Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, Iga miała podcinane. U nas w szpitalu jest tak że zaraz po porodzie sprawdza jeden pediatra, a później na obchodzie inny. W razie potrzeby wołają neurologopedę żeby podjął decyzję. U Igi była mała korekta, dosłownie 2mm do podcięcia. Przystawiała się dobrze ale neurologopeda powiedziała że lepiej to załatwić od razu żeby nie było w przyszłości problemów z mową. Jak chodzi o rekonwalescencję to mamy zlecone ćwiczenia, które trzeba robić około 3-4 razy dziennie, polegają na masowaniu w odpowiedni sposób dziąseł i obszaru pod językiem, tak żeby po podcięciu nie zrobiło się zwapnienie. Żadna filozofia
jak zajdzie konieczność podcięcia u Tomcia to lepiej to zrobić teraz, mam w rodzinie dziecko któremu podcinali w wieku 6 lat, bo kiepsko wymawiał i wtedy to już gorzej, strach i łzy, a taki maluszek nawet nie będzie pamiętał
Wik89, Zulugula lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:Suszarko nie wiem czy sprawdzali, na pewno nie przy mnie, a tak to nic nie mówili a ja nie ogarnęłam tematu, myslalam, że jak się dobrze przystawia to jest ok
Pęcherzyk na górnej wardze to tzw ssawka i to jest w porzadku, mój syn tez ją ma ale poza tym ma też dolną wargę w takich pęcherzykach. No nic, jutro się okaże. Możliwe że coś jest nie tak, bo dużo się też ślini i mieli językiem dziwnie.
Czy któreś Wasze dzieci miały podcinane wedzidelko? Jak wygląda potem proces gojenia itp?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 09:15
Zulugula lubi tę wiadomość
-
Ja na nocnym karmieniu, a raczej tuleniu,
synek miał taki koszmar, że darł się w niebogłosy 🤷😥Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulu, dobrze, ze macie konsultacje, moze nie trzeba bedzie wykonywac tego zabiegu, a nawet jesli, to mi mowiono, ze dla takich maluchow jest praktycznie bezbolesny zarowno zabieg jak i masaze pod jezykiem, bo to taka bezbolesna strefa
Sama mam dylemat, czy nie pojsc z Guciem do neurologopedy (ja slyszalam, ze w razie klopotow z wedzidelkiem nalezy isc do neurologopedy, ale mose laryngolog tez jest odpowiedni!), bo wiem, ze pediatrzy moga czegos nie zauwazyc, o wielu takich wypadkach slyszalam
Kicku, biedny Olek, wlasnie zauwazylam, ze moj synek tez chyba miewa zle sny. Czasem jak go noca biore do karmienia tak na spiocha to nagle w trakcie karmienia potrafi tak krotko mocno zaplakac, wydaje mi sie ze cos mu sie sni po prostu
Ounai, moze teleporada wystarczy, przepisze Ci odpowiednie leki i bedzie poprawa. Oby!Sylwucha, Ounai lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Kurcze ja się trochę martwie. Od wczoraj czuję ruchy małej dużo mniej niż zazwyczaj. Zazwyczaj jest dość aktywna późnym wieczorem i w nocy, a teraz takie pojedyncze ruchy i ogólnie takie jakby stłumione. Teraz rano jeszcze nie czułam.
U swojego lekarza byłam tydzień temu i wszytsko było dobrze. Myślałam żeby jechać do szpitala ale chyba nie ma sensu jechać, czekać tam kilka godzin z tłumem ludzi aż łaskawie ktoś mnie przyjmie.
Mój lekarz nie ma terminów.
Kurde chyba zapisze się do byle kogo żeby termin był na dziś żeby podejrzec o co chodzi.
Coś tam popukala w brzuch ale mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 09:05
-
Zulugula wrote:No i właśnie, który lekarz? Laryngolog czy neurologopeda? Dwoch znajomych bylo u laryngologa z konsultacjami nt wedzidelka i nas tez tak zapisalam. On od razu tez przycina jak jest konieczność, więc chyba ok🤔
-
A mnie od wieczora boli brzuch... tzn mam taki napiety, jakbym hmmm miała kolkę tak na dole na środku... wieczorem wzięłam nospe i zasnęłam, rano się obudziłam i dalej boli. Wzięłam dziś wolne i leżę. Nie chce panikować, wydaje mi się ze to normalny ciążowy ból. Tez tak miałyście?
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:53
Meggi110818, kiniusia270, Sylwucha, Ounai, Ladyo, Enigvaa, ZielonaHerbata, Zulugula, kar_oliv, KarolinaMaria, Lalia, Nikaa92, Ania81, Inga28, Suszarka, SzalonaOna, dmg111, kic83, Inaa89, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Calanthe, ale słodkości 😍 Urocza jest 💝
Kic, zapomniałam Ci wczoraj napisać, że synek to niezły przystojniacha ❤ i podobny do Ciebiekic83, calanthe lubią tę wiadomość
-
U nac cala noc cycozwis. Nad ranem tylko lezala rzy cycku, ja przysnelam i maz sie obudzil zeby ja przebrac to byla cala zalana mlekiem i zmarznieta 🙈 ona w dzien nam sie przegrzewa a w nocy marznie mimo stalej temperatury 🥺
I od wczoraj jest strasznie niespokojna, pojekuje przez sen i uspokaja sie przy cycusiu.
Mam wyrzuty sumienia ze robimy jej krzywde 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 10:04
🔸28 lat
Ladyo wrote:A mnie od wieczora boli brzuch... tzn mam taki napiety, jakbym hmmm miała kolkę tak na dole na środku... wieczorem wzięłam nospe i zasnęłam, rano się obudziłam i dalej boli. Wzięłam dziś wolne i leżę. Nie chce panikować, wydaje mi się ze to normalny ciążowy ból. Tez tak miałyście?
-
Herbatka - ciężko mi to opisać, to jest taki ból jak np. zakwasy, tylko w sumie odczuwasz cały czas a nie przy ruchu. Nie jest to ból nie do zniesienia tylko ja bym powiedziała ze dyskomfort. To już nie pierwszy raz tak mam, raz na jakiś czas się to u mnie pojawia, gin mówiła żeby brać magnez, nospe i robić sobie wtedy dzień leżenia i odpoczynku. Tak właśnie robię
Zapisałaś się już do położnej? Ja właśnie dziś dzwoniłam i umówiłam się na przyszły piątek.
-
Herbatko miałam tak w tamtym tygodniu tyle że ja mam w domu detektor tętna i on mnie uspokoił inaczej też bym szła na cito do lekarza.
Dałam się skusić i zamowiłam trzy kocyki z color stories dwa dla maluszka i jeden dla starszakaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas