Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwucha wrote:No wlasnie nie potrafię tego opisać...
Jakby lekki ból/ucisk, ale w niczym mi to nie przeszkadza. Tylko, że cały czas ją czuję.
Stosujesz jakieś mascie lub plastry? Jeśli nie to może coś by pomogło, nie będzie taka "tępa" ta blizna. Ja smaruje mascia na blizny z silikonem plus jutro przyjdą mi plastry sutricon, ponoć są super💙 11.2020
💗 11.2023 -
Sylwucha wrote:No wlasnie nie potrafię tego opisać...
Jakby lekki ból/ucisk, ale w niczym mi to nie przeszkadza. Tylko, że cały czas ją czuję.
To ja chyba mam to samo co Ty!
Nie wiem co z tym zrobić.
Mąż zaraz mi przyklei ten plaster Sutricon, maść już skończyłam, ale nie widzę żeby coś wniosła.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:To ja chyba mam to samo co Ty!
Nie wiem co z tym zrobić.
Mąż zaraz mi przyklei ten plaster Sutricon, maść już skończyłam, ale nie widzę żeby coś wniosła.
Ja mam wrażenie, że po masci blizna jest taka delikatniejsza/lagodniejsza w kolorze💙 11.2020
💗 11.2023 -
Dziewczyny, przystojniacy z waszych synków 😍 jak ten czas leci 😍
Ja dzisiaj byłam u lekarza, wszystko dobrze, Majeczka waży kilogramwszystko w normie, tak jak na ten tydzień.
Robilyscie usg prenatalne 3 trymestru?Lalia, Zulugula, emdar, Ounai, Iryska, kic83, Nowastaraczka, Ania81, Suszarka, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Stosujesz jakieś mascie lub plastry? Jeśli nie to może coś by pomogło, nie będzie taka "tępa" ta blizna. Ja smaruje mascia na blizny z silikonem plus jutro przyjdą mi plastry sutricon, ponoć są super
-
Zulugula wrote:Matko Lalia teraz dopiero zobaczyłam... A GDZIE SKARPETKI !!!! 😂😂 nie pokazuj teściowej 🤭
Przykryj nóżki, załóż skarpetki, naciągnij mu tą czapkę, zawiń w kocyk, zapnij go pod szyjką 😂 klasyki 👌
A co do teściowej, to Olek ma krosteczki na pupie i pediatra na wizycie kazała smarować roztworem fioletu i przepisała maść. Mówię teściowej jak było na wyizycie, że mały ma krosteczki, a teściowa na to, że to pewnie potówki 🤔🤔🤔 nie widziała wiedziała, że jesteśmy co tylko po wizycie, ale to na pewno potówki, między pośladkami 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
A najbardziej mnie wkurwia jak mówię, że Olek ma problemy z brzuszkiem i zasypia na rękach i musimy go odkładać na brzuch, a ona wali testem, że jest ROZPIESZCZONY 😠😠😠 co my go naprawdę nie nosimy, dosłownie kilka minut żeby zasnął, albo jak go bardzo boli brzuszek i chce się przytulić.. I mamy to samo co Inga i Sylwia pisały : czy mały śpi czy nie najchętniej ciągle trzymałaby go cały czas na rękach i zawijała dodatkowo w najgrubszy koc i wciskała zabawkę albo pieluszkę do ręki, bo dzieci tak ładnie wyglądają 😵Zulugula, kic83, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Dziewczyny, przystojniacy z waszych synków 😍 jak ten czas leci 😍
Ja dzisiaj byłam u lekarza, wszystko dobrze, Majeczka waży kilogramwszystko w normie, tak jak na ten tydzień.
Robilyscie usg prenatalne 3 trymestru?
Super, ze wszystko dobrze:)
Oczywiście, że robilam usg 3 trymestru, to jest ważne badanie💙 11.2020
💗 11.2023 -
Nowastaraczka, cudny ten Twój aferzysta- indywidualista 😍 Tak naprawdę to każde dziecko jest wyjątkowe, i indywidualne, i nie ma dwóch identycznych " egzemplarzy". Jedne gorzej śpią od początku(mój Julek tu chyba jest w czołówce😊),inne lepiej, jedne lepiej jedzą, inne gorzej, jedne są mega ruchliwe ,inne wolą tryb polegującego niemowlaka itd itp....Można by tak wymienić każdy aspekt życia dziecka. Pewnie zdarzają się super idealne dzieci(ale co to tak naprawdę znaczy dziecko idealne?),ale co z tego? Każda z nas ma swój ideał, i nie zamieniłaby go na żaden inny model🥰 Pisalam już kiedyś, że jestem pedagogiem(specjalizacja m.in.wczesnoszkolna), i na studiach zawsze bacznie nam zwracali uwagę,żeby pamiętać że każde dziecko to mały indywidualista i każde potrzebuje nieco innego traktowania, innej stymulacji, innego rodzaju zabawy. Grunt to o tym wiedzieć, i nie napinać się, że np. dziecko kuzynki w wieku mojego dziecka już pięknie mówi pełnymi zdaniami, a mój "duka" zaledwie parę słów.
Ounai, super ze Marta tak fajnie zajada! Nie musisz podawać jej wody, przecież jest na Twoim mleku jeszcze.
Ania, szkoda że maluch na końcówce ciąży Cię tak stresuje, ale mam nadzieję że wynagrodzi Ci to wszystko jak się urodzi😍Zulugula, Lalia, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Sylwucha wrote:Nie, nic nie stosuję. Co to za maść?
Dowolna silikonowa na blizny. U mnie w aptece akurat dali mi scarsilc. Ale plastry wygodniej. Te sutricon są drogie ale od gina dostalam też plaster silaurum i też był spoko. Jak wygojona blizna to lepiej plaster, bo cały czas jakby masuje tę blizne tym żelem a maść to zaraz się wytrze. Ja mam strupek po środku, chyba zaciagnełam się żyletką, więc na razie smaruje mascia poza tym miejscem i czekam az odleci, żeby przykleic plasterSylwucha lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ounai wrote:Ostatnio Ty tu namawoalas do szczepienia się 😂 ja się zapisałam a czy pójdę to inna sprawa, grunt, że zaklepałam kolejkę. I tak będę musiała w końcu bo moja praca wymaga wyjazdów w delegacje zagraniczne więc pewnie będzie to koniecznością. A rozstęp masz taki na luźnych czy spiętych mięśniach?
Rozstęp na luźnych mięśniach. -
Lalia cudo z malego Olka 🥰😘😘
Nowastaraczka synio wygląda na spokojnego w tym foteliku 😉 maly słodziak 😘Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ounai co to jest kryzys laktacyjny? To nie jest związane ze skokiem rozwojowym?
Sylwia, ja mam tą bliznę taką jakby wrażliwą na dotyk, np boli przy kopniakach małego ale jednocześnie skóra w jej okolicy jest taka zdretwiała i znieczulona jakby..12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ja mojej blizny po cc do tej pory nie czuję po prostu to miejsce jest jakby wyłączone dotykam i nie czuję że dotykam nie wiem czemu tak jest.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas