Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia9031 wrote:Gartuluje. Ja również jestem w początku ciazy. 5 tydzień. Narazie pęcherzyk plus pech zoltkowy. Za 2 tyg wizyta. Fajnie ze juz możesz spokoj ie odpoczywac. Ja pracuje. Chociaż czasami się boję... Bierzesz jakieś leki?
Fragaria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZulugula wrote:Już zębatka? Wow! Śliczne imię ma córcia 😊 dużo było cierpienia podczas ząbkowania?
Dziękuję 😘🙂 właśnie o dziwo nawet nie zauważyliśmy z mężem że coś się dzieje bo była taka jak zwykle. Zero krzyku, zero płaczu i żadnych spuchniętych dziąseł. Jedynie slinotok ale bardzo spokojnie to przeszła oby kolejne równie dobrze przeszła 😉
Jeśli chodzi o ulewanie moja córcia też bardzo ulewała wręcz chlustało z niej. Żadna zmiana mleka nie pomogła (tylko moja była od początku na mm bo niestety nie miałam wystarczającej ilości pokarmu) dopiero zagęszczacz pomógł i do tej pory jej mleczko zagęszczam. Mleko z piersi też można zagęszczać by zmniejszyć ulewania 🙂 (oczywiście odciągnięte)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 12:34
Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
-
U nas nocka zapowiadala sie cudowna. Malwi spala ciagiem od 19-1, a potem cos jej nie podpasowalo i od 4-6 pobudki co 5-10min i cycozwis. W koncu sie poddalam, wzielam ja do nas i spala z nami. Teraz tez chce spac tylko na mnie, juz nawet na naszym lozku nie spi spokojnie. Wiec sobie lezymy i sie przytulamy. A mialam posprzatac 🤷🏻♂️
Niereanimuj gratulacje! Kojarze Cie z watku staraniowego ❤️Niereanimuj lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Edyciak, nie wierzę, że zostawiłabyś w lozeczku jak by poplakiwal. A przy kilku dzieciach czasem musisz po prostu, bo potrzeba drugiego jest ważniejsza niż płacz najmłodszego. Serce Ci trochę pęka, ale nie masz wyboru. Pamiętam jak młody wymiotował i Marta zanosiła się płaczem, ale nie miałam wyjścia, bo zwymiotował na łóżko i musiałam ogarnąć jego, wymiociny a dopiero potem tulić płaczące dziecko. Mąż akurat wyskoczył do sklepu i nie mógł pomóc.
Takich sytuacji jest wiele, np młody płacze, że jest bardzo głodny, albo że zrobił kupę i trzeba mu pomóc z wycieraniem pupy, pomoc mu się wytrzeć po kąpieli itd.
Dziewczyny, całkiem przypadkiem natknęłam się na dyskusje o bliznach u dzieci i tam dziewczyny polecały takie specyfiki. Pierwszy polecany przez chirurga plastyka, a drugi podobno super niweluje blizny ale jest drogi. Podobno lepsze od plastrów sutricon, choć one też były polecane:
Contractubex
Dermatixedyciak. lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnyNiereanimuj witaj i gratulacje ogromne. Bardzo nudnej ciazy zycze❤️❤️❤️.
Iskierka skad z pod Olsztyna jestes???
Sliczne imie ma coreczka. Witaj i rozgosc sie tutaj. Dziewczyny sa tu niesamowite😍😍. Zawsze wespra dobrym slowem, albo jak trzeba pozytywnie postawia do pionu. Ja tam je wszystkie ubostwiam😍.
Inaa89 jestes mega ze tak super ogarniasz wszystko z 6 dzieciakow. Poprosze o jakies podpowiedzi jak to zrobic, bo mnie niedlugo czeka zaglowanie 4😄. Moja 3 ma zdalnej nauczania rowniez, ale tu w UK wyglada to tak, ze ty rodzic baw sie w nauczyciela, a nauczyciel tylko materialy Ci wysle. Takze ja mam 3 na kazdym etapie wiec jest Tragedia by to wszystko porzadnie ogarnac🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Ja dzis juz zaklepalam sobie firme sprzatajaca na 10 lutego. Wysprzataja porzadnie dom, wypiora dywany, umyja okna, takze dom bedzie gotowy na synka😁 i zero mego wkladu😂.
Iskierka87, Niereanimuj , Nowastaraczka, Ounai, kic83, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!Witam wszystkie nowe dziewczyny, super że dołączyłyście ❤️ w grupie raźniej!
Dziewczyny polecam Wam tą sukienkę: https://www.mohito.com/pl/pl/7112d-79x/7112d-79x-p02-sukienka-k-tz20-sud3350
Zamówiłam sobie na chrzest, jest bardzo ładna i dekolt na bank będzie odpowiedni do karmienia. Świetnie leży a cena całkiem atrakcyjna. W ogóle myślałam że jest bardzo źle z moim ciałem po ciąży, tymczasem dzisiaj weszłam bez problemu w leginsy nie-ciążowe rozmiar M, sukienkę z linku mam 38 i w talii mam sporo luzu, nie wymieniam na 36 bo piersi mi się nie zmieszczą 🤷
U nas rano była położna, Iga nareszcie przybrała, waży 4500. Mamy próbować zejść a mleka modyfikowanego, tylko ja nie bardzo mam pomysł jak tego dokonać. Pokarmu mam na pewno więcej, bo jak Młoda się odłącza to cieknie jej po brodzie i policzkach, a ostatnio jak karmiłam w nocy to kapało mi z piersi jak ją odkladalam. Niestety o ile w ciągu dnia cycek jej wystarcza, tak koło 18 jest afera, bo już jej nic nie leci...placze wtedy strasznie, wkłada rączki do buzi a jak zje butle to spi jak aniolek. Zastanawiam się nad wizytą cdl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 12:46
kar_oliv, Niereanimuj , Ania81, Annia, kic83, Lalia, edyciak., dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Enigvaa wrote:U nas nocka zapowiadala sie cudowna. Malwi spala ciagiem od 19-1, a potem cos jej nie podpasowalo i od 4-6 pobudki co 5-10min i cycozwis. W koncu sie poddalam, wzielam ja do nas i spala z nami. Teraz tez chce spac tylko na mnie, juz nawet na naszym lozku nie spi spokojnie. Wiec sobie lezymy i sie przytulamy. A mialam posprzatac 🤷🏻♂️
Niereanimuj gratulacje! Kojarze Cie z watku staraniowego ❤️Enigvaa lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Niereanimuj witaj i gratulacje ogromne. Bardzo nudnej ciazy zycze❤️❤️❤️.
Sliczne imie ma coreczka. Witaj i rozgosc sie tutaj. Dziewczyny sa tu niesamowite😍😍. Zawsze wespra dobrym slowem, albo jak trzeba pozytywnie postawia do pionu. Ja tam je wszystkie ubostwiam😍.
Inaa89 jestes mega ze tak super ogarniasz wszystko z 6 dzieciakow. Poprosze o jakies podpowiedzi jak to zrobic, bo mnie niedlugo czeka zaglowanie 4😄. Moja 3 ma zdalnej nauczania rowniez, ale tu w UK wyglada to tak, ze ty rodzic baw sie w nauczyciela, a nauczyciel tylko materialy Ci wysle. Takze ja mam 3 na kazdym etapie wiec jest Tragedia by to wszystko porzadnie ogarnac🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Ja dzis juz zaklepalam sobie firme sprzatajaca na 10 lutego. Wysprzataja porzadnie dom, wypiora dywany, umyja okna, takze dom bedzie gotowy na synka😁 i zero mego wkladu😂. -
Suszarko, okolo 18-20 jest zwykle mniej mleka, tez tak mislam na pewnym etapie, ze syn po kapieli wisiał na piersi dluuugo i sie jakby nie najadal, karmilam wtedy z jednej, drugiej, „trzeciej” piersi, do oporu po prostu. Z czasem laktacja sie unormowala i jest juz ok. Ale moze spytaj polozna lub pediatre o radę, bo wiadomo, kazdy przypadek inny
kic83 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyAnia81 wrote:Niereanimuj witaj i gratulacje ogromne. Bardzo nudnej ciazy zycze❤️❤️❤️.
Dziękuję bardzo Ania81 🤗😘 Mieszkamy w Dywitach rzut beretem od Ol 😉
Właśnie widzę że wszystkie dziewczyny są bardzo miłe i życzliwe, każda każdej doradzi, podpowie i wesprze. Bardzo się to ceni i tym bardziej dziękuję za ciepłe przyjęcie w taki gronie z chęcią się przebywa 🙂
Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
-
Iskierka87 wrote:Dziękuję 😘🙂 właśnie o dziwo nawet nie zauważyliśmy z mężem że coś się dzieje bo była taka jak zwykle. Zero krzyku, zero płaczu i żadnych spuchniętych dziąseł. Jedynie slinotok ale bardzo spokojnie to przeszła oby kolejne równie dobrze przeszła 😉
Jeśli chodzi o ulewanie moja córcia też bardzo ulewała wręcz chlustało z niej. Żadna zmiana mleka nie pomogła (tylko moja była od początku na mm bo niestety nie miałam wystarczającej ilości pokarmu) dopiero zagęszczacz pomógł i do tej pory jej mleczko zagęszczam. Mleko z piersi też można zagęszczać by zmniejszyć ulewania 🙂 (oczywiście odciągnięte)
U mnie podobna sytuacja z pokarmem. Praktycznie nie miałam nic. Sesje z laktatorem nie pomagaly i moje blizniaczki od poczatku sa na mm. Jakie mleko podajesz?
W kwestii ząbków, rozumiem, że córeczce wyszły w 4 miesiącu?
Fajnie, że jesteś z nami 😘Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
Niereanimuj wrote:Dzięki wielkie! Również Cię pamietam, cieszę się, ze u Ciebie wszystko się udało!!!🤰🏻❤️
Jasne!
Ogólnie czuje dobrze, mam mdłości, zgagę, początki zachcianek i cycochy tak bolą, ze dotknąć nie można 🥴 Stary nie pocieszony bo zakaz dotykania🤣 Ciagle jestem w delikatnym stresie, ale jednak po wizycie już o wiele bardziej spokojna 😌 Niestety mam nadżerkę i czasami po stosunku mam delikatny brązowy śluz przez nią😔 Już jestem na zwolnieniu przez poronienia nawykowe, także odpoczywam. A u Ciebie jak tam? 🤰🏻🤗
Jutro mamy drugą wizytę z usg, zobaczymy ile nasz dzidziuś urósł przez 10 dni ☺️
Ostatnio wg usg 5w6d miał 0,28 cm 😍
Ale jestem mega spokojna, wierzę, że uda się tym razem donosić ciążę do bezpiecznego momentu ☺️
A tak to ogólnie ok, piersi wrażliwe, ale nie jakieś mega bolesne, mdłości mam, ale raczej od popołudnia do pójścia spać.. No i często boli mnie głowa niestety 😔
Staram się dużo odpoczywać, szczególnie do południa, bo dzieci wtedy są w szkole i przedszkolu, a popołudniu jednak trzeba się nimi zająć ☺️Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
-
edyciak. wrote:Aniu, zaglądasz tu czasami? Bo chciałam cię zapytać o dietę eliminacyjną.. coś kojarzę, że stopniowo wprowadzałaś kolejne produkty. U synka było podejrzenie alergii na białko krowie?
edyciak. lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Iskierka87 wrote:Dziękuję bardzo Ania81 🤗😘 Mieszkamy w Dywitach rzut beretem od Ol 😉
Właśnie widzę że wszystkie dziewczyny są bardzo miłe i życzliwe, każda każdej doradzi, podpowie i wesprze. Bardzo się to ceni i tym bardziej dziękuję za ciepłe przyjęcie w taki gronie z chęcią się przebywa 🙂
Wiele lat mieszkałam w Olsztynie, super mieć tu kogoś z tamtych okolic ☺️
PS. 2 razy rodziłam w szpitalu miejskim w Olsztynie, pierwszy raz w 2013 i drugi w 2015. Wspominam bardzo, bardzo dobrze, opiekę podczas porodu, po porodzie, super położne i lekarze i patologia noworodka (pierwszy syn urodzony jako wcześniak). Ponadto poznałam super dziewczyny, które rodziły w tym samym czasie, a z jedną z nich mam kontakt do tej pory ☺️Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Witaj Iskierko ❤
U mnie podobna sytuacja z pokarmem. Praktycznie nie miałam nic. Sesje z laktatorem nie pomagaly i moje blizniaczki od poczatku sa na mm. Jakie mleko podajesz?
W kwestii ząbków, rozumiem, że córeczce wyszły w 4 miesiącu?
Fajnie, że jesteś z nami 😘
Ojej jak miło dziękuję 🤗😘 Tak ja też próbowałam laktatorem i ledwo odciągnęłam 60ml małej kilka razy podałam swoje mleko tyle ile udało mi się odciągnąć ale i tak była na mm. Przeszliśmy dużo mlek z powodu jej problemów z ulewaniem ale ostatecznie zostało bebiko HA + zagęszczacz przez 3 miesiące, teraz już zwykle bebiko + kleik ryżowy bo już bez tego nie wypije. Tak ząbki wyszły dokładnie na 4 miesiąc dwa na raz 😄Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Iskierko, Niereanimuj witajcie dziewczyny. 😘
Ja dzisiaj musiałam pobrać mocz od Mikołaja na badanie, już zawiozłam do laboratorium. Poszło sprawnie, z 3 minuty po umyciu i zdezynfekowaniu czekałam z kubeczkiem na siku. 🤭 Więc nawet nie musiałam korzystać z woreczka, synek współpracował.
Inaaa jak czytam twoje posty to nie mogę wyjść z podziwu. Ja ledwo ogarniam życie z jednym dzieckiem a ty z całą gromadką masz wszystko zorganizowane! Szacun! 😘
Irysko biedny Michał. A boli go ta noga?
Kicku bardzo się cieszę, że Aleks doszedł do wniosku, ze spanie jest fajne.Iskierka87, kic83, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyUlaa wrote:Wiele lat mieszkałam w Olsztynie, super mieć tu kogoś z tamtych okolic ☺️
PS. 2 razy rodziłam w szpitalu miejskim w Olsztynie, pierwszy raz w 2013 i drugi w 2015. Wspominam bardzo, bardzo dobrze, opiekę podczas porodu, po porodzie, super położne i lekarze i patologia noworodka (pierwszy syn urodzony jako wcześniak). Ponadto poznałam super dziewczyny, które rodziły w tym samym czasie, a z jedną z nich mam kontakt do tej pory ☺️
O jak miło ☺️ Być może kiedyś opieka była inna ale teraz w dobie pandemii było okropnie. Jak opieka przed porodem super tak po porodzie straszna. Chodzi mi głównie o położne bo bardzo źle traktują świeżo upieczone mamy. Kilka dziewczyn rodziło w tym samym dniu co ja i też narzekały na opiekę. Również znajoma niedawno rodziła i w depresji aż biedulka jest przez te kobiety. Ja nie mówię oczywiście że wszystkie takie są ale te co akurat były wtedy co ja rodziłam to bez komentarza... Do dziś również mam kontakt z jedną mamą ze szpitala byłyśmy w jednym pokoju 🙂 Myślę że to przez pandemii położne tak sobie pozwalały ponieważ brak odwiedzin i męża obok to robiły co chciały gdzie kobieta po porodzie wyczerpana itp. Ja miałam CC ale po znieczuleniu też musiałam dojść do siebie, umyć mi się nikt nie pomógł ba nawet opatrunku nie zmienił także. Niestety ja nie wspominam dobrze. A poszłam do miejskiego tylko ze względu na mojego lekarza prowadzącego. -
nick nieaktualny
-
Wik89 wrote:Suszarko, okolo 18-20 jest zwykle mniej mleka, tez tak mislam na pewnym etapie, ze syn po kapieli wisiał na piersi dluuugo i sie jakby nie najadal, karmilam wtedy z jednej, drugiej, „trzeciej” piersi, do oporu po prostu. Z czasem laktacja sie unormowala i jest juz ok. Ale moze spytaj polozna lub pediatre o radę, bo wiadomo, kazdy przypadek inny
Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023