Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Poza tym też nie jest tak że trzeba czekać biernie. Masz prawo głosu, można napisać maile, listy do władz, a nie czekać no Państwo ma władzę.
Poza tym nie uważam aż tak, że mamy tragiczna służbę zdrowia, ale mamy konsultanta ds położnictwa idiotę, który woli chronić własny tylek.Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny te po prenatalnych, czy lekarz ważył wasze maluszki? Ile ważyły?
-
Ounai wrote:Poza tym też nie jest tak że trzeba czekać biernie. Masz prawo głosu, można napisać maile, listy do władz, a nie czekać no Państwo ma władzę.
Poza tym nie uważam aż tak, że mamy tragiczna służbę zdrowia, ale mamy konsultanta ds położnictwa idiotę, który woli chronić własny tylek.
Ja jestem bardziej osoba typu, dopuki mnie to nie dotyczy tak jak szpitale np to nie wnikam co tam się dzieje mam sporo czasu do grudnia więc po cichu liczę że do tego czasu będzie już wszystko "normalnie".Niechce się denerwować za wczasu.Ale jakbym miała rodzic na dniach a sytuacja była by taka a nie inna pewnie tez bym miała pretensje . Narazie chodzę tylko do ginekologa a tu wszystkie badania załatwiane są na miejscu i nie mam styczności , że służba zdrowia jako tako.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
SzalonaOna wrote:Laski! Ale się jaram!!! Przyszedł mi detektor tętna i właśnie słuchaliśmy serducha! Wszystko pięknie słychać ❤️❤️❤️ noooo teraz to jestem spokojna ❤️
A to jest zdrowe ? Pytam ,bo się nieznam nie żeby odrazu że coś mi nie pasuje. Widzialam że rozmawiałaś już o tym z jedna z dziewczyn która też ma ten sprzęt. Sama może bym sobie sprawiła ale czy to tak nie jest jak w ktg że fale radiowe mają zły wpływ na dziecko ? Ja się boję że jakbym serducha nie znalazła to odrazu bym panikowala.. I jak to jest jak ktoś ma wiekszy brzuch,też łatwo złapać serduszko ? Wiesz coś więcej na ten temat?
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
nick nieaktualnyStokrotka027 wrote:A to jest zdrowe ? Pytam ,bo się nieznam nie żeby odrazu że coś mi nie pasuje. Widzialam że rozmawiałaś już o tym z jedna z dziewczyn która też ma ten sprzęt. Sama może bym sobie sprawiła ale czy to tak nie jest jak w ktg że fale radiowe mają zły wpływ na dziecko ? Ja się boję że jakbym serducha nie znalazła to odrazu bym panikowala.. I jak to jest jak ktoś ma wiekszy brzuch,też łatwo złapać serduszko ? Wiesz coś więcej na ten temat?
Nie znalazłam artykułu na temat tego, że miałoby to mieć zły wpływ 🤔
Sama mam nadwagę (fuck, jak to brzmi!). Niewielka ale mam. Brzucha płaskiego też nie mam. Ale położyłam się na płasko, wiedziałam że szukać tuż przy spojeniu, po lewej stronie (bo słuchałam gina gdzie jest maleństwo). Szukałam dobrze może z 1,5 min i znalazłam także da się! I wydaje mi się, że dość szybko udało mi się posłuchać, bo niby od 12 tyg można znaleźć. Ale ja zawsze koło 10 tyg próbowałam. -
SzalonaOna wrote:Używałam codziennie w każdej ciąży, dopóki nie czułam ruchów. Moje dzieci urodziły się zdrowe. Nie słuchasz tego godzinami, to jest przyłożenie i słychać jak by konie galopowały
Nie znalazłam artykułu na temat tego, że miałoby to mieć zły wpływ 🤔
Sama mam nadwagę (fuck, jak to brzmi!). Niewielka ale mam. Brzucha płaskiego też nie mam. Ale położyłam się na płasko, wiedziałam że szukać tuż przy spojeniu, po lewej stronie (bo słuchałam gina gdzie jest maleństwo). Szukałam dobrze może z 1,5 min i znalazłam także da się! I wydaje mi się, że dość szybko udało mi się posłuchać, bo niby od 12 tyg można znaleźć. Ale ja zawsze koło 10 tyg próbowałam.
No człowiek, zawsze spokojniejszy zwłaszcza do puki nie ma ruchów. Ciekawe czy ja takie coś u siebie znajdę bo brzmi ciekawie. Dzięki za odpowiedź 😊SzalonaOna lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Jak macie instagrama to znajdźcie profil
pamiętnik _położnej , jeju jakbym trafiła na taka położna anioła to nawet bez męża mogłabym rodzić 😆 (Na ten moment sobie nie wyobrażam 🙈). Mega są te historie porodów o których opowiada ❤ taka polozna to skarb... Ale ciężko na taka trafić 😉 w instastory często odpowiada tez na pytania i fajne są aktualne informacje 👍🏻SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
nick nieaktualnyTez mam detektor tetna. Moj jest Angel Sounds i ja kupiłam używany bo taniej. Chociaż ja i tak miałam farta bo kupilam detektor i 2x żel usg za 10euro 😜 tez sobie słucham serduszka jak galopuje. Bardzo uspokaja. Serca można słuchać maks 2x dziennie do 10minut.
SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:A dużą miałaś dawkę? Może jak mała to nie trzeba jakoś zmniejszać?
10mg brałam ponad 3 miesiące i doktor kazał w ciąży odstawić stopniowo ☹️ i bez ciąży też chyba tak powinnam była zrobić 😕Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Iryska wrote:Mi ważyła teraz w poniedziałek. 200 gram wyszło 🙂
-
Maniaaa. wrote:Dziewczyny te po prenatalnych, czy lekarz ważył wasze maluszki? Ile ważyły?
Dopiero od drugiego trymestru zaczęli ważyć na wizytach i na prenatalnych.
Dziewczyny hormony mi szaleją, bo siedzę i raz na jakiś czas sobie podpłakuje, bo mi smutno. ☹️Właściwie nie wiem dlaczego, bo dzień jak codzień OSTATNIO. 🤷♀️Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Na prenatalnych I trymestru nie ważył tylko mierzył.
Dziewczyny hormony mi szaleją, bo siedzę i raz na jakiś czas sobie podpłakuje, bo mi smutno. ☹️Właściwie nie wiem dlaczego, bo dzień jak codzień OSTATNIO. 🤷♀️
Głową do góry, jutro będzie lepszy dzieńAnnia lubi tę wiadomość
-
casteam wrote:Tez mam detektor tetna. Moj jest Angel Sounds i ja kupiłam używany bo taniej. Chociaż ja i tak miałam farta bo kupilam detektor i 2x żel usg za 10euro 😜 tez sobie słucham serduszka jak galopuje. Bardzo uspokaja. Serca można słuchać maks 2x dziennie do 10minut.
Stokrotka027, SzalonaOna, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Na prenatalnych I trymestru nie ważył tylko mierzył.
Dziewczyny hormony mi szaleją, bo siedzę i raz na jakiś czas sobie podpłakuje, bo mi smutno. ☹️Właściwie nie wiem dlaczego, bo dzień jak codzień OSTATNIO. 🤷♀️
Tez Tak mam.Ja właśnie otwieralam lodówkę i zapach mnie tak cofnął, że aż łzy w oczach miałam że kiedy to się skończy wkoncu , te mdłości i cofka na zapachy ten ból głowy na myśl o jedzeniu .. I z tych łez zabrakło mi męża który pracuje do późna i chialam już dzwonić by wracał szybciej ,bo chce go przytulić i.miec obok siebie. I nagle patrze w okno a tam mąż chyba wyczuł, że żona w potrzebie . Odrazu rramiona się mu rzuciłam jakby wieczność nie widziała. A i mężu świeżutkie truskawki przyniósł jeszcze dodatkowa radość 😊Annia lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙