Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai w koszyku z najdroższych rzeczy mam braun termoscan i katarek. Reszta to rzeczy dla mnie jak majtki siateczkowe i podkłady poporodowe zapas, altaziaja, lanolina, gynexid, tantum rosa, wkładki laktacyjne. Rzeczy dla dziecka jak pedicetamol, espumisan, esputicon, biogaja, witd, linomag, belanten baby, linomag, krem z filtrem, patyczki do uszu, woreczki do mrożenia pokarmu i do sterylizacji i w sumie tyle
grosz do grosza i jest 800 zł
Lalia, Clover lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Ounai w koszyku z najdroższych rzeczy mam braun termoscan i katarek. Reszta to rzeczy dla mnie jak majtki siateczkowe i podkłady poporodowe zapas, altaziaja, lanolina, gynexid, tantum rosa, wkładki laktacyjne. Rzeczy dla dziecka jak pedicetamol, espumisan, esputicon, biogaja, witd, linomag, belanten baby, linomag, krem z filtrem, patyczki do uszu, woreczki do mrożenia pokarmu i do sterylizacji i w sumie tyle
Ja ostatnio zapłaciłam w Gemini ponad 500 zł. A nie kupiłam jeszcze majtek, termometru, butelek, smoczków,wkładek laktacyjnych, kompresów,.podkładów itp.i ogólnie rzeczy związanych z karmieniem.
Jakoś nie mogę się zebrać do tego aby przysiąść i poczytać o butelkach i wybrać coś🙈
Ale na szczęście jeszcze dużo czasu także się nie spinam. Jak mnie najdzie wena i ochota to się wezmę za research 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 21:15
-
Zulu, mem rewelacja 😂 właśnie to mój mąż ma na myśli, gdy mówi do synka, że cyc do niego strzela 😂
Irysko, super, że mogliście spędzić czas razem 💙 u nas też dziadkowie wychwalają Olka pod niebiosa, taki już chyba urok dziadków 😅Iryska, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Myśmy dzisiaj byli u teściów, denerwowałam się strasznie żeby mi Iga nie płakała ale skubana przespała całą drogę w obie strony, a na miejscu obudziła się tylko na godzinne karmienie 👍 dołączam do grona mam które mają dzieci-dinozaury, właśnie jestem świadkiem przerażających dźwięków 🙈🦖
Dziewczyny ja miałam majtki akuku i byłam bardzo zadowolona. Nosiłam przed ciążą rozmiar 36, majtki miałam w szpitalu 40/L i blogoslawilam Pana że nie wzięłam mniejszych. Blizna po CC nie była "przygnieciona", a brzuch po porodzie też niestety nie schodzi w dzień ani dwa, i akurat w pierwszych dniach połogu jakikolwiek komfort był dla mnie na wagę złota.
Wkładki laktacyjne też są całkiem niezłe z akuku, cienkie i mają klej w dwóch miejscach. Natomiast nie polecam z Canpola bo są okropnie grube.
Jeśli chodzi o butelki to kupiłam z Lovi i u nas to totalny klops, Mała się krztusi. Karmiłam ją zwykłą butelką Canpola z apteki i nawet ona była lepsza niż to Lovi. Później zamówiłam Dr Browns, i one są super. Dziecko naprawdę musi włożyć sporo pracy żeby wypić z niej mleko, nie leci z niej jak z kranu więc się dziecko nie krztusi. Ten system odpowietrzający też wydaje mi się działać sensownie.Ladyo, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Iryska wrote:Lalia u nas spokojna niedziela. mały dzisiaj spal do 9:30, wstał strasznie zły bo głodny 😀 jestem u moich rodziców od tygodnia na "wakacjach"🤪 jutro wracamy do siebie, czeka nas dwugodzinna podróż . Moi rodzice ciągle się zachwycają Michałkiem, jakie to grzeczne i spokojne dziecko 😀
Ounai, strasznie drogi ten dom! My w tamtym roku za dom 140 m, w podwyższonym stanie deweloperskim daliśmy dużo mniej. ale z tego co widzę taniej nie będzie, te ceny domów z miesiąca na miesiąc są coraz to większe 😐 a budować samemu na własnej działce to też kłopot, podobno ekipy budowlane mają bardzo odległe terminy.
Znaleźliśmy jeszcze dom w Imielinie i działkę też. Lubię Tychy ale z drugiej strony już od dawna nikt nas nie odwiedza. Najwyżej zaprzyjaźnimy się z sąsiadami. Jeszcze ewentualnie wxhodzi w grę zakup działki, wtedy na spokojnie w czerwcu wystawimy na sprzedaż mieszkanie teściowej i wybudujemy w technologii lekkiego szkieletu drewnianego. Miałabym wtedy swój wymarzony sufit z wystającymi belkami sufitowymi
A teraz cisnę chrzciny. Wreszcie się dorobiłam swojej wymarzonej firanki w salonie. Mąż niezbyt zadowolony ale dzielnie wieszałjedynie komplet do chrztu który wybrałam Pani może mi wysłać najwcześniej 1.02 i trochę mnie to martwi.
-
Ladyo wrote:Ounai w koszyku z najdroższych rzeczy mam braun termoscan i katarek. Reszta to rzeczy dla mnie jak majtki siateczkowe i podkłady poporodowe zapas, altaziaja, lanolina, gynexid, tantum rosa, wkładki laktacyjne. Rzeczy dla dziecka jak pedicetamol, espumisan, esputicon, biogaja, witd, linomag, belanten baby, linomag, krem z filtrem, patyczki do uszu, woreczki do mrożenia pokarmu i do sterylizacji i w sumie tyle
-
Dziewczyny miłego dnia! 😁
My dziś lecimy na kontrolę wagi do naszej położnej, zobaczę czy od piątku dalej koksuje czy się uspokoiła.
Mamy już miesiąc 😍😍😍😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 10:26
Zulugula, Angie1985, kiniusia270, SzalonaOna, kic83, Inaa89, Ladyo, Lalia, Nikaa92, Ounai, dmg111, calanthe, KarolinaMaria, Suszarka, Nowastaraczka, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
To będzie ciężki dzień. Marta wstawała co godzinę przez całą noc. Nad ranem syn przyszedł twierdząc, że boli go brzuch ale nie chce syropku. Okazuje się, że mąż mu powiedział, że jeśli się udaje że boli brzuch i weźmie się syropek to brzuch naprawdę rozboli. Jak mąż go zbierał do przedszkola to się tak rozryczał strasznie, że nie chce iść, że stwierdziłam że mu pozwolę, ale zrobię wszystko żeby się maksymalnie wynudził w domu. Marta już nie zasnęła bo ją rozbudził gadaniem 😂 dziś będę potrzebować hektolitry kawy!
-
nick nieaktualnyHejka, u mnie nocka spoko, naprawdę nie mogę narzekać. 22-3 i 3:30-8:00. Teraz znów usnęła po ubraniu i jedzeniu.
Ja już zjadłam śniadanko, dopijam kawę. Dzieci zaprowadzone, więc biorę się zaraz za ogarnięcie mieszkanka, umowie Matyldę na szczepienie i zrobię trening.
Miłego poniedziałku dla Was!
P. S. W kwestii mieszkan/domów się nie wypowiem, bo my niestety wynajmujemy i przez najbliższy czas się to nie zmieni
-
nick nieaktualny
-
Herbatko, ja mam koszyk na razie na jakieś 400 zł, ale dużo też zamówiłam na allegro (polecam sprzedawcę hubi world) gdzie zapłaciłam ok 300 zł, a przede mną jeszcze termometr, inhalator, aspirator. Kupiliśmy już materac. Jutro będą mebelki:) od lutego ruszam z praniem i prasowaniem
Ja wzięłam majtki 2 szt z belli, i 4 szt wezmę horizon, może jedna paczkę 38 a druga tą większąja też nosiłam S, ale tyłek mi już urósł...
Wczoraj się zważyłam....10kg na plusie...A gdzie jeszcze 3 m-ce? Źle się z tym czuje, ale wiem ze to dla dziecka.
Ladyo, jaki krem z filtrem wzięłaś?
Miłego dnia!
Ps. W Lidlu dzisiaj body, spodenki, pajace:) miałam już nie kupować ale są w pszczółki i nie mogę się oprzeć żeby nie kupić dla Mai)🐝
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 09:38
Lalia, Karenira lubią tę wiadomość