Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Enigva, piękny brzuszek 😍 i cudny pokoik ♥️
Nowastaraczka, dzisiaj nam pediatra powiedziała, że maluchy mają coś na "d" (trudne słowo🙈) z brzuszkiem, czyli uczy się używać zwieraczy, stąd pręży się i podgina nóżki do brzuszka, wydaje z siebie wrzask, czerwienieje lub sinieje, bo próbuje zrobić kupkę lub puścić bączka i jak mu się to uda to totalnie od razu widać ulgę i że takie "trenowanie" może się utrzymywać 3-4 miesiące i po prostu trzeba to przeczekać🤷♀️ a jak dziecko ma kolki, to nawet jak zrobi kupkę lub puści bączka to nadal płacze i wrzeszczy, że wrzaski i płacz przychodzą nagle i nagle odchodzą, ale mogą trwać nawet kilka godzin i że wtedy raczej dziecko nie podkula nóżek tylko dosłownie wypręża się rączkami, nóżkami i głową w drugą stronę😔
U nas na ten brzuszek kazała kłaść dużo na brzuszek, podawać BioGaia , Delicol i Esputicon. I faktycznie u nas jak mały śpi na brzuchu albo trzymamy go na klatce tak na pół leżąco (nie typowo pionowo) to najczęściej idą pierdki i kupki i jest ulga 👍
Lalia lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Chyba nie do końca, bo mi mleko dla młodego szykuje mąż a ja nawet nie wstaje z łóżka a jednak zaznaczone są na pomarańczowo przerwy w spaniu 😊
-
Ounai wrote:O widzisz, ale siadasz, czy lezysz? Ja miałam mi 2 albo 3 więc może już to poprawili przez tyle wersji. Teraz mam fitbit to znowu nie czai że idę jeśli nie macham ręką i jak trzymam rączkę wózka to mi kroków nie zlicza. Za to jeśli skacze na piłce to liczy 🤷♀️
Siadam, to może w sumie od tego zależy 🤔 ale na pewno nie jest to jakieś super dokładne co do minuty ale jednak orientacyjnie widzę ile śpię😅
Ale to zliczanie kroków to chyba jest mega dziwne, bo w tym też mi się wydaje że jakoś dziwnie je nalicza -
Właśnie wracamy z echa serca. Wszystko dobrze z serduszkiem i 850 g dziewczynki do kochania.🙂
Inga28, calanthe, Zulugula, ZielonaHerbata, Nowastaraczka, Wik89, Wik89, Gagatka, Ounai, kar_oliv, Lalia, Annia, Tajka, madziulix3, Inaa89, dmg111, SzalonaOna, Ania81, kic83, Stokrotka027, Enigvaa, Karenira, Julik, Suszarka lubią tę wiadomość
-
edyciak. wrote:Ounai, mężowi o tym n jeszcze nie mówiłam... bo będzie mega awantura, jak przed świętami...
A gdy on jest w domu, to raczej do nas nie zagląda.. -
Calanthe, to mamy podobny cel! 💪
W grupie raźniej 👌
Edyciak, ale teściowa Ci przez ramię zagląda jak karmisz, że widzi, że ten nosek dotyka piersi? 😅
Ja karmie normalnie przy teściach czy rodzicach, wiadomo, że staram się być maksymalnie dyksretna, ale tak samo zachowują się oni, faceci zazwyczaj siadają do mnie bokiem lub tyłem, a mama czy teściowa nie wpatrują mi się w cyca 🙈
Ounai , właśnie o to słowo mi chodziło 😁😁😁
Angie, cieszę się, że córcia zdrowa ♥️♥️♥️
Dziewczyny, możecie polecić jakieś rzetelne źródło na temat szczepień?? Jestem całkowicie zielona w temacie, a chcę poczytać i być wyposażona w konkretną wiedzę przed kolejną wizytą u pediatry 😉Ounai, calanthe lubią tę wiadomość
-
Suszarko, gratuluję 😍 śliczna 😍 jesteś bardzo dzielna, juz po strachu, teraz odpoczywaj 😘
Enigva super wyglądasz
Angie, cieszę się że wszystko ok z dzidziusiem 😘 niech rośnie zdrowo 😘
Enigvaa, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, przyjaciółka wysłała nam chustę w prezencie, jutro powinna dojść 😍😍😍 a ja się skontaktowałam z doradcą chustonoszenia z mojego miasta i jak tylko chusta przyjdzie, to się będziemy umawiać, może już na przyszły tydzień 💙💙💙 moja małpeczka uwielbia być noszony i kładziony na klacie, mam nadzieję że mu się spodoba 😁😁😁
Ounai, kic83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam do was pytanie o rozmiary ciuszków, bo poszaleć można 🤦♀️ wczoraj kolejny raz przeglądałam swoje 56, 62 i 68 i stwierdziłam, że tak dużo chyba wcale nie mam, a niektóre są takie zwykłe i "zjechane"... brakuje mi takich typowo dziewczecych, wyjaciowych...więc odpaliłam vinted i dzisiaj cały dzień siedzę, ale jeszcze nic nie kupiłam
ale za to pojechałam do Tesco i tam coś wybrałam I to nawet z przecen
Jakie marki polecacie ? Wiem, że f&f ma dobrą jakość i chyba next?
I jak to jest z tymi rozmiarami...Bo ja mam niektóre 62/68, niektóre 62 a niektóre 68...i wrzuciłam je wszystkie do jednego wora...I tak naprawdę nie wiem czy dobrze, czy je rozdzielić? Bo 62 będą ok np po miesiącu? A 62 /68 są większe?
A może któraś z Was ma na zbyciu już małe rozmiary dla dziewczynki w dobrym stanie i chciałaby sprzedać? Może macie konto na vinted, żeby pooglądać? -
Lalia wrote:Calanthe, to mamy podobny cel! 💪
W grupie raźniej 👌
Edyciak, ale teściowa Ci przez ramię zagląda jak karmisz, że widzi, że ten nosek dotyka piersi? 😅
Ja karmie normalnie przy teściach czy rodzicach, wiadomo, że staram się być maksymalnie dyksretna, ale tak samo zachowują się oni, faceci zazwyczaj siadają do mnie bokiem lub tyłem, a mama czy teściowa nie wpatrują mi się w cyca 🙈
Ounai , właśnie o to słowo mi chodziło 😁😁😁
Angie, cieszę się, że córcia zdrowa ♥️♥️♥️
Dziewczyny, możecie polecić jakieś rzetelne źródło na temat szczepień?? Jestem całkowicie zielona w temacie, a chcę poczytać i być wyposażona w konkretną wiedzę przed kolejną wizytą u pediatry 😉
Uwaga, uwaga! Marta ssie smoczek! Chyba ząbki idą i jej to pomaga na dziąsełka. Zaakceptowała Tommee Tippee 0-6 moda
https://allegro.pl/oferta/smoczek-0-6-mcy-moda-boy-pieski-tommee-tippee-6852647257?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&csi=9cb06b9f-27bd-4348-ae70-8c8ae8e71eb0Lalia, Zulugula, calanthe, Nowastaraczka, Enigvaa, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Tajka, Marta ma 4,5 miesiąca i nosi 68/74. Niektóre 68 są na nią jeszcze ok, inne już za małe. Z tych małych rozmiarów nawet pepco mi się nie zdążyło zniszczyć. Tylko ja przez ulewanie Marty miałam naprawdę dużo ubrań dla niej. Dla mnie super jakość ma mayoral, next, carter's, Zara, f&f, Ewa klucze, Pinokio. Potem george, H&M, Smyk (zwłaszcza organic cotton), Lidl, pepco organic. Ale zdarza mi się kupować też zwykłe pepco czy inne firmy
tak naprawdę znaczenie ma jak masz przedszkolaka, który targa spodnie na kolanach
Tajka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Tajka, ja Ci z Lidla polecam, online można też zamówić 👍tam jest rozmiarówka 50/56, ale one są mega elastyczne i pasowały na Olka i jak nosił 50 i jak teraz nosi 56 😉
Smyk ma fajne pajace, moim zdaniem takie proporcjonalne 👍 body i spodenki też jestem zadowolona ☺️
Bodziaki z całego serca polecam z Sinsay!! Tanioszka, a rewelacyjna bawełna!! 💙 Pajace już średnie..
Mam sporo pajacy z george i primark w rozmiarach 0-3 m czy 56/62 i moim zdaniem są wielkie 🙈 Olkowi brakuje jakieś 5 cm nogi w nogawce 😂
Dzięki Ounai, jutro może siądę i poczytam 👌Tajka lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Mam do was pytanie o rozmiary ciuszków, bo poszaleć można 🤦♀️ wczoraj kolejny raz przeglądałam swoje 56, 62 i 68 i stwierdziłam, że tak dużo chyba wcale nie mam, a niektóre są takie zwykłe i "zjechane"... brakuje mi takich typowo dziewczecych, wyjaciowych...więc odpaliłam vinted i dzisiaj cały dzień siedzę, ale jeszcze nic nie kupiłam
ale za to pojechałam do Tesco i tam coś wybrałam I to nawet z przecen
Jakie marki polecacie ? Wiem, że f&f ma dobrą jakość i chyba next?
I jak to jest z tymi rozmiarami...Bo ja mam niektóre 62/68, niektóre 62 a niektóre 68...i wrzuciłam je wszystkie do jednego wora...I tak naprawdę nie wiem czy dobrze, czy je rozdzielić? Bo 62 będą ok np po miesiącu? A 62 /68 są większe?
A może któraś z Was ma na zbyciu już małe rozmiary dla dziewczynki w dobrym stanie i chciałaby sprzedać? Może macie konto na vinted, żeby pooglądać?
My teraz wchodzimy w 62, oczywiście zależy jakiej firmy. HM teraz jest dobry 56, smyk 62. Ja najbardziej lubię sinsaya zwlaszcza organiczną bawełnę , po praniu nic im się nie dzieje, a ceny rewelacyjne mają w tej jakości.
Ja mam w komodzie rozdzielone na 56, 62, 62/68 wraz z 68 , tak na oko.
Ja z George i next mam używke ale średnie są w moim odczuciu mimo, że na oko stan idealny, nowe pewnie inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 18:30
💙 11.2020
💗 11.2023