Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kar_oliv wrote:Czy w pokoju gdzie śpią wasze maluszki utrzymujecie dokładnie temperaturę do 21 stopni?
Czemu pytasz?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
emdar wrote:Kic, moja nocna towarzyszko doli matczynej witaj na nocnej zmianie 😒😘
😗
Emdar witaj
A ile u Was jest pobudek zazwyczaj w nocy?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Lalia wrote:Emdar, całkowicie się zgadzam! Ja mam 26 lat i dokładnie 10 lat temu social media dopiero kiełkowały, to był sam początek naszej klasy czy Facebooka, o instagramie nie było mowy. A teraz tak bardzo się bombarduje wszystkich "ideałami", "ramami" oraz oczekiwaniami, że nie lada wyzwanie przed nami żeby wychować pewne siebie (nie mylic: próżne) i niezależne dzieci ✊
Super, że brat ogarnął psychologa, wierzę że teraz wszystko zacznie się układać u Twojej bratanicy 💪
U nas było karmienie o 23, obudziłam się po 2 i wzięłam małego bo wydawało mi się że nie śpi a teraz nie wiem czy to nie był sen 🙈 ale przystawiłam go do cyca, zjadł puścił bąki i dostał mi czkawki 😅 próbuje go dostawić do drugiego cyca ale skubany śpi z tą czkawka, więc wzięłam na ręce i pod kołdrę, bo jak nie cyc to może ciepło pomoże na tą czkawkę 🤦♀️albo się wybudzi trochę, dopcham go drugim cycem i pójdziemy spać 🙏
Czy Wasze dzieci też najadaja się jednym cycem podczas jednego karmienia?? Albo robią turbo drzemkę przed jedzeniem z drugiego??
Lalia
U nas od zawsze w nocy tylko jeden cyc i zasypia, odkładam do łóżeczka i śpi dalej.
Co innego w dzień, zazwyczaj ciągnie z dwóch.
Mój też miał właśnie czkawkę, dałam trochę mleka i przeszło i zaliczyliśmy dwie kupy 😂Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Tak, u nas to nawet jest 19.
Czemu pytasz?
Na wypisie ze szpitala była taka informacja, żeby utrzymywać przedział 18-21 stopni i że gdy nie ma tych przedziałów zachowanych to wzrasta prawdopodobieństwo wystąpienia SIDS. My nie grzejemy a i tak mamy ciepło w mieszkaniu a w sypialni jakoś nam stoi te powietrze i wychodzi 22 stopnie. -
Kicku dziękuję, dzień minął mi miło. ☺️
Fragaria jako ten twój synek jest śliczny! ♥️
Lena gratuluję! 😘
Kar wypis wypisem, a życie życiem i np jak we wrześniu wróciłam do domu to mieliśmy temp w domu do spania 23/24 stopnie, cały dzień wietrzyliśmy, ale mury były po prostu nagrzane i tyle. Poza tym my mamy mieszkanie jak Lalia teraz mam 21 stopni, a kaloryferów niemal w ogóle nie włączamy, głównie do kąpieli Mikołaja i tyle.
Emdar ja powiem, że za cholerę nie chciałabym mieć znowu 16 lat. A 16 lat miałam w o wiele łatwiejszych czasach niż są teraz... Mam nadzieję, że uda jej się odzyskać równowagę psychiczną jak najszybciej. 🙂
Ech, martwię się, bo u mojego przyjaciela wyszedł jakiś guz pod językiem, najpierw myśleli że to będzie zwykła torbiel, ale jednak w rezonansie wygląda na guza i będzie do wycięcia. ☹️kar_oliv, kic83, lena07, Fragaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lena gratulacje! 🙂
Kar, my w mieszkaniu mamy ok 22 stopnie, ciężko obniżyć bardziej bo mieszkania wokół nas grzeją..
Ja odbijam zawsze po każdym karmieniu 😉
Lalia mój rzadko kiedy najada się z jednej piersi, zwykle musi troszkę podjeść z drugiej, jak chce go odłożyć po jednej piersi to robi afery straszne 🤪kar_oliv, Lalia, lena07 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
kar_oliv wrote:A czy odbijacie zawsze w nocy czy jak zaśnie to od razu odkładacie?
kar_oliv, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Kiniusia, Ty to dopiero pięknie lecisz z wagi 🤩💪
Kic, widzisz, a u nas odbijanie przynosi taką ulgę, że jak mu się odbije na ramieniu to często go odcina i zasypia 😂
Anniu, mam nadzieję że u Twojego przyjaciela to nic poważnego ✊
Iryska lubi tę wiadomość
-
Kic, Julek zasypia tak między 19 a 20.Takich konkretnych wybudzeń to ma przeważnie 3 . Około północy, koło 2-3(i tu często jest godzina, ze dwie aktywności), i koło 5-6. Rano dośpi tak do 7:30-8:00. Ale wieczorem nim zaśnie potrafi wybudzać się tak na kilka minut kilka razy. Ale potrafi juz wybudzić się raz, a i 5 razy też. Słowo 'przeważnie'jest tu kluczowe, bo niestety Słowo,nocny rytm' u Julka jeszcze nie istnieje 😒. Tak naprawdę nigdy nie wiem jaka będzie noc. Próbowałam rozkminiać od czego to zależy, ale nie udało mi się złapać żadnej konkretnej zależności(aktywność w ciągu dnia, ilość drzemek w ciągu dnia, pory jedzenia, temperatura w sypialni, kolejność wieczornego rytuału). Taki egzemplarz i juz. Łudziłam się, że z wiekiem będzie jakoś odczuwanie lepiej. No nieco lepiej jest niż jak miał miesiąc czy trzy, ale jak słyszę ze dzieci miesięczne śpią ciągiem 5 czy 6 h, a 10 miesięczne 10h( koleżanka ma takie dziecko) to czuję się oszukana przez matkę naturę podczas losowania modelu snu dziecka😉
Edit: zapomniałam napisać, że Julek jeszcze w międzyczasie potraf kręcić się potwornie, i spać w każdej pozycji w każdym kącie łóżka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 07:08
Annia, Wik89 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar wiem co czujesz, jak Mikołaj mi spał po 2 godziny w nocy i pobudka, a inne dzieci na forum po 8 godzin to aż musiałam zrobić sobie drobny detoks od forum, żeby się nie frustrować, że właśnie tak jak to idealnie określiłaś że zostałam oszukana przrz matkę naturę i jakoś sobie poukładać w głowie, że nie powinnam mieć do niego pretensji, bo to nie jego wina, że taki jest.
Lalia też mam taką nadzieję, ale niepokój jednak do czasu wyniku po operacji pozostaje... ☹️emdar, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
emdar wrote:Kic, Julek zasypia tak między 19 a 20.Takich konkretnych wybudzeń to ma przeważnie 3 . Około północy, koło 2-3(i tu często jest godzina, ze dwie aktywności), i koło 5-6. Rano dośpi tak do 7:30-8:00. Ale wieczorem nim zaśnie potrafi wybudzać się tak na kilka minut kilka razy. Ale potrafi juz wybudzić się raz, a i 5 razy też. Słowo 'przeważnie'jest tu kluczowe, bo niestety Słowo,nocny rytm' u Julka jeszcze nie istnieje 😒. Tak naprawdę nigdy nie wiem jaka będzie noc. Próbowałam rozkminiać od czego to zależy, ale nie udało mi się złapać żadnej konkretnej zależności(aktywność w ciągu dnia, ilość drzemek w ciągu dnia, pory jedzenia, temperatura w sypialni, kolejność wieczornego rytuału). Taki egzemplarz i juz. Łudziłam się, że z wiekiem będzie jakoś odczuwanie lepiej. No nieco lepiej jest niż jak miał miesiąc czy trzy, ale jak słyszę ze dzieci miesięczne śpią ciągiem 5 czy 6 h, a 10 miesięczne 10h( koleżanka ma takie dziecko) to czuję się oszukana przez matkę naturę podczas losowania modelu snu dziecka😉
Edit: zapomniałam napisać, że Julek jeszcze w międzyczasie potraf kręcić się potwornie, i spać w każdej pozycji w każdym kącie łóżka.
Wiem co czujesz, moja Wiki nie spała mi przez 3 lata, jak chodziła spać o 20:30 to budziła się ok 6-8 razy w ciągu jednej nocy, i budziła się o 5
Dziś miałam znów masę pobudek, od 2 co godzinęCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Wiem co czujesz, moja Wiki nie spała mi przez 3 lata, jak chodziła spać o 20:30 to budziła się ok 6-8 razy w ciągu jednej nocy, i budziła się o 5
Dziś miałam znów masę pobudek, od 2 co godzinęMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:To nie wina mazideł. Ja się w ogóle nie smarowałam i nie mam ani pół rozstępu. To kwestia genetyki. A mój mąż w ciąży nie był a cały brzuch ma w rozstępach.
Dokladnie. A mi np zrobilo się kilka ale tylko wokół pępka i w pępku (!) czyli tam gdzie mialam największe rozejscie mięśnia i skóra nie była niczym chroniona. Mało tego wyszly mi dopiero na jakieś 2tyg przed porodem🤦♀️ reszta brzucha nieskalana. A smarowalam się tylko oliwka za 1gr, bo lubię💙
💗 -
lena07 wrote:30.12.2020 o godz. 20:17 przyszedł na świat nasz syn Filip z wagą 3650 g, 50 cm i obwodem głowy 37 cm 😅 po 20 godzinach nierównej walki, pękam z dumy z niego, ze sobie tak świetnie radził, samej siebie ze się nie poddałam, męża bo był mega wsparciem i całej ekipy szpitala ❤️
Lena gratulacje! Dzielnie wytrwałas:) witaj Filipku🥰💙
💗 -
Lalia wrote:Czy Wasze dzieci też najadaja się jednym cycem podczas jednego karmienia?? Albo robią turbo drzemkę przed jedzeniem z drugiego??
Jeszcze niedawno jadł oba teraz już jeden, ale czasem się zdarzy, że drugi zaproponuje i też się chyci ale juz baardzo rzadkomi nieraz na jednym cycu robi turbodrzemke i potem dociumkuje jeszcze 😅 a matka się nabiera , że zasnął i odkłada, a tu gały jak pięć złoty 🤭
Lalia lubi tę wiadomość
💙
💗 -
kar_oliv wrote:A czy odbijacie zawsze w nocy czy jak zaśnie to od razu odkładacie?
Jeszcze do niedawna w ogole nie odbijalam, teraz zaczelo sie ulewac to odbijam ale jak zasnie na cycu to nie trzeba:) ja w trakcie karmienia odbijam jak widzę, że może byc co odbickar_oliv, Julik lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Wik jak tam u Was z karmieniem? Polepszyło się coś? U nas od jakiegoś czasu jest dużo lepiej, Młody je juz krótko 7-20min, przed pierwszym nocnym zaśnięciem lubi sobie pociumkac do 40min czasem do godziny, ale juz nie męczy mnie to, wręcz cieszy, że się uspokoi , bo potem zazwyczaj śpi ciągiem 4-5h
W dzień jest teraz inaczej, bo zje i czesto już nie zasypia tylko jest aktywny, w końcu poważny kawaler już niemowlak😅 ale lepiej tak niż jak w nocy miałby nie spać. i w dzień śpi już dużo mniej, muszę ogarnąć chustonoszenie, bo długo sam ze sobą nie posiedzi i miałczy zaraz 😀
Dziewczyny z chustami, czy jak przychodzi doradca to musze już miec swoją chuste ?Wik89 lubi tę wiadomość
💙
💗