Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu a w szpitalu nie sprawdzali Tomciowi wędzidełka?
Nadzieja ja jeszcze dodam że masaż szyjki miałam 38+5 i tego dnia były regularne skurcze przepowiadające, a poród mi się rozpoczął 40+6.
Moja córka zrobiła olbrzymią kupę na plecy, a jak jej zmieniałam pieluchę to dołożyła jeszcze drugą rundę na przewijak 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 20:12
kic83, Lalia, kar_oliv, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Enigvaa wrote:Tak. Az po badaniu polozylam sie spac bo bolal mnie brzuch typowo okresowo i tak sie zaczelo ze rpzez te 2tygodnie co troche mnie pobolewal i czop odchodzil i odchodzil i odchodzil. Zaczely sie tez pojedyncze skurcze krzyzowe.
Dzien po badaniu odchodzil mi czop podbarwiony krwia.Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Zulugula wrote:Przytrafił Wam się kiedyś wrastający paznokieć u maluszka? U nas wlasnie zauwazylam i nie wiem co z tym fantem , moczyć czy cos innego się robi.
Wracajac do poprzedniego mojego postu, rozumiem że u waszych dzieci nie ma takich mlecznych pęcherzy na wargach po karmieniu? Kurczę czyli faktycznie cos nie tak jest:(
Zapisalam nas na jutro do laryngologa, oceni te wedzidelka.. może stąd tez się biorą te afery na cycku🤔 -
Zulugula wrote:Przytrafił Wam się kiedyś wrastający paznokieć u maluszka? U nas wlasnie zauwazylam i nie wiem co z tym fantem , moczyć czy cos innego się robi.
Wracajac do poprzedniego mojego postu, rozumiem że u waszych dzieci nie ma takich mlecznych pęcherzy na wargach po karmieniu? Kurczę czyli faktycznie cos nie tak jest:(
Zapisalam nas na jutro do laryngologa, oceni te wedzidelka.. może stąd tez się biorą te afery na cycku🤔
Nam się takie robią na górnej wardze, u mojej siostry syna było to samoTylko, że ja karmie butelką, ale nie wiem czy to ma znaczenie czy nie
-
Zapisalam nas na jutro do laryngologa, oceni te wedzidelka.. może stąd tez się biorą te afery na cycku🤔
Wiki miała dwa kciuki u stóp, lekarz powiedział żeby nic z tym nie robić, że to jej nie boli, i że to nic niepokojącego.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Suszarka wrote:Zulu a w szpitalu nie sprawdzali Tomciowi wędzidełka?
Nadzieja ja jeszcze dodam że masaż szyjki miałam 38+5 i tego dnia były regularne skurcze przepowiadające, a poród mi się rozpoczął 40+6.
Moja córka zrobiła olbrzymią kupę na plecy, a jak jej zmieniałam pieluchę to dołożyła jeszcze drugą rundę na przewijak 🤦
Uwielbiam te kupy na plecy 🤭😂
Dobrze, że mój oszczędza mnie już w nocy i wali je tylko w dzień 😂Lalia, Wik89, Nowastaraczka, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyOunai wrote:Hahaha ja Ci się wcale a wcale nie dziwię 😂😂😂 Matko, dobrze, że jeszcze w tych bólach potrafisz żartować, ale w sumie co innego Ci zostało
Lubie Cię, widzę, że jesteś taką fajną pozytywną babką. Szkoda, że my tu nie możemy Ci jakoś pomóc
Marta dziś zjadła 3/4 słoika, doprawiła cyckiem i walnęła marchewkowa kupę. Już taką plastelinę a nie taką mleczna, wodnistąmoja wielka dziewczyna
Dziekuje, staram sie jak moge, pozytywizm lepszy w zyciu niz to drugie podejscie.
Ja tez cie lubie, bo fajna z ciebie kobieta, twardo stapasz po ziemi i wiesz czego chcesz.
Ja potrafie czasami snic na jawie🤦♀️🤦♀️🤦♀️😂😂😂, co przy dzieciach nie zawsze wychodzi na zdrowie🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️😂😂😂😂.
Gratulacje dla Marty marchewkowej kupki🤩🤩🤩 -
Zulu, nam w szpitalu pediatra na obchodzie sprawdzała wędzidełko, więc ja później dopytywałam o to. A na wizycie patronażowej pediatra sama powiedziała, że Olek ma krótkie wędzidełko ale elastyczne więc jeśli nie ma problemu z dostawieniem, to nie ruszamy "tego co jest dobre" 😅
Suszareczko, u nas ostatnio poszła taka kupa w pajacu, że stwierdziliśmy, że chyba nie ma sensu prać, tylko wyrzucamy 😂😂😂Wik89, Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim ❤️ Dawno się nie udzielałam ale mam nadzieje, ze teraz będę mieć więcej czasu i to się zmieni ☺️
Wraz z ukończeniem 3 miesiąca przez Stasia skończyłam swoją przygodę z laktatorami...Szczerze mówiąc ulżyło mi bardzo, mam więcej czasu dla Syna, męża i nie chodzę zmęczona i sfrustrowana. Teraz jedziemy na mrożonkach w ciągu dnia i na mm w nocy, żeby szybciej szło przygotowywanie w podgrzewaczy dla Naszego ponad 6 kilogramowego głodomorka 😅
Starałam się Was podczytywać w wolnych chwilach i gratuluje wszystkim Mamusiom I trzymam kciuki za kolejne szybkie i sprawne porody ❤️
Zulugula Stasiu miał podcinane wędzidełko nożyczkami -trochę krwi poleciało przez 5 minut i było po problemie, nic się nie babralo, wiem, ze tez można laserowo i od razu zamykają, ze poleci kropelka krwi;)
Wczoraj byliśmy u fizjoterapeuty, żałuje, ze poszliśmy tak późno, bo dostałam wiele wskazówek co do podnoszenia, noszenia i ćwiczeń. Według fizjoterapeutki Stasiu jest raczej tego typu niemowlakiem co będzie szybko wszystko robił i mamy już ćwiczyć pozycje „foki”, obroty na plecy i z pleców na brzuch i podpory na łokciu do siadania.
Pozdrawiamy wszystkie Ciocie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 13:58
Nowastaraczka, Ania81, kar_oliv, Lalia, Ladyo, Gagatka, Ounai, Suszarka, dmg111, kic83, Enigvaa, Inga28, Wik89, Zulugula, Inaa89, KarolinaMaria, SzalonaOna lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Ulaa wrote:Dziękuję Ci bardzo za poradę!
Kupiłam sobie amol i plastry chłodzące, przyjechałam do domu, wysmarowałam całe czoło i prawą skroń tam gdzie bolalo, nakleiłam plaster i chyba już przestała mnie boleć głowa 😍
Piszę chyba, bo nie chcę zapeszać 😂
Nie wiem jak Ci się odwdzięczę ❤️❤️❤️
Oby tak zostało 💪 wiem ze nawet chwilowa ulga przy migrenie to juz jest coś
Ja w Amol tak nigdy nie wierzylam az w ciazy wlasnie siegnelam z braku juz pomysłow i było spoko. A zimne oklady u mnie zazwyczaj mokry recznik z lodowatej wody zawsze robił dobrą robotę ;d
Migreny to straszne gówno, kto nie zaznał ten nie rozumie ze bol glowy moze odbierać czesc zyciaUlaa, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Jutro znów zamówiłam wizytę CDL bo te moje przystawianie to się nadaje... czy nałożenie dziecka na pierś jest serio tak trudne??? No kurde, raz wychodzi raz totalnie nie i boli, beznadziejna jestem jak takiego czegoś nie umiem zajarzyć. Jeszcze dziś Maja ma jakiś kryzys i mi ciągle płacze, nie chce spać 🙄
-
Nadzieja mnie w szpitalu dwa razy tak badal hardcorowo nie wiem czy to juz byl masaż ale moja szyjka dalej byla pozamykana na siedem spustów i miala to gdzieś :p
Po jednym takim badaniu tez mialam krew w nocy i ogolnie czulam jakby mokro, najpierw polozna mowila ze to od badania, potem ze moze wody, a na porodowce inna polozna powiedziala ze normalne i niby ze jak sie szyjka skraca to moze byc krew. Anyway, i tak u mnie nic sie nie ruszylo ani po tym ani po oxy ani jakims rozmiekczajacym czopku 🤦♀️ wiec chyba moze byc roznie i nie masz co się martwić za wczasu 😘 kontroluj tylko sytuację -
Kiniusia, ale Stasio wyrósł 😍 gdzie ten mały pulpecik? 🤭
kiniusia270 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Kiniusia, ale Stasio wyrósł 😍 gdzie ten mały pulpecik? 🤭
Też się zastanawiam 🙈 Już mały kawaler urósł i dodatkowo ma już dwie kandydatki na żonę 😂 Szczerze mówiąc na forum widziałam tyle piękności, że miałby chłopak ciężki wybór ❤️Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Ja jak byłam w szpitalu,to jak mnie lekarz zbadał na fotelu,to aż mnie wbiło w fotel. W życiu nie miałam tak bolesnego badania aż byłam w szoku.
Teraz dopiero widzę,że moj gin chyba musi się jakoś ze mną cackać skoro prawie nic nigdy nie boli ;P wcześniej nie miałam porównania więc nawet nie wiedziałam,że takie badanie może być aż tak bolesne. -
Ania81 wrote:Dziekuje, staram sie jak moge, pozytywizm lepszy w zyciu niz to drugie podejscie.
Ja tez cie lubie, bo fajna z ciebie kobieta, twardo stapasz po ziemi i wiesz czego chcesz.
Ja potrafie czasami snic na jawie🤦♀️🤦♀️🤦♀️😂😂😂, co przy dzieciach nie zawsze wychodzi na zdrowie🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️😂😂😂😂.
Gratulacje dla Marty marchewkowej kupki🤩🤩🤩
Powiem Wam że to PZU zdrowie to porażka. Przez neta nie mogę umówić telewizyty, bo system nie chce przepuścić. Zadzwoniłam i odbiera tylko bot. No ok, pogadaliśmy sobie, dzwoni konsultant. Mówi że nie ma w moim mieście dermatologa i ona mi umówi na 2.02. Mówię że nie chce wtedy, niech umówi później ale bliżej mojego miasta. No to kuźwa umówiła na 2.02. Ale umówiła też na niedzielę teleporade. Może uda mi się przez stronę dodać zdjęcia, wyjaśnię lekarzowi że mam ostre stany zapalne i może uda się to jakoś ogarnąć. Dramat!Ania81 lubi tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Jutro znów zamówiłam wizytę CDL bo te moje przystawianie to się nadaje... czy nałożenie dziecka na pierś jest serio tak trudne??? No kurde, raz wychodzi raz totalnie nie i boli, beznadziejna jestem jak takiego czegoś nie umiem zajarzyć. Jeszcze dziś Maja ma jakiś kryzys i mi ciągle płacze, nie chce spać 🙄
Kiniusia ale super gość! Śliczny chłopieckar_oliv, kiniusia270 lubią tę wiadomość