Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kar, ja wybudzałam chyba tylko pierwsze 2 tygodnie, bo mały miał żółtaczkę i wiedziałam, że im więcej zje, tym szybciej wydali i żółtaczka mu przejdzie. Teraz broń Boże nie wybudzam! Ja karmie Olka tylko na żądanie, raz co 3 h, raz co godzinę. A teraz jak wiem, że przybiera na wadze ponad normę to już w ogóle korzystam 😅
U nas, oprócz tej dzisiejszej nocy, mały zazwyczaj nie śpi dłużej niż 4 h, raz chyba mu się w nocy zdarzyło 5 h. Dla moich cyców te 4-5 h to max, dzisiaj chyba same były zmęczone, że dały radę 😂
Nowastaraczka, ja też nie wkładam całego cyca 😁 cała brodawka plus tak z 1 cm otoczki 😉Nowastaraczka, kar_oliv, Ania81, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Wychodzimy dziś do domu!!! 🥳🦄😏
Udało się zaczepić małą, bo CRP jest już w normie. Od wczoraj nie spadła z wagi. Niestety lekko się zażółciła, ale po badaniu wyszło, że w granicach normy i puszczają nas do domu. Zalecenia takie jak u Lalii, karmić, karmić, karmić!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 12:42
Lalia, Ounai, Gagatka, Ania81, Nowastaraczka, Inaa89, Ladyo, kar_oliv, Wik89, Annia, SzalonaOna, kic83, Zulugula, Suszarka, Tajka, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Annia wrote:Wiem co czujesz... Jak Mikołaj spał dramatycznie w moim odczuciu to jak czytałam, że inne dziecko spało to było tylko mi gorzej. 🙈 A tak jakoś bym się przemęczyła. Może Marta jakiś skok i zaraz wróci twój turbospioszek? Ja w dzień tez nie jestem w stanie odespać jeśli jest zła noc bo Mikołaj ma turbodrzemki albo ma spacerze. Mogę tylko odsypiać jeśli mąż go przejmie.
Czyli musiałaś ściągnąć zrobione paznokcie?
Wiesz co, chyba jakoś przestawiłam się bo nawet żyje. Chętnie poszłabym na jakąś drzemkę ale nie jest najgorzej. Dobrze mi zrobiło przewietrzenie się na tym cmentarzu, chłodne powietrze zewsze budzi.
Jutro zaczynamy rozszerzać dietę. Marta wyciąga ręce do każdego jedzenia. Dziś jak spróbowała wody z serka wiejskiego to rozdziabiała mi buzię szeroko, żeby jeszcze jej dać. Więc dziś mąż jedzie po marchewkę. Zaczniemy od słoików. Powiem mu też żeby mi wziął jakieś warzywa bio i ugotuję jej al dente parę warzyw do rączki.Lalia, Ania81, kar_oliv, Annia lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, przepraszam, że napisalam o tych 7 h ciągiem, ale po tych ostatnich nocach gdzie nie spał do 1 w nocy, albo się wybudzał albo przerwy między setami spania trwały prawie dwie godziny, to ta dzisiejsza noc wydawała nam się jak jakiś wybryk natury 🙈
Nie chciałam żadnej z Was zdołować czy zasmucić, mam nadzieję, że rozumiecie 😘
My też z mężem zdajemy sobie sprawę, że to pewnie jedna jakaś jedyna i kolejna będzie za pół roku czy za rok 🤦♀️
Ale po prostu dzisiaj czuję, że doladowalismy baterie i jeśli przed nami cięższe noce to damy radę 💪
Baaardzo, baaardzo Wam życzę, żeby każdej z Was się taka noc zdarzyła choć raz ✊✊✊
Emdar, super, że możesz liczyć na męża i trochę się zregenerować 👌słodkich snów ☺️
Ounai, nie ma szans żeby mąż przejął dzieciaczki chociaż na godzinę lub dwie?? 😔
Gagatko, niesamowicie się cieszę, że Olunia jest taka silna 😍
Kar, jak popatrzylam na zegarek, która jest godzina, to najpierw sprawdziłam, czy mały oddycha 🤦♀️😂 a drugie złapałam się za cycki czy nie pękły przez noc, ale o dziwo były normalne, tak jakbym miała 3-4 h przerwy a nie ponad 7 😅
Inaa89 - baby Daybook
Kar, ja nie budziłam nigdy i przynajmniej na początku skorzystałam jak spałam. Teraz się śmieje, że ona takie sety miała po to, żebyśmy jej do okna życia nie oddali zanim się do niej nie przyzwyczaimy 😂
Sylwia, one są cudowne!!! Aż momentami mi mózg przyćmiewa i myślę sobie "fajnie byłoby mieć bliźniaki". To musi być grube przyćmienie, albo one aż taka moc mają. Jak kiedyś będę się starać o 3 dziecko to mi ich nie pokazuj, żebym się za jednym machem 4 dzieci nie dorobiła z zauroczenia nimi 😂Lalia, Nowastaraczka, kar_oliv, Wik89, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Lalia, a co do odsypiania to ja bardzo długo zasypiam i szczerze mówiąc jeśli już się rozbudzę na maksa to mi żal dnia. Zwłaszcza że jest jeszcze syn, który też chce mieć trochę mamy. A dziś już całkiem nie wchodziło to w grę bo był ten pogrzeb mojej cioci. I w ogóle bardzo dobrze, że pojechałyśmy z siostrą, bo widziałam że ciocia się bardzo ucieszyła, że przyszłyśmy. Zwłaszcza że nie było ani mojej mamy ani jej siostry, ani żadnego z moich kuzynów od siostry mamy. A ja uważam, że czasem powinno się pójść choćby dlatego, że wypada, żeby pokazać rodzinie zmarłego, że nam zależy czy to na zmarłym, czy po prostu na jego bliskich którzy zostali. Bardzo rzadko widywałam tą ciocię, raczej od pogrzebu do pogrzebu. Ale zarówno ona jak i jej siostra bliźniaczka to najbardziej pozytywne osoby jakie znam. One zawsze są uśmiechnięte, nawet jeśli spotyka je coś złego to starają (a raczej starały się, bo już została tylko jedna) się znaleźć jakiś pozytyw, uśmiechnąć się. Zawsze były pomocne, można było na nie liczyć w każdej sytuacji. Naprawdę, choćby tylko dlatego chciała być. No i do kościoła mam 10 min, więc gdyby nas nie wpuścili ze względu na ograniczenia to straciłabym najwyżej pół godziny. A kwiaty zamawiałam specjalnie mniejsze, zeby w razie czego ktoś wziął bukiet od nas.
Ania81, Lalia lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Wychodzimy dziś do domu!!! 🥳🦄😏
Udało się zaczepić małą, bo CRP jest już w normie. Od wczoraj nie spadła z wagi. Niestety lekko się zażółciła, ale po badaniu wyszło, że w granicach normy i puszczają nas do domu. Zalecenia takie jak u Lalii, karmić, karmić, karmić!
Mi polozna jeszcze mowila zeby do swiatla dziecko bylo to szybciej zoltaczka minie ❤ np jak spal na lozku i mialam przyslonieta zAslonke to zwby odslonicLalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:A za co Ty przepraszasz? Oszalalas? Pisz, chwal się, jest czym! Ja pomarudzilam trochę bo miałam kryzys poranka. Teraz już mi przeszło
Inaa89 - baby Daybook
Kar, ja nie budziłam nigdy i przynajmniej na początku skorzystałam jak spałam. Teraz się śmieje, że ona takie sety miała po to, żebyśmy jej do okna życia nie oddali zanim się do niej nie przyzwyczaimy 😂
Sylwia, one są cudowne!!! Aż momentami mi mózg przyćmiewa i myślę sobie "fajnie byłoby mieć bliźniaki". To musi być grube przyćmienie, albo one aż taka moc mają. Jak kiedyś będę się starać o 3 dziecko to mi ich nie pokazuj, żebym się za jednym machem 4 dzieci nie dorobiła z zauroczenia nimi 😂
Ounai, z tymi bliźniakami mam podobnie 😂
Czasami powtarzam mężowi, że chciałabym mieć na pewno 2 dzieci, ale bardzo kusi mnie 3 😁 a jakby za drugim razem były bliźniaki to problem byłby z głowy 🤭
Chociaż wierzę Sylwia, że momentami na pewno jest Ci ciężko 😘 ale Lenka i Oliwka mają tyle magii, że człowiek jest po prostu zauroczony 😍
Ta przespana noc podmieniła mi też chłopa 😅 pytał kiedy będziemy mogli pobaraszkowac i nieśmiało zmacal moje pociazowe cielsko 🙈Wik89, kic83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnie dziekuje, ze pytasz. Musze dac rady i tyle. Zero negatywnego mysle nia, tylko pozytywizm mnie uratuje. Zostalo 2 tyg do 36 tyg wiec juz jest spoko. Staram sie nie myslec,ze boli, ze skurcze, ze swedzi, ze znowu nie spalam. Twierdze, ze to przygotowane bojowe jak sie synek urodzi. Bede juz przyzwyczjona do braku snu😄, wiec pojdzie latwiej. Bede tylko musiala wyprasowac plan dzialania przy 3 duzych dzieci i noworodka, ale to juz bedzie pikus przy tym wszystkim co sie dzieje teraz.
-
Ounai, zapomniałam, że dzisiaj miałaś ten pogrzeb. No tak, mając jeszcze starszaka perspektywa jest zupełnie inna 😘
Ja mimo, że nie mam drugiego dzieciaczka, to staram się wykorzystywać drzemki Olka żeby coś zrobić, więc albo prasuję, albo robię i składam pranie, albo tak jak dzisiaj obiad. Dzięki temu, że w miarę spał to zrobiłam gar zupy pomidorowej, furę mielonych i marchewkę z jabłkiem, tak że jutro na bank nie gotuję 😅
Podczas kolejnej drzemki mam zamiar ogarnąć swoje paznokcie albo poprasować albo pochować zdjęcia do albumów, bo ostatnio wywołałam ponad 300 szt 😁 no i musimy choinkę w końcu rozebrać 🙈kic83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Lalia gratuluję.
Pewnie czujesz się jak Królowa.
Ja też spałam od 00:40 do 6:30 więc dla mnie super. Trzecia taka noc z rzędu, boję się że zacznę się przyzwyczajać.🤣
Gagatko mam nadzieję, że twoja Kruszynka jak najszybciej zacznie nabierać masy! O gratuluję tych 10 ml.
Sylwia jak czytam o Kobrach i ich śnie to przestaje wątpić w to, że moja mama twierdzi że ze mną się wyspała na macierzyńskim. 🤣 Czyli istnieją dzieci, które tak śpią! A tobie jeszcze trafiły się oba takie śpiochy, super! ☺️ To nagroda za te nieprzespane noce w ciąży.
Ania jak dzisiaj? 26ty już co raz bliżej!
Kicku jak noc u Was?
KarolinaMaria, Enigvaaa, Suzi jak wasze pierwsze dni z Maluszkami?
Emdar a jak twoja noc? Julek coś dla pospać?
Motylku a u Ciebie jak? Weekend z dziećmi czy bez?
Za to Matylda wczoraj tak dała czadu, że na nic nie miałam siły. Na szczęście spała 24/5/9/12 więc jeszcze leżymy w łóżku! 🤦♀️
Ale dziś muszę tylko ogarnąć mieszkanie, zrobimy zakupy na cały tydzień i luz... -
Annia wrote:Lalia gratuluję.
Pewnie czujesz się jak Królowa.
Ja też spałam od 00:40 do 6:30 więc dla mnie super. Trzecia taka noc z rzędu, boję się że zacznę się przyzwyczajać.🤣
Gagatko mam nadzieję, że twoja Kruszynka jak najszybciej zacznie nabierać masy! O gratuluję tych 10 ml.
Sylwia jak czytam o Kobrach i ich śnie to przestaje wątpić w to, że moja mama twierdzi że ze mną się wyspała na macierzyńskim. 🤣 Czyli istnieją dzieci, które tak śpią! A tobie jeszcze trafiły się oba takie śpiochy, super! ☺️ To nagroda za te nieprzespane noce w ciąży.
Ania jak dzisiaj? 26ty już co raz bliżej!
Kicku jak noc u Was?
KarolinaMaria, Enigvaaa, Suzi jak wasze pierwsze dni z Maluszkami?
Emdar a jak twoja noc? Julek coś dla pospać?
Motylku a u Ciebie jak? Weekend z dziećmi czy bez?
Kochana
U mnie ostatnio bardzo kiepskie noce, budzi się równo co godzinę i to od północy, a przeciągam go ile potrafię, ostatnio nawet 19:50 🤷
Gratuluję kolejnej dobrej nocy! 😚
Wiki zaczęła kasłać i nałożyło to się z tym że jej pani w grupie w przedszkolu ma covid i zamknęli grupę, mąż chce jej wymaz zrobić, aż się boje ze będzie pozytywny
Mąż też kiepsko się czuję, tylko ja się jakoś trzymam, chociaż nie wiem jak długo z dwójką dzieci w domu i po nieprzespanych nocach.
Dobrego weekendu 😘Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zapomniałam wam powiedzieć, że Maja zaczęła pięknie chwytać pierś!! Nie wiem co to wcześniej było ale jestem taka dumna z niej i z siebie, że się udało i nic nie boli!!! Moja myszka mała!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 22:17
kic83, Ounai, Zulugula, Lalia, SzalonaOna, Ladyo, Nowastaraczka, Inaa89, Angie1985, Ania81, Wik89, dmg111, Suszarka, Annia, Julik, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Kic u mnie młody dalej w uchu 38°C. Mam nadzieję, że do poniedziałku stanie na nogi
Zdrówka dla Tymka!
Właśnie,muszę mojej temperaturę zmierzyć.
Marta!!! Gdzie Ty idziesz??? Cudna jest! ❤️
Wczoraj zapomniałam napisać jak ładnie razem wyglądacie i jaka ona jest duża 😮
Kiedy musisz do pracy wracać?Ounai lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
KarolinaMaria
super że wychodzicie!
Karoliv
Bardzo się cieszę że zaskoczyło u Maii!
Jest śliczna, mały okruszek 😍kar_oliv, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
SzalonaOna wrote:A u mnie weekend tylko z Matyldą. Z jest u mamy, a moje dzieci już u taty. Jutro wrócą koło 18.
Za to Matylda wczoraj tak dała czadu, że na nic nie miałam siły. Na szczęście spała 24/5/9/12 więc jeszcze leżymy w łóżku! 🤦♀️
Ale dziś muszę tylko ogarnąć mieszkanie, zrobimy zakupy na cały tydzień i luz...
Jak z mężem Motylku?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność