna i poszłam znów do gin, drugi raz w jednym tygodniu... ale jest już serce tak mnie przeraziło, że wyszła mi candida w pochwie. Ogólnie biocenoza nie jest zła, więc mam dalej globulki z kwasem mlekowym uskuteczniać i maść dostałam. Co dziwne, żadnych jakichś większych problemów tam na dole nie mam, zdziwiło mnie to.
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i na wizytach będzie super. Ja mało siedzę na forum, bo czuję się potwornie. Do popołudnia nie mogę zwlec się z łóżka, mam taki samolot i mdłościLaBellePerle lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Stokrotka027, czytałam o tym niedawno, że prawdopodobnie właśnie będzie się odchodzić od KTG tak samo jak odchodzi się od usg 4D bo powoduje poparzenia dzidziusia i od Dopplera do słuchania serduszka przed końcem 8tc bo może powodować wady rozwojowe.
-
nick nieaktualnyA jeśli chodzi o USG genetyczne to podobno wykonuje je lekarz z certyfikatem fetal medicine (czy jakoś tak). I teraz pytanie, mój lekarz, z tego co się orientuję to nie posiada takiego certyfikatu. Czy mój lekarz sam mi powie, żeby zapisać się do innego lekarza? Czy ja muszę to zrobić na własną rękę?
-
Edyciak wrote:A jeśli chodzi o USG genetyczne to podobno wykonuje je lekarz z certyfikatem fetal medicine (czy jakoś tak). I teraz pytanie, mój lekarz, z tego co się orientuję to nie posiada takiego certyfikatu. Czy mój lekarz sam mi powie, żeby zapisać się do innego lekarza? Czy ja muszę to zrobić na własną rękę?
Musisz na własną rękę znaleźć specjalistę od USG genetycznegoCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Edyciak wrote:A jeśli chodzi o USG genetyczne to podobno wykonuje je lekarz z certyfikatem fetal medicine (czy jakoś tak). I teraz pytanie, mój lekarz, z tego co się orientuję to nie posiada takiego certyfikatu. Czy mój lekarz sam mi powie, żeby zapisać się do innego lekarza? Czy ja muszę to zrobić na własną rękę?
sama bedziesz musiala to ogarnąć ale powinien Ci lekarz tez o tym powiedzieć. mi lekarz z nfz w 8tyg powiedzial żebym się zaczela rozglądać za genetycznymi. ale akurat moj prowadzący gin robi więc nic nie musialam robic💙 11.2020
💗 11.2023 -
Edyciak, mi na pierwszej wizycie mój gin który nie ma certyfikatu powiedział, że trzeba się zapisać na usg genetyczne i od razu podał mi nazwiska dwóch lekarzy w dwóch różnych miejscach, oczywiście swoich kolegów, ale z tego co zasięgnęłam języka to akurat dwaj najbardziej polecani lekarze specjaliści od usg w Rzeszowie 😉 a jak przyszłam na ostatnią wizytę to pytał czy już się zapisałam i mówił, że super że to załatwiłam 👍 w rejestracji przez telefon powiedzieli mi też, że na tej samej wizycie co usg pobiorą mi od razu krew do PAPPA 👌 -
SzalonaOna wrote:Maniaaa będzie dobrze, kciuki za wizytę! ❤️
Anetka, u Ciebie też trzymam kciuki za wizytę jutro ❤️
Ktoś jeszcze jutro wizytuje? 🤔
Ja jutro na 12:20
Trochę nas na jutro jestSzalonaOna, Iryska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny trzymam za WSZYSTKIE jutro kciuki i palce zaciśnięte! Bo kciuków mi na tyle wizyt nie wystarczy. 😁Ounai, Lalia, Iryska lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Stokrotka027, czytałam o tym niedawno, że prawdopodobnie właśnie będzie się odchodzić od KTG tak samo jak odchodzi się od usg 4D bo powoduje poparzenia dzidziusia i od Dopplera do słuchania serduszka przed końcem 8tc bo może powodować wady rozwojowe.
No właśnie tak jest u nas już powoli to wchodzi w życie.. Znajome były w szoku ale no jak widać przeżyły i maluchy też całe i zdrowe 😊
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Stokrotka027 wrote:No właśnie tak jest u nas już powoli to wchodzi w życie.. Znajome były w szoku ale no jak widać przeżyły i maluchy też całe i zdrowe 😊