X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Od kilku dni używam tej polecanej pianki Ginexid i mam wrażenie, że ona tak lekko chłodzi- tak ma być? Tez macie po niej uczucie chłodu ?
    Tak, ona ma takie chłodzące właściwości. Docenisz po porodzie ;)

ZielonaHerbata, Lalia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to człowiek się potrafi przestawić. Marta się w nocy budzi, myślę sobie "ale pospała długo" a tu pprzerwa między karmieniami 2,5h czyli ja spałam 2h max 😂 cóż... Jeszcze tylko 1,5 roku 😁

Nowastaraczka, Gagatka, Lalia, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

U nas nocka standard 23-4 i 4:30-9.30 także lajcik :)
    Mąż w pracy, dzieci u babci jeszcze.
    Siadam do rozplanowania tygodnia, przygotuję obiadek i lecę poćwiczyć bo przez te parę dni dałam sobie siana niestety, ale głowa nie ta była.

Miłej niedzieli dziewczyny! :)

Wik89, Gagatka, Lalia lubią tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj do mnie dotarło że styczeń się kończy zostanie luty i marzec i praktycznie będę na wylocie.
    Kiedy to zleciało?
    Trzeba resztę wyprawki po malu ogarnąć i być gotowym

Ounai, Karenira, Lulu83 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w ciągu dnia wybudzacie co 3h na amciu jak się same maluchy nie zgłaszają?

atdcgu1rjappkskg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:

My wybudzalismy do miesiąca, potem już nie. Ale i tak dłużej niz 3h to juz bardzo rzadko spal w dzien a teraz to juz w ogóle mega rzadko. Wydaje mi się, że nie musisz juz na tym etapie wybudzac , korzystaj z wolnego czasu 😀 no chyba że jest ryzyko, że w nocy nie będzie spał jak w dzień dłużej pospi 🤭

kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczely sie problemu z brzuszkiem 😥 prezy sie i nie moze baczka puscic.

🔸28 lat

Wysłany: 24 stycznia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Zrób gimnastyke nóżkami na początek. Może się coś ruszy i na brzuszku połóż.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    U Nas też, dlatego leży głównie na brzuszku i kropelki zaczęłam dawać.

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    U Nas też, dlatego leży głównie na brzuszku i kropelki zaczęłam dawać.

Juz wprowadzilam biogaje. Zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 14:55

🔸28 lat

Wysłany: 24 stycznia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Ja do miesiąca wybudzalam czy dzień czy noc, bo miała niska wagę. A po miesiącu już nie :)

kar_oliv lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie 😘

Jak Wam mija niedziela?? ☺️W domu czy wyjazdowo? A jak Wasze maluszki? 💙♥️

Ounai, przestawiłam się dokładnie tak samo 😂😂😂 Olek dzisiaj w nocy spał kazdorazowo ok. 2,5h ale ze spał z przerwami na karmienie, przebieranie, odbijanie i usypianie od 21:40 do 9:30, a te przerwy trwały ok. 30 min, to ja traktuję tą noc jako jedną z lepszych 😁

Kar, ja chyba tak z 3 tygodnie wybudzałam po max 4h, ale Olek może raz w dzień i raz w nocy miał aż taki długi set spania. Teraz już w ogóle nie wybudzam bo nawet jeśli zdarzy mu się spać długo, to zdarza się też że upomni się o karmienie np co godzinę i wtedy w ciągu dnia tych karmień i tak ostatecznie wyjdzie min 8 😉

U nas dzisiaj wyjazdowy dzień, wczoraj byliśmy u moich teściów z życzeniami, a dzisiaj pojechaliśmy do moich rodziców i dziadków bo mieszkają w tej samej miejscowości. Tak więc Olek poznał dzisiaj pierwszy raz prababcię i dwóch pradziadków 💙
    Od strony męża ma dwie prababcie i pradziadka, ale bardzo daleko więc do nich wysłaliśmy prezenty i rozmawialiśmy przez Messenger 👍 u moich rodziców zjedliśmy obiad, dostaliśmy wałówkę na kilka dni i wróciliśmy ☺️ Olek śpi od 15:00, a ja też zrobiłam sobie godzinną drzemkę 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 17:42

Ounai, kar_oliv, Wik89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia- fajnie,że tak jeździcie w odwiedziny z maluchem 😊

Dziewczyny, czy te majtki siateczkowe poprowdowe horizon, to najmniejszy rozmiar to 38-40?😯
    Tak szukam.i szukam i nigdzie nie widzę żeby były dostępne 36.
    Wydaje mi się,że te 38-40, to zleca mi z tyłka ale jak nie ma mniejszych, to chyba muszę zamówić takie jakie są.

Lalia lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Dziewczyny, czy te majtki siateczkowe poprowdowe horizon, to najmniejszy rozmiar to 38-40?😯
    Wydaje mi się,że te 38-40, to zleca mi z tyłka ale jak nie ma mniejszych, to chyba muszę zamówić takie jakie są.
    Fajne są też canpol i są s, tylko wielorazowe.

ZielonaHerbata, Lalia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Nie zleca. Ja nosze 36 normalnie, tu wzielam 38-40 i sa spoko, a nawet moglyby byc wieksze bo z tym wielkim podkladem to tak nisko sa dosc. :)

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie patrzę na gemini i chyba zamówię horozon, bella i jeszcze akuku i zobaczę które będą najlepsze dla mnie. Robiłam sobie zawsze screeny jak pisaliście co kupujecie itp i mam koszyk w gemini na 825 zł 😱nawet bez termometra braun to by było prawie 700! W życiu takich zakupów w aptece nie robiłam 😂

Lalia, Karenira lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Tez właśnie patrzę na gemini i chyba zamówię horozon, bella i jeszcze akuku i zobaczę które będą najlepsze dla mnie. Robiłam sobie zawsze screeny jak pisaliście co kupujecie itp i mam koszyk w gemini na 825 zł 😱nawet bez termometra braun to by było prawie 700! W życiu takich zakupów w aptece nie robiłam 😂
    Aż tyle? Co Ty tam masz w tym koszyku? Chyba że od razu jakiś nebulizator bierzesz i pampersy, to ok :)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

U nas wczoraj byli moi rodzice, a dziś tesciowie i potem mój brat. Matylda poznała swoją najbliższą rodzinę ;) od piątkowej wizyty CDL z karmieniem jest lepiej. Nagle przystawianie nie jest problemem i widzę, że mała lepiej się najada moim mlekiem dzięki technice karmienia zaproponowanej przez doradczynię. Zgodnie z zaleceniami mam ją często wybudzać na karmienia i niestety średnio nam to idzie 😞 mała jest czasem nie do dobudzenia. Coś jak u Ciebie Kar. Dla mnie najważniejsze jest to, że JUŻ 11 dni mała dostaje moje mleko i tak sobie codziennie powtarzam, że każdy dzień z kp jest na wagę złota. Jeśli nawet za chwilę przejdziemy na MM, to tego jej nikt nie zabierze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 21:05

Zulugula, ZielonaHerbata, Ladyo, kar_oliv, Lalia, Ounai, SzalonaOna, Karenira lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Mamuski 😘

ead6ec1ab9da.jpg

KarolinaMaria, kic83, Ladyo, kar_oliv, Lalia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia u nas spokojna niedziela. mały dzisiaj spal do 9:30, wstał strasznie zły bo głodny 😀 jestem u moich rodziców od tygodnia na "wakacjach"🤪 jutro wracamy do siebie, czeka nas dwugodzinna podróż . Moi rodzice ciągle się zachwycają Michałkiem, jakie to grzeczne i spokojne dziecko 😀
    Ounai, strasznie drogi ten dom! My w tamtym roku za dom 140 m, w podwyższonym stanie deweloperskim daliśmy dużo mniej. ale z tego co widzę taniej nie będzie, te ceny domów z miesiąca na miesiąc są coraz to większe 😐 a budować samemu na własnej działce to też kłopot, podobno ekipy budowlane mają bardzo odległe terminy.

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 2916 2917 2918 2919 2920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ