X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Od kilku dni używam tej polecanej pianki Ginexid i mam wrażenie, że ona tak lekko chłodzi- tak ma być? Tez macie po niej uczucie chłodu ?
    Tak, ona ma takie chłodzące właściwości. Docenisz po porodzie ;)

ZielonaHerbata, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to człowiek się potrafi przestawić. Marta się w nocy budzi, myślę sobie "ale pospała długo" a tu pprzerwa między karmieniami 2,5h czyli ja spałam 2h max 😂 cóż... Jeszcze tylko 1,5 roku 😁

Nowastaraczka, Gagatka, Lalia, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

U nas nocka standard 23-4 i 4:30-9.30 także lajcik :)
    Mąż w pracy, dzieci u babci jeszcze.
    Siadam do rozplanowania tygodnia, przygotuję obiadek i lecę poćwiczyć bo przez te parę dni dałam sobie siana niestety, ale głowa nie ta była.

Miłej niedzieli dziewczyny! :)

Wik89, Gagatka, Lalia lubią tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj do mnie dotarło że styczeń się kończy zostanie luty i marzec i praktycznie będę na wylocie.
    Kiedy to zleciało?
    Trzeba resztę wyprawki po malu ogarnąć i być gotowym

Ounai, Karenira, Lulu83 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w ciągu dnia wybudzacie co 3h na amciu jak się same maluchy nie zgłaszają?

atdcgu1rjappkskg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:

My wybudzalismy do miesiąca, potem już nie. Ale i tak dłużej niz 3h to juz bardzo rzadko spal w dzien a teraz to juz w ogóle mega rzadko. Wydaje mi się, że nie musisz juz na tym etapie wybudzac , korzystaj z wolnego czasu 😀 no chyba że jest ryzyko, że w nocy nie będzie spał jak w dzień dłużej pospi 🤭

kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczely sie problemu z brzuszkiem 😥 prezy sie i nie moze baczka puscic.

🔸28 lat

Wysłany: 24 stycznia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Zrób gimnastyke nóżkami na początek. Może się coś ruszy i na brzuszku połóż.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    U Nas też, dlatego leży głównie na brzuszku i kropelki zaczęłam dawać.

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    U Nas też, dlatego leży głównie na brzuszku i kropelki zaczęłam dawać.

Juz wprowadzilam biogaje. Zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 14:55

🔸28 lat

Wysłany: 24 stycznia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Ja do miesiąca wybudzalam czy dzień czy noc, bo miała niska wagę. A po miesiącu już nie :)

kar_oliv lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie 😘

Jak Wam mija niedziela?? ☺️W domu czy wyjazdowo? A jak Wasze maluszki? 💙♥️

Ounai, przestawiłam się dokładnie tak samo 😂😂😂 Olek dzisiaj w nocy spał kazdorazowo ok. 2,5h ale ze spał z przerwami na karmienie, przebieranie, odbijanie i usypianie od 21:40 do 9:30, a te przerwy trwały ok. 30 min, to ja traktuję tą noc jako jedną z lepszych 😁

Kar, ja chyba tak z 3 tygodnie wybudzałam po max 4h, ale Olek może raz w dzień i raz w nocy miał aż taki długi set spania. Teraz już w ogóle nie wybudzam bo nawet jeśli zdarzy mu się spać długo, to zdarza się też że upomni się o karmienie np co godzinę i wtedy w ciągu dnia tych karmień i tak ostatecznie wyjdzie min 8 😉

U nas dzisiaj wyjazdowy dzień, wczoraj byliśmy u moich teściów z życzeniami, a dzisiaj pojechaliśmy do moich rodziców i dziadków bo mieszkają w tej samej miejscowości. Tak więc Olek poznał dzisiaj pierwszy raz prababcię i dwóch pradziadków 💙
    Od strony męża ma dwie prababcie i pradziadka, ale bardzo daleko więc do nich wysłaliśmy prezenty i rozmawialiśmy przez Messenger 👍 u moich rodziców zjedliśmy obiad, dostaliśmy wałówkę na kilka dni i wróciliśmy ☺️ Olek śpi od 15:00, a ja też zrobiłam sobie godzinną drzemkę 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 17:42

Ounai, kar_oliv, Wik89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia- fajnie,że tak jeździcie w odwiedziny z maluchem 😊

Dziewczyny, czy te majtki siateczkowe poprowdowe horizon, to najmniejszy rozmiar to 38-40?😯
    Tak szukam.i szukam i nigdzie nie widzę żeby były dostępne 36.
    Wydaje mi się,że te 38-40, to zleca mi z tyłka ale jak nie ma mniejszych, to chyba muszę zamówić takie jakie są.

Lalia lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Dziewczyny, czy te majtki siateczkowe poprowdowe horizon, to najmniejszy rozmiar to 38-40?😯
    Wydaje mi się,że te 38-40, to zleca mi z tyłka ale jak nie ma mniejszych, to chyba muszę zamówić takie jakie są.
    Fajne są też canpol i są s, tylko wielorazowe.

ZielonaHerbata, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Nie zleca. Ja nosze 36 normalnie, tu wzielam 38-40 i sa spoko, a nawet moglyby byc wieksze bo z tym wielkim podkladem to tak nisko sa dosc. :)

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie patrzę na gemini i chyba zamówię horozon, bella i jeszcze akuku i zobaczę które będą najlepsze dla mnie. Robiłam sobie zawsze screeny jak pisaliście co kupujecie itp i mam koszyk w gemini na 825 zł 😱nawet bez termometra braun to by było prawie 700! W życiu takich zakupów w aptece nie robiłam 😂

Lalia, Karenira lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Tez właśnie patrzę na gemini i chyba zamówię horozon, bella i jeszcze akuku i zobaczę które będą najlepsze dla mnie. Robiłam sobie zawsze screeny jak pisaliście co kupujecie itp i mam koszyk w gemini na 825 zł 😱nawet bez termometra braun to by było prawie 700! W życiu takich zakupów w aptece nie robiłam 😂
    Aż tyle? Co Ty tam masz w tym koszyku? Chyba że od razu jakiś nebulizator bierzesz i pampersy, to ok :)

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

U nas wczoraj byli moi rodzice, a dziś tesciowie i potem mój brat. Matylda poznała swoją najbliższą rodzinę ;) od piątkowej wizyty CDL z karmieniem jest lepiej. Nagle przystawianie nie jest problemem i widzę, że mała lepiej się najada moim mlekiem dzięki technice karmienia zaproponowanej przez doradczynię. Zgodnie z zaleceniami mam ją często wybudzać na karmienia i niestety średnio nam to idzie 😞 mała jest czasem nie do dobudzenia. Coś jak u Ciebie Kar. Dla mnie najważniejsze jest to, że JUŻ 11 dni mała dostaje moje mleko i tak sobie codziennie powtarzam, że każdy dzień z kp jest na wagę złota. Jeśli nawet za chwilę przejdziemy na MM, to tego jej nikt nie zabierze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 21:05

Zulugula, ZielonaHerbata, Ladyo, kar_oliv, Lalia, Ounai, SzalonaOna, Karenira lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Mamuski 😘

ead6ec1ab9da.jpg

KarolinaMaria, kic83, Ladyo, kar_oliv, Lalia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia u nas spokojna niedziela. mały dzisiaj spal do 9:30, wstał strasznie zły bo głodny 😀 jestem u moich rodziców od tygodnia na "wakacjach"🤪 jutro wracamy do siebie, czeka nas dwugodzinna podróż . Moi rodzice ciągle się zachwycają Michałkiem, jakie to grzeczne i spokojne dziecko 😀
    Ounai, strasznie drogi ten dom! My w tamtym roku za dom 140 m, w podwyższonym stanie deweloperskim daliśmy dużo mniej. ale z tego co widzę taniej nie będzie, te ceny domów z miesiąca na miesiąc są coraz to większe 😐 a budować samemu na własnej działce to też kłopot, podobno ekipy budowlane mają bardzo odległe terminy.

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 2916 2917 2918 2919 2920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ