Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A propo wedzidełek...taka historyjka 😁 Za liceum gdy calowalam się z chłopakiem to jakieś podciśnienie się zrobilo i... normalnie rozerwalo mi te wedzidełko, jakby na pół pękło. Cały język mi spuchł 😂😂😂 A teraz mogę śmigać nim aż miło 😂😂😂😂😂😂
Lalia, Angie1985, Enigvaa, Inga28, Suszarka, Zulugula, Ladyo, kic83, dmg111, Sylwucha, Inaa89, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość
-
U nas też średnia noc, bo Olek postanowił się bawić od 1 do prawie 4 🤷♀️
Calanthe, córcia przesłodka 😍Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Moja córcia corazbardziej zaczyna się interesować wszystkim wokół, lubi patrzeć na karty kontrastowe. Mamy matę dla niej ale jeszcze średnio ją to kręci.
A dziś mąż musiał do pracy jechać i zostałam sama. Karmiłam ją ale tak mnie potrzeba pogonila 💩 że wsadzilam ją w fotelik i poszłam z nią do wc. Taka była zaskoczona co ta matka robi 😂😂😂😂😂Zulugula, Lalia, kic83, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Jakie same słodkości są na forum. Nie trzeba czekolady by dzien byl slodki 😁
Kubuś tez mial podcięte wędzidełko bo mial tak długie ze kiepsko łapał cyca. Podcinalismy jak tylko wyszliśmy ze szpitala u chirurga stomatologa. Teraz mamy ćwiczenia az do roku czasu i kontrole co jakiś czas u neurologopedy. Ćwiczeniami mamy uruchomić funkcje języka które zanikły i zeby nie mial problemów pozniej z seplenieniem. Maz poszedł z małym bo ja bym nie dała rady, podobno troszeczkę poleciało krwi przy podcinaniu a później trzeba obserwować czy nalot na nranie nie robi się zielony.Zulugula lubi tę wiadomość
-
Herbatko u mnie na tym etapie też zdarzały się dni gdzie Gucio był mniej aktywny. Pamietam, że się stresowałam i jadłam słodycze, przewracałam z boku na bok żeby się poruszył. Wiem, że u innych dziewczyn też takie dni się zdarzały. Ale oczywiście zawsze warto to sprawdzić na usg.
My dzisiaj byliśmy na usg bioderek i wszystko super. I niby więcej już nie musimy ich kontrolować, a wiem że pisałyście tu o dwóch a niekiedy trzech wizytach 🤔
Musimy jedynie ćwiczyć szyje bo niestety ciagle obraca głowę w tą jedną stronę. Już mamy ćwiczenia od fizjo, ale tu Pani doktor pokazała jeszcze jak mamy mu ją jak by rozciągać i jak nie będziemy widzieć poprawy to wtedy mamy udać się do osteopatyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 11:12
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Herbatka - ciężko mi to opisać, to jest taki ból jak np. zakwasy, tylko w sumie odczuwasz cały czas a nie przy ruchu. Nie jest to ból nie do zniesienia tylko ja bym powiedziała ze dyskomfort. To już nie pierwszy raz tak mam, raz na jakiś czas się to u mnie pojawia, gin mówiła żeby brać magnez, nospe i robić sobie wtedy dzień leżenia i odpoczynku. Tak właśnie robię
Zapisałaś się już do położnej? Ja właśnie dziś dzwoniłam i umówiłam się na przyszły piątek.
Hmm ja też miałam coś takiego i lekarz mówił,że to jest normlane. I też magnez 3razy dziennie i nospa. No i nie przeciążać się 😊
Nie,nie zapisałam się jeszcze do żadnej położnej 🙈 a jak to wygląda? To trzeba się zapisać ? I w jakim celu trzeba się z nią spotykać ?
Myslam,że trzeba się zapisać aby przychodziła później na wizyty do maluszka po porodzie. -
Inga28 wrote:Herbatko u mnie na tym etapie też zdarzały się dni gdzie Gucio był mniej aktywny. Pamietam, że się stresowałam i jadłam słodycze, przewracałam z boku na bok żeby się poruszył. Wiem, że u innych dziewczyn też takie dni się zdarzały. Ale oczywiście zawsze warto to sprawdzić na usg.
My dzisiaj byliśmy na usg bioderek i wszystko super. I niby więcej już nie musimy ich kontrolować, a wiem że pisałyście tu o dwóch a niekiedy trzech wizytach 🤔
Musimy jedynie ćwiczyć szyje bo niestety ciagle obraca głowę w tą jedną stronę. Już mamy ćwiczenia od fizjo, ale tu Pani doktor pokazała jeszcze jak mamy mu ją jak by rozciągać i jak nie będziemy widzieć poprawy to wtedy mamy udać się do osteopaty
Nam też ortopeda powiedzial, że jak wszystko jest dobrze to nie potrzebna kolejna kontrolaInga28, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
💙
💗 -
A tak a propos mój mąż wziął dzisiaj kanapki do pracy ja mam zupę od wczoraj i usmaże małemu kilka racuchów. Żyć nie umierać
Karenira, Ounai, dmg111, Nowastaraczka, Ania81, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Hmm ja też miałam coś takiego i lekarz mówił,że to jest normlane. I też magnez 3razy dziennie i nospa. No i nie przeciążać się 😊
Nie,nie zapisałam się jeszcze do żadnej położnej 🙈 a jak to wygląda? To trzeba się zapisać ? I w jakim celu trzeba się z nią spotykać ?
Myslam,że trzeba się zapisać aby przychodziła później na wizyty do maluszka po porodzie.ZielonaHerbata, Lalia, Karenira lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Ja się zapisałam bo mamy taka fajna położna w mieście i wszystkie koleżanki ja polecają. Przed porodem położna prowadzi taka edukacje, coś jak szkoła rodzenia tylko indywidualnie. Ma tez różne próbki, ulotki, koleżanka ostatnio dostała butelkę avent itp.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
U nas ząbkowanie Level hard 😱
-
Ja wedzidełko miałam podcinane w wieku 15 lat ortodontka to zauważyła jak miała mi aparat zakładać
-
Karenira wrote:Ostatnio złożyłam deklarację do położnej środowiskowej na POZ w Luxmedzie. Mam umówioną pierwszą teleporadę za tydzień. W sumie szkoda, że ze względu na obecną sytuację nie prowadzi teraz spotkań w placówce, tylko teleporady. Mimo to ciekawa jestem jak to będzie wyglądało. No i chcę ją poznać, popytać jak będę wyglądać te wizyty bliżej porodu i po porodzie.
Daj znać później,czy w ogóle warto i jest sens 😊
Ja też mam Luxmed więc pewnie też mogę z tego skorzystać. -
Ja to uwielbiam jak się male rusza 😁 nawet jak mnie kopie niemiłosiernie w jeden punkt. Gdy opowiadam wszystkim ( a ostatnio nawet nagrałam filmik! 🤣) jak to male nie raz daje czadu , to najbardziej zdziwieni sa teściowie. Tesciowa nie mogła uwierzyć ze dziecko wgl się rusza w brzuchu, bo przez całą swoją ciążę to nie czuła żadnych ruchów jakby nie była w ciazy. W dzisiejszych czasach to by od razu lekarz do szpitala wysyłał. Ale kobieta to wgl ewenement, bo sam porod to u niej byl niesamowity. Bez boli, ekstremalnie szybki 😅🤣
Wzielam się zaczęłam tez kontrolować jeszcze bardziej z jedzeniem, bo w zeszłym miesiącu przytyłam 4 kg, male aż za duże było na swój tydzień. Aż zaczęłam się martwić czy wszystko jest dobrze. 3 mam kontrolę to mam nadzieje ze juz się to wyrowna 😊
W sumie, coś koło 27-28 tc to moja mała tez się mniej ruszała. Lekko kopnela i cisza. Ale miałam kontrolę akurat, to się okazało że wszystko było ok, male wygodnie się ulozylo, aż stopke sb pod czółko podciągnęła 🤣 a już zaraz w kolejnych tygodniach się rozbudziła i jeszcze bardziej dawać o sobie znać zaczęła.
Dlatego, jak masz możliwość Herbatko iść do kogoś na sprawdzenie, to napewnie nie zaszkodzi, abys tylko byla spokojna 😊ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤