Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnia81 wrote:Herbatko ja mam zwyczaj trzymanianmalucha ze mna do roku (z mlodszym synem bylo dluzej, bo przylepa nie spal inaczej, a teraz nie chce nawet czasami buziaka na dobranoc😔🤦♀️🙄). Rzeczy dziecka trzymalam w swojej sypialni, bo biegania po nocy nie wyobrazam sobie. Oprocz dziecka chce tez zadbac troche o swoja wygodne.
Tak, po drugie z wlasnego doswiadczenia wiem, ze dzieci w tym okresie bardzo potrzebuje czuc mame. Zreszta moje 3 pociechy spaly przez jakis czas ze mna. Najkrocej moj najstarszy, razem zebralobyb sie moze ze 4 miesiace. Moja corcia do roku spala na mnie, jesli probowalam ja przelozyc byl potowrny placz. Po roku sama przeniosla sie do lozeczko, a okolo 2 do wlasnego lozka i pokoju. Nadal jest przylepa, ale bardzo niezalezna. Moj mlodszy spal z cyckiem w buzi do okolo 11 miesiaca zycia, jakakolwiek proba odseparowania nas konczyla sie moja przegrana. Od 11 miesiaca spal w lozeczku stojocym blisko lozka trzymajac mnie za reke. Potrzeba bycia kolo mamy caly czas juz mu przeszla, spi w swoim pokoju, w swoim lozku, nie bylo problemu z przeniesieniem. Takze teraz mimo, ze mamy dostawe, nie nastawiam sie na nocki bez malego z nami. -
Lalia wrote:Jak myślicie, ile taka ampułka z solą może być otwarta?? Jak otworze i przemyje teraz, to mogę jeszcze użyć rano??
Marty nie biorę na ręce w nocy ale widzę, że właśnie ma odruch ssania i potrzebę bliskości i tak ciumka tego cycka godzinami. Niestety smoczka nie chce i ja już się poddałam. Nie będę jej wciskać bo jak tylko czuje silicon to ma tak wykrzywiona minę jakbym jej najgorszy syrop świata dała do picia.
Inaa89, myślę że to chwilowy kryzys. Jeszcze zobacz czy na pewno zjadasz tyle ile trzeba. Czytałam, że jeśli jesz za mało pokarm może zanikać u niektórych kobiet. Spróbuj odciągać częściej tak jak Lalia mówiła img nakręcisz sobie wtedy laktację.
Lalia u nas takie kryzysy laktacyjne są przy każdym skoku rozwojowym.
Edyciak, krwawienie nie przeszkadza, fizjoterapeuci są przyzwyczajeni. Ja bym zadzwoniła do położnej i poprosiła o dodatkowa wizytę bo martwisz się o to czy się dobrze goisz. Dziwna tą Twoja położna. Moja zawsze oglądała jak mi się goi wszystko i dotykała nawet szwy. Po pierwszej ciąży miałam kiepską położna ale też patrzyła na ranę krocza po nacięciu i pamiętam że nawet mówiła, że już dawno nie widziała żeby ktoś był tak ładnie pozszywany.Lalia, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Fragaria wrote:Koniec ponarodzeniowej laby, wracamy dzisiaj wszyscy do rzeczywistości. Mąż po urlopie ojcowskim i przerwie świątecznej wrócił dziś do pracy, starszy Syn w przedszkolu, a ja i Adaś urzędujemy w domku. Ale nie ma lenistwa! Biorę się dalej za urządzanie domku, bo naprawdę jeszcze sporo nam brakuje i od rana szaleję na zakupach internetowych.
Chciałam Was jeszcze zapytać o biustonosze - chodzicie bez, ubieracie sportowe, specjalne z odpinanymi ramiączkami czy zwykłe? Jak Wam najwygodniej? Ja dla siebie jeszcze nie znalazłam optymalnego rozwiązania, najczęściej chodzę bez, tylko w topie h&m (on ma w środku taki a'la biustonosz sportowy i ramiączka ma odpinane). Po domu nawet spoko, ale czasem ubrałabym się w coś innego a w zwykłym biustonoszu przy karmieniu jest trochę niewygodnie🤔
Jednorożec, gratulacje!!!Fragaria lubi tę wiadomość
-
Lalia u nas mąka ziemniaczana nie robi cudów. Faktycznie powietrzyc jak tylko się da , może pampera zmienić na inna firmę, nam często czerwienieje pupcia i jak jest delikatnie to bepanten a jak mocno to tonący brzytwy się chwyta i wtedy niestety wchodzi sudocrem. Pomaga faktycznie. U nas tormentalum tez nie pomagał.
Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Iryska wrote:Enigvaa, ale to zleciało szybko, Ty już za chwilę rodzisz🙊 Jak wam idzie budowa? Widać zakończenie na horyzoncie czy jeszcze trochę?🙂
Mam nadzieje ze doslownie za chwile, juz chce miec Malwinke po tej stronie 😍
Powolutku wkraczamy w wykonczenie, ale optymalnie do konca jeszcze troche, tym bardziej ze teraz maz bedzie duzo sam robil. W lutym chcemy skonczyc kotlownie, wygrzac mury i w marcu podwieszanie sufitow, ocieplenie poddasza i juz po kolei bedzie lecialoIryska lubi tę wiadomość
🔸28 lat
-
kar_oliv wrote:Ounai, to jest 5 posiłków? Jak wychodzi cenowo? Trzymam kciuki za nowy cel 😁
KarolinaMaria przepiękny pokoik. Trafia w mój gust 😍 brzuszek też masz ślicznyKarolinaMaria, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Marta dostała Krakowa spala cała drogę, obudziła się pod koniec, oddałam kasę i Pan powiedział, że zejdzie mu ok 30 min z odczytem. Poszłam do auta nakarmić młodą, oczywiście wszystko ja rozpraszało więc karmienie trwało 10 min. Mąż wziął ja na spacer, uspil (tu uratowała nas funkcja rozkładania fotelika na płasko) i wróciliśmy do domu. Pod koniec podróży już jeczal, a jak weszliśmy do domu dopiero cycek ja uspokoił bo tak wyła zła że matka jej zniszczyła całą rutynę dnia. Ale i tak było nieźle. Marta nakarmiona a ja idę na fit obiad
Lalia lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Przepraszam kochana, ja mam prawdziwe baby brain 😂😂. Nie gniewaj sie za pomylke, bo oczywiscie mialam ciebie na mysli ❤️❤️
Nie gniewam się absolutnie! Mamy tu tabun gorących mamusiekAnia81 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:A ja mam takie pytanie z serii jak to wygląda w praktyce
Powiem szczerze,że zastanawiam się,czy jest w ogóle sens aby teraz urządzać pokoik dla malej bo wydaje mi się,że mimo wszyysko będzie przez dłuższy czas nieużyteczny. A nasza sypialnia będzie zapewne jej sypialnia 😁
Łóżeczko wiadomo,że będzie u nas w sypialni bo taki maluch musi spać z nami.
Kupiliśmy komodę z przewijakiem ale też już słyszałam głosy,że lepiej aby ta komoda póki co stała w sypialni bo w nocy i tak będziemy przewijać i lepiej jak stoi w sypialni niż latać po nocy między pokojami.
A jak to jest u Was ?ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Nowastaraczka, u mnie dzis podobne mysli i jutro jade z synem na wycieczke po chustonosidlo! Choc musze z tym oszczednie z uwagi na bioderka
-
nick nieaktualny
-
Dostałam zaproszenie do Was na wątek z okazji mojej dzisiejszej bety 😍
Wyniki z dzisiejszej 3 weryfikacji - 11 dni po transferze :
Beta 150 😍
Estradiol 2970 💪
Progesteron 82,3 💪
Pierwsze usg za 14 dni - 18 stycznia ❤️ wybłagałam ten termin i obecność na usg mojego D, bo 25 stycznia ma urodziny i to będzie mój prezent dla niego 😍Iryska, Zulugula, Inaa89, Annia, ZielonaHerbata, Ania81, Ounai, Inga28, Nowastaraczka, Wik89, Ladyo, Enigvaa, KarolinaMaria, kic83, Suszarka, Lalia, Fragaria, Kamcia, dmg111, Tajka, Karenira, Stokrotka027, edyciak., kar_oliv, Lulu83, Julik lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:A ja mam takie pytanie z serii jak to wygląda w praktyce
Powiem szczerze,że zastanawiam się,czy jest w ogóle sens aby teraz urządzać pokoik dla malej bo wydaje mi się,że mimo wszyysko będzie przez dłuższy czas nieużyteczny. A nasza sypialnia będzie zapewne jej sypialnia 😁
Łóżeczko wiadomo,że będzie u nas w sypialni bo taki maluch musi spać z nami.
Kupiliśmy komodę z przewijakiem ale też już słyszałam głosy,że lepiej aby ta komoda póki co stała w sypialni bo w nocy i tak będziemy przewijać i lepiej jak stoi w sypialni niż latać po nocy między pokojami.
A jak to jest u Was ?
My mamy łóżeczko w sypialni a w pokoju niby dziecięcym jest szafa , a w niej rzeczy dla dziecka ale nie urzadzamy go jeszcze calosciowo jako pokoj dla dziecka, dopiero gdzies po roku, tym bardziej że mąż stamtąd teraz pracuje zdalnie.
My mamy przewijak na łóżeczko ale nie uzywamy i przewijamy na łóżku- nocą w sypialni wiadomo, a za dnia siedzimy w salonie i tam na kanapie. Mam taki kosz i w nim trzymam pampery chusteczki woreczki krem i podklad do przewijania więc nie robi się syf
A przewijak na łóżeczko dopiero co zaczelam używać ale tylko do pielegnacji przed kąpieląZielonaHerbata, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ulaa wrote:Dostałam zaproszenie do Was na wątek z okazji mojej dzisiejszej bety 😍
Wyniki z dzisiejszej 3 weryfikacji - 11 dni po transferze :
Beta 150 😍
Estradiol 2970 💪
Progesteron 82,3 💪
Pierwsze usg za 14 dni - 18 stycznia ❤️ wybłagałam ten termin i obecność na usg mojego D, bo 25 stycznia ma urodziny i to będzie mój prezent dla niego 😍
Tak w nowy rok to mozemy wchodzić! ❤Ulaa lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ounai wrote:Z tego co pamiętam 12h a potem musisz wylać.
Marty nie biorę na ręce w nocy ale widzę, że właśnie ma odruch ssania i potrzebę bliskości i tak ciumka tego cycka godzinami. Niestety smoczka nie chce i ja już się poddałam. Nie będę jej wciskać bo jak tylko czuje silicon to ma tak wykrzywiona minę jakbym jej najgorszy syrop świata dała do picia.
Inaa89, myślę że to chwilowy kryzys. Jeszcze zobacz czy na pewno zjadasz tyle ile trzeba. Czytałam, że jeśli jesz za mało pokarm może zanikać u niektórych kobiet. Spróbuj odciągać częściej tak jak Lalia mówiła img nakręcisz sobie wtedy laktację.
Lalia u nas takie kryzysy laktacyjne są przy każdym skoku rozwojowym.
Edyciak, krwawienie nie przeszkadza, fizjoterapeuci są przyzwyczajeni. Ja bym zadzwoniła do położnej i poprosiła o dodatkowa wizytę bo martwisz się o to czy się dobrze goisz. Dziwna tą Twoja położna. Moja zawsze oglądała jak mi się goi wszystko i dotykała nawet szwy. Po pierwszej ciąży miałam kiepską położna ale też patrzyła na ranę krocza po nacięciu i pamiętam że nawet mówiła, że już dawno nie widziała żeby ktoś był tak ładnie pozszywany.
Ounai powodzenia na diecie, napewno ladnie kg poleca w dół. Ja tez juz zapowiedziałam mężowi, że po nowym roku dietetyk i razem dietka 😉Ounai lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰