Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec, ja używam i uważam, że to super rozwiązanie. Piorę szybko w umywalce w wodzie z mydłem, szybko wysychają na kaloryferze
i są bardzo ładne w przeciwieństwie do wielorazowych
Kicku, gratulacje!!!Jednorożec89, kic83, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Jednorożec, ja używam i uważam, że to super rozwiązanie. Piorę szybko w umywalce w wodzie z mydłem, szybko wysychają na kaloryferze
i są bardzo ładne w przeciwieństwie do wielorazowych
Kicku, gratulacje!!!
A któreś konkretnie polecasz bo mocno się nad nimi zastanawiam wydają mi się bardziej praktyczne niż te zwykłe no i oszczędne. Pamietam że przy Franku zużyłam mnóstwo wkladek i te byłyby wydają mi się fajną alternatywąDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Meggi110818 wrote:Dostałam od pediatry rozpiskę jeśli chodzi o szczepionki. Zdecydowaliśmy się na 5w1.
Ale tutaj podał do wyboru:
- 5w1: Pentaxin lub Infarnix JPV-hib
-pneumo: sanepidowska Synflorix lub Prevenar
- rota: Rotarix lub Rotateq
Którymi szczepiliscie?
Co do rota to weźmiemy Rotarix, a reszty nie wiem...
Braliśmy 6w1 więc tu nie pomogę, prevenar i rotarix💙 11.2020
💗 11.2023 -
kar_oliv wrote:Dzięki dziewczyny 😘
Ostatnio mówiłam, że nie leci mi z 2 piersi mleko i przystawiłam lejek z butelką od laktatora a tam leci jak szalone. Dlatego zamówiłam dziś kolektor pokarmu 😁
Leci Ci samoistnie czy cos wtedy też "pompuje"?💙 11.2020
💗 11.2023 -
Hej mamuski.
Mam do was pytanie odnośnie suplementacji do 12tygodnia ciąży. Szukam czegoś "multi" funkcjonalnego bo jestem już zmęczona łykaniem mln tabletek. Czy znacie coś do polecenia ale zawierającego folian a nie zwykły kwas foliowy?JA 34l, starania 2lata.
11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników
19.12.2020 - 12dpo ⏸️
21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥
03.07.2020 INV 😔
23.07.2020 HSG
AMH 0,5
MTHFR_667C>T hetero
MTHFR_1298A>C hetero
PAI-1 4G hetero
ANA,ASA.AOA ujemne
KOAGULANT TOCZNIA ujemny
KIRy Genotyp AA.
HLA-C meża C2 homoz.
Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
Aktywność NK: 25,4%
-
Kamcia wrote:Hej mamuski.
Mam do was pytanie odnośnie suplementacji do 12tygodnia ciąży. Szukam czegoś "multi" funkcjonalnego bo jestem już zmęczona łykaniem mln tabletek. Czy znacie coś do polecenia ale zawierającego folian a nie zwykły kwas foliowy?
Popatrz sobie tu
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Kamcia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Meggi, co do alergii na białko mleka krowiego najczęściej rozwija się najwcześniej około 6-8 tydzień. Może objawić się zmianami skórnymi lub brzydkimi kupami: z krwią, śluzem, zielonymi, bardzo płynnymi, dużą ilością kup.
Kic gratuluję wagowego osiągnięcia!
Ounai, co do wyboru domu to nie pomogę. My jak kupowaliśmy mieszkanie to wiedziałam konkretnie na jakim osiedlu chce mieszkać, oglądnęliśmy dwa mieszkania i od razu jak weszłam do drugiego to wiedziałam, że to jest "to". Nie miałam mieszanych uczuć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 13:38
kic83 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kar dwie ślicznotki 😍😘
Kic gratulacje wagi 😘 zmierzam do tej samej cyfry ale przede mna jeszcze daleka droga 😉
Nadzieja gratki z okazji donoszonej ciazy 😍😘
Gagatko jak u Cb? Wychodzicie juz? 😚kar_oliv lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
U moich chlopcow skaza białkowa objawiała się bardzo brzydkimi zmianami skórnymi. Na twarzy, raczkach itp. Było to na przełomie 2-3 miesiąca życia. Zmiany zeszły jak przeszliśmy na bebilon pepti.
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inaa89 wrote:U moich chlopcow skaza białkowa objawiała się bardzo brzydkimi zmianami skórnymi. Na twarzy, raczkach itp. Było to na przełomie 2-3 miesiąca życia. Zmiany zeszły jak przeszliśmy na bebilon pepti.
-
Byłam u pediatry, na dzień dzisiejszy bardziej nietolerancja laktozy niż nietolerancja bmk. Dostała kolzym, ja mam przejść na dietę, przez 2 tyg bez mleka ale też masła, serków, wędlin kupczych, wszystkiego gdzie może być mleko i jego "przetwory". MM na takie które ma w nazwie HA. I po 2 tyg zobaczyć czy jest poprawa. Później będę mogła wrócić do jedzenia z wyjątkiem mleka.O ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:A tak w ogóle to moja Kluseczka kończy dziś 5 miesięcy 😱
Ounai lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy u Was w szpitalu były wyprawki dla dziecka z Niebieskiego Pudełka? Trzeba było wypełnić ankietę i dostawało się jakieś pierdoły. Teraz niejaka Fundacja Serce Dziecka wysyła mi platne ksiazki. Bo podobno w szpitalu wyraziłam zgodę. Byłam polprzytomna, to może wyraziłam. Ciul wie. Jakaś ankietę wypełnialam przy okazji wyprawki z Niebieskiego Pudełka. Nic więcej. Napisałam im maila z rezygnacją, a oni wciąż mnie dręczą. Twierdza, że rezygnacja doszła za późno i wysyłają kolejne egzemplarze. Już ich nie odbieram i leżą na poczcie. A ci zaczynaja mnie straszyć. Dziś już im napisałam, że to stalking i żeby dali mi spokój. Na razie cisza.
-
Sylwucha wrote:Dziewczyny, czy u Was w szpitalu były wyprawki dla dziecka z Niebieskiego Pudełka? Trzeba było wypełnić ankietę i dostawało się jakieś pierdoły. Teraz niejaka Fundacja Serce Dziecka wysyła mi platne ksiazki. Bo podobno w szpitalu wyraziłam zgodę. Byłam polprzytomna, to może wyraziłam. Ciul wie. Jakaś ankietę wypełnialam przy okazji wyprawki z Niebieskiego Pudełka. Nic więcej. Napisałam im maila z rezygnacją, a oni wciąż mnie dręczą. Twierdza, że rezygnacja doszła za późno i wysyłają kolejne egzemplarze. Już ich nie odbieram i leżą na poczcie. A ci zaczynaja mnie straszyć. Dziś już im napisałam, że to stalking i żeby dali mi spokój. Na razie cisza.
-
Sylwia ja nie dostałam tego Niebieskiego Pudełka, więc nie doradzę. Ale Kic chyba jest z branży prawniczej więc może coś doradzi jak pozbyć się tego problemu? Może napisz im, że to nosi znamiona oszustwa i naciągania?
Ounai kiedy to zleciało! Jeszcze niedawno pamiętam jak obie chciałyśmy, żeby nasze maluchy wychodziły z brzucha, a teraz Marta już ząbkuje. 🥺 Sylwia a twoje maleńkie też ząbkują już?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023