X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, zdradźcie mi jakieś sposoby na usypianie.
    Pola zasypiała wczesniej sama, podczas karmienia albo po prostu leżąc. Teraz jej sie zmienilo, ma baaardzo delikatnu sen, wystarczy ją dotknąć i sie cala wzdryga.
    Od.19:30 dziś walczymu. Spała 15 min po.karmieniu ale obudziły ją jej własne rączki.
    Były szumy, suszarki, bujanie, kołysanie, spowijanie, karmienie milion razy i nadal nie śpi... Nie wiem już co zrobić.
    Wcześniej spała od 13 do 15 i później koło 18 15 minut.

Ratunkuu!! 😭
    A może owiń ja szczelnie? Ja zauważyłam, że od kilku dni Matylda lubi spać taka "opatulona". Może w ten sposób? Albo jak położysz się obok niej? Nie przyśnie mocniej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ciekawe jaka noc przed nami. Dzisiaj spałam w pierwszym secie 4h40 minut (już liczę czas od momentu jak wchodzę do łóżka do pobudki), a wczoraj w tym samym czasie były trzy pobudki. 🤔

Irysko a w jakiej grubosci spiworka Natulino śpi Michałek?
    Uuuu to zapowiada się noc bardzo dobra!

Ja za to zamiast korzystać i spać, to siedzę i gapie się w TV, bo spać mi się nie chce 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2021, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    U nas to samo. Jak ją odkładam to jak jakąś bombę. Wystarczy, że podłoga zaskrzypi a ona już oczy jak 5 zł. W dzień nieraz przez całą drzemkę nie odkładam bo się nie udaje. Szumisia już ustawiliśmy że ma chodzić bez przerwy 8h bo jak usłyszy że się wylaczyl to koniec spania. Liczę na to że zanim pójdzie do przedszkola przejdzie jej 😂 Jeszcze tylko ok rok i 8 miesięcy. Zleci ;)

PS, moja dopiero zasnęła a usypiam od 19 ;)
    Kurde to ja naprawdę nie mogę narzekać. Bo ogólnie Matylda zrobiła się bardziej katuwna w dzień i wtedy ma drzemki tak 1-2h, ale w nocy śpi od tej powiedzmy 20/21 do 8/10 z przerwami na karmienie średnio co 3/4h. Także współczuję Wam, ale w sumie nie wiem co mnie jutro czeka, to się zmienia jak w kalejdoskopie 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2021, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z dylematami wyprawkowymi - spokojnie! Mnie sieklo na kompletowanie wyprawki ostatecznie w 32/33 tygodniu. I to chyba było Wicie gniazda, bo w 34 tyg urodziłam 🙀 a tez cały czas odwlekałam, bo zdążę, bo jeszcze czas. Baaaa. Ja torbe do szpitala dla siebie i małej pakowałam jak już się zdecydowałam, że jadę do szpitala. Także rozłóżcie to sobie jakoś w czasie. Ale żebyście na spokojnie zdążyły :)

• Annia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi Mikołaj dzięki Waszym radom, że wstajemy najpóźniej o 10, a najczęściej koło 9.30 a nie wysypiamy się do 11-12 zaczął chodzić spać koło 23.30-00.30 i dla nas na razie tak jest super. :) Dziękuję Wam za rady. 😘

Ounai a usypiając Martę karmisz ja czy tylko usypiasz?

Motylku ja się nie nastawiam, zobaczymy co będzie. :)

Jestem z siebie dumna, z 24 rzeczy w koszyku na Zalando wybrałam tylko 9 i wszystkie na promocji bo była dodatkowa zniżka na przecenione rzeczy. 😁 Najbardziej nie mogę doczekać się panterkowych sneakersow!

Lalia, Wik89, Iryska, kic83, Ania81, SzalonaOna lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 21:01

Lalia lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 21:01

Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy Wam pisałam bo ostatnio już jest mi dość ciężko i mam jakiegoś doła dodatkowo stresuje się drugim cc ( boje się ze np okaże się ze mam zrosty po pierwszym cc a to widać chyba dopiero po otwarciu brzucha ) ale boje się tez mnóstwa innych rzeczy związanych z operacja i tym ze synek zostanie w domu .. ale mam już termin cc w ten poniedziałek idę na oddział a we wtorek cc

Iryska, KarolinaMaria, Ania81, Ounai lubią tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, ja mam tetrę tylko z Action i moim zdaniem sztosik 👌 koleżanka, która używa wielorazowych pieluch jak zobaczyła jakość, to stwierdziła że nawet do wielopieluchowania by się nadała, więc polecam 👍
    Co do ręczników, to my mamy trzy : z baby ono beznadziejny, z miminu fajny i z Action najlepszy 😁

Tajka, wykończycie mojego męża 😂 ale na szczęście podziela miłość do pand 💙🐼

Anetka, u nas wczoraj były takie cuda z usypianiem przez 2,5 h.. Dzisiaj było lepiej, bo o 21 był wykapany, nakarmiony, padł przy cycu, ale oczywiście wybudzał się co minute jak tylko przestawaliśmy bujać czy odkładaliśmy, w końcu dokarmiłam go jeszcze cycem i padł o 22 a ja razem z nim. Teraz obudził się o 1:10 i mąż mówi, że jak przyszedł do sypialni po 22 to mały puszczał przez sen bączka za baczkiem i słychać było kupy, więc wyjaśniło się czemu nie mógł nam zasnąć. Teraz jest przebrany, nakarmiony z jednego cyca przy którym zasnął oczywiście, próbowałam go odbić bo żłopał jak żul, ale się nie udało, więc go nawet nie próbuję odkładać do dostawki tylko czekam aż "odzyska przytomność" i dokarmie drugim cycem 🤦‍♀️bo inaczej będzie turbodrzemka i darcie za chwilę jak sobie przypomni że jadł tylko z jednego.

Suszareczko, przytulam mocno i rozumiem Twoje emocje 😘 indukcja jest do przeżycia, serio 👍 a jeszcze jak pomyślisz, że zbliża Cię każdą minutą do spotkania z Iga to znajdziesz w sobie tę moc, mówię Ci 💪 a co do komentarzy, to ja ciągle słyszałam, że w ciąży wyglądam lepiej, bo nie jestem taka pociągła na twarzy 🤦‍♀️i miałam ochotę zapytać, czy w takim razie po ciąży znowu będę brzydka, jak zejdzie mi woda?? Szkoda się przejmować, naprawdę. Jesteś piękna i wspaniała, my to wiemy, a Ty uwierz ♥️

dmg111, Suszarka, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakarmiłam ją i uspokoiłam po tym jak mąż ją "usypiał" swoimi sposobami i spała do teraz, ale z nami w łóżku. Przed chwilą znowu był cyc i przysypia, przydaloby się ją dokarmić drugim.

Motulku owijałam ją, w miare to.ją uspokaja ale nie zasypia dzięki temu (mojej przyjaciolce w 10 min zasnęla takim sposobem ;P)

Ounai, szumiś ten starszy, pierwsza opcja ma możliwość ustawiwnia długości szumienia, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 02:59

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, ja też chodzę w topach H&M, ale mam niezbyt duży biust, więc moim zdaniem jest ok. Mam też staniki do karmienia, ale jakoś wolę topy. Jeszcze z miesiąc i pójdę dobrać sobie jakieś wyjściowe.

Ounai, czy nie jesteś dla siebie zbyt surowa z tą wagą, którą wyznaczyłaś sobie za cel?
    Ta położna, gdy dzwoniła do mnie, to mówiła, że teraz nie jeździ do położnic ze względu na Covid, ale że to moje pierwsze dziecko, to chciałaby przyjechać i dlatego tylko przyjechała. Ogólnie jestem zadowolona z jej wizyty, ale nie sprawdzała mi krocza, a mi wtedy wyleciało z głowy, by się upomnieć.

Lalia, u nas też wczoraj zauważyłam odparzenie.. przy samym odbycie. Mały robi wodniste kupki i to pewnie przez to. A wietrzę mu przy każdej zmianie pieluchy, oprócz nocy. Wczoraj kilka razy posypałam mu mąką ziemniaczaną, a na wieczór Linomagiem potraktowałam, zobaczę jutro jak to wygląda. A pieluchy zmieniany od razu po siku czy kupie, bo Olek to książę na ziarnku grochu i nawet odrobina wilgoci "piłuje" go w pupke. 😁

Zielona Herbata, mu używany przewijaka non stop, jeszcze ani razu nie przebrałam małego gdzieś indziej. Na przewijaku na brzuszku go kładę, bo jest bardziej twardy niż materac.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się strasznie pocę w nocy. Choć to chyba dobrze, bo woda z organizmu schodzi. A cellulit już mi sporo zszedł, czyli też był wodny. 😉

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    A kiedy mniej wiecej dziecko samo zaczyna trzymac glowke?
    Po skończonym 3 miesiącu powinno już samo trzymać głowę.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się na nocnym karmieniu nr 2, pobudka równo po 2 h 😴 jakbym chciała żeby się najadl i zrobił teraz set 4 h, haha 😂 no chociaż 3 h 🙏

Anetko, mam nadzieję, że Pola śpi i Ty teraz możesz odpocząć 😘

Edyta, kiedy macie wizytę u pediatry??

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol Angelica, gratuluję ❤️❤️❤️ życzę ci, byś szybko wróciła do dobrego samopoczucia. 😉 Teraz możecie się już tulić z malutką. 😉

Widzę, że jest temat szczepionek. Chętnie poczytam różne opinie, bo też musimy zdecydować, na co i czym szczepimy. Jeśli szczepiłyście 6w1 to którą szczepionką i dlaczego?
    Na meningokoki to chyba jest Bexsero.. to "ciężka" szczepionka i zaleca się szczepić nią oddzielnie, minimum dwa tygodnie odstępu od innych szczepień, a przed należy podać Paracetamol. Jest fajna grupa na FB "Szczepienia - rozwiewamy wątpliwości", tam jest dużo ciekawych i praktycznych informacji na temat szczepień.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dmg, ja mam tetrę tylko z Action i moim zdaniem sztosik 👌 koleżanka, która używa wielorazowych pieluch jak zobaczyła jakość, to stwierdziła że nawet do wielopieluchowania by się nadała, więc polecam 👍
    Co do ręczników, to my mamy trzy : z baby ono beznadziejny, z miminu fajny i z Action najlepszy 😁

Tajka, wykończycie mojego męża 😂 ale na szczęście podziela miłość do pand 💙🐼

Anetka, u nas wczoraj były takie cuda z usypianiem przez 2,5 h.. Dzisiaj było lepiej, bo o 21 był wykapany, nakarmiony, padł przy cycu, ale oczywiście wybudzał się co minute jak tylko przestawaliśmy bujać czy odkładaliśmy, w końcu dokarmiłam go jeszcze cycem i padł o 22 a ja razem z nim. Teraz obudził się o 1:10 i mąż mówi, że jak przyszedł do sypialni po 22 to mały puszczał przez sen bączka za baczkiem i słychać było kupy, więc wyjaśniło się czemu nie mógł nam zasnąć. Teraz jest przebrany, nakarmiony z jednego cyca przy którym zasnął oczywiście, próbowałam go odbić bo żłopał jak żul, ale się nie udało, więc go nawet nie próbuję odkładać do dostawki tylko czekam aż "odzyska przytomność" i dokarmie drugim cycem 🤦‍♀️bo inaczej będzie turbodrzemka i darcie za chwilę jak sobie przypomni że jadł tylko z jednego.

Suszareczko, przytulam mocno i rozumiem Twoje emocje 😘 indukcja jest do przeżycia, serio 👍 a jeszcze jak pomyślisz, że zbliża Cię każdą minutą do spotkania z Iga to znajdziesz w sobie tę moc, mówię Ci 💪 a co do komentarzy, to ja ciągle słyszałam, że w ciąży wyglądam lepiej, bo nie jestem taka pociągła na twarzy 🤦‍♀️i miałam ochotę zapytać, czy w takim razie po ciąży znowu będę brzydka, jak zejdzie mi woda?? Szkoda się przejmować, naprawdę. Jesteś piękna i wspaniała, my to wiemy, a Ty uwierz ♥️

Lalia rozo bawil mnie Twoj opis nocki 😅 mój teraz żłopie jak żul 🤦‍♀️ wydaje mi się , że u mnie z prawego cyca za mocno leci i wariuje🤔

Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ciekawe jaka noc przed nami. Dzisiaj spałam w pierwszym secie 4h40 minut (już liczę czas od momentu jak wchodzę do łóżka do pobudki), a wczoraj w tym samym czasie były trzy pobudki. 🤔

Irysko a w jakiej grubosci spiworka Natulino śpi Michałek?
    Ma dwuwarstwowy, u nas w mieszkaniu jest zwykle 21-22 stopnie w nocy to ten akurat jest ok.

Michaś poszedł spać o 22, mnie bolała głowa strasznie i nie mogłam zasnąć 😭 a tu się liczy każda minuta snu bo wybudza się po kilka razy budząc mnie przy okazji 🤨 Teraz je, zaraz budzę męża a ja idę pospać do tej 7 zanim wyjdzie do pracy🥳

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Melduję się na nocnym karmieniu nr 2, pobudka równo po 2 h 😴 jakbym chciała żeby się najadl i zrobił teraz set 4 h, haha 😂 no chociaż 3 h 🙏

Anetko, mam nadzieję, że Pola śpi i Ty teraz możesz odpocząć 😘

Edyta, kiedy macie wizytę u pediatry??
    U nas Olek jak na razie w nocy budzi się co 2,5h. Zobaczymy, jak to będzie nad ranem wyglądać, bo często wtedy budzi się co godzinę... 😒

U pediatry? A w związku z czym? Pierwszą wizytę u pediatry mieliśmy w 5 dobie (w Wigilię). Sama do nas zadzwoniła i zaproponowała wizytę domową, ale na drugi dzień zaprosiła jednak do przychodni. 😱😱 Byłam w szoku, że lekarz dzwoni i proponuje wam z siebie wizytę z dzieckiem.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym usypianiem to potem robią się takie problemy? Czy od początku usypiałyście dzieci?
    Bo ja swojego przewine, nakarmię, poprzytulam, włączam wyderkę i odkładam do łóżeczka. I po prostu ma spać. 😁😁

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy Wam pisałam bo ostatnio już jest mi dość ciężko i mam jakiegoś doła dodatkowo stresuje się drugim cc ( boje się ze np okaże się ze mam zrosty po pierwszym cc a to widać chyba dopiero po otwarciu brzucha ) ale boje się tez mnóstwa innych rzeczy związanych z operacja i tym ze synek zostanie w domu .. ale mam już termin cc w ten poniedziałek idę na oddział a we wtorek cc
    O, to już niedługo 🙂 trzymam kciuki za bezproblemową operacje i szybki powrót do domku!

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 2758 2759 2760 2761 2762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ