X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, witaj 👌👌

_lucky_ lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Herbatko ja mam zwyczaj trzymanianmalucha ze mna do roku (z mlodszym synem bylo dluzej, bo przylepa nie spal inaczej, a teraz nie chce nawet czasami buziaka na dobranoc😔🤦‍♀️🙄). Rzeczy dziecka trzymalam w swojej sypialni, bo biegania po nocy nie wyobrazam sobie. Oprocz dziecka chce tez zadbac troche o swoja wygodne.

Tak, po drugie z wlasnego doswiadczenia wiem, ze dzieci w tym okresie bardzo potrzebuje czuc mame. Zreszta moje 3 pociechy spaly przez jakis czas ze mna. Najkrocej moj najstarszy, razem zebralobyb sie moze ze 4 miesiace. Moja corcia do roku spala na mnie, jesli probowalam ja przelozyc byl potowrny placz. Po roku sama przeniosla sie do lozeczko, a okolo 2 do wlasnego lozka i pokoju. Nadal jest przylepa, ale bardzo niezalezna. Moj mlodszy spal z cyckiem w buzi do okolo 11 miesiaca zycia, jakakolwiek proba odseparowania nas konczyla sie moja przegrana. Od 11 miesiaca spal w lozeczku stojocym blisko lozka trzymajac mnie za reke. Potrzeba bycia kolo mamy caly czas juz mu przeszla, spi w swoim pokoju, w swoim lozku, nie bylo problemu z przeniesieniem. Takze teraz mimo, ze mamy dostawe, nie nastawiam sie na nocki bez malego z nami.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Jak myślicie, ile taka ampułka z solą może być otwarta?? Jak otworze i przemyje teraz, to mogę jeszcze użyć rano??
    Z tego co pamiętam 12h a potem musisz wylać.

Marty nie biorę na ręce w nocy ale widzę, że właśnie ma odruch ssania i potrzebę bliskości i tak ciumka tego cycka godzinami. Niestety smoczka nie chce i ja już się poddałam. Nie będę jej wciskać bo jak tylko czuje silicon to ma tak wykrzywiona minę jakbym jej najgorszy syrop świata dała do picia.

Inaa89, myślę że to chwilowy kryzys. Jeszcze zobacz czy na pewno zjadasz tyle ile trzeba. Czytałam, że jeśli jesz za mało pokarm może zanikać u niektórych kobiet. Spróbuj odciągać częściej tak jak Lalia mówiła img nakręcisz sobie wtedy laktację.

Lalia u nas takie kryzysy laktacyjne są przy każdym skoku rozwojowym.

Edyciak, krwawienie nie przeszkadza, fizjoterapeuci są przyzwyczajeni. Ja bym zadzwoniła do położnej i poprosiła o dodatkowa wizytę bo martwisz się o to czy się dobrze goisz. Dziwna tą Twoja położna. Moja zawsze oglądała jak mi się goi wszystko i dotykała nawet szwy. Po pierwszej ciąży miałam kiepską położna ale też patrzyła na ranę krocza po nacięciu i pamiętam że nawet mówiła, że już dawno nie widziała żeby ktoś był tak ładnie pozszywany.

Lalia, edyciak. lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Koniec ponarodzeniowej laby, wracamy dzisiaj wszyscy do rzeczywistości. Mąż po urlopie ojcowskim i przerwie świątecznej wrócił dziś do pracy, starszy Syn w przedszkolu, a ja i Adaś urzędujemy w domku. Ale nie ma lenistwa! Biorę się dalej za urządzanie domku, bo naprawdę jeszcze sporo nam brakuje i od rana szaleję na zakupach internetowych.

Chciałam Was jeszcze zapytać o biustonosze - chodzicie bez, ubieracie sportowe, specjalne z odpinanymi ramiączkami czy zwykłe? Jak Wam najwygodniej? Ja dla siebie jeszcze nie znalazłam optymalnego rozwiązania, najczęściej chodzę bez, tylko w topie h&m (on ma w środku taki a'la biustonosz sportowy i ramiączka ma odpinane). Po domu nawet spoko, ale czasem ubrałabym się w coś innego a w zwykłym biustonoszu przy karmieniu jest trochę niewygodnie🤔
    W połogu chodziłam tylko w tych miękkich bo mnie strasznie piersi bolały a teraz chodzę już w normalnych, sexy biustonoszach do karmienia bo w miękkich mieć niewygodnie. Mam bardzo duży biust i te miękkie nie są w stanie go podtrzymać.

Jednorożec, gratulacje!!!

Fragaria lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie czy prałyście te pokrowce od materaca do łóżeczka?
    Nie

Kic, zakładam, że będę chudnąć ok 0,5kg/tydzień, więc cel pewnie trochę ponad 1,5 roku.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia u nas mąka ziemniaczana nie robi cudów. Faktycznie powietrzyc jak tylko się da , może pampera zmienić na inna firmę, nam często czerwienieje pupcia i jak jest delikatnie to bepanten a jak mocno to tonący brzytwy się chwyta i wtedy niestety wchodzi sudocrem. Pomaga faktycznie. U nas tormentalum tez nie pomagał.

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Enigvaa, ale to zleciało szybko, Ty już za chwilę rodzisz🙊 Jak wam idzie budowa? Widać zakończenie na horyzoncie czy jeszcze trochę?🙂

Mam nadzieje ze doslownie za chwile, juz chce miec Malwinke po tej stronie 😍

Powolutku wkraczamy w wykonczenie, ale optymalnie do konca jeszcze troche, tym bardziej ze teraz maz bedzie duzo sam robil. W lutym chcemy skonczyc kotlownie, wygrzac mury i w marcu podwieszanie sufitow, ocieplenie poddasza i juz po kolei bedzie lecialo :)

Iryska lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszlam do wniosku ze moj Leos to high need baby, wiec moge zapomniec o swoich potrzebach na kilka lat😭🙈 jestem prawie pewna ze to geny męza 😋
    Jak nie zaakceptuje chusty albo nosidła to bedzie niezly hardcore🙈

Lalia lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Ounai, to jest 5 posiłków? Jak wychodzi cenowo? Trzymam kciuki za nowy cel 😁
    Tak, to 5 posiłków. My płacimy 40zl za dzień za osobę. Cena posiłku to 37 zł, ale jest jeszcze 6zl za dostawę, przy czym jeśli zamawiasz dla dwóch osób to dostawa liczona jest tylko raz. My bierzemy z fit na 5, ale pobite gary mają podobną cenę.

KarolinaMaria przepiękny pokoik. Trafia w mój gust 😍 brzuszek też masz śliczny

KarolinaMaria, kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria super pokoik, taki minimalistyczny z klasą, podoba mi się 😊 rób rób foteczki z brzuszkiem bo już nie długo go bedziesz miała 😀

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dostała Krakowa spala cała drogę, obudziła się pod koniec, oddałam kasę i Pan powiedział, że zejdzie mu ok 30 min z odczytem. Poszłam do auta nakarmić młodą, oczywiście wszystko ja rozpraszało więc karmienie trwało 10 min. Mąż wziął ja na spacer, uspil (tu uratowała nas funkcja rozkładania fotelika na płasko) i wróciliśmy do domu. Pod koniec podróży już jeczal, a jak weszliśmy do domu dopiero cycek ja uspokoił bo tak wyła zła że matka jej zniszczyła całą rutynę dnia. Ale i tak było nieźle. Marta nakarmiona a ja idę na fit obiad ;)

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka, u mnie dzis podobne mysli i jutro jade z synem na wycieczke po chustonosidlo! Choc musze z tym oszczednie z uwagi na bioderka

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Przepraszam kochana, ja mam prawdziwe baby brain 😂😂. Nie gniewaj sie za pomylke, bo oczywiscie mialam ciebie na mysli ❤️❤️

Nie gniewam się absolutnie! Mamy tu tabun gorących mamusiek ;)

Ania81 lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A ja mam takie pytanie z serii jak to wygląda w praktyce :P
    Powiem szczerze,że zastanawiam się,czy jest w ogóle sens aby teraz urządzać pokoik dla malej bo wydaje mi się,że mimo wszyysko będzie przez dłuższy czas nieużyteczny. A nasza sypialnia będzie zapewne jej sypialnia 😁

Łóżeczko wiadomo,że będzie u nas w sypialni bo taki maluch musi spać z nami.
    Kupiliśmy komodę z przewijakiem ale też już słyszałam głosy,że lepiej aby ta komoda póki co stała w sypialni bo w nocy i tak będziemy przewijać i lepiej jak stoi w sypialni niż latać po nocy między pokojami.

A jak to jest u Was ?
    Ja przewijam zawsze na naszym łóżku, kołyska stoi też u nas :)

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Nowastaraczka, u mnie dzis podobne mysli i jutro jade z synem na wycieczke po chustonosidlo! Choc musze z tym oszczednie z uwagi na bioderka
    Dajcie znac co wybraliscie :p i czy to Ty czasem testowalas linomag na ciemieniuchę?

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _lucky_ wrote:
    Chyba ktoś mnie myslami przywolal. Melduje dwupak. Zmeczona i wkur*ona.
    Odzywaj się do nas częściej! Zaciskam kciuki, żeby prood Cię jak Najszybciej zaskoczył :)

_lucky_ lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam zaproszenie do Was na wątek z okazji mojej dzisiejszej bety 😍

Wyniki z dzisiejszej 3 weryfikacji - 11 dni po transferze :

Beta 150 😍
    Estradiol 2970 💪
    Progesteron 82,3 💪

Pierwsze usg za 14 dni - 18 stycznia ❤️ wybłagałam ten termin i obecność na usg mojego D, bo 25 stycznia ma urodziny i to będzie mój prezent dla niego 😍

Iryska, Zulugula, Inaa89, Annia, ZielonaHerbata, Ania81, Ounai, Inga28, Nowastaraczka, Wik89, Ladyo, Enigvaa, KarolinaMaria, kic83, Suszarka, Lalia, Fragaria, Kamcia, dmg111, Tajka, Karenira, Stokrotka027, edyciak., kar_oliv, Lulu83, Julik lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A ja mam takie pytanie z serii jak to wygląda w praktyce :P
    Powiem szczerze,że zastanawiam się,czy jest w ogóle sens aby teraz urządzać pokoik dla malej bo wydaje mi się,że mimo wszyysko będzie przez dłuższy czas nieużyteczny. A nasza sypialnia będzie zapewne jej sypialnia 😁

Łóżeczko wiadomo,że będzie u nas w sypialni bo taki maluch musi spać z nami.
    Kupiliśmy komodę z przewijakiem ale też już słyszałam głosy,że lepiej aby ta komoda póki co stała w sypialni bo w nocy i tak będziemy przewijać i lepiej jak stoi w sypialni niż latać po nocy między pokojami.

A jak to jest u Was ?

My mamy łóżeczko w sypialni a w pokoju niby dziecięcym jest szafa , a w niej rzeczy dla dziecka ale nie urzadzamy go jeszcze calosciowo jako pokoj dla dziecka, dopiero gdzies po roku, tym bardziej że mąż stamtąd teraz pracuje zdalnie.

My mamy przewijak na łóżeczko ale nie uzywamy i przewijamy na łóżku- nocą w sypialni wiadomo, a za dnia siedzimy w salonie i tam na kanapie. Mam taki kosz i w nim trzymam pampery chusteczki woreczki krem i podklad do przewijania więc nie robi się syf ;)
    A przewijak na łóżeczko dopiero co zaczelam używać ale tylko do pielegnacji przed kąpielą

ZielonaHerbata, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Dostałam zaproszenie do Was na wątek z okazji mojej dzisiejszej bety 😍

Wyniki z dzisiejszej 3 weryfikacji - 11 dni po transferze :

Beta 150 😍
    Estradiol 2970 💪
    Progesteron 82,3 💪

Pierwsze usg za 14 dni - 18 stycznia ❤️ wybłagałam ten termin i obecność na usg mojego D, bo 25 stycznia ma urodziny i to będzie mój prezent dla niego 😍

Tak w nowy rok to mozemy wchodzić! ❤

Ulaa lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Z tego co pamiętam 12h a potem musisz wylać.

Marty nie biorę na ręce w nocy ale widzę, że właśnie ma odruch ssania i potrzebę bliskości i tak ciumka tego cycka godzinami. Niestety smoczka nie chce i ja już się poddałam. Nie będę jej wciskać bo jak tylko czuje silicon to ma tak wykrzywiona minę jakbym jej najgorszy syrop świata dała do picia.

Inaa89, myślę że to chwilowy kryzys. Jeszcze zobacz czy na pewno zjadasz tyle ile trzeba. Czytałam, że jeśli jesz za mało pokarm może zanikać u niektórych kobiet. Spróbuj odciągać częściej tak jak Lalia mówiła img nakręcisz sobie wtedy laktację.

Lalia u nas takie kryzysy laktacyjne są przy każdym skoku rozwojowym.

Edyciak, krwawienie nie przeszkadza, fizjoterapeuci są przyzwyczajeni. Ja bym zadzwoniła do położnej i poprosiła o dodatkowa wizytę bo martwisz się o to czy się dobrze goisz. Dziwna tą Twoja położna. Moja zawsze oglądała jak mi się goi wszystko i dotykała nawet szwy. Po pierwszej ciąży miałam kiepską położna ale też patrzyła na ranę krocza po nacięciu i pamiętam że nawet mówiła, że już dawno nie widziała żeby ktoś był tak ładnie pozszywany.
    Jeśli chodzi o jedzenie to chyba nawet jem za dużo 🙈 nawet wstajac w nocy co te 3 godz to ide jesc bo jestem glodna 😋 stad waga jest jaka jest 😉 dzis na 17 do Tymka takze moze jak go poprzytulam to się ciut zwiekszy. Narazie poki co mam zapas, bo już cala szufladę w zamrażalce mam pomrozona mleczka. Plus co 2 dzien wozimy nie mrożone małemu.

Ounai powodzenia na diecie, napewno ladnie kg poleca w dół. Ja tez juz zapowiedziałam mężowi, że po nowym roku dietetyk i razem dietka 😉

Ounai lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
‹‹ 2751 2752 2753 2754 2755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ