Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Czy w pokoju gdzie śpią wasze maluszki utrzymujecie dokładnie temperaturę do 21 stopni?
    Tak, u nas to nawet jest 19.
    Czemu pytasz?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Kic, moja nocna towarzyszko doli matczynej witaj na nocnej zmianie 😒😘

😗
    Emdar witaj
    A ile u Was jest pobudek zazwyczaj w nocy?

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Emdar, całkowicie się zgadzam! Ja mam 26 lat i dokładnie 10 lat temu social media dopiero kiełkowały, to był sam początek naszej klasy czy Facebooka, o instagramie nie było mowy. A teraz tak bardzo się bombarduje wszystkich "ideałami", "ramami" oraz oczekiwaniami, że nie lada wyzwanie przed nami żeby wychować pewne siebie (nie mylic: próżne) i niezależne dzieci ✊
    Super, że brat ogarnął psychologa, wierzę że teraz wszystko zacznie się układać u Twojej bratanicy 💪

U nas było karmienie o 23, obudziłam się po 2 i wzięłam małego bo wydawało mi się że nie śpi a teraz nie wiem czy to nie był sen 🙈 ale przystawiłam go do cyca, zjadł puścił bąki i dostał mi czkawki 😅 próbuje go dostawić do drugiego cyca ale skubany śpi z tą czkawka, więc wzięłam na ręce i pod kołdrę, bo jak nie cyc to może ciepło pomoże na tą czkawkę 🤦‍♀️albo się wybudzi trochę, dopcham go drugim cycem i pójdziemy spać 🙏

Czy Wasze dzieci też najadaja się jednym cycem podczas jednego karmienia?? Albo robią turbo drzemkę przed jedzeniem z drugiego??

Lalia
    U nas od zawsze w nocy tylko jeden cyc i zasypia, odkładam do łóżeczka i śpi dalej.
    Co innego w dzień, zazwyczaj ciągnie z dwóch.
    Mój też miał właśnie czkawkę, dałam trochę mleka i przeszło i zaliczyliśmy dwie kupy 😂

Lalia lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Tak, u nas to nawet jest 19.
    Czemu pytasz?

Na wypisie ze szpitala była taka informacja, żeby utrzymywać przedział 18-21 stopni i że gdy nie ma tych przedziałów zachowanych to wzrasta prawdopodobieństwo wystąpienia SIDS. My nie grzejemy a i tak mamy ciepło w mieszkaniu a w sypialni jakoś nam stoi te powietrze i wychodzi 22 stopnie.

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Lalia
    U nas od zawsze w nocy tylko jeden cyc i zasypia, odkładam do łóżeczka i śpi dalej.

A czy odbijacie zawsze w nocy czy jak zaśnie to od razu odkładacie?

atdcgu1rjappkskg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku dziękuję, dzień minął mi miło. ☺️

Fragaria jako ten twój synek jest śliczny! ♥️

Lena gratuluję! 😘

Kar wypis wypisem, a życie życiem i np jak we wrześniu wróciłam do domu to mieliśmy temp w domu do spania 23/24 stopnie, cały dzień wietrzyliśmy, ale mury były po prostu nagrzane i tyle. Poza tym my mamy mieszkanie jak Lalia teraz mam 21 stopni, a kaloryferów niemal w ogóle nie włączamy, głównie do kąpieli Mikołaja i tyle.

Emdar ja powiem, że za cholerę nie chciałabym mieć znowu 16 lat. A 16 lat miałam w o wiele łatwiejszych czasach niż są teraz... Mam nadzieję, że uda jej się odzyskać równowagę psychiczną jak najszybciej. 🙂

Ech, martwię się, bo u mojego przyjaciela wyszedł jakiś guz pod językiem, najpierw myśleli że to będzie zwykła torbiel, ale jednak w rezonansie wygląda na guza i będzie do wycięcia. ☹️

kar_oliv, kic83, lena07, Fragaria lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje! 🙂
    Kar, my w mieszkaniu mamy ok 22 stopnie, ciężko obniżyć bardziej bo mieszkania wokół nas grzeją..
    Ja odbijam zawsze po każdym karmieniu 😉
    Lalia mój rzadko kiedy najada się z jednej piersi, zwykle musi troszkę podjeść z drugiej, jak chce go odłożyć po jednej piersi to robi afery straszne 🤪

kar_oliv, Lalia, lena07 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    W nocy nigdy nie odbijam, nie chce go wybudzać.

kar_oliv, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    W nocy nigdy nie odbijam, nie chce go wybudzać.

No właśnie miałam z tym wybudzaniem problem w nocy 😁 Dziękuję za patent 👍

atdcgu1rjappkskg.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia, Ty to dopiero pięknie lecisz z wagi 🤩💪

Kic, widzisz, a u nas odbijanie przynosi taką ulgę, że jak mu się odbije na ramieniu to często go odcina i zasypia 😂

Anniu, mam nadzieję że u Twojego przyjaciela to nic poważnego ✊

Iryska lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, Julek zasypia tak między 19 a 20.Takich konkretnych wybudzeń to ma przeważnie 3 . Około północy, koło 2-3(i tu często jest godzina, ze dwie aktywności), i koło 5-6. Rano dośpi tak do 7:30-8:00. Ale wieczorem nim zaśnie potrafi wybudzać się tak na kilka minut kilka razy. Ale potrafi juz wybudzić się raz, a i 5 razy też. Słowo 'przeważnie'jest tu kluczowe, bo niestety Słowo,nocny rytm' u Julka jeszcze nie istnieje 😒. Tak naprawdę nigdy nie wiem jaka będzie noc. Próbowałam rozkminiać od czego to zależy, ale nie udało mi się złapać żadnej konkretnej zależności(aktywność w ciągu dnia, ilość drzemek w ciągu dnia, pory jedzenia, temperatura w sypialni, kolejność wieczornego rytuału). Taki egzemplarz i juz. Łudziłam się, że z wiekiem będzie jakoś odczuwanie lepiej. No nieco lepiej jest niż jak miał miesiąc czy trzy, ale jak słyszę ze dzieci miesięczne śpią ciągiem 5 czy 6 h, a 10 miesięczne 10h( koleżanka ma takie dziecko) to czuję się oszukana przez matkę naturę podczas losowania modelu snu dziecka😉
    Edit: zapomniałam napisać, że Julek jeszcze w międzyczasie potraf kręcić się potwornie, i spać w każdej pozycji w każdym kącie łóżka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 07:08

Annia, Wik89 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar wiem co czujesz, jak Mikołaj mi spał po 2 godziny w nocy i pobudka, a inne dzieci na forum po 8 godzin to aż musiałam zrobić sobie drobny detoks od forum, żeby się nie frustrować, że właśnie tak jak to idealnie określiłaś że zostałam oszukana przrz matkę naturę i jakoś sobie poukładać w głowie, że nie powinnam mieć do niego pretensji, bo to nie jego wina, że taki jest.

Lalia też mam taką nadzieję, ale niepokój jednak do czasu wyniku po operacji pozostaje... ☹️

emdar, Wik89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Kic, Julek zasypia tak między 19 a 20.Takich konkretnych wybudzeń to ma przeważnie 3 . Około północy, koło 2-3(i tu często jest godzina, ze dwie aktywności), i koło 5-6. Rano dośpi tak do 7:30-8:00. Ale wieczorem nim zaśnie potrafi wybudzać się tak na kilka minut kilka razy. Ale potrafi juz wybudzić się raz, a i 5 razy też. Słowo 'przeważnie'jest tu kluczowe, bo niestety Słowo,nocny rytm' u Julka jeszcze nie istnieje 😒. Tak naprawdę nigdy nie wiem jaka będzie noc. Próbowałam rozkminiać od czego to zależy, ale nie udało mi się złapać żadnej konkretnej zależności(aktywność w ciągu dnia, ilość drzemek w ciągu dnia, pory jedzenia, temperatura w sypialni, kolejność wieczornego rytuału). Taki egzemplarz i juz. Łudziłam się, że z wiekiem będzie jakoś odczuwanie lepiej. No nieco lepiej jest niż jak miał miesiąc czy trzy, ale jak słyszę ze dzieci miesięczne śpią ciągiem 5 czy 6 h, a 10 miesięczne 10h( koleżanka ma takie dziecko) to czuję się oszukana przez matkę naturę podczas losowania modelu snu dziecka😉
    Edit: zapomniałam napisać, że Julek jeszcze w międzyczasie potraf kręcić się potwornie, i spać w każdej pozycji w każdym kącie łóżka.

Wiem co czujesz, moja Wiki nie spała mi przez 3 lata, jak chodziła spać o 20:30 to budziła się ok 6-8 razy w ciągu jednej nocy, i budziła się o 5 :(
    Dziś miałam znów masę pobudek, od 2 co godzinę :(

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Wiem co czujesz, moja Wiki nie spała mi przez 3 lata, jak chodziła spać o 20:30 to budziła się ok 6-8 razy w ciągu jednej nocy, i budziła się o 5 :(
    Dziś miałam znów masę pobudek, od 2 co godzinę :(
    Kic a ty nie dasz rady przesunąć sobie swojego rytmu żeby z nim spać od tej 18 do 2? Nawet jakbyś zasnęła os 20 do 2 to 6 godzin snu jest i łatwiej byłoby ci przetrwać te bezsenne noce.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    To nie wina mazideł. Ja się w ogóle nie smarowałam i nie mam ani pół rozstępu. To kwestia genetyki. A mój mąż w ciąży nie był a cały brzuch ma w rozstępach.

Dokladnie. A mi np zrobilo się kilka ale tylko wokół pępka i w pępku (!) czyli tam gdzie mialam największe rozejscie mięśnia i skóra nie była niczym chroniona. Mało tego wyszly mi dopiero na jakieś 2tyg przed porodem🤦‍♀️ reszta brzucha nieskalana. A smarowalam się tylko oliwka za 1gr, bo lubię:)

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena07 wrote:
    30.12.2020 o godz. 20:17 przyszedł na świat nasz syn Filip z wagą 3650 g, 50 cm i obwodem głowy 37 cm 😅 po 20 godzinach nierównej walki, pękam z dumy z niego, ze sobie tak świetnie radził, samej siebie ze się nie poddałam, męża bo był mega wsparciem i całej ekipy szpitala ❤️

Lena gratulacje! Dzielnie wytrwałas:) witaj Filipku🥰

💙
    💗
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, trzymam kciuki za przyjaciela ✊Oby to nic poważnego.

Annia lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Czy Wasze dzieci też najadaja się jednym cycem podczas jednego karmienia?? Albo robią turbo drzemkę przed jedzeniem z drugiego??

Jeszcze niedawno jadł oba teraz już jeden, ale czasem się zdarzy, że drugi zaproponuje i też się chyci ale juz baardzo rzadko :) mi nieraz na jednym cycu robi turbodrzemke i potem dociumkuje jeszcze 😅 a matka się nabiera , że zasnął i odkłada, a tu gały jak pięć złoty 🤭

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:

Jeszcze do niedawna w ogole nie odbijalam, teraz zaczelo sie ulewac to odbijam ale jak zasnie na cycu to nie trzeba:) ja w trakcie karmienia odbijam jak widzę, że może byc co odbic

kar_oliv, Julik lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik jak tam u Was z karmieniem? Polepszyło się coś? U nas od jakiegoś czasu jest dużo lepiej, Młody je juz krótko 7-20min, przed pierwszym nocnym zaśnięciem lubi sobie pociumkac do 40min czasem do godziny, ale juz nie męczy mnie to, wręcz cieszy, że się uspokoi , bo potem zazwyczaj śpi ciągiem 4-5h :)

W dzień jest teraz inaczej, bo zje i czesto już nie zasypia tylko jest aktywny, w końcu poważny kawaler już niemowlak😅 ale lepiej tak niż jak w nocy miałby nie spać. i w dzień śpi już dużo mniej, muszę ogarnąć chustonoszenie, bo długo sam ze sobą nie posiedzi i miałczy zaraz 😀

Dziewczyny z chustami, czy jak przychodzi doradca to musze już miec swoją chuste ?

Wik89 lubi tę wiadomość

💙
    💗
‹‹ 2715 2716 2717 2718 2719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ