X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziś dzień pod tytułem strzelę sobie w głowę 🤦
    Pobudki od północy do 7 rano co godzinę, w tym dwie kupy...

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 18:03

💙
    💗
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Dzień dobry wszystkim ☺️

Ja dzisiaj w miarę wyspana, mała jako tako spała ale przynajmniej na tyle że czuję się prawie wyspana także nie było tak źle. Przedłużyłam jej wieczór i myślałam że dłużej pośpi ale jakoś zbytnio się to nie sprawdziło. Strasznie się wierci w nocy u Was też to tak wygląda?

Jak wgl śpią wasze dzieci? Tzn jak macie w łóżeczku poduszeczke płaska, czy w śpiworku czy jeszcze inaczej? Moja śpi w kokonie jeszcze i na klinie. Co prawda kokon już rozwiązany i służy tylko po to by mi się nie wyturlała bo jest połączona łóżeczku em z moim łóżkiem co by mieć ja pod ręką i odczepiła jedna stronę szczebelków. Niestety inaczej się nie da bo ona lubi za rękę trzymać mnie jak zasypia 😁 Pora w końcu na pozbycie się kokona. Powiedzcie mi jak jej ścielić łóżeczko. Bo ja sama nie wiem

Moja śpi w spiworku z colorstories (jest mega, polecam). Chyba zamówię drugi bo już kilka razy się zdarzyło że przemokla kupa, dzisiaj siku i na szybko pranie, suszenie i dosuszanie suszarką 🙊 aby znowu użyć. Korzystamy z chicco. Z jednej strony mam na 1 wysokość, z drugiej 3, żeby był mały spadek.

Iskierka87 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie u mnie wsYstko ok. Tak pytam jak u was. Ja 6 tydzień. Wizyta niedługo aby zobaczyć czy bije serduszko. Wszystko narazie dobrze. Pęcherzyk ciążowy i zoltkowy. Ale to było we wtorek a był dopiero 4 t i 5 dz. Więc jezcze wczesna ciąża. Dobrze się czuje. Nawet nie ma mdłości zbytnio. :) dzięki za odpowiedzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak większość dzieciaczków tutaj to jeszcze maluszki moja ma skończone 5 miesięcy więc już główka to nie problem w spaniu tak samo się przekręca hak jej wygodniej z brzuszka na plecy i odwrotnie stąd moje pytanie o spanko. No nic spróbuje na początek na samej płaskiej podusi oby polubiła.

Tymczasem czekam na kuriera z Sinsay mają dziś ciuszki być dla małej 😁

Lalia lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy macie nieprzespane noce z powodu pobudek dzieci, a mi pełnia przeszkodziła w spokojnym śnie.. Księżyc dzisiaj gapił się na mnie przez okno całą noc 🙈

Wczoraj był super dzień, dobrze się czułam (no dobra, wieczorem zaczęło mnie mdlić na widok czegokolwiek), a dzisiaj znowu od rana mam balangę w żołądku 😎

Mam nadzieję, że przejdzie mi niedługo ten nieciekawy objaw ciąży, bo chętnie bym zjadła coś porządnego bez obaw, że zaraz wyląduje na kanapie z uczuciem nudności i chęci zwymiotowania 🥴

Pamiętam, że niektóre z Was miały jeszcze gorszą masakrę na początku (permanentne wymioty), ale dla mnie to nowość, bo w ciąży z chłopcami czułam się naprawdę super, mogłam normalnie i ze smakiem jeść.. A teraz to sama nie wiem co robić, jak zjem to jest źle, jak nie zjem jest jeszcze gorzej 😂

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula u mnie z dachowego okna też świecił jak latarnia i miałam problem z zaśnięciem. Może dzieciaki dlatego mialy dziś kiepskie nocki ponoć wpływ księżyca tak działa 🤔

Ulaa lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula ja to rzygałam jak kot do 15 tc schudłam ok 8 kg. A mdłości mam przez cały czas z różnym natężeniem. Są takie gumy imbirowe na mdłości dla kobiet w ciąży.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai nie dziwię się że Tymek dumny bo wygląda super. 💪

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Spróbowałam, drugi suchy jak pustynia, ani kropelka nie chce lecieć.

Enigva a masz link do tych z Ali?

Nie, mi sie wydawalo to dziwnym urzadzeniem i nie zamowilam wczesniej tylko jak juz byl potrzebny wiec zamowilam na allegro i w 2 dni bylo u mnie, razem z woreczkami do mrozenia :)

🔸28 lat

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ula ja to rzygałam jak kot do 15 tc schudłam ok 8 kg. A mdłości mam przez cały czas z różnym natężeniem. Są takie gumy imbirowe na mdłości dla kobiet w ciąży.

Wczoraj dostałam próbkę od położnej i powiem Ci, że było mi jeszcze gorzej niedobrze po nich, ale nie tyle w smaku, co samo rzucie gumy powodowało większe nudności 🤦‍♀️
    Więc wypróbowałam, ale jednak wolę wypić herbatę rumiankową, nie działa cudów, ale łagodzi trochę

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam okropne mdłości przez cały pierwszy trymestr. I to przez cały dzień, łącznie z nocą. Ale jakoś wspominam je z uśmiechem, może dlatego ,że to tylko mdłości a nie wymioty 😁😁
    Z wymiotami już nie byłoby tak wesoło.

Ulaa lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ich nie mam prawie w całe. Która tak miała? :) miałam tak w 1 ciąży z tego co pamiętam. Też o czytałam się wtedy fora czy to normalne.

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    No tak większość dzieciaczków tutaj to jeszcze maluszki moja ma skończone 5 miesięcy więc już główka to nie problem w spaniu tak samo się przekręca hak jej wygodniej z brzuszka na plecy i odwrotnie stąd moje pytanie o spanko. No nic spróbuje na początek na samej płaskiej podusi oby polubiła.

Tymczasem czekam na kuriera z Sinsay mają dziś ciuszki być dla małej 😁

A ja na kuriera że Smyka😁

Iskierka87 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Wczoraj dostałam próbkę od położnej i powiem Ci, że było mi jeszcze gorzej niedobrze po nich, ale nie tyle w smaku, co samo rzucie gumy powodowało większe nudności 🤦‍♀️
    Więc wypróbowałam, ale jednak wolę wypić herbatę rumiankową, nie działa cudów, ale łagodzi trochę
    To dobrze że masz jakiś swój sposób. Migdały też troszkę łagodzą może sprobój.

Ulaa lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A ja na kuriera że Smyka😁

Ja też czekam na kuriera z Zary i h&m i zaraz lecę odbierać paczkę z Reserved. Zamówiłam znowu rzeczy dla Małej 😊😊

Iskierka87, Zulugula, Karenira, Meggi110818 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Angie1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na kuriera z Gemini. 😁
    Dzisiaj znowu kupiłam coś na olx i vinted. 🤦‍♀️

Iskierka87, Zulugula lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo ja juz glupieje. Dajecie maluchom probiotyk/i lub espumisan esputicon prewencyjnie?
    Fizjo mowila ze od probiotyku trzeba przerwy, z kolei pediatra zeby dawac ale esputicon jak cos sie dzieje.
    Ja i tak dawalam tylko po kropli wiec pewnie to bardziej placebo dla mojej glowy ale ogolnie przestalismy dawac biogaie i esputicon zabopiegawczo (od tygodnia) i teraz sie zastanawiam czy moze to nie skok tylko problem z brzuchem (maly zaczal sie prezyc bardzo i rozdrazniony, wybudzaly go baczki). Dzis juz dalismy esputiconu bo chcialam obczaic czy to prezenie to beda bączki.
    Podsumowujac moj dlugi wywód czy ktoras rozkminiala z pediatrą jakimś ogarniętym te probiotyki przez jaki czas dawac?

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Domi, Stokrotki , Suzi, Sol.. dawno się nie odzywały.

Asia ja poza ospałoscia w 1 trymestrze w ogóle nie mialam żadnych dolegliwości ciążowych. Na początku parę razy mnie naciągało i to tyle :)

Wik89, Annia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 ja nie miałam ani mdłości ani wymiotów praktycznie gdyby nie brak @ to nie wiedziałabym że byłam w ciąży 😅

Meggi110818 a co zamówiłaś ciekawego? 🤓

‹‹ 2959 2960 2961 2962 2963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ