X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Odnośnie mężów, to ja odnoszę wrażenie że odkąd mój wrócił do pracy to jestem lepiej zorganizowana 😂 natomiast jak mówicie o seksie to mam w głowie wielkie wtf, to chyba ostatnia rzecz o której myślę. I już wiem że będę się bała jak przed pierwszym razem. Mąż już za mną łazi ale mu uświadomiłam, że jeszcze nie wolno 🙈

My już dawno po połogu a zbieramy się do tematu jak sroka do gnata 😂 ...

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko po prostu wredna, niewychowana baba. Nigdy bym innej kobiecie czegoś takiego nie powiedziała. Zupełny brak taktu. Nie bierz tego do siebie absolutnie.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko- takie komentarze obcej baby,to dla mnie zwykle wiesniactwo, którym nie ma co się przejmować i zawracać sobie głowy 😊

Zulugula lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, trzeba było powiedzieć tej babie, żeby sama sobie kupiła takie majty 🤨🤨🤨

Ja jak nie mam spodni z wysokim stanem to normalnie mam oponke i mam to gdzieś, nie że to akceptuję, ale wiem, że to stan przejściowy. Tak samo t-shirty, kiedyś miałam parcie żeby kupować małe i opięte rozmiary, a teraz kupuję M lub nawet w Sinsay L żeby wygodnie je było podciągać do karmienia i też troszkę tuszować mój nieidealny brzuch. Szczerze, to nawet nie miałabym oporów wyjść na plażę czy pójść na basen w dwuczęściowym stroju 😎

A co do seksu, to ja z jednej strony bardzo chcę,a z drugiej się boję że albo będzie sucho i będzie bolało, albo że mam tam takie luzy, że mąż wpadnie jak w przepaść i żadne z nas nie będzie miało żadnej przyjemności 🙈 i pytanie do dziewczyn, które pękły lub były nacinane: czy jak dotykacie krocza w miejscu szycia to ta blizna jest tkliwa?? Że boli,to za dużo powiedziane, ale jakby nie było jeszcze do końca zagojone mimo że wizualnie wygląda spoko 🤔

doomi03 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ounai mega zdjecie! 😍😍

Polecalyscie jakis zel do nawilzenia przy seksie, jaki? :)
    Mucovagin

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata, ja się wahałam między zwykłym a dream. W końcu kupiliśmy dream i nie żałuję,bo dream ma 4 kółka więc można jeździć wzdłuż łóżka jak wózkiem przód tył i mi się to w nocy przydaje, a z kołyski też parę razy skorzystałam 👍

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Do moich rodziców przyszli znajomi i chcieli Igę zobaczyć. Zeszliśmy do nich, pani mnie zmierzyła wzrokiem i kazała mi kupić sobie majtki uciskowe, bo nie każdemu brzuch po ciąży się sam obkurczy. A jej mąż dodał że ich synowa takie nosiła, urodziła trójkę dzieci i nie widać tego po niej. Poczułam się jakbym dostała w twarz i wydusiłam tylko, że obecnie to nie jest zalecane przez fizjoterapeutów.

Nie wiem co ludzie mają we łbach. Jestem trzy tygodnie po CC...

Rok temu o tej porze miałam może idealnie płaski brzuch jak z reklamy, cisnęłam ciężkie treningi 4x w tygodniu, pilnowałam diety. A w tym wszystkim byłam głęboko nieszczęśliwa bo myślałam że nigdy nie zostanę matką. Nie zamieniłabym mojej córki na sześciopak ani żadne rekordy na treningu. Wrócę do formy, powoli i w swoim czasie. Nie dlatego że ktoś ma jakieś ale co do mnie, tylko dlatego że chcę i mogę!
    Suszarko kochana, olej to co powoedzieli Ci ludzie, przecież to jakieś prostaki niewychowane!

To co napisałaś na końcu jest najpiękniejszym co dziś przeczytałam :) idealnie trafiłaś w sedno !

Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi fizjoterapeutka uro tez poleciła Mucovagin- naturalny skład bez żadnych ulepszaczy ;) Jeszcze nie przetestowany 😅 od ponad miesiąca leży w szafie i czeka na odpowiedni dzień... i chyba jeszcze zaczeka bo tez nie możemy się zabrać do tematu 😳😅

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Odnośnie mężów, to ja odnoszę wrażenie że odkąd mój wrócił do pracy to jestem lepiej zorganizowana 😂 natomiast jak mówicie o seksie to mam w głowie wielkie wtf, to chyba ostatnia rzecz o której myślę. I już wiem że będę się bała jak przed pierwszym razem. Mąż już za mną łazi ale mu uświadomiłam, że jeszcze nie wolno 🙈
    Ja to mojemu najchętniej powiedziałabym, że połóg trwa rok, ale chyba nie uwierzy 😂😂😂 też się nadal boję i nie mogę się zebrać.

A ta baba to cóż, szkoda gadać. Jak ta moja sąsiadka co od progu mówiła "ale Ty masz tu bałagan" dzień po tym jak wrócilam do domu z patologii ciąży i leżałam bo miałam przez cały dzień zawroty głowy

age.png

age.png
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko zabiłabym wzrokiem tę kobietę... teraz to robię telepatycznie 😈😡Nie wiem jak kobieta kobiecie może być wilkiem 🤯

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:57

Lalia lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, odważni jesteście że pojechaliście do Ikea w niedziele :D my ostatnio byliśmy w czwartek o 12 i była masakra aż byłam zdziwiona czemu Ci ludzie nie są w pracy.

Ja zazdroszczę wszystkim które mają męża na HO, to nieocenione wsparcie przy maluszku. Mój mąż miał w styczniu dużo wolnego więc spoooro czasu spędziliśmy naszą rodzinką ale zawsze było mi przykro gdy szedł na dłużej do pracy, szczególnie że wtedy wraca późno.

Ja kompletnie nie bałam się zostawać z Polą sama, ale z mężem po prostu jest fajnie, nie traci tych pierwszych cudownych chwil z dzidziusiem, choć zorganizowana jestem lepiej jak go nie ma, to fakt.

Na ten tydzień jestem u mamy pojechałam ponieważ mąż ma dużo zleceń więc bez sensu abym siedziała sama z Polą w domi i już mi szkoda, że Pola nie będzie go kilka dni widziała i on jej. Te więzi są niesamowite, uwielbiam patzreć na mojego męża jak jest zakochany w córce.

My dziś znowu byliśmy w górach z kuzynostwem. Zostawiliśny Polę na 4h z babcią. Nie mogę się już doczekać aż będziemy ją na wiosnę zabierać na nasze wycieczki.

Co do ubranek Pola dopiero wchodzi w 56 :D choć kilka już jest za małych np Pepco czy Pinokio. Z dresu HM w rozmiarze 50 też już powoli wyrasta :D ahh to moje wielkie dziecko :D

Lalia, doomi03, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga
    Gucio śliczny, super sesja, mega pamiątka!

Motylku
    Matylda ma już 3mce, kiedy to minęło??
    Napisz coś więcej, co u Ciebie, jak u psychologa było?

Ounai
    Zdjęcie niesamowite, oddające dokładnie macierzyństwo!

Suszarko
    Trzebabylo rzucić jakąś ciętą ripostę, ale rozumiem że Cię zamurowało w danym momencie jak to usłyszałaś o majtkach. Ludzie to taktu nie mają...

Ounai, Inga28 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu
    Mój od marca 2020 jest na pracy zdalnej.
    Nie ukrywam, że nam dobrze jest w domu razem.

Przy Wiki mąż wychodził do pracy o 8, wracał o 18, byłam sfrustrowana, niewyspana, zmęczona.

Teraz mimo że mąż przecież pracuje za zamkniętymi drzwiami to jakoś mi łatwiej i lżej i ten komfort psychiczny że jest obok znaczy dla mnie wiele.
    Poza tym teraz jak wstaje to kładę Alka na matę, czy na huśtawkę, nie cackam się już jak przy 1ym dziecku i idę pod prysznic, robię kawę, śniadanie, a ten leży i się bawi.
    Moje nastawienie się zmieniło, nie robię z siebie męczennicy, nie chodzę zasępiona cały dzień, tylko mimo że przecież tak jak przy pierwszym dziecku jestem i teraz niewyspana to chodzę szczęśliwa i uśmiechnięta.
    Nastawienie dużo zmienia.
    Potrafię nawet śpiewać do kupy, tv włączony w tym samym pokoju co jest dziecko to nie zło, mąż krzywdy dziecku nie zrobi, no więc niech też robi przy dziecku, nie tylko ja.
    Oj powiem Wam ,że wszystko mi się odmieniło przy drugim dziecku, widzę to też po synu, że on jest mniej foszasty, mniej płaczliwy, mniej awanturniczy niż córka.
    Jest spokojnym i uśmiechniętym dzieckiem.
    Coś w tym jest, że dziecko odbiera nasze humory i nastroje i wyczuwa poddenerwowanie rodziców.

dmg111, Lalia, Zulugula, Gagatka, Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ounai, odważni jesteście że pojechaliście do Ikea w niedziele :D my ostatnio byliśmy w czwartek o 12 i była masakra aż byłam zdziwiona czemu Ci ludzie nie są w pracy.

Ja zazdroszczę wszystkim które mają męża na HO, to nieocenione wsparcie przy maluszku. Mój mąż miał w styczniu dużo wolnego więc spoooro czasu spędziliśmy naszą rodzinką ale zawsze było mi przykro gdy szedł na dłużej do pracy, szczególnie że wtedy wraca późno.

Ja kompletnie nie bałam się zostawać z Polą sama, ale z mężem po prostu jest fajnie, nie traci tych pierwszych cudownych chwil z dzidziusiem, choć zorganizowana jestem lepiej jak go nie ma, to fakt.

Na ten tydzień jestem u mamy pojechałam ponieważ mąż ma dużo zleceń więc bez sensu abym siedziała sama z Polą w domi i już mi szkoda, że Pola nie będzie go kilka dni widziała i on jej. Te więzi są niesamowite, uwielbiam patzreć na mojego męża jak jest zakochany w córce.

My dziś znowu byliśmy w górach z kuzynostwem. Zostawiliśny Polę na 4h z babcią. Nie mogę się już doczekać aż będziemy ją na wiosnę zabierać na nasze wycieczki.

Co do ubranek Pola dopiero wchodzi w 56 :D choć kilka już jest za małych np Pepco czy Pinokio. Z dresu HM w rozmiarze 50 też już powoli wyrasta :D ahh to moje wielkie dziecko :D
    Po prostu nie mam kiedy :/ jutro jadę po sukienkę dla Marty, myślałam że ta wypożyczalnia jest 20 min od nas a tu 40 min w jedną stronę. No ale do Ikei już nie zdążę, bo Marty nie da sie na tak długo zostawić z tatą chyba że mąż pojedzie. A jeszcze w tym tygodniu muszę załatwić spowiedź.

Co najlepsze, 20 lutego prawdopodobnie będzie u Nas w mieszkaniu impreza urodzinowa mojej babci, jej 90-tka, więc gruuubo. Imprezka za imprezką 😂😂😂

Wyprasowałam kolejne 13 koszulek męża i swoich, więcej nie zdążyłam bo Marta się obudziła. Reszta jutro. To pranie i prasowanie u mnie nie ma końca. Wystarczyło na chwilę sobie odpuścić i się tyle zebrało że nie mogę się odrobić. Ale powoli widzę światełko w tunelu ;)

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Zulu
    Mój od marca 2020 jest na pracy zdalnej.
    Nie ukrywam, że nam dobrze jest w domu razem.

Przy Wiki mąż wychodził do pracy o 8, wracał o 18, byłam sfrustrowana, niewyspana, zmęczona.

Teraz mimo że mąż przecież pracuje za zamkniętymi drzwiami to jakoś mi łatwiej i lżej i ten komfort psychiczny że jest obok znaczy dla mnie wiele.
    Poza tym teraz jak wstaje to kładę Alka na matę, czy na huśtawkę, nie cackam się już jak przy 1ym dziecku i idę pod prysznic, robię kawę, śniadanie, a ten leży i się bawi.
    Moje nastawienie się zmieniło, nie robię z siebie męczennicy, nie chodzę zasępiona cały dzień, tylko mimo że przecież tak jak przy pierwszym dziecku jestem i teraz niewyspana to chodzę szczęśliwa i uśmiechnięta.
    Nastawienie dużo zmienia.
    Potrafię nawet śpiewać do kupy, tv włączony w tym samym pokoju co jest dziecko to nie zło, mąż krzywdy dziecku nie zrobi, no więc niech też robi przy dziecku, nie tylko ja.
    Oj powiem Wam ,że wszystko mi się odmieniło przy drugim dziecku, widzę to też po synu, że on jest mniej foszasty, mniej płaczliwy, mniej awanturniczy niż córka.
    Jest spokojnym i uśmiechniętym dzieckiem.
    Coś w tym jest, że dziecko odbiera nasze humory i nastroje i wyczuwa poddenerwowanie rodziców.
    Mamy dokładnie tako samo. Z Tymkiem ciągle siedziałam, wiecznie zmęczona, sfrustrowana, samotna, a teraz Marta na mate a ja np spokojnie jem śniadanie. Dziś się obudziła i wyła a ja rozmawiałam z Tymkiem. On potrzebował być akurat ważniejszy, bo ciągle jest olewany. A jej w sumie nic takiego nie było. Mąż akurat skończył się kąpać. Powiedziałam mu żeby poszedł do niej a ja dalej rozmawiałam. Marcie nic takiego się nie stało, ona nie będzie tego pamiętać, za to Tymek zapamięta, że był wtedy dla mnie ważniejszy :)

kic83, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 18:40

Ounai, Lalia, doomi03, SzalonaOna, Nowastaraczka, Inga28 lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nowastaraczka, Ounai lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ounai Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    A i Ounai po raz trzeci, zerknij sobie na ikee z opcją dostawy, co prawda 15zl więcej, ale spokój. Wszystko przychodzi w super stanie, chociaż czasem w 6 paczkach zamiast jednej 😂 Ja korzystałam z tej opcji przy ogarnianiu mieszkania, podają z góry datę dostawy (można zasymulować przed płatnością), raz czekałam 5 dni, drugi raz 3 dni 😉
    Ja potrzebuję to na sobotę i tylko parę pierdół jak zasłony, szklanki ale jutro obczaję. Jeśli mi to dowiozą za 15zl to nie będę się nawet zastanawiać.

dmg111 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 2977 2978 2979 2980 2981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ