Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wrote:Lalia, ale super nocka! Zazdro ❤
Ania, u Ciebie tez widzę nie najgorzej,więc też zazdro❤ U nas słabo....Zasnął kolo 20:00. Budził się "mniej więcej": 21:00, 23:00, 1:00, 3:30, 5:00, 6:30, o 7:35 wstał. Dobre chociaż to,ze obyło się bez godzinnej czy nawet dwugodzinnej pobudki. Przebudził się, pojojczył chwilę, trochę pojadł i szybko zasypiał. Chwilowo mam kryzys wiary, w to że w najbliższym czasie dane mi będzie zaznać luksusu dłuższego snu😴😔. Już na nic nie liczę, po prostu czekam "tego dnia". Zaraz na szczęście wstaje mąż, a ja idę w kimę 🤩🥳🥳🥳.
Ounai, wiem że mogę jak zrobię to tak jak piszesz. U mnie problem ze słodyczami jest taki, że wiem ze jak zacznę jeść to na jednym pączki się nie skończy 🤣 Dlatego - póki się trzymam- wolę nie jeść. Nie mam złudzeń, że się w końcu skuszę(znam siebie i swoją miłość do słodyczy prawie 40 lat🤣🍩) ale póki czuję że bez tego pączka,batonika czy czekolady dam radę przetrwać dzień to się trzymam. Ciekawe tylko jak długo 😉Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:No jasne, że tak! Tylko boję się, że się przyzwyczaję a za tydzień znowu będę mieć pobudki co 1h30 minut i będę cierpieć.
Bo ostatnio byłam przyzwyczajona już trochę i znosiłam to z godnością (nie zasypiałam z dzieckiem na rękach). 😁
W ogóle wczoraj zapomniałam napisać, ale wg mnie już widać na twarzy, że parę kilo Ci zeszło.Bardzo promiennie wyglądałaś na zdjęciach.
jak twoje dolegliwości skórne? Trochę lepiej?
Lalia jak Mikołajowi raz się tak zdarzyło jak był malutki to jak się obudziłam to się zastanawiałam czy ja go karmiłam i tego nie pamiętam. 🙈
Co do buzi to też zauważyłam, że zeszła mi taka jakby opuchlizna i twarz się zmieniła.
A z nocami nie przewidzisz. U nas mam wrażenie że co noc jest gorzej. Wolę ostatnio nie czytać ile kto spał i najczęściej przerzucam te posty pobieżnie bo jak się nie porównuję to nawet jak nie śpię czuję się lepiej, a jak czytam że ktoś spał 7h to od razu uświadamiam sobie, że ja spałam 5h w sumie i nawet nie odeśpię, bo Marta w dzień ma turbodrzemki tylko, więc nawet nie zasnę jak ona już wstanie -
Emdar, też tak mam. Więc rób tak, że Kupujesz tylko 1 paczka. Nie masz, to nie zjesz
a zamiast paczki cisatek kup sobie 1 kawałek ciasta w cukierni. Zaspokoisz potrzebę słodkości a nie napchasz się. Btw, moja noc wyglądała podobnie tylko ja nie mogę oddać dziecka mężowi i iść spać
-
Ounai wrote:Skóra zaczyna się goić. Znalazłam winowajcę zaostrzeń. Dziewczyna od paznokci zmieniła bazę. Twierdzi, że to nie to, bo zaczęłoby się od skórek, ale ja znam swój organizm i też widzę, że wcześniej jak się podrapalam to rany szybko się zaogniały, a teraz jest znacznie lepiej i zaczyna się to wreszcie powoli goić. Najgorzej zgięcia łokciowe bo tam jednak pot się zbiera ale ogólnie jest znacznie lepiej.
Co do buzi to też zauważyłam, że zeszła mi taka jakby opuchlizna i twarz się zmieniła.
A z nocami nie przewidzisz. U nas mam wrażenie że co noc jest gorzej. Wolę ostatnio nie czytać ile kto spał i najczęściej przerzucam te posty pobieżnie bo jak się nie porównuję to nawet jak nie śpię czuję się lepiej, a jak czytam że ktoś spał 7h to od razu uświadamiam sobie, że ja spałam 5h w sumie i nawet nie odeśpię, bo Marta w dzień ma turbodrzemki tylko, więc nawet nie zasnę jak ona już wstanie
Czyli musiałaś ściągnąć zrobione paznokcie?Ounai lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, przepraszam, że napisalam o tych 7 h ciągiem, ale po tych ostatnich nocach gdzie nie spał do 1 w nocy, albo się wybudzał albo przerwy między setami spania trwały prawie dwie godziny, to ta dzisiejsza noc wydawała nam się jak jakiś wybryk natury 🙈
Nie chciałam żadnej z Was zdołować czy zasmucić, mam nadzieję, że rozumiecie 😘
My też z mężem zdajemy sobie sprawę, że to pewnie jedna jakaś jedyna i kolejna będzie za pół roku czy za rok 🤦♀️
Ale po prostu dzisiaj czuję, że doladowalismy baterie i jeśli przed nami cięższe noce to damy radę 💪
Baaardzo, baaardzo Wam życzę, żeby każdej z Was się taka noc zdarzyła choć raz ✊✊✊
Emdar, super, że możesz liczyć na męża i trochę się zregenerować 👌słodkich snów ☺️
Ounai, nie ma szans żeby mąż przejął dzieciaczki chociaż na godzinę lub dwie?? 😔
Gagatko, niesamowicie się cieszę, że Olunia jest taka silna 😍
Kar, jak popatrzylam na zegarek, która jest godzina, to najpierw sprawdziłam, czy mały oddycha 🤦♀️😂 a drugie złapałam się za cycki czy nie pękły przez noc, ale o dziwo były normalne, tak jakbym miała 3-4 h przerwy a nie ponad 7 😅kar_oliv, Gagatka, Ania81 lubią tę wiadomość
-
suzi1994 wrote:Jak liczy sie te doby ? Jakbyś rodziła w czwartek to byłoby w niedziele ?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Wik89 wrote:Nowastaraczka, my. Juz tu kiedys pisalam, ze moj syn spi tylko na spacerach (a ostatnio i na nich gorzej..). Dzisiaj po raz pierwszy od... 2,5 miesiaca nie wyszlismy na spacer (zwykle mamy dwa dziennie), bo uznalam, ze zimno i chcialam wlasnie go nauczyc drzemek nie w wozku. Nasz dzien wygladal tak: pobudka i pierwsze karmienie ok 7.50, pierwsza drzemka od 10.30 do 11.20 (z jedna pobudka w trakcie, musialam bujac w koszu Mojzesza), druga drzemka od 13.30 do 13.49 i trzecia drzemka od 16 do 16.30. To wszystko. Sen nocny od 19.45 z 40-minutowa przerwa (kolka...)
Chce jeszcze go troche pouczyc tych dziennych drzemek jutro, zobaczymy jak bedzie
Moj to i we wozku nie chce spać, on na spacerze ma oczy ogromne i ani mysli je zamykać 🤪 wczoraj miałam dzień kryzysowy, bo w nocy wczesniej mu przytykalo nosek, wiercil sie wiec sen taki przerywany i zazwyczaj wtedy w dzień się udawalo strzelic jakaś kimke razem (sam i tak nie chce spać) a tu lipa, tyle co przymykal oczy przy cycu a potem nie mogl wejsc w glebszy sen albo kupa i rozbudzenie. Przez to zrobil sie maruda i noszenie ktore tez nie zawsze pasowało, jak maz sie z nim chwile bawil to sie smial a potem dla mnie maruda 😫
Ostatecznie po tym calym dniu jeszcze nie mogl zasnac na sen nocny i dopiero kolo 21 sie udalo. Kwitnesencja byl moj maz ktory widzial ze opadam z sil i sie mecze z tym usypianiem to zamiast pomoc poszedl montowac z moim ojcem telewizor. Ubeczalam sie i tyle tego . Maz niby dzisiaj ma wiecej sie nim zająć, zobaczymy. Psychicznie wczoraj mnie to wykończyło mega.
Przepraszam ze nie odnoszę się do Waszych postów. Macie poważniejsze problemy niz moje jojczenie o glupoty a ja tez czytalam pobieżnie.
Gagatko jesteś super dzielna, i super ze mialas asertywnosc w stosunku do tej pediatry mi mega tego brakuje i w szpitalu cierpiałam. Twoja dzielna kruszynka przybierze szybko na wadze i bedziecie w domku.Wik89, Gagatka, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Lalia super ze udalo sie zaliczyć taka nocke 😉
U nas tez tak w miare. Maly najpierw pil o 19.15 przez 10 min i spal do 22.30. Potem wypił przez 15min i spal do 00.30. Pozniej do 3.30. Do 6.30 zjadl i spi do teraz. Każde nasze karmienie to 10-15min i odrazu zasypia. Spi ciągiem do 3godz. Poki co nie odczuwam tak zmęczenia 😊Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inaa89, kar_oliv, Suszarka, Wik89, Nowastaraczka, Zulugula, Gagatka, Tajka, Lalia, Ladyo, Ania81, Annia, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Sylwia piekne są Twoje córeczki 😍😘
Inaa89, Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
-
Lalia, ja się właśnie zastanawiam bo moja czasami ma tak twardy sen i set mógłby być długi ale ją dobudzam i nie wiem czy robię dobrze bo najdłuższą przerwę ma 4-4:30. A tak staram się co 3h ją karmić, czasem chce częściej. Nie wiem czy korzystać z tych długich setów ale boję się o cycki czy mi się zastoje nie porobia, nie lubię ściągać laktatorem.
-
kar_oliv wrote:Lalia, ja się właśnie zastanawiam bo moja czasami ma tak twardy sen i set mógłby być długi ale ją dobudzam i nie wiem czy robię dobrze bo najdłuższą przerwę ma 4-4:30. A tak staram się co 3h ją karmić, czasem chce częściej. Nie wiem czy korzystać z tych długich setów ale boję się o cycki czy mi się zastoje nie porobia, nie lubię ściągać laktatorem.
Mi od początku położna kazywała karmić na rządanie. Zero budzenie z resztą nie byłam w stanie go obudzić nawet jak chciałam a tak mniej wiecej po miesiacy spał w nocy nawet 7 godzin bez jedzienie. Położna kazała się cieszyć że mogę się wyspaćkar_oliv, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Co do karmienia, ja tez mam afrykanskie suty na pol cycka i nie wsadzalam nigdy calej otoczki bo wydawalo mi sie to niemozliwe, polozna mowila ze 2cm trzeba gdzies. Wy dajecie cale?:o