Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Karenira wrote:Doomi, Anetka świetnie wyglądacie
Fajna sprawa tak się spotkać na spacerze dzięki forum
Co do zoo to myślę, że jak już się już mój młodzieniec wykluje to sobie kupię roczną kartę, żeby często z wózkiem tam chodzić. Na szczęście do tylnego wejścia mam stosunkowo blisko. Mieliśmy już roczne karty z mężem i przed pandemią często chodziliśmy tam na spacery.
Herbatko postaraj się zbytnio nie stresować jednorazowym plamieniem. Jak masz maila to pisz do lekarza i nie myśl, że zwracasz mu głowę. Od tego jest prowadzący ciążę, żeby czuwać na bieżąco, a nie tylko podczas wizyt.
Kupiłam wózekW końcu stanęło na Espiro Next i kupiliśmy używany za 800zł. Byłam gotowa wydać 3x tyle na nowy, a teraz się cieszę, bo jeśli mi spacerówka z zestawu nie będzie pasować na dłuższą metę to sobie ze spokojną głową kupię osobną. Ponieważ od świąt siedzimy u teściów na urlopie to wózek przez te kilka miesięcy zanim zacznie być potrzebny zostanie u nich. Nie będziemy się o niego potykać w mieszkaniu. No i moja kochana teściówka pomogła mi wczoraj wyprać wnętrze, torbę i ogólnie odświeżyć steamerem wszystkie materiałowe elementy. Strasznie się tym podekscytowałam
W ogóle wszyscy nagle poczuli, że dziecko robi się coraz bardziej realne
Jakby co to we Wrocławskiej wyprawce (ja ja dostałam przy rejestracji dziecka bezpośrednio w urzędzie) są zniżki między innymi na roczny karnet do zoo dla rodziców. -
kar_oliv wrote:Lalia dziękuję za instruktaż, właśnie najwygodniej mi w tej krzyżowej ją karmić, mam rogala ale wiesz co jak ją kładę na niego to mi wpada do środka, lubi głową się w dół turlać a po karmieniu jak przysnie to nie mogę jej złapać żeby ją z tego ustrojstwa zdjąć więc dziś karmię na zwyklej poduszce 😊 W nocy to na leżąco mi najwygodniej ją karmić ale czasem ciężko jej złapać cyca.
Czy po karmieniach widzicie na otoczce, że tak powiem odcisk buzi jak dziecko łapało cycka? Nie wiem czy moja tak mocno się zasysa czy to jest normalne 🤷♀️
Spokój, spokój, spokój 🧘♀️
Też mi młody na początku wpadał w tą dziurę w rogali, więc wściekła tego rogala walnęłam w kąt i pomagałam sobie małymi sztywnymi poduszkami które na co dzień dekorują nasza kanapę xD... Ale teraz jak już Kacper podrósł to rogal zaczyna się w końcu w miarę sprawdzać i już jestem w stanie stabilniej go na nim położyć i już w dziurę tak nie wpada 😛kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Anniu, patrzę pozytywnie. Aktualnie moja huśtawka nastrojów wyniosła mnie na górę, ciekawe, co będzie jutro
Chyba wszystko dzięki temu, że miałam dobrą noc i przespałam ciągiem 4,5 h ;P Waga z dziś to 3212 g, taki średniaczek
Suszarko, szybkiej rekonwalescencji po cięciu! Nie myśl o tym, co by było gdyby... tulisz swoją Igusię i to jest najważniejsze. W której dobie wychodzi się u was po CC?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 15:22
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:O matko myslalam , że tylko mój tak czasem szaleje na cycku , że macha głową na prawo i lewo wnerwiony 😂 i tez czasem mamy aferki i płacz do cyca 🤷♀️
Nie jesteś sama! 😂 -
Zulu, Doomi wydaje mi się, że każda z nas ma na myśli ten sam chwyt cyca, tylko każda to inaczej nazywa 😅 grunt, że przynosi skutek👌
doomi03 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Zulu, Doomi wydaje mi się, że każda z nas ma na myśli ten sam chwyt cyca, tylko każda to inaczej nazywa 😅 grunt, że przynosi skutek👌
Nie nie😀 znam ten chwyt na kanapke i to obejmuje całą pierś, a w tym moim to tylko się przytrzymuje przy brodawce. Ale właśnie, grunt że przynosi skutek😀Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Na poprawę humoru
przeczytane na ohmydad .pl
Dziewczyny, w moim domu wybuchł pożar! Mój synek zatrzasnął się w pokoju. Wszędzie jest dym i płomienie, słyszę krzyki, co robić?!
Matka_1: Zmieńcie dietę. My od roku nie jemy glutenu i taka dieta naprawdę może zdziałać cuda.
Matka_2: Spróbuj na klamkę drzwi i dziurkę od klucza wypuścić trochę mleka z piersi. Wiem, że to dziwnie brzmi, ale siostra mojej kuzynki miała kiedyś podobną akcję i to pomogło. Mleko z piersi jest dobre na wszystko i myślę, że nie zaszkodzi spróbować. Powodzenia.
Matka 3: Dzwoń na 992! Tępa dzida.
Matka_4: Przepraszam, że nie w temacie pożaru, ale mam do sprzedania dwa lekko napoczęte bobofruty po 6. miesiącu – mój Kubuś nie lubi zimnego picia.
Matka_5: .
Matka_6: Kolejny rodzic-helikopter… Przestań się tak trząść nad tym dzieckiem.
Matka_7: Musisz odseparować płomienie od dziecka, rób to jednak delikatnie i z głową.
Matka_8: Przycupnę tutaj, bo mam podobny problem.
Matka_9: lupkaMatka_10: A jak ciuszki jakieś uratujecie z pożaru, to prześle mi pani na swój koszt? Ale tylko firmowe.
Matka_11: Na pewno jeździ w foteliku tyłem i tak odreagowuje. Posadźcie go przodem, to przestanie się zatrzaskiwać.
Matka_12: Moje dziecko jak skończyło 3 miesiące umiało wydostać się z płomieni.
Matka_13: Napisałam priv.
Matka_14: Kolejna madka przegrzewa dziecko!
Matka_15: To alergia na płomienie, moja córka też tak miała.
Matka_16: Wreszcie się czymś ZAJĄŁ. Mój w tym wieku obsługiwał już telegazetę.
Matka_17: Miałam to samo z moją trójką. Ty masz tylko jedno, więc spokojnie. Podaj probiotyk i obserwuj. A i posmaruj skórę emolientem, bo po takim zdarzeniu może być trochę przesuszona.
Matka_18: Tylko pamiętaj, żebyś nie dawała antybiotyku, bo zapalenie to na bank wirusowe.
Matka_19: Gdybyś nie nosiła to by sobie poradziło, a teraz masz! Przyzwyczaiło się i wymusza!
Matka_20:jak zwykle hejt na dziewczyne. pożar każdemu moze sie zdarzyć.
Matka_21: A co tatuś w tym czasie robi? Kobieto wyjdź na spacer, nie możesz być taka nadopiekuńcza, bo zwariujesz.
Matka_22: Kiedyś ciągle były pożary, dzieci w domach i jakoś wszyscy żyją.
Matka_23: Skok rozwojowy. Przeczekać. Samo minie.
Matka: 24: U nas było to samo, tylko że mniejsze płomienie.Angie1985, Zulugula, Nowastaraczka, emdar, Lalia, Enigvaa, Inaa89, Wik89, kar_oliv, Ladyo, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Ouinai to jest właśnie przekrój naszego społeczeństwa. Dzisiaj na Facebooku post jakiejś laski "Wczoraj miałam amniopunkcję i dzisiaj odeszły mi chyba wody bo obudziłam się cała zalana. Jechać do szpitala czy przeczekać?" 🤷♀️🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 16:23
-
doomi03 wrote:Jakby co to we Wrocławskiej wyprawce (ja ja dostałam przy rejestracji dziecka bezpośrednio w urzędzie) są zniżki między innymi na roczny karnet do zoo dla rodziców.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
SzalonaOna wrote:Sylwunia, masz IG ALBO WhatsApp? Też ostatnio o Was myślałam!
Kobry to już piękne dorodne dziewczynki, masz rację, czas stanowczo leci za szybko! Jak Ty się czujesz? Dziewczynki grzeczne? Spacerujecie często?.
Dziewczynki są kochane, ale wymagające. Niestety u Lenki kolki nie przechodzą. Pojawiają się skokowo, ale jak już są, to jest masakra. Na spacery staram się wychodzić często, przynajmniej 5 km, bo powoli się przygotowuje do rozpoczęcia sezonu biegowego 🏃♀️ Od 1 stycznia całkowicie odstawiłam też słodycze. Dlatego zakazałam tortów na urodziny 🤣 4.01. skończyłam 36 lat. Ale czuję się na 26 😉
Mam nadzieję, że u Ciebie lepiej. Gdzieś między wierszami przeczytałam, że idziecie na terapię. Super!Lalia, Wik89, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Anniu, Kochana tez sie zastanawiam jak to możliwe, że te dzieci tak szybko rosną. Pamiętam jak Jeszcze pisałaś pod wykresem, że będzie chłopak, a tu już taki kawaler 😍
Wyobraź siebie, że w Niemo wykupili mleko które piją dziewczynki i zaraz jadę do Opola. No hit! Tatuś przejmuje szarańczę 😎Lalia, Annia lubią tę wiadomość
-
Karenira wrote:Czytałam sobie o tym, ale raczej się nie załapię na wrocławską wyprawkę. Planuję rodzić w Oleśnicy, więc będzie poza Wrocławiem urodzony. Nie płacę też tutaj podatków, bo w dalszym ciągu rozliczamy się z mężem w rodzimym mieście.
A no chyba że tak -
Ounai, rozwaliłaś mnie, haha 😂😂😂 ale samo życie!!
Ja właśnie zaczęłam czytać o szczepionkach 😵😵😵 nie miałam ŻADNEJ wiedzy, teraz kumam o co chodzi z bezpłatnymi, 5w1 i 6w1 💪😅
I tu chyba pójdziemy w 5w1 🤔
Ale teraz gorzej, bo chce poczytać o rotawirusach, pneumokokach i meningokokach🤯
Dopiero zauważyłam, że pediatra poleciła nam stronę Medycyna Praktyczna Szczepienia i faktycznie mega rzetelne źródło 👌 ale o samych rota jest ponad 250 artykułów 🙈
A gdzie jeszcze pneumo i meningo 🤦♀️
Pewnie i tak zdamy się na pediatre, ale chciałabym mieć chociaż orientację w temacie żeby nie przegiąć, ani nie zlekceważyć czegoś.. -
Lalia wrote:Ounai, rozwaliłaś mnie, haha 😂😂😂 ale samo życie!!
Ja właśnie zaczęłam czytać o szczepionkach 😵😵😵 nie miałam ŻADNEJ wiedzy, teraz kumam o co chodzi z bezpłatnymi, 5w1 i 6w1 💪😅
I tu chyba pójdziemy w 5w1 🤔
Ale teraz gorzej, bo chce poczytać o rotawirusach, pneumokokach i meningokokach🤯
Dopiero zauważyłam, że pediatra poleciła nam stronę Medycyna Praktyczna Szczepienia i faktycznie mega rzetelne źródło 👌 ale o samych rota jest ponad 250 artykułów 🙈
A gdzie jeszcze pneumo i meningo 🤦♀️
Pewnie i tak zdamy się na pediatre, ale chciałabym mieć chociaż orientację w temacie żeby nie przegiąć, ani nie zlekceważyć czegoś..
Lalia, masz moze pod reka te artykuly o 5w1 6w1? Ja nie umiem sie poruszac po tej stronie a tez nie ogarniam tematu -
Moj maly dzielny chłopiec przesyla buziaki wszystkim ciociom 💙
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 07:29
Lalia, KarolinaMaria, ZielonaHerbata, Zulugula, Wik89, Enigvaa, Ounai, Annia, kic83, Nowastaraczka, calanthe, Ania81, Sylwucha, Gagatka, SzalonaOna, Julik, kar_oliv, Tajka, doomi03, LaBellePerle, Stokrotka027, Ladyo, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Nowastaraczka, 5w1 i 6w1 czytałam u mamyginekolog, takie podstawy, bo nie wiedziałam o co w ogóle chodzi w tych darmowych i skojarzonych. A na tej stronie czytam głównie o tych zalecanych dodatkowo 🤔
Inaa, cudny ten Twój Tymcio 😍 jaką ma fryzurkę 💙Inaa89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość