Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo , ja kupiłam linomag zielony,bepanthen, linomag a+e do smarowania, ale planuje olejkiem z migdałów, kąpiel też z olejkiem lub jakimś żelem ale jeszcze nie wiem jakim, czytałam że linia derma eco baby jest spoko.
Krem z filtrem lepiej chyba 50+ A linomag Sun ma chyba 30? Myślalam o zakupie emotopic 50+,jest bardzo polecany.
A co myślicie o używaniu emolientów jeśli nie ma problemów z azs?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 22:06
Ladyo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGagatka wrote:Inaa, Motylku, czy Wy szczepicie dzieciaki zgodnie z kalendarzem?
Bo mi babka powiedziała, że na następnej wizycie będą 4 szczepionki (3 wklucia i doustnie), zgodnie z kalendarzem, że tak robią z wczesniakami.
Ale ja się zastanawiam, czy to nie za dużo na raz? Ja generalnie jestem za szczepieniami, tylko chciałabym mieć pewność, że będzie ok. -
Dmg, no właśnie tak czytałam a ostatnio oglądalam webinar gdzie kobieta mówiła, że teraz to tylko emolienty są zalecane i już zgłupiałam 🤦♀️ im więcej czytałam tym mniej wiem
-
dmg111 wrote:Ja się nie szczepilam.
W życiu też nie przemywałam języka małej, położna sprawdzała buźkę i tyle 🙈 Tu mnie zaskoczylyście 🙈
Tajka, nie zaleca się. Pierwsze kąpiele samą wodą, później jakiś płyn - my kupiliśmy HiPP i do teraz ich używamy 😉
My też hippem baby sanft myjemy, na przemian z Nivea Emolient (pół na pół oceniony u srokao).Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Pierś mnie boli coraz bardziej. Walczę z laktatorem. Jak przystawiam młodą to ból jest okropny.
Wszystkie metody, którymi się z nami dzieliłaś nie pomagają?
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:A jesz ibuprom? Kurde, żeby Cię jakieś zapalenie piersi nie złapało na chrzest.
Wszystkie metody, którymi się z nami dzieliłaś nie pomagają?
U mówiłabym się z doradcą jutro ale jestem w dupie z wszystkim i zła jestem, bo jak mówiłam mężowi że trzeba ogarniać wcześniej to miał ciągle czas. Dzisiaj też miał na wszystko czas. A nasza córka nawet nie ma białej szatki póki co😭 nawet nie będę mówić że mój mąż miał pełną listę zakupów i już był w Auchan 3 razy bo za każdym razem stwierdza, że jest mądrzejszy ode mnie i on nie musi kupować wszystkiego z listy. Po czym mamy się za brać np za pieczenie a on akurat jedzie do spożywczego bo nie kupił sera do sernika. Jutro znowu pojedzie bo dalej nie kupił wszystkiego
miał montować lampy w łazience i od tygodnia tego nie zrobił 😭😭😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 23:34
BOY 2015
GIRL 2020 -
Ounai, współczuję, oby przeszło 😳
Tajka, z tymi emolientami to jest tak samo jak z 95% rzeczy związanych z dziećmi, czyli moim zdaniem najlepiej słuchać instynktu i nie dać się zwariować. Ja kąpię w Emolium (nie walę pół butelki do wanienki, tylko troszkę), Iga żyje i ma się dobrze.
Powiem więcej, kupiliśmy leżaczek (z Lionelo, nie polecany Babybjorn) i ją tam odkładam na kilkanaście minut w ciągu dnia jak chcę zjeść albo mieć na chwilę wolne ręce. A poza tym nie wycieram jej pupy wacikami tylko mokrymi chusteczkami, bo mam za daleko do kuchni czy łazienki żeby bez przerwy biegać po ciepłą wodę, a miejsca mamy chwilowo tak mało że nawet nie ma gdzie postawić miseczki. Nie sprawdzam też jakości powietrza przed spacerami. Śpi z nami w łóżku. Raczej nie będę rozszerzać diety metodą blw. WIĘCEJ GRZECHÓW NIE PAMIĘTAM 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 23:32
Tajka, Sylwucha, dmg111, Lalia, Zulugula, KarolinaMaria, kic83, ZielonaHerbata, Ladyo, Nowastaraczka, kiniusia270, Ounai lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Ounai, współczuję, oby przeszło 😳
Tajka, z tymi emolientami to jest tak samo jak z 95% rzeczy związanych z dziećmi, czyli moim zdaniem najlepiej słuchać instynktu i nie dać się zwariować. Ja kąpię w Emolium (nie walę pół butelki do wanienki, tylko troszkę), Iga żyje i ma się dobrze.
Powiem więcej, kupiliśmy leżaczek (z Lionelo, nie polecany Babybjorn) i ją tam odkładam na kilkanaście minut w ciągu dnia jak chcę zjeść albo mieć na chwilę wolne ręce. A poza tym nie wycieram jej pupy wacikami tylko mokrymi chusteczkami, bo mam za daleko do kuchni czy łazienki żeby bez przerwy biegać po ciepłą wodę, a miejsca mamy chwilowo tak mało że nawet nie ma gdzie postawić miseczki. Nie sprawdzam też jakości powietrza przed spacerami. Śpi z nami w łóżku. Raczej nie będę rozszerzać diety metodą blw. WIĘCEJ GRZECHÓW NIE PAMIĘTAM 😂
in. z rożków). Rowniez uzywam mokrych chusteczek, bo jest mi tak zwyczajnie wygodnie. Nie ma, co szaleć jak z bejbikiem jest wszystko ok. Co do rozszerzania diety - czekam aż pediatra powie, to już. Sloiczki czekają 😍
Co to znaczy blw? 🤔Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Ounai, współczuję, oby przeszło 😳
Hahaha 🤣🤣🤣 -
Sylwia
Blw to w tlumaczeniu "bobas lubi wybór", czyli stawiasz przed młodzieżą kilka żarełek (marchewka, mięsko, ziemniaczek) i sobie wybiera i bierze do paszczy co chce. Jak coś źle mówię to mnie poprawcie.
A to nie wiedzialam, że blw jest niby "lepsze" od sloiczkow. W obu przypadkach i tak ma się rozpie*dol wokół 🥳
Stary dostal kopa już nie chrapie, jeszcze niech dziecko dośnie.Lalia, dmg111, Sylwucha, ZielonaHerbata, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulu, jeśli chodzi o żywienie samo w sobie to blw nie jest lepsze, bo tak samo rozszerza się dietę i dziecko uczy się smaków itd. tylko jakby przy blw dodatkowo rozwijają się zdolności motoryczne tzn dziecko uczy się chwytać jedzenie, kierować rączkę do buzi, inaczej też pracuje buzia na samych słoikach (papki) a inaczej jak dziecko musi samo rozdrobnić jedzenie.
Ja bym powiedziała, że blw nie jest lepsze, tylko po prostu inne.
To trochę jak z odkładaniem dziecka, jeśli położymy je na macie czy w łóżeczku to będzie obserwować świat, kierować się w stronę dźwięków czy świateł, ale jeśli damy mu do ręki szelesciaka, kostkę sensoryczną czy wstawiamy karty kontrastowe to jakby dodatkowo stymulujemy i rozwijamy.
My na bank nie pójdziemy w "czyste" blw, zwłaszcza że je się wprowadza dopiero jak dziecko samodzielnie siedzi. Zaczniemy od papek a potem będziemy dawać jedzenie w łapkę 😅Zulugula lubi tę wiadomość
-
U nas wczoraj Maja się zakrztusiła jak ją odkładałam, nie zdążyłam jej na bok położyć, nie mogła oddychać, cała czerwona była... zaczęłam ją pukać po plecach, dmuchać, żonglowałam nią jak położne a do tego mój mąż był pod prysznicem a ja w panice z nią tam biegłam. Jak zobaczyłam, że oddycha to się rozbeczałam jak bóbr 😭😭😭😭😭😭😭😭 i zaczęłam ją przytulać. A ona - uśmiech od ucha do ucha 😳 Długo nie mogłam dojść do siebie...
-
Suszarka
Oj to ja więcej grzechów mam
- używam nawilżanych chusteczek
- nie zmieniam w nocy pieluchy bo siły nie mam, a rano wielkie zdziwienie że ubranka w kupie 😂
- odkładam też na leżaczek, też nie na babybjorn
- krzycze z pod prysznica że już biegne jak płacze, ale kończę się myć 😂
- kładę na przewijak i włączam lampkę z żarówką dyskoteka (wszystkie.kolory możliwe), Młody ma zajęcie na kilkanaście minut
- na drzemce śpię z nim w łóżku starszej siostry (obecnie w różowej pościeli ze Sky Psiego Patrolu 😂)
- włączam mu piosenki dla dzieci na YouTube
- nie wychodzę z nim na spacer codziennie (jak zalecają), jak wychodzi słońce to wtedy, co w zimę rzadko się zdarza
- śpię w stoperach
- zasypiam podczas karmienia i nie odkładam syna tylko śpi z nami
Więcej grzechów nie pamiętam 😁dmg111, Suszarka, Lalia, Sylwucha, Lulu83, Tajka, Ladyo, KarolinaMaria, calanthe, Julik lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai
Jak zastój, boli pierś?Ounai lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność