X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol wielkie gratulacje. Witaj na świecie Maleńka. 💗

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai a nosidło LennyLamb LennyUpgrade? Bo to producent chust jest i ma takie nosidło na bazie chusty niby od miesiąca wzwyż.

Polcia przeslodka. ♥️

Gagatko cieszę się, że córeczka rośnie. :)
    Wydaje mi się, że wszystkie działają podobnie, bo nie da się ich dociągnąć. W chuscie podparcie jest na każdym odcinku kręgosłupa, bo chusta dociagana jest na każdej wysokości a w nosidle jest luz więc dziecko wisi - siedzi na pupie. Ale można zapytać ortopedy albo doradcy chustonoszenia.

Wik, ja Marta zaczynała trzymać mając 3 miesiące, ale tak całkiem trzyma odkąd skończyła 4 miesiące.

Iryska, ja szczepię na wszystko, ale pneumo darmowe. Mój syn bardzo ciężko przeszedł szczepienie na meningo więc będę szczepić tak późno jak się da.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, gratulacje!!!

Kamcia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Dziewczyny o 11.35 na świat przyszła Eliza 3340 g 53 cm . Cesarka jest dziwna więcej już nie chcę ....
    Gratulacje!!!

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol, ogromne gratulacje ♥️♥️♥️ a teraz ogrom siły i zdrówka dla Was 💪💪💪

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratulacje! witamy i rozgosc się 😊

Kamcia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol gratulacje coreczki Elizy❤️❤️❤️❤️❤️❤️.

• emdar Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, witaj witaj, i nuuuudnej ciąży życzę:)
    Sol, gratulacje ogromne ❤💐.

Kamcia lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia. Herbatko niby moja mama traktuje nas tak samo, ale rocznica jest. Zawsze tak bylo. Rozmowy niestety nie pomaga ja, bo i tak zawsze odwroci kota ogonem, wiec juz nawet nie proboje. Mam wrazenie, ze moja mama nie moze zaakceptowac tego, ze ja chce miec dzieci, ze jest mi z tym dobrze. Oboje pracuje my, ale dla mej mamy praca z domu to nie praca🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️. Nie raz potrafi rzucic tekstem, ze po co mi wyksztalcenie jak siedze w domu i dzieci bawie🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️. Zadowolona byla tylko wtedy, jak pracowalam w szkole i spelnia lam jej marzenie o byciu nauczycielem. Tyle, ze to moje zycie, a nie jej i ja tez mam/mialam marzenia. Posiadanie dzieci, rodziny bylo jednym z nich, a edukacja moja jak najbardziej jest w uzyciu. Musze jakos to przetrawic, i isc dalej moja wybrana droga

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wrote:
    No to i ja przyjmę oficjalne zaproszenie do mamusiek 😉
    Mi tak dziwnie bylo "wbijać się bez pukania" 😂
    Ja swojego kropka 2mm widziałam na usg juz po drugiej becie (147 🤩). Kolejne usg mam w tym tygodniu 7.01. Będziemy się przyglądać czy juz będzie bijące serduszko i zakładać kartę ciąży.
    Dziewczyny macie jakieś cenne wskazówki odnośnie zakładania karty? Jakieś badania zrobic/zabrać ze sobą? Zwykle i tak idę z całą teczka ale może warto coś mieć extra?
    Moje gratulacje ❤️

Kamcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Temat pewnie dość kontrowersyjny bo są i przeciwnicy i zwolennicy ale jakie polecacie smoczki ?
    Z tego co kiedyś rzuciło mi się w oczy, to chyba najbardziej polecana jest marka Bibs. Jaki wybraliście kształt? Bo widzę,że są różne do wyboru.
    Ja od początku mam suavinex. I ani nie zaburzyło to ssania u małej. Ani nic. Jak chce pociumkac to bierze, jak nie chce to za cholere jej nie wciśniesz :)

• Annia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu... Teraz doczytałam twojego posta. Bardzo mi przykro, przytulam Cię wirtualnie. Rodzice nigdy nie powinni faworyzować między dziećmi. Bardzo mi przykro, że własna mama Cię tak traktuje.

Sol gratuluję! Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.

Kamcia też gratuluję. :)

Ania81, Kamcia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Dziewczyny o 11.35 na świat przyszła Eliza 3340 g 53 cm . Cesarka jest dziwna więcej już nie chcę ....
    Gratulacje 😍❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu... Ja mam mega ciężkie relacje z rodzicami (nie wiem, czy kojarzysz). Ja bym po prostu nie dzwoniła. U mnie przyniosło to skutek, moja matka się ogarnęła. Oczywiście mam z nią służbowe relacje. Ale przynajmniej nie słyszę non stop słów krytyki 🤦‍♀️

Ania81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Aniu... Teraz doczytałam twojego posta. Bardzo mi przykro, przytulam Cię wirtualnie. Rodzice nigdy nie powinni faworyzować między dziećmi. Bardzo mi przykro, że własna mama Cię tak traktuje.

Sol gratuluję! Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.

Kamcia też gratuluję. :)

No coz moja mama juz tak ma, ze jak nie jest po jej mysli to nie jest dobrze. Ja patrzac na nia robie wszystko, by zadne z moich dzieci nie czulo sie gorsze, mniej docenione. Mam nadzieje ze mi sie to udaje, a patrzac na nie chyba tak

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81, przykro mi z powodu mamy. Tak niestety czasem jest,że nie dostajemy wsparcia od osób od których można by się tego spodziewać najbardziej(rodzice, rodzeństwo). Cóż można na to poradzić? Otóż...nic. Tak jak piszesz, trzeba robić swoje i iść dalej, ale rozumiem ze Ci przykro. Ściskam❤

Ania81 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol, gratuluję! Przykro mi, że tak cierpisz, ale z każdą godziną będzie lepiej! Czekamy na fotę Elizy jak już nabierzesz sił.

Suszarko, co u Ciebie???

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smoczka, to my od samego początku mieliśmy Bibsa. Miałam zamysł,żeby nie podawać w ogóle,albo podać jak najpóźniej,ale jak Julek zaczął się drzeć ile sił w płucach, a ja słaniająca się z niewyspania nie byłam w stanie go uspokoić i efektywnie przestawić do piersi, to dałam smoka i...nastała błoga cisza(przerywana jedynie cmokaniem Jusia). Julek chwycił od razu, ominęły nas wszystkie historie adaptacyjno-smoczkowe. I to była jedna z moich pierwszych weryfikacji rodzicielskich planów 🤣😉(Julek miał 5 dni).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 21:42

ZielonaHerbata, Lalia, Annia lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 21:00

Ulaa, Ania81, Kamcia lubią tę wiadomość

• Fragaria Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 05:45

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
‹‹ 2756 2757 2758 2759 2760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ