Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Suszarko - gratuluję, urocza pannica i cała zdrowa, a to najważniejsze! 😘
Lalia - super, że macie fajnego pediatrę, taki to skarb. Ale dużo macie tych wizyt! Cieszę się, że wyprawa z Olkiem poszła bezproblemowo.
KarolinaMaria - fajnie, że twoja Pani doktor pracuje w twoim szpitalu, mam nadzieję że będziesz miała jakieś chody dzięki temu. Spróbuj odespać w dzień, bo będziesz wykończona. ☹️
Aniu - trzymam kciuki, żeby twój maluch jeszcze powiedział w brzuchu.
Angie1985 - pytałaś się o body z krótkim rękawem 56? Jeśli jesteś zainteresowana to mogę Ci wysłać to co mi zostało po Mikołaju jeśli podasz mi swój adres na priv. 🙂 Nie jest tego dużo, ale coś tam mam.
Co do diety, moje skłonności do tycia odzywają się wspaniale. Prowokowałam kakao u Mikołaja czyli jadłam czekoladę i Oreo, plus znalazłam wegańskie ciasteczka o super zdrowym składzie. I w 10 dni kilogram więcej. Więc niestety muszę się zacząć pilnować.
Dziewczyny czy karmiąc piersią można chodzić na zabiegi do kosmetyczki czy to zależy od jakiego zabiegu? Chciałabym się ogarnąć trochę, a listę rzeczy które chce zrobić do lata jest długa.
Nie wiecie czy można robić depilację laserowa? Bo właśnie coś wydaje mi się, że nie za bardzo. ☹️Annia lubi tę wiadomość
-
Suszarko, gratuluję, stres już za Tobą, teraz tylko cieszyć się małą, zdrową Igą 😍
Sol, co u Ciebie? Jesteście już w domu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 13:36
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai wrote:Chyba nie za bardzo, na pewno nie wolno kwasów, body wrapping też chyba odpada albo trzeba dobrze czytać składy produktów.
Inaa gratuluję postępów Tymka! Gdyby się okazało, że musisz być mamą kpi, czego mam nadzieję, że uda się uniknąć, to podstawa jest dobry laktator na dwie piersi z gorsetem. Wtedy możesz chodzić po domu czy gotować w trakcie odciągania mleka. Moja przyjaciółka z bliźniakami tak do 9 miesiąca dała radę. 💪Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Herbata, diabetolog kazał powtórzyć po 2 miesiącach od porodu 😉
Annia, w naszej przychodni mają nietypowy, choć myślę, że fajny system, mianowicie tu jest dwie panie doktor pediatry i mimo że wypełniasz deklarację do jednej, to jakby dzieciaczka prowadzą obie. Tzn każda jest każdego dnia w przychodni, tylko mają wymienne godziny i jak jedna przyjmuje zdrowe dzieci (szczepienia, bilans), to druga w tym dniu chore, tak że zawsze masz gwarancję opieki nad swoim dzieckiem.
I np. dzisiaj byliśmy u tej drugiej pani, nie tej co mamy deklarację, a na kolejnej wizycie mówiła coś że "z koleżanką" wyjaśnia nam kwestie szczepień 🤔 moja położna środowiskowa mówiła, że obie są świetne, że to młode lekarki i mają takie nowoczesne podejście 👍ZielonaHerbata, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Ounai a w chuscie mozna tez karmic?
Ale trzeba też pamiętać, że w chuscie nie nosimy dłużej niż 5h, żeby dziecko się rozwijało prawidłowo.Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Inna, nie ma chyba reguły z tym czy będzie Ci trudno przestawić małego na cyca w domu. Mój Julek niby donoszony (urodzony 40tc),odruch ssania miał piękny, a mojego cyca nie chciał/nie umiał złapać. Podawałam mu od początku moje mleko z butelki Mimijumi ( czyli teoretycznie bardzo trudnej bo przypominającej pierś matki) licząc ze z czasem załapie cyca. Niestety nie załapał, odciągałam mleko 10 mscy. A moja przyjaciółka urodziła wczesniaka (34tc), ze słabym odruchem ssania, i nauczyli się cyca jak maly mial prawie 2 miesiące. Także bądź dobrej myśli 😘.
Inaa89 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Iga słodycz 😍 Graulacje Suszarko! Tulcie sie. A jak Ty sie czujesz?
Nowastaraczka, hahaha cos mi sie zdaje, ze Twoj Leoś i moj Gutek sa podobni do siebie w wielu kwestiach 😀 Moj tez z 2 tyg temu odkryl, ze mozna wlozyc dlonie do buzi i ciumkac 😅
Ja sie nie mierze, nie chce mi sie, ale bede sie wazyc co tydzien!
Motylku zazdroszcze nocki 😀 i super, ze juz jutro mozesz wyjsc z domuNowastaraczka, SzalonaOna lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ania81, wspolczuje
trzymaj sie, mam nadzieje ze lezenie plackiem w koncu odniesie skutek i wycisza sie skurcze
Annia, ja slyszalam, ze przy kp nie mozna stosowac dep laserowejAnia81 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
emdar wrote:Inna, nie ma chyba reguły z tym czy będzie Ci trudno przestawić małego na cyca w domu. Mój Julek niby donoszony (urodzony 40tc),odruch ssania miał piękny, a mojego cyca nie chciał/nie umiał złapać. Podawałam mu od początku moje mleko z butelki Mimijumi ( czyli teoretycznie bardzo trudnej bo przypominającej pierś matki) licząc ze z czasem załapie cyca. Niestety nie załapał, odciągałam mleko 10 mscy. A moja przyjaciółka urodziła wczesniaka (34tc), ze słabym odruchem ssania, i nauczyli się cyca jak maly mial prawie 2 miesiące. Także bądź dobrej myśli 😘.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Motylku, ja dołączam do wyzwania dzisiaj i stan obecny to :
Waga: 64,5 kg (2,5 do wagi sprzed ciąży)
Talia: 80 cm
Pas: 90 cm
Biodra: 100 cm
Udo: 58 cm
Cel : (moje komfortowe pomiary)
Waga: 57-59 kg
Talia: 70 cm
Pas: 80 cm
Biodra 94 cm
Udo: 54 cm
Patrząc na te wyniki, to nie jest źle, najwięcej poszło typowo w brzuch, a nadal jestem w połogu, więc pewnie część to woda, część opuchlizna, a część luźna skóra 👍 myślę, że jak przypilnuję regularnego jedzenia i dużej ilości płynów, to woda zejdzie, a jak zacznę ćwiczyć to i wymiary zaczną się zmieniać 💪SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Dospałam i właśnie jem śniadanie. Zaraz idę na dluuuugi spacer.
Annia, są zabiegi, które można w czasie kp, np. kwasy laktobionowe albo Wit. C w mniejszych stężeniach, ale chyba gabinety się boją i nie chcą ryzykować. Mnie się pogłębiły przebarwienia, które już miałam i wyszły nowe, mimo filtra 50tki i zero opalania przez całą ciążę. Kontakt że słońcem tyle co na spacerze
Druga sprawa jest taka, że nigdy nie wiadomo jak się na dany zabieg zareaguje i czy potem nie trzeba będzie brać jakichś leków. Moja przyjaciółka w październiku miała pierwszą serię depilacji laserowej, wtedy było wszystko ok, w grudniu podeszła do drugiej, ten sam gabinet i sprzęt. Po wszystkim dostała wysypki i musiała przeleczyć to maścią sterydową. Ja bym się od razu stresowała, że to może mieć wpływ na pokarm itd. Nigdy się nie wie jak ciało zareaguje na mocną kosmetologię. Też nad tym ubolewam, że trzeba będzie trochę poczekać, a znalazłam już zabieg na wybielenie przebarwień i chcę też pozamykać naczynka na twarzy, bo też pogłębiły się w ciąży. Śmiejemy się z koleżankami, że 4 dekada życia, więc urodowe poprawki czas start 😂'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Lalia wrote:Herbata, diabetolog kazał powtórzyć po 2 miesiącach od porodu 😉
Annia, w naszej przychodni mają nietypowy, choć myślę, że fajny system, mianowicie tu jest dwie panie doktor pediatry i mimo że wypełniasz deklarację do jednej, to jakby dzieciaczka prowadzą obie. Tzn każda jest każdego dnia w przychodni, tylko mają wymienne godziny i jak jedna przyjmuje zdrowe dzieci (szczepienia, bilans), to druga w tym dniu chore, tak że zawsze masz gwarancję opieki nad swoim dzieckiem.
I np. dzisiaj byliśmy u tej drugiej pani, nie tej co mamy deklarację, a na kolejnej wizycie mówiła coś że "z koleżanką" wyjaśnia nam kwestie szczepień 🤔 moja położna środowiskowa mówiła, że obie są świetne, że to młode lekarki i mają takie nowoczesne podejście 👍
KarolinaMaria mogę cię pocieszyć, że moje przebarwienia po ciąży bardzo zbladły! Ale regularnie stososwałam serum i krem z witaminą C. Zrobiły mi się przy słońcu w marcu. 🙄 Oj, nie wiedziałam, że mogą być takie przygody z depilacja laserowa... Czyli za rok dopiero będę mogła ruszyć z tematem. 🙄KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Suszarka
Moje gratulacje dzielna mamo!
U mnie było zagrożenie zamartwicą i też było nagle CC.
Trzymaj się, dużo sił i szybkiego powrotu na nogi.
Iga śliczna!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
emdar wrote:Inna, nie ma chyba reguły z tym czy będzie Ci trudno przestawić małego na cyca w domu. Mój Julek niby donoszony (urodzony 40tc),odruch ssania miał piękny, a mojego cyca nie chciał/nie umiał złapać. Podawałam mu od początku moje mleko z butelki Mimijumi ( czyli teoretycznie bardzo trudnej bo przypominającej pierś matki) licząc ze z czasem załapie cyca. Niestety nie załapał, odciągałam mleko 10 mscy. A moja przyjaciółka urodziła wczesniaka (34tc), ze słabym odruchem ssania, i nauczyli się cyca jak maly mial prawie 2 miesiące. Także bądź dobrej myśli 😘.
edyciak. lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Kurde to wygląda na to, że przez rok nic z sobą nie zrobię. A marzę o depilacji laserowej, botoksie pod pachy żeby nosić szare bluzeczki w lecie, VelaShape albo endermologia na ciało. Ech.
Inaa gratuluję postępów Tymka! Gdyby się okazało, że musisz być mamą kpi, czego mam nadzieję, że uda się uniknąć, to podstawa jest dobry laktator na dwie piersi z gorsetem. Wtedy możesz chodzić po domu czy gotować w trakcie odciągania mleka. Moja przyjaciółka z bliźniakami tak do 9 miesiąca dała radę. 💪 -
Suszarko gratuluję śliczna malutka 🥰Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓