Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa, świetne wieści 😍😍😍 już tylko kilka dni dzieli Was od pobytu w domku ✊
Dziewczyny, u nas Olek spał od 22 do 1:10, nakarmiłam z jednego cyca, poszłam przebrać żeby się rozbudził, to tak się rozbudził, że nie chciał drugiego cyca ani spać 😂 ale w końcu zjadł, ulało mu się tak, że chlusnelo na mamuśke i musiała się cała przebrać i zasnął o 3 😁 kolejna pobudka była o 5:40, zjadł i sobie leżał, a my się ogarnialiśmy przed wizytą.
Wizytę mieliśmy o 8:00 i moje dziecko było ANIOŁEM 💙💙💙 grzeczniejszy już chyba nie mógł być 🤭 a co do wizyty, to mały pięknie przybiera, waży już 4010 g💪 nie ma wzmożonego napięcia ani innych niepokojących rzeczy👍 na ból brzucha mamy kontynuować BioGaie, Delicol i Esputicon, tylko Esputicon (jak pisała Ounai) mamy duuużo większą dawkę niż zalecana, pediatra powiedziała że to trzeba "przedawkować" żeby przyniosło efekt 😅 oczywiście dużo kłaść na brzuszku 👌ulewaniem mamy się nie przejmować, do roku to normalne, no chyba że przestanie przybierać na wadze albo strasznie chlustać 🙈 jedyny "problem" to czerwone krosteczki między pośladkami i na to mamy 2x dziennie smarować fioletem, 2x smarować maścią i jak najwięcej wietrzyć, nawet 10 razy dziennie (Nowastaraczka, miałaś rację 😘), oczywiście żadnych chusteczek i najlepiej pupa pod kran 😉 pediatra świetna, konkretna, kompetentna, wszystko nam tłumaczyła, pytała czy chcemy jeszcze coś wiedzieć ♥️ 4.02 mamy kolejną wizytę patronażową i wtedy będziemy rozmawiać o szczepieniach, co i jak ☺️kic83, emdar, Inaa89, Ladyo, Wik89, Ounai, Nowastaraczka, Annia, Ania81, kar_oliv, edyciak., dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuszarko trzymam kciuki bys juz niedlugo tulila swe malenstwo❤️❤️❤️.
Ja od wczoraj znowu mam skurcze, tyle ze duzo silniejsze. Udalo mi sie je wyciszyć wczoraj wieczorem, ale nad ranem znowu wrocily. Leze plackiem, ale nie pomaga. Zaraz ide pod cieply prysznic, mam nadzieje ze pomoze a jak nie to szpital. Polozna dzwonila, mozliwe ze jutro na wizycie bedzie juz plan rodzenia, zobaczymy jutro.
Gagatko pisz, marudz nam tutaj, my jestesmy tu dla. Ciebie.
Inaa super wiesci, oby Tymus juz ladnie teraz pin mleczko i bys mogla jak najszybciej zabrac swojego dzielnego chlopca do domku❤️❤️❤️❤️❤️❤️.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 09:35
-
Kic, piąteczka, mi też się już parę razy zdarzyło nie przebrać Julka nad ranem z kupska. Uznałam że jego sen (i mój) ważniejszy niż czysta pielucha. Nic mu się nie stało, nawet nie miał zaczerwienionej pupy 😄. Także luz kochana, ja Cię rozgrzeszam 🤣😘
Ania81, Lalia lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia to juz maly klopsik 😉 fajnie ze udalo Wam się trafić na tak fajna pediatre. Nasza tez jest taka konkretna i wszystko dokładnie powie co i jak 😊
Aniu81 to nie dobrze ze sa takie skurcze 😒 a cos mowia lekarze wg jak widza takie wyniki ktg? Trzymam ogromne kciuki aby jednak się to wyciszyło 😘
Dziewczyny powiedzcie mi czy jeśli maly teraz jest w szpitalu na butli ale z moim mleczkiem( niestety nie pozwalają mi go narazie przystawić do piersi bo nie będą widzieć ile mleczka wypija a to ważne teraz) to po powrocie do domku moge miec problem z przystawieniem go? Tzn czy on moze niechciec mi pic z cycka? Chce zeby mial moje mleko jak najdłużej bo lekarz mowil ze dla wczesniaka pokarm matki jest jak antybiotyk. I starać się aby otrzymywał je jak najdłużej. Ale wizja odciagania pokarmu i karmienia butelka mnie przeraża trochę. Bo kiedy ja będę spala wtedy 🤔Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ja nie dawno wstalam, ostatnio spie jak zabita, wstaje na siku na takiego spiocha ze ledwo pamietam ze wstawalam 🙈
Zaraz sie zbieram za jakas robote, moze zrobie jakies buleczki czy cos 🤔 a po poludniu jade na ktg, ale nie sadze by cos sie pisalo, wydaje mi sie ze cos tam czuje ale nie jestem pewna czy to w ogole skurcze czy co 🤷🏻♂️🔸28 lat
Ounai, kciukasy za co godzinne odstawianie cyca✊. Dobrze kojarzę,że Marta jest antysmoczkowa?
Czy co do raportowania,to zostaje pn czy w końcu środa?
W kwestii raportowania niech dziewczyny zdecydują. Mi jest obojętne bo i tak zamierzam trzymać dietę. W weekend może bardziej na luzie ale nie sądzę żeby to jakoś znacząco wpłynęło na efekty.
U nas nie wiem czy nie zaczynają się zęby, bo młoda widzę że chce żeby jej masować dziąsła, choć nie ma jeszcze slinotoku i nie widzę znacznej różnicy na dziąsełku. -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Suszarko trzymam ogromne kciuki za Cb 😘 napewno dzis juz bedziesz tuliła maleństwo 🥰
Gagatko jestem myślami z Toba! Napewno będzie wszystko wporzadku, będziesz pod dobra opieka 😘 dawaj nam tu znać co powiedzieli w szpitalu i jaki maja na Cb plan.
Lalia, Oluś taki slodki okruszek 😍
Wszystkie nasze dzieciaczki są takie do schrupania 🥰
Wczoraj byliśmy u Tymka.. zmienili mu smoczek w butelce, co spowodowało ze kilka razy wypił cala porcje mleczka sam 😄 takze oby tak dalej to za kilka dni wyjdzie. Wiec zeby tylko nic mu się nie odmieniło i pil caly czas tak pięknie 😉Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Hej,
u mnie ciezka noc dzisiaj, zreszta jak i wczoraj, moj maluch nie spi spokojnje tylko sie wierci i prezy i co chwile wybudza. Do polnocy prawie nie spal, bylo duzo placzu i noszenia, po czym byla taka seria bakow, ze bylam pewna ze w pieluszce bedzie gigantyczna kupa, ale bylo czysto. Natomiast na jego twarzy widac bylo ogromna ulge i chwile potem zasnal ze smoczkiem na 2,5 h (dzisiejszy rekord). Nad ranem znowu wiecej prezenia sie i bąkow niz snu. Ehh mam nadzieje, ze to minie wkrotce
Bo mialam juz kilka takich nocy, jak Ty Kicku dzisiaj, i spodobalo mi sie 😜
Najgorsze patrzec na to, jak sie meczy...
Lalia, fajnie, ze trafiliscie na dobra pediatre, to wazne. My tez mamy bardzo fajną
Widzialam Olka na wczorajszych zdjeciach, slodka kluseczka!
Suszarko, Ty juz pewnie w trakcie akcji, powodzenia!Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Inaa, mi się wydaje, że to dużo zależy od rodzaju smoczka od butelki jaki ma w szpitalu 😘
U mnie było tak, że 2 dni Olek był tylko na piersi, a potem 2 dni na butelce z MM i butelce z moim mlekiem. I to co ja zauważyłam, to te szpitalne smoczki do MM były mega, mega łatwe do picia, tam nie trzeba było ssać, a mleko się lało i z jednej strony to mógł być problem, żeby dziecko nadążało przełykać, a z drugiej dziecko nie musiało podejmować żadnego wysiłku przy jedzeniu.
Jak zaczęłam podawać mu w butelce moje mleko, to ja od razu miałam kupione takie, które teoretycznie nie kolidują z KP, czyli kształt smoczka przypomina brodawke i są "wolno płynące", czyli dziecko musi włożyć wysiłek w to, żeby possać i żeby mleko popłynęło - jak jak przy jedzeniu z piersi. Olek bez większych trudności przeszedł z butelki na cyca, ale ja też tak starałam się robić że najpierw cyc, nawet jeśli miał pociągnąć z niego 5 razy, a potem butla żeby się najadł.
Myślę, że możecie mieć na początku mały problem, bo tak jak pisałam, z piersi się trudniej je, ale uważam że macie dużą szansę żeby małymi kroczkami przejść z butelki na pierś 👍👍👍 mocno Wam tego życzę 😘😘😘Inaa89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Lalia to juz maly klopsik 😉 fajnie ze udalo Wam się trafić na tak fajna pediatre. Nasza tez jest taka konkretna i wszystko dokładnie powie co i jak 😊
Aniu81 to nie dobrze ze sa takie skurcze 😒 a cos mowia lekarze wg jak widza takie wyniki ktg? Trzymam ogromne kciuki aby jednak się to wyciszyło 😘
Dziewczyny powiedzcie mi czy jeśli maly teraz jest w szpitalu na butli ale z moim mleczkiem( niestety nie pozwalają mi go narazie przystawić do piersi bo nie będą widzieć ile mleczka wypija a to ważne teraz) to po powrocie do domku moge miec problem z przystawieniem go? Tzn czy on moze niechciec mi pic z cycka? Chce zeby mial moje mleko jak najdłużej bo lekarz mowil ze dla wczesniaka pokarm matki jest jak antybiotyk. I starać się aby otrzymywał je jak najdłużej. Ale wizja odciagania pokarmu i karmienia butelka mnie przeraża trochę. Bo kiedy ja będę spala wtedy 🤔Inaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHejka! Ja już po śniadaniu i kawce, ale jeszcze leżakujemy.
Nocka - marzenie ❤️ nie zabijcie mnie... Matylda jadła o 20, leżakowała i bawiła się ze mną do 23, znów zjadła mleczko i spała do 5! Później kolejne karmienie 8:40jestem wyspana!
Dziś na obiadek robię dzieciom naleśniki, ogarnę mieszkanko i w sumie tyle planów na dziś. P idzie na nockę, więc coś czuję, że dzieciaki dadzą mi popalić. Zawsze tak jest jak go nie ma 😂
A poza tym czekam na milion paczek. Zamówiłam ubranka z Vinted dla małej na 62, paczka ze smyka, paczka z cellublue, kalendarz mój na nowy rok ma przyjść.. Także troszkę tego będzie.
Aaaaa no i dziś o północy kończę kwarantanne, więc jutro wybywam!a dzieciaki jeszcze tydzień...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 10:25
Lalia lubi tę wiadomość
-
Stokrotka027 wrote:Wlasnie tak.myslalam ze dla.takiego maluszka to trochę twarde.. pewnie nie wygodne a chusta no to jest super ale ja nie bd umia pewnie tego wiazac chialam kupic cos wczym mogla bd go nosic w domu przy niektórych pracach domowych no i na spacery z corka bo na 2 wózki raczej ciężko 😂 a takie nosidelko raczej łatwiejsze w obsłudze i szybsze niż chusta z tad ten pomysł ale no zdrowie dziecka najwaznjsze.
Inaa, to wspaniała wiadomość! Trzymam kciuki za Tymusia!
Annia, ja ruszyłam 4.01, Motylek już w grudniu jadła pudła, Kic 1.01 tak więc każda dołącza jak już czuje się gotowa.
Edyciak, na szczęście nie pcha. Ja zawsze karmię w sypialni więc musiałaby specjalnie przyjść i nachylać się nad łóżkiem. A tak to ona tak kuka zza winklapatrzenie jeszcze jakoś zniosę, ale dotykać się bym sobie chyba nie pozwoliła. Jednak to moje ciało.
Suszarko, jak tam u Ciebie?Inaa89, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Inna
to wspaniała wiadomość, jeszcze chwila i będziecie w domu wszyscy razem! Cieszę się, że Tymek to taki dzielny chłopak! 😚Inaa89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny, leo zazwyczaj w nocy furczy, pojawiaja sie kozy, pozniej w dzien wykichuje i jakos to ogarnia - psikac na noc woda morska?
Ostatniej nocy strasznie sie krecil i wił przez sen, u nas spowicie nie da rady bo on tak sie przeciaga i macha raczkami nozkami ze by sie tylko wnerwiał. Mozliwe ze to z wrazeń w ciagu dnia? Wszedl w etap piastek do buzi (dzis 2 mies🤯😳)SzalonaOna lubi tę wiadomość