Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A propo wedzidełek...taka historyjka 😁 Za liceum gdy calowalam się z chłopakiem to jakieś podciśnienie się zrobilo i... normalnie rozerwalo mi te wedzidełko, jakby na pół pękło. Cały język mi spuchł 😂😂😂 A teraz mogę śmigać nim aż miło 😂😂😂😂😂😂
Lalia, Angie1985, Enigvaa, Inga28, Suszarka, Zulugula, Ladyo, kic83, dmg111, Sylwucha, Inaa89, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość

-
U nas też średnia noc, bo Olek postanowił się bawić od 1 do prawie 4 🤷♀️
Calanthe, córcia przesłodka 😍
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Moja córcia corazbardziej zaczyna się interesować wszystkim wokół, lubi patrzeć na karty kontrastowe. Mamy matę dla niej ale jeszcze średnio ją to kręci.
A dziś mąż musiał do pracy jechać i zostałam sama. Karmiłam ją ale tak mnie potrzeba pogonila 💩 że wsadzilam ją w fotelik i poszłam z nią do wc. Taka była zaskoczona co ta matka robi 😂😂😂😂😂
Zulugula, Lalia, kic83, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość

-
Jakie same słodkości są na forum. Nie trzeba czekolady by dzien byl slodki 😁
Kubuś tez mial podcięte wędzidełko bo mial tak długie ze kiepsko łapał cyca. Podcinalismy jak tylko wyszliśmy ze szpitala u chirurga stomatologa. Teraz mamy ćwiczenia az do roku czasu i kontrole co jakiś czas u neurologopedy. Ćwiczeniami mamy uruchomić funkcje języka które zanikły i zeby nie mial problemów pozniej z seplenieniem. Maz poszedł z małym bo ja bym nie dała rady, podobno troszeczkę poleciało krwi przy podcinaniu a później trzeba obserwować czy nalot na nranie nie robi się zielony.
Zulugula lubi tę wiadomość

-
Herbatko u mnie na tym etapie też zdarzały się dni gdzie Gucio był mniej aktywny. Pamietam, że się stresowałam i jadłam słodycze, przewracałam z boku na bok żeby się poruszył. Wiem, że u innych dziewczyn też takie dni się zdarzały. Ale oczywiście zawsze warto to sprawdzić na usg.
My dzisiaj byliśmy na usg bioderek i wszystko super. I niby więcej już nie musimy ich kontrolować, a wiem że pisałyście tu o dwóch a niekiedy trzech wizytach 🤔
Musimy jedynie ćwiczyć szyje bo niestety ciagle obraca głowę w tą jedną stronę. Już mamy ćwiczenia od fizjo, ale tu Pani doktor pokazała jeszcze jak mamy mu ją jak by rozciągać i jak nie będziemy widzieć poprawy to wtedy mamy udać się do osteopatyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 11:12
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Herbatka - ciężko mi to opisać, to jest taki ból jak np. zakwasy, tylko w sumie odczuwasz cały czas a nie przy ruchu. Nie jest to ból nie do zniesienia tylko ja bym powiedziała ze dyskomfort. To już nie pierwszy raz tak mam, raz na jakiś czas się to u mnie pojawia, gin mówiła żeby brać magnez, nospe i robić sobie wtedy dzień leżenia i odpoczynku. Tak właśnie robię
Zapisałaś się już do położnej? Ja właśnie dziś dzwoniłam i umówiłam się na przyszły piątek.
Hmm ja też miałam coś takiego i lekarz mówił,że to jest normlane. I też magnez 3razy dziennie i nospa. No i nie przeciążać się 😊
Nie,nie zapisałam się jeszcze do żadnej położnej 🙈 a jak to wygląda? To trzeba się zapisać ? I w jakim celu trzeba się z nią spotykać ?
Myslam,że trzeba się zapisać aby przychodziła później na wizyty do maluszka po porodzie.
-
Inga28 wrote:Herbatko u mnie na tym etapie też zdarzały się dni gdzie Gucio był mniej aktywny. Pamietam, że się stresowałam i jadłam słodycze, przewracałam z boku na bok żeby się poruszył. Wiem, że u innych dziewczyn też takie dni się zdarzały. Ale oczywiście zawsze warto to sprawdzić na usg.
My dzisiaj byliśmy na usg bioderek i wszystko super. I niby więcej już nie musimy ich kontrolować, a wiem że pisałyście tu o dwóch a niekiedy trzech wizytach 🤔
Musimy jedynie ćwiczyć szyje bo niestety ciagle obraca głowę w tą jedną stronę. Już mamy ćwiczenia od fizjo, ale tu Pani doktor pokazała jeszcze jak mamy mu ją jak by rozciągać i jak nie będziemy widzieć poprawy to wtedy mamy udać się do osteopaty
Nam też ortopeda powiedzial, że jak wszystko jest dobrze to nie potrzebna kolejna kontrola
Inga28, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
💙
💗 -
A tak a propos mój mąż wziął dzisiaj kanapki do pracy ja mam zupę od wczoraj i usmaże małemu kilka racuchów. Żyć nie umierać
Karenira, Ounai, dmg111, Nowastaraczka, Ania81, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
No i super!Jednorożec89 wrote:A tak a propos mój mąż wziął dzisiaj kanapki do pracy ja mam zupę od wczoraj i usmaże małemu kilka racuchów. Żyć nie umierać
👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Ja się zapisałam bo mamy taka fajna położna w mieście i wszystkie koleżanki ja polecają. Przed porodem położna prowadzi taka edukacje, coś jak szkoła rodzenia tylko indywidualnie. Ma tez różne próbki, ulotki, koleżanka ostatnio dostała butelkę avent itp.ZielonaHerbata wrote:Hmm ja też miałam coś takiego i lekarz mówił,że to jest normlane. I też magnez 3razy dziennie i nospa. No i nie przeciążać się 😊
Nie,nie zapisałam się jeszcze do żadnej położnej 🙈 a jak to wygląda? To trzeba się zapisać ? I w jakim celu trzeba się z nią spotykać ?
Myslam,że trzeba się zapisać aby przychodziła później na wizyty do maluszka po porodzie.
ZielonaHerbata, Lalia, Karenira lubią tę wiadomość
-
Ostatnio złożyłam deklarację do położnej środowiskowej na POZ w Luxmedzie. Mam umówioną pierwszą teleporadę za tydzień. W sumie szkoda, że ze względu na obecną sytuację nie prowadzi teraz spotkań w placówce, tylko teleporady. Mimo to ciekawa jestem jak to będzie wyglądało. No i chcę ją poznać, popytać jak będę wyglądać te wizyty bliżej porodu i po porodzie.Ladyo wrote:Ja się zapisałam bo mamy taka fajna położna w mieście i wszystkie koleżanki ja polecają. Przed porodem położna prowadzi taka edukacje, coś jak szkoła rodzenia tylko indywidualnie. Ma tez różne próbki, ulotki, koleżanka ostatnio dostała butelkę avent itp.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
U nas ząbkowanie Level hard 😱
-
Ja wedzidełko miałam podcinane w wieku 15 lat ortodontka to zauważyła jak miała mi aparat zakładać
-
Karenira wrote:Ostatnio złożyłam deklarację do położnej środowiskowej na POZ w Luxmedzie. Mam umówioną pierwszą teleporadę za tydzień. W sumie szkoda, że ze względu na obecną sytuację nie prowadzi teraz spotkań w placówce, tylko teleporady. Mimo to ciekawa jestem jak to będzie wyglądało. No i chcę ją poznać, popytać jak będę wyglądać te wizyty bliżej porodu i po porodzie.
Daj znać później,czy w ogóle warto i jest sens 😊
Ja też mam Luxmed więc pewnie też mogę z tego skorzystać.
-
Ja to uwielbiam jak się male rusza 😁 nawet jak mnie kopie niemiłosiernie w jeden punkt. Gdy opowiadam wszystkim ( a ostatnio nawet nagrałam filmik! 🤣) jak to male nie raz daje czadu , to najbardziej zdziwieni sa teściowie. Tesciowa nie mogła uwierzyć ze dziecko wgl się rusza w brzuchu, bo przez całą swoją ciążę to nie czuła żadnych ruchów jakby nie była w ciazy. W dzisiejszych czasach to by od razu lekarz do szpitala wysyłał. Ale kobieta to wgl ewenement, bo sam porod to u niej byl niesamowity. Bez boli, ekstremalnie szybki 😅🤣
Wzielam się zaczęłam tez kontrolować jeszcze bardziej z jedzeniem, bo w zeszłym miesiącu przytyłam 4 kg, male aż za duże było na swój tydzień. Aż zaczęłam się martwić czy wszystko jest dobrze. 3 mam kontrolę to mam nadzieje ze juz się to wyrowna 😊
W sumie, coś koło 27-28 tc to moja mała tez się mniej ruszała. Lekko kopnela i cisza. Ale miałam kontrolę akurat, to się okazało że wszystko było ok, male wygodnie się ulozylo, aż stopke sb pod czółko podciągnęła 🤣 a już zaraz w kolejnych tygodniach się rozbudziła i jeszcze bardziej dawać o sobie znać zaczęła.
Dlatego, jak masz możliwość Herbatko iść do kogoś na sprawdzenie, to napewnie nie zaszkodzi, abys tylko byla spokojna 😊
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤