Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka87 wrote:U nas śpiworek nie był jeszcze w użyciu od początku ale podejrzewam że by jej nie podpasowały bo ona lubi chłód. Nie cierpi być czymś przykryta bo tak jak piszesz Emdar od razu się budzi i przekopuje ten kocyk. Głównie chodzi mi jak pod główką czy macie poduszeczki czy na płasko? Bo ja mam taką płaska podusie ale jeszcze jej nie używaliśmy póki co właśnie kokon na klinie (z racji ulewek) no ale pora już z tego wyjść 😅
Annia i śpi Ci ładnie tzn nie przeszkadza mu ten śpiworek? Pod główka coś kładziesz?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Asia9031 wrote:Drogie mamyy... Czy brałyście w ciazy luteinę duohaston profilaktycznie? Niby dobry mam progesteron. Jak waasi lekarze na to? Jakie mają zdanie. Mój powiedział że nie ma co ciazy polepszać... Jakie macie zdanie? Badalyscie często progesteron? Ja ttlko raz wraz z testem ciążowym... Proszę o odpowiedźMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Cześć Mamusie
Widzę, że nie tylko ja wpadłam w szał zakupowy! Właśnie był kurier ze smyka i przyniósł taaaaakie piękne ubranka, że się rozpływam. Rano byłam na pierwszej wizycie u położnej, pierwsze spotkanie takie bardziej informacyjne itp, posłuchałyśmy serduszka małej, dostałam mnóstwo fajnych ulotek z próbkami itp, w środku między innymi bepanthen, dzienniczek laktacji itp. Bardzo fajnie
Aniu - bardzo Ci współczuję tej końcówki ciąży, widzę że Ci ciężko. Mam nadzieję, że dasz rade na tej końcówceTrzymaj się!
Ula - współczuję Ci wymiotów! Oby jak najszybciej przeszły. Niestety nie pomogę, ja nie miałam mdłości ani wymiotów wcale, na szczęście mnie ominęły. Chyba nie ma reguły.
Ina - wysłałam Ci zaproszenie, chętnie też przygarnę Twoje pliki, przydadzą się na po ciąży
Sol - piękna Eliza
Zulu - widzę, że kurier przyniesie drogocenną przesyłkę! Życzę aby jej zawartość została jak najlepiej i jak najszybciej spożytkowana
Zulugula, Ania81, Karenira lubią tę wiadomość
-
Ja za to muszę się wybrać do paczkomatu bo sukienka dla mnie przyszła. Mieliśmy się tylko nakarmić i ubierać a ten śpioch mi zasnął na rękach. Cóż, daje mu jeszcze 15 minut a później delikatnie odłożę i na pewno się wtedy sam obudzi. 🤦🏼♀️
Aniu bardzo współczuję ciężkiej końcówki.
Kicku współczuję ciężkiej nocy.
Irysko właśnie zauważyłam, że 12 robiłaś test i Michałek też urodził się 12ego. ☺️
Ounai czekamy na relacje po balu.Marta to jest jakiś heros. Mikołaj sam nie obraca się jeszcze na brzuch na płaskim, niewiele mu brakuje ale jeszcze nie potrafi. Fizjoterapeutka mówi, że wszystko w porządku, że ma czas do 6 miesiąca... Ale już się niecierpliwię. ☺️
Sylwia dokładnie wyjątkiem jest ta Headcare. Ja niepotrzebnie jak matka wariatka kupiłam i użyłam parę razy, bo po ćwiczeniach z fizjo nie było już potrzeby z niej korzystać. 🤦🏼♀️Iryska, Ania81 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia jak czytam twoje posty o kupach to tak się cieszę, że z wiekiem dziecka ta ilość kup się u nas zmniejszyła. A są dni i bez kupy! 🙈 Za to czasami jak po 3 dniach zrobi to po same pachy. 🤣
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
U mnie też dzień bez kuriera lub paczkomatu dniem straconym. Teraz dokupuję ubranka i rzeczy, które rzeczywiście mi się przydają i sprawdzają. Np. wczoraj przyszła trzecia butelka, która wreszcie się sprawdza i mała nie ma po niej czkawki.
Sol, super, że się odezwałaś, myślałam o Tobie. Ja też myślę, że miałam baby bluesa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 12:32
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Annia wrote:Lalia jak czytam twoje posty o kupach to tak się cieszę, że z wiekiem dziecka ta ilość kup się u nas zmniejszyła. A są dni i bez kupy! 🙈 Za to czasami jak po 3 dniach zrobi to po same pachy. 🤣
Annia, jak piszesz o tych kupach to nie mogę się doczekać gdy Matylda będzie taka DUŻA jak Twój Mikołaj 😂 jak to mówi mój L 'kupy Matyldy można porównać do wypędzania demona' 😂Lalia, Zulugula, Ania81, Annia, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
kic83 wrote:Dzień dobry, dziś dzień pod tytułem strzelę sobie w głowę 🤦
Pobudki od północy do 7 rano co godzinę, w tym dwie kupy...kic83 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Aniu81 mogę sobie tylko wyobrazić jak ci ciężko. Brak snu pewnie wszytko potęguje. Już niedługo poczujesz się lepiej. Synuś będzie po drugiej stronie i wrócisz do siebie. Pewnie co wynagrodzi wszytkie dolegliwości i będzie pięknie spał żebyś mogła się zregenerować. 💪
Ania81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOstatnio moja córcia przychorowała i kaszlała i gorączkowała. Poszłyśmy do lekarza okazało się że ma lekko zaczerwienione gardło a poza tym nic jej nie dolega. Lekarka przepisała antybiotyk po którym mała dostała wysypki (3dawka) poszłyśmy ponownie przepisała inny i lek na świąd skóry bo ta wysypka ja swędziała a ona się darła jak szalona. Po drugim antybiotyku również wysypka, lekarz powiedział że to reakcja na chorobę i organizm się broni a gardło na juz czyste. Mimo to była bardzo rozdrażniona i mocno płakała. Zaprzestaliśmy dawać antybiotyk, wysypka zeszła ale lekko pokasłuje i tak. Może znaci jakieś domowe sposoby na kaszel u takiego małego dziecka bądź sprawdzone preparaty czy tp? Jest to pikasływanie ale słychać czasem jak charcze. Nie chcę znów jej faszerować antybiotykami
-
Karolina, zgadzam się co do kup 🤣🤣
U nas awwnturki od rana, najpierw godzina drzemki, potem 15 min 🥱 teraz cyc to może padnie 🙏
Nowastaraczka, nam pediatra zaleciła probiotyk codziennie, Espumisan trzy razy dziennie i delicol do każdego karmienia i tak przez 4 tygodnie. U nas problemy z brzuszkiem się poprawiły, najczęściej awantura jest właśnie rano jak wybucha ta bomba 💩😳
Sol, cudna córcia 😍😍KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Sol, ale piękny cukiereczek!
Ja również brałam duphaston i luteine ze względu na krwiaki do praktycznie połowy ciąży.
U nas Pola śpi bez poduszki, ostatnio znowu w rożku choć już się ledwo mieści.
Czasami spała pod kocykiem ale stresowałam się wtedy mocno, kilka razy śpiworek ale ona wybudza się swoimi rączkami więc staram się aby miała.je troche owinięte, choćby bokami rożka. Pola lubi ciepełko.
Ja też byłam.odebrać dziś paczkę z poczty z.Ali, myślałam że.to jakieś kokardki na głowę i będą do zdjęć na 2 miesiące a to przyszły magiczne gąbki...
Udało mi się przełożyć USG i idziemy dziś. Oby tylko było wszystko dobrze.
Iskierko faktycznie może inhalacja by jej pomogła bo to charczenie jest praktycznie codziennie
-
Iskierka87 wrote:Ostatnio moja córcia przychorowała i kaszlała i gorączkowała. Poszłyśmy do lekarza okazało się że ma lekko zaczerwienione gardło a poza tym nic jej nie dolega. Lekarka przepisała antybiotyk po którym mała dostała wysypki (3dawka) poszłyśmy ponownie przepisała inny i lek na świąd skóry bo ta wysypka ja swędziała a ona się darła jak szalona. Po drugim antybiotyku również wysypka, lekarz powiedział że to reakcja na chorobę i organizm się broni a gardło na juz czyste. Mimo to była bardzo rozdrażniona i mocno płakała. Zaprzestaliśmy dawać antybiotyk, wysypka zeszła ale lekko pokasłuje i tak. Może znaci jakieś domowe sposoby na kaszel u takiego małego dziecka bądź sprawdzone preparaty czy tp? Jest to pikasływanie ale słychać czasem jak charcze. Nie chcę znów jej faszerować antybiotykami
-
Iskierko, a może inhalacje? Masz nebulizator? Niestety lekarze często na zwykłe infekcje mają jedno lekarstwo:antybiotyk. Nie mówię że jestem przeciwko antybiotykoterapi, tylko żeby dawkować ją mądrze. Tu niestety dużo zależy od podejścia pediatry 🤷♀️
Dziewczyny,które miały mieć "przyjemność" doznać baby bluesa ❤💪 Dużo siły Wam życzę i spokoju. Mi to dziadostwo zwaliło pierwsze miesiące życia Julka 😰KarolinaMaria, Annia lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:A inhalacje z soli fizjologicznej robisz?
Tak właśnie robimy choć strasznie się przy tym drze ale staramy się by codziennie inhalować. Myślałam że może coś jeszcze dodatkowo herbatke ciepła chciałam jej dać ale ona wgl nie akceptuje ciepła. Mleko tylko pokojowa temperatura tak samo herbatka choć bardziej woli wodę. A może te plastry aromaktiv? Używała któraś z Was? -
KarolinaMaria wrote:U mnie też dzień bez kuriera lub paczkomatu dniem straconym. Teraz dokupię ubranka i rzeczy, które rzeczywiście mi się przydają i sprawdzają. Np. wczoraj przyszła trzecia butelka, która wreszcie się sprawdza i mała nie ma po niej czkawki.
Sol, super, że się odezwałaś, myślałam o Tobie. Ja też myślę, że miałam baby bluesa.
Jaka to butelka?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo