Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny, od dziś lenie się ile wlezie bo napędziłam sobie niezłego stresu.
To było dziś takie niesamowite zobaczyć ruszajacego się ludzika w brzuchu ❤❤❤
Następną wizytę mam 1 czerwca, a na 27 maja USG genetyczne.
Mój lekarz zakłada karty w 12 tygodniu i sam to mówił jeszcze przed badaniem, to samo mówiła mi znajoma o nim.
Nie wiem czy nie przesunąć tego USG prenatalnego na tydzień później, mój lekarz o badaniach prenatalnych nic nie mówił, ale z tego co wiem od znajomej to on zaleca NIFTY.
Nie wiem jak to rozegrać, bo jak na następnej wizycie powie mi żebym się zapisała to głupio mi będzie powiedzieć, że jestem już po USG genetycznym i nie chce NIFTY chyba że będą wskazania do tego, bo tak myślę że może uznać że robię coś za jego plecami.
Może lepiej przesunąć kilka dni po USG u mojego lekarza, a i Motylek kiedyś wspominała że lepiej zrobić je trochę później, ten 27.05 to będzie 11+6.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 14:35
Natisz, Lalia lubią tę wiadomość
-
Z dzidzią wszystko w porządku, wszystkie parametry, anatomia i odruchy prawidłowe Pani doktor nie miala się do czego doczepic.
Dzidziutek ma już CRL ponad 7 cm i wielkościowo na ten moment wychodzil na wiek 13+2 czyli jeszcze do przodu automatycznie termin porodu wg tego usg przeskoczył mi na 12 listopada.
Serduszko 153/min
Udalo nam sie złapać jak akurat tak fajnie zaginalo paluszki u rączki wyciągało też te swoje małe syrki
Niestety płci nie poznalam, bo lekarka stwierdziła ze na to jeszcze sporo za wcześnie i nawet nie sprawdzała wyrostka, także no trudno. Będę szla do mojego doktorka na koniec maja to może on mi coś wtedy więcej powie w tym temacie
A tak teraz wyglada moja kruszyna.
A tu się chyba nawet syrka odbiła
Natisz, Zulugula, dmg111, Annia, kic83, SzalonaOna, Iryska, kar_oliv, Lalia, Wik89, Koteczka82, Fragaria, Julik lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Z dzidzią wszystko w porządku, wszystkie parametry, anatomia i odruchy prawidłowe Pani doktor nie miala się do czego doczepic.
Dzidziutek ma już CRL ponad 7 cm i wielkościowo na ten moment wychodzil na wiek 13+2 czyli jeszcze do przodu automatycznie termin porodu wg tego usg przeskoczył mi na 12 listopada.
Serduszko 153/min
Udalo nam sie złapać jak akurat tak fajnie zaginalo paluszki u rączki wyciągało też te swoje małe syrki
Niestety płci nie poznalam, bo lekarka stwierdziła ze na to jeszcze sporo za wcześnie i nawet nie sprawdzała wyrostka, także no trudno. Będę szla do mojego doktorka na koniec maja to może on mi coś wtedy więcej powie w tym temacie
doomi03 lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Dziewczyny odebrałam wyniki drugiej bety i proga
Beta 410
Próg 27.6
Jest okej ?doomi03, dmg111, Edyciak, kic83, kar_oliv, Lalia, Ewa88 , Julik lubią tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Anet.kaa wrote:Już po wizycie. Dzidziuś zgodny z dniem, serduszko bije, ruszał się pięknie, ale są krwiaki z obu jego stron doktor nie założył jeszcze karty ciąży, powiedział że on jest zwolennikiem zakładać później ponieważ wiele już widział, dodatkowo jak są krwiaki. Kazał uważać na siebie, dostałam l4, nad morze nie mogę jechać za tydzień i mam dużo odpoczywać.
Jest mi strasznie smutno, bo to na pewno z mojej winy są te krwiaki, na poprzedniej wizycie ich już praktycznie nie było. Jak coś się stanie to nie wybacza sobie tego, że chciałam dalej zachowywać się jakbym nie była w ciąży
Kochany okruszek ❤️ -
SolAngelica wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki drugiej bety i proga
Beta 410
Próg 27.6
Jest okej ?
Ja przy takim progesteronie dostałam w tabletkach"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Domi jaki piękny Bobas !
miałaś usg przez brzuch czy dowcipnie? czy tak i tak? długo trwało? jadłaś coś słodkiego wcześniej? pappę pobierałaś dziś czy wcześniej?
ale pytań no ale jak idę jutro to wieszWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 14:52
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Potem będę nadganiać. Nie mam zdjęcia, będę mieć z 3 tygodnie. Nie wiem też ile waży bo dlaczego mojego lekarza to mało istotny szczegół 😂 zważy mi dzidzie w czerwcu. Ale za to szyjka ma 5cm więc chyba będę mogła się seksić 😂
dmg111, Annia, Edyciak, SzalonaOna, Iryska, doomi03, kar_oliv, Lalia, Wik89, Koteczka82, Fragaria, Julik lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Domi jaki piękny Bobas !
miałaś usg przez brzuch czy dowcipnie? czy tak i tak? długo trwało? jadłaś coś słodkiego wcześniej? pappę pobierałaś dziś czy wcześniej?
ale pytań no ale jak idę jutro to wiesz
Jadlam jakieś płatki czekoladowe ale godzine wcześniej, chociaż cos tam sie wierciło xD a usg najpierw probowala przez brzuch, ale slabiej bylo coś widać więc ostatecznie zrobiła dowcipnie.Lalia lubi tę wiadomość
-
Wspaniale te widoki na usg❤❤❤
Ja dziś tylko zwykła wizyta. Może w przyszłym tyg usg... zobaczmy 😊SzalonaOna lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
nick nieaktualnyNatisz wrote:211 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Dowiedziałam się od znajomej: przy typie 3 tej choroby koniecznie jest zrobienie badań układu krzepnięcia między 28 a 34 tyg. Wtedy lekarz będzie wiedział jakie leczenie podjąć tuż przed i kilka dni po porodzie. To musisz mieć ustalone (najlepiej z henatologiem), bo szpital musi być dobrze zaopatrzony w produkty, których będziesz potrzebować. Co do porodu: preferowane są porody naturalne. Tu krwawienie jest dużo mniejsze niż w przypadku cc. Z takim typem choroby orzy cc bardziej prawdopodobnie jest mocne krwawienie z macicy w trakcie operacji. Oczywiście - jeśli znajdzie się bezwzględne przeciwwskazanie do porodu naturalnego, to nie ma z czym dyskutować. Ale jeśli hematolog i gin nie podejmą takiej decyzji, to bardziej bezpieczny jest porod naturalny.
I to od znajomej położnejNatisz lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Dzięki dziewczyny, od dziś lenie się ile wlezie bo napędziłam sobie niezłego stresu.
Mój lekarz zakłada karty w 12 tygodniu i sam to mówił jeszcze przed badaniem, to samo mówiła mi znajoma o nim.
Nie wiem czy nie przesunąć tego USG prenatalnego na tydzień później, mój lekarz o badaniach prenatalnych nic nie mówił, ale z tego co wiem od znajomej to on zaleca NIFTY.
Nie wiem jak to rozegrać, bo jak na następnej wizycie powie mi żebym się zapisała to głupio mi będzie powiedzieć, że jestem już po USG genetycznym i nie chce NIFTY chyba że będą wskazania do tego, bo tak myślę że może uznać że robię coś za jego plecami.
Może lepiej przesunąć kilka dni po USG u mojego lekarza, a i Motylek kiedyś wspominała że lepiej zrobić je trochę później, ten 27.05 to będzie 11+6.
Też byłam dzisiaj u Szewczuka na wizycie i też mówił, że dopiero na kolejnej założy kartę ciąży 😊 a czemu u niego nie robisz prenatalnych? Ja mam u niego 29 maja to wychodzi 12t4d i to on wybrał taki termin
dmg111, Lalia, Wik89, Ounai, Julik lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:No to na cc się łapiesz z takimi płytkami.
Dowiedziałam się od znajomej: przy typie 3 tej choroby koniecznie jest zrobienie badań układu krzepnięcia między 28 a 34 tyg. Wtedy lekarz będzie wiedział jakie leczenie podjąć tuż przed i kilka dni po porodzie. To musisz mieć ustalone (najlepiej z henatologiem), bo szpital musi być dobrze zaopatrzony w produkty, których będziesz potrzebować. Co do porodu: preferowane są porody naturalne. Tu krwawienie jest dużo mniejsze niż w przypadku cc. Z takim typem choroby orzy cc bardziej prawdopodobnie jest mocne krwawienie z macicy w trakcie operacji. Oczywiście - jeśli znajdzie się bezwzględne przeciwwskazanie do porodu naturalnego, to nie ma z czym dyskutować. Ale jeśli hematolog i gin nie podejmą takiej decyzji, to bardziej bezpieczny jest porod naturalny.
I to od znajomej położnejMama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
nick nieaktualnyAnetko, po prostu musisz się bardziej zdyscyplinować. Żadnych długich spacerów, jak najwięcej leżeć plackiem. Myśl w ten sposób, że to twoje ostatnie chwile błogiego odpoczynku, bo potem dzidziuś da ci się we znaki. 😊
A czy na te krwiaki bierze się jakieś leki? -
SzalonaOna wrote:No to na cc się łapiesz z takimi płytkami.
I to od znajomej położnej
Teraz mój hematolog oznaczała mi poziom czynnika, czekam na wyniki tydzień i powinny być. Dużo odpoczywam, bo przy mojej chorobie to wskazane. Czekam na czerwiec i na możliwość pojęcia na l4SzalonaOna lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Z dzidzią wszystko w porządku, wszystkie parametry, anatomia i odruchy prawidłowe Pani doktor nie miala się do czego doczepic.
Serduszko 153/min
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Dzięki dziewczyny, od dziś lenie się ile wlezie bo napędziłam sobie niezłego stresu.
Może lepiej przesunąć kilka dni po USG u mojego lekarza, a i Motylek kiedyś wspominała że lepiej zrobić je trochę później, ten 27.05 to będzie 11+6. -
nick nieaktualny