Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja raczej jestem przesadna i ubrań czy innych rzeczy dla dziecka nie kupuje jak narazie , w pierwszej ciąży dopiero pod koniec zaszalalam. Teraz po córce mam pół piewnicy w ciuchach połowa" raz noszona" , a jak trafi się synuś to koleżanka rodziła miesiąc temu i odkłada mi wrazie co ciuchy itp, więc jestem zabezpieczona na każdą ewentualność 😊 Ale wiadomo jak przyjdzie czas to pewnie nie wytrzymam i znów nakupuje sterty ciuchów .🤭
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualnyStokrotka027 wrote:A ja się obawiam , że coś bd nie tak biło albo za wolno czy za szybko a wtedy panika i strach.. właśnie poczytałam trochę w necie i właśnie bardzo dużo dziewczyn kupuje ale wada jest taka że większość się strachu przez to najadla i nerwów .. Nie mówię że każda ,bo były też pochwały ale ja sobie wolę chyba tego stresu oszczędzić poprostu.
-
Fragaria wrote:A ja się trochę tego detektora boję.
Mój gin wyraźnie na każdej wizycie zaznacza, że nie puszcza serduszka bo we wczesnej ciąży nie wolno.
Wiem, że w zdrowej ciąży nic złego nie powinno się stać, ale wolę nie ryzykować. -
SzalonaOna wrote:Powiem Ci, że jak kupiłam w ciąży z synem - to fakt, nie będę kłamać. Bo kilka razy spanikowałam... Ale teraz, przy 3 ciąży, wiem jak i gdzie szukać i co od czego odróżnić. To na pewno. Dlatego teraz no stresa, tylko lovki lovki❤️
No ja to też bym panikowala, nie mam nerwów 😢
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Lalia wrote:Dziewczyny, zamawiam sobie pojedyncze (albo 2-3paki) ubranek to na allegro, to na olx nowiutkie z metką i nie mogę się na patrzeć jakie to malutkie 😍😍😍 dzisiaj mi przyszły takie spodenki ze smyka r. 56 i takie maleństwa 😂
Też się tak rozplywacie nad tymi maleńkimi fatalaszkami?😅
Ounai, wypakowałas tą wielką pakę dla córki co kiedyś pokazywałaś? 😁
Dmg, a Ty odebrałaś tą co wyczailas w swojej okolicy? 😁
Wrzućcie czasem zdjęcie jak coś kupicie 💚
Julik, próbowałam w 12tc ciąży i nigdy nie udało mi się usłyszeć.
Wik, też kocham swoją poduchę ciążowa i piłkę też mam, ale ostatnio syn ja przerzuca po całym mieszkaniu.Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZulugula wrote:jenyy poszłam spać przed 21 i teraz się męczę, bo nie śpię 😩
powiem Wam, że naczytalam się o tych falszywych wynikach pappy i się teraz mega stresuje.. co więcej chyba żałuję, że je zrobilam.. faktycznie nie ma jak od razu zrobic nifty albo w ogóle się w to nie bawić.
dziewczyny, które robiły pappe: dobrze Wam wyszło?
dziewczyny, które robiły i pappe i nifty: duża różnica jest w wynikach?
Ja robilam test pappa w pierwszej ciąży i wyszlo okej. Statystycznie 1:5000.
Teraz robiłam Nifty. I tez okej -
nick nieaktualnyZulugula wrote:jenyy poszłam spać przed 21 i teraz się męczę, bo nie śpię 😩
powiem Wam, że naczytalam się o tych falszywych wynikach pappy i się teraz mega stresuje.. co więcej chyba żałuję, że je zrobilam.. faktycznie nie ma jak od razu zrobic nifty albo w ogóle się w to nie bawić.
No wydaje mi się, że nifty jest dużo dokładniejsze, ale jeśli w pappir ryzyko masz jakieś minimalne to nie masz czym się stresować -
nick nieaktualnyNo i dzień dobry w 10 tygodniu ❤️ kurcze, ech teraz to mi lecą te tygodnie! Nie obejrzymy się, a tu będzie końcówka ❤️ później strzele sobie cotygodniowa fotkę i się zważę
Wik89, Lalia, kkasia, Maniaaa., Edyciak, Ounai, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży robiłam pappe i wyszło wszystko dobrze.
Teraz oddałam krew na pappe ale wyników jeszcze nie mam, prenatalne mam w najbliższy wtorek.
Zastanawiałam się wczesniej nad nifty, ale ostatecznie nie zdecydowałam się na to badanie. Jeśli będę musiała zrobię aminopunkcje, ale nie chce teraz o tym myśleć.Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Wik, Ty masz dzisiaj wizytę? 😘 Jak tak, to kciuki ✊i czekam na zdjęcie baby 😍
Zulu, jak masz dobrego lekarza od usg i zestawione to z pappa to moim zdaniem jest małe ryzyko błędu, nie martw się! 😘
Odnośnie ubranek:
Ja przed ciążą nie kupiłam nic, nie dlatego że bałam się zapeszyć czy coś, tylko chyba byłoby mi przykro na to patrzeć gdy ciągle się nie udawało. Za to wtedy kupiłam dwie pary ciążowych dżinsów, które rzuciłam na dno szafy 😉
W ciąży, im wyższa ciąża tym więcej zamawiam, bo się czuję pewnie, ale na pewno nie mam gotowej wyprawki 🤣 wiem, że niektórzy się boją, że gdyby coś się stało to te ubranka zostają, ale w sumie ja się stresuję od wizyty do wizyty więc kiedy byłby ten bezpieczny czas, ta magiczna granica, że mogę zaszaleć z zakupami?? Niezależnie ile ta ciąża będzie trwać, a liczę na co najmniej 37 tygodni, to mam zamiar cieszyć się nią w 100% 💕Evelle28, Adna, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:jenyy poszłam spać przed 21 i teraz się męczę, bo nie śpię 😩
Inną metodą robią nifty a inną pappę, więc nie ma co porównywać.
Inaczej, obydwa ryzyka wyszły bardzo niskie.
Nie denerwuj się, na pewno jest wszystko dobrze.
Wyniki w piątek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 08:38
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dzień dobry!
dziś bez snu erotycznego, ani orgazmu, nudy
Dostałam kawę ☕ od męża i się budzę.
Za rowno tydzień będę miała 5 latkę w domu 🎂
Propo ciuszków, to czekam od koleżanek na ciuszki, tylko teraz to nawet z rodzicami przez koronawirusa się nie widzieliśmy, więc co dopiero z kolezankami po ciuchy.
Kupiłam dwa zestawy startowe nowe do szpitala dla synka, pewnie jeszcze dwa dokupię.
Resztę wyprawki mam po córce, więc z tym nie ma problemu.
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 08:42
SzalonaOna, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
casteam wrote:Hejka
Jak to jest... Jestem w domu glowa nie boli, jadę do pracy napierdziela od samego rana 😂
Czyli recepta jest prosta xD olej pracę, siedź w domu 😂dmg111 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny , dla wizytujacych powodzenia .!!🤞
I ja teraz nie rozumiem to ta pappe lepiej robić czy nie? za 3 tyg mam prenatalne i niewiem co mam teraz robić ? Z córka nie robiłam, ale no ja mało obeznana jestem w tych tematach i myślałam że to zbędne wtedy poprostu.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Zulugula wrote:tak Kic, jutro. najwyżej zrobię jeszcze nifty jak te ryzyka wyjdą takie sobie.
Pamiętaj też, że nawet jeśli wyjdą wysokie ryzyka to nie przeswiadcza jeszcze o niczym. Wszystko będzie dobrze, jestem pewna.
http://fitalexy.blogspot.com/2018/11/czy-fasola-jest-zdrowa-bardziej-fasolka.html?m=1 -
nick nieaktualny