WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Bo mają za dużo zamówień. Ale... Ją się poddaję na 5 min a potem kombinuję co by tu zrobić i tak oto znalazłam inną firmę i już Pan w hurtowni zamówił materiał na mój blat :D i powiedział że dostarcza mi go do 4 lutego. Trochę się cykam bo to jednak zamówienie przez neta ale i tak nigdzie indziej nie kupię takiego stołu, bo musi mieć przed rozłożeniem 140cm max a po rozłożeniu 240cm minimum. Więc tylko indywidualne zamówienie. No i będzie z płyty meblowej więc moje dzieci go nie zniszczą :D
    Zaradna dziewczyna. 😁

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja dziś jestem tydzień na diecie i w ten tydzień zeszło mi 1,4kg: 77,7kg ➡️ 76,4kg. Do wagi sprzed ciąży zostało 5,2kg. Walczymy dalej 💪 kolejny raport w środę ;)
    Gratuluję! To bardzo dobry wynik!
    Ja zaraportuję w środę jak wrócę do domu, ale wątpie aby cokolwiek spadło po wizycie u mamy.
    W ogóle to mam obawy czy to nie problemy hormonalne. Dziwne jest abym ważyła praktycznie tyle.samo co 2.dni po porodzie...

Ounai lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Podobno nie da się już sprawdzić długości przy pessarze. Super, że wreszcie masz spokój po tych wszystkich przygodach!

Dziewczyny myślicie, że otworzą hotele tak do maja?
    Myślę że będą musieli bo inaczej zabiją całe hotelarstwo. Teraz będzie wzrost zachorowań, żeby ludzie poszli się zaszczepić a potem powiedzą że jest spadek. W ogóle to who powiedziało, że z Polski nie biorą statystyk bo u nas nic się nie zgadza i mamy zafałszowane wyniki. Kuźwa, nawet na zachodzie to widzą 🤦‍♀️

Ja chcę jechać nad morze na początku sierpnia ale nad polskie, bo jeszcze przy tej pandemii boję się z dziećmi podróżować za granicę.

Annia, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie dołujcie mnie... Ja mam od czerwca do sierpnia raz w miesiącu jakiś wyjazd zarezerwowany (Bałtyk, Jezioro Rożnowskie, Karkonosze) z rodzicami, teściami i znajomymi i ja zwariuje jak nie pojedziemy. Fakt, że mamy albo domki albo aparthotele ale... No ja oszaleje od tego siedzenia w domu, liczyłam że może wcześniej coś otworzą i uda się jeszcze gdzieś wybrać na weekend...

Inaa wspaniałe wieści!

Aniu dużo siły! Nie wiem co więcej Ci napisać, jesteś bardzo dzielna.

Ounai gratuluję, idealny efekt w tydzień! Ja nie mam nic do zaraportowania bo przez tydzień MUSIAŁAM żreć muffiny na mleku co upiekłam w ramach prowokacji u Mikołaja. Wygląda na to, że zapieczone mleko przeszło. Dzisiaj przechodzę do żółtego sera... I powiem wam, że jak uwielbiam żółty ser to po takim czasie niejedzenia go wcale mi nie smakował. 😔

Ania81 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia na pewno otworzą hotele przecież inaczej to wszytko by padło.
    Ja przełom lipca i sierpnia wybieram się nad morze. Trzeba wykorzystać bony turystyczne. 😛
    Mam nadzieję że moja dziewczynka da nam gdzieś wyjechać.

Annia lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Gratuluję! To bardzo dobry wynik!
    Ja zaraportuję w środę jak wrócę do domu, ale wątpie aby cokolwiek spadło po wizycie u mamy.
    W ogóle to mam obawy czy to nie problemy hormonalne. Dziwne jest abym ważyła praktycznie tyle.samo co 2.dni po porodzie...
    Może jesz akurat tyle żeby utrzymać wagę. Ja 2 tygodnie po porodzie ważyłam mniej niż teraz, doszłam do 75kg a teraz ponad 76kg.

Ania, myślę że domek bez problemu zarezerwujesz. Uwierz mi, wielcy hotelarze zaczną strajkować, nie pozwolą sobie. Przecież w wielkich hotelach jest po prostu kilkudziesięciu pracowników, którym trzeba płacić. Nikogo nie stać na to, żeby nie zarabiać przez taki długi czas. Moim zdaniem teraz dążą do propagandy żeby ludzie się szczepili.

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po 2 tyg może się pojawić ten pozorny kryzys laktacyjny? Od 5 rano mała wisi ciągle na cycku, raz jednym, raz drugim, cycki już jak flaki, ona zasypia z cyckiem w buzi i się uśmiecha, odkładam ją i znowu chce jeść.

atdcgu1rjappkskg.png
  • Anet.kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że otworzą hotele. Zresztą Aniu, uwierz mi że Karpacz jest pełen ludzi :) kwatery prywatne przyjmują normalnie ;)

My w tym roku chcemy odbić sobie tamten rok bez podróży i w maju na pewno gdzieś polecieć choćby na kilka dni, i w lipcu jak otworzą Stany to.na Florydę. Dlatego też chcemy lecieć w maju gdzieś aby sprawdzić jak Pola zniesie lot.

Annia, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Annia na pewno otworzą hotele przecież inaczej to wszytko by padło.
    Ja przełom lipca i sierpnia wybieram się nad morze. Trzeba wykorzystać bony turystyczne. 😛
    Mam nadzieję że moja dziewczynka da nam gdzieś wyjechać.
    A gdzie chcecie jechać? My w sierpniu bo wtedy mamy zamknięte przedszkole. Ile chcę jechać do Sarbinowa.

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Czy po 2 tyg może się pojawić ten pozorny kryzys laktacyjny? Od 5 rano mała wisi ciągle na cycku, raz jednym, raz drugim, cycki już jak flaki, ona zasypia z cyckiem w buzi i się uśmiecha, odkładam ją i znowu chce jeść.
    Tak, kryzys jest około 3 tygodnia. Musisz przetrwać, ona robi sobie zapotrzebowanie na większą ilość mleczka.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Może jesz akurat tyle żeby utrzymać wagę. Ja 2 tygodnie po porodzie ważyłam mniej niż teraz, doszłam do 75kg a teraz ponad 76kg.

Ania, myślę że domek bez problemu zarezerwujesz. Uwierz mi, wielcy hotelarze zaczną strajkować, nie pozwolą sobie. Przecież w wielkich hotelach jest po prostu kilkudziesięciu pracowników, którym trzeba płacić. Nikogo nie stać na to, żeby nie zarabiać przez taki długi czas. Moim zdaniem teraz dążą do propagandy żeby ludzie się szczepili.
    Sama już nie wiem. Słodyczy było sporo to.fakt, ale ogarniam w miarę kalorykę posiłków i wydawało mi się że jest tego jednak nieco mniej. Zobaczymy jak teraz odstawiłam słodycze(poza ciastem.u mamy w.weekend). I tak jak Lalia, kupuje jedną jedyną rzecz teraz - spodnie o rozmiar większe bo nie mam w czym chodzić. Kolejne zakupy już jqk będę szczuplejsza :D

Idę zaraz na henne brwi i rzęs, chociaz tyle dla siebie zrobie skoro jestem.kluseczką :D

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię troszkę później. Do domu nie idziemy. Była u mnie dwójka ordynatorów rano, mam crp 145, dopóki tego nie opanują to powiedzieli że nie ma opcji żeby mnie puścili póki nie opanują sytuacji.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Annia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mamy już wszystko porezerwowane tylko boję się anulacji, że nadal nie można. Dokładnie tak jak Aneta pisze chcemy sobie odbić zeszły rok, no ale za granicę się trochę cykamy ze względu na Mikołaja, ale po Polsce chcę pojeździć żeby skorzystać trochę z macierzyńskoego. Jeden mamy domek, więc to jest raczej pewne. Ale dwa pozostałe wyjazdy to hotele apartamentowe. :/ No nie mogą przecież trzymać tego zamkniętego przez wakacje, prawda?

Ounai my jedziemy do Ustroni Morskich, chciałam właśnie taką dziurę, żeby było mniej ludzi (wiecie nie Świnoujście czy Kołobrzeg). :) Tzn. mam nadzieję, że pojedziemy!

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A gdzie chcecie jechać? My w sierpniu bo wtedy mamy zamknięte przedszkole. Ile chcę jechać do Sarbinowa.
    Na pewno zachodnie wybrzeże bo mamy najbliżej. Myślę o Kołobrzegu bo lubię tam jeździć a już parę lat tam nie byliśmy. Trzeba będzie w lutym coś już rezerwować.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Iryska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia trzymam kciuki, żeby testy mleczne się powiodły i abyś mogła wrócić do normalnej diety 🙂
    Ja czekam na otwarcie lokali, na wiosnę chcemy ochrzcić małego w końcu, a nie widzi mi się przyjmować do domu na obiad 15 osób 😳

Annia, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Suszarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, teraz doczytałam! Jezioro Rożnowskie to są moje okolice, mój mąż to już w ogóle rzut beretem tam ma z rodzinnego domu. Także jak coś, to zapraszamy na szarlotkę 😘

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Annia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Nadrobię troszkę później. Do domu nie idziemy. Była u mnie dwójka ordynatorów rano, mam crp 145, dopóki tego nie opanują to powiedzieli że nie ma opcji żeby mnie puścili póki nie opanują sytuacji.
    Suszarko, to sporo. Zdrowiej szybko, dobrze że Cię w takiej sytuacji zostawiają w szpitalu, bo jednak antybiotyk dożylny lepiej działa niż np doustny w domu. Mocno Cię przytulam.

Suszarka lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Przykro mi że nie wychodzicie do domu ale najważniejsze jest Twoje zdrowie. Musisz wydobrzeć. Dużo zdrowia Suszareczko. 😘

Suszarka lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko! Widzimy się na szarlotce w wakacje w tym układzie. ;)

Irysko nad nami też te chrzciny 'wisza'. Ale dopóki trochę się nie unormuje, to nie będzie chrzcin. Mój mąż uważa księży za ogromne zagrożenie epidemiczne (może coś w tym jest). Czekamy też aż wyszczepią pradziadków, dziadków i wtedy będziemy działać. Więc chyba lato, marzy mi się obiad w restauracji na świeżym powietrzu.

Suszarka, Iryska, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Tak, kryzys jest około 3 tygodnia. Musisz przetrwać, ona robi sobie zapotrzebowanie na większą ilość mleczka.

O nie, to będzie hardcore 😁 Można w tym czasie coś zrobić oprócz przystawiania? Pić femaltiker np.? Serio czuje się wycyckana 🤯

atdcgu1rjappkskg.png
‹‹ 2810 2811 2812 2813 2814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ