Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Ounai a nosidło LennyLamb LennyUpgrade? Bo to producent chust jest i ma takie nosidło na bazie chusty niby od miesiąca wzwyż.
Polcia przeslodka. ♥️
Gagatko cieszę się, że córeczka rośnie.
Wik, ja Marta zaczynała trzymać mając 3 miesiące, ale tak całkiem trzyma odkąd skończyła 4 miesiące.
Iryska, ja szczepię na wszystko, ale pneumo darmowe. Mój syn bardzo ciężko przeszedł szczepienie na meningo więc będę szczepić tak późno jak się da. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny za slowa wsparcia. Herbatko niby moja mama traktuje nas tak samo, ale rocznica jest. Zawsze tak bylo. Rozmowy niestety nie pomaga ja, bo i tak zawsze odwroci kota ogonem, wiec juz nawet nie proboje. Mam wrazenie, ze moja mama nie moze zaakceptowac tego, ze ja chce miec dzieci, ze jest mi z tym dobrze. Oboje pracuje my, ale dla mej mamy praca z domu to nie praca🤷♀️🤷♀️🤷♀️. Nie raz potrafi rzucic tekstem, ze po co mi wyksztalcenie jak siedze w domu i dzieci bawie🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️. Zadowolona byla tylko wtedy, jak pracowalam w szkole i spelnia lam jej marzenie o byciu nauczycielem. Tyle, ze to moje zycie, a nie jej i ja tez mam/mialam marzenia. Posiadanie dzieci, rodziny bylo jednym z nich, a edukacja moja jak najbardziej jest w uzyciu. Musze jakos to przetrawic, i isc dalej moja wybrana droga
-
nick nieaktualnyKamcia wrote:No to i ja przyjmę oficjalne zaproszenie do mamusiek 😉
Mi tak dziwnie bylo "wbijać się bez pukania" 😂
Ja swojego kropka 2mm widziałam na usg juz po drugiej becie (147 🤩). Kolejne usg mam w tym tygodniu 7.01. Będziemy się przyglądać czy juz będzie bijące serduszko i zakładać kartę ciąży.
Dziewczyny macie jakieś cenne wskazówki odnośnie zakładania karty? Jakieś badania zrobic/zabrać ze sobą? Zwykle i tak idę z całą teczka ale może warto coś mieć extra?Kamcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:Temat pewnie dość kontrowersyjny bo są i przeciwnicy i zwolennicy ale jakie polecacie smoczki ?
Z tego co kiedyś rzuciło mi się w oczy, to chyba najbardziej polecana jest marka Bibs. Jaki wybraliście kształt? Bo widzę,że są różne do wyboru. -
Aniu... Teraz doczytałam twojego posta. Bardzo mi przykro, przytulam Cię wirtualnie. Rodzice nigdy nie powinni faworyzować między dziećmi. Bardzo mi przykro, że własna mama Cię tak traktuje.
Sol gratuluję! Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.
Kamcia też gratuluję.
Ania81, Kamcia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniu... Ja mam mega ciężkie relacje z rodzicami (nie wiem, czy kojarzysz). Ja bym po prostu nie dzwoniła. U mnie przyniosło to skutek, moja matka się ogarnęła. Oczywiście mam z nią służbowe relacje. Ale przynajmniej nie słyszę non stop słów krytyki 🤦♀️
Ania81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Aniu... Teraz doczytałam twojego posta. Bardzo mi przykro, przytulam Cię wirtualnie. Rodzice nigdy nie powinni faworyzować między dziećmi. Bardzo mi przykro, że własna mama Cię tak traktuje.
Sol gratuluję! Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.
Kamcia też gratuluję.
No coz moja mama juz tak ma, ze jak nie jest po jej mysli to nie jest dobrze. Ja patrzac na nia robie wszystko, by zadne z moich dzieci nie czulo sie gorsze, mniej docenione. Mam nadzieje ze mi sie to udaje, a patrzac na nie chyba takZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Ania81, przykro mi z powodu mamy. Tak niestety czasem jest,że nie dostajemy wsparcia od osób od których można by się tego spodziewać najbardziej(rodzice, rodzeństwo). Cóż można na to poradzić? Otóż...nic. Tak jak piszesz, trzeba robić swoje i iść dalej, ale rozumiem ze Ci przykro. Ściskam❤
Ania81 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
A co do smoczka, to my od samego początku mieliśmy Bibsa. Miałam zamysł,żeby nie podawać w ogóle,albo podać jak najpóźniej,ale jak Julek zaczął się drzeć ile sił w płucach, a ja słaniająca się z niewyspania nie byłam w stanie go uspokoić i efektywnie przestawić do piersi, to dałam smoka i...nastała błoga cisza(przerywana jedynie cmokaniem Jusia). Julek chwycił od razu, ominęły nas wszystkie historie adaptacyjno-smoczkowe. I to była jedna z moich pierwszych weryfikacji rodzicielskich planów 🤣😉(Julek miał 5 dni).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 21:42
ZielonaHerbata, Lalia, Annia lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙