Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Uwaga, nie wchodzic w link jak ktos wrazliwy.
.
Wole kupy po pachy niz tego kikuta 🙈
Kar jak miałam jedno dziecko to chodziłam w piżamie 2 miesiące tak jak Ty. Jak mam teraz 2 to mam czas na wszystko. Na Twoim etapie wkładałam Martę w chustę i tak ja nosiłam i wtedy gotowałam, bawiłam się ze starszym itd a ona sobie w chuscie spała. Spokojnie musisz się przyzwyczaić do nowej rzeczywistości
Lena, poprzednim razem jak u nas była to nosiła mała na rękach cały dzień i mogłam coś porobić. Ale wtedy mała jeszcze nie rozpoznawała twarzy. No i teściowa jej nie pasuje. Nie wiem czemu, ale nadal jak tylko ja zobaczy to płacze. Chyba że jest u mnie na rękach. No boi się jej. Widocznie sposób bycia jej nie odpowiada (co mnie jakoś specjalnie nie dziwi). Plan był taki, że ona się zajmie małą a my będziemy sobie ogarniać. No ale nie myślałam, że Marta będzie taka zdeterminowana i że za nic się do niej nie przekona. Na widok mojej mamy też płakała ale złamała sie po drzemce a do teściowej nie chce iść. Nie wiem czy nie dlatego, że teściowa nie rozumie dzieci i ona myśli że jeśli robi pl swojemu to jest dobrze. Dla niej jak dziecko marudzi to musi je brzuszek boleć. A Marta czasem marudzi bo np wypatrzyła sobie butelkę na półce i chciałaby ja dostać do rączki, itd.kar_oliv, Enigvaa, Ania81 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Kar, będzie lepiej z każdym dniem, tygodniem,zobaczysz:) Też na początku nie ogarniałam czasoprzestrzeni i tego że można zrobić coś jeszcze poza ogarnianiem noworodka. Da się, mówię Ci to ja, matka która przez pierwszy miesiąc płakała codziennie,ze nie dam rady:) Będzie super ❤
Edit: a ozdoby świąteczne w lutym są cool 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 22:09
kar_oliv lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
kar, gdyby nie to że mieszkam z rodzicami to bym chodziła głodna, albo musiałabym zrezygnować z karmienia piersią. Też mam wrażenie że non stop karmię, w dzień Iga śpi na mnie - daje się odłożyć na dłuższą drzemkę dopiero około 16-17. Jak zaśnie to jestem zazwyczaj tak padnieta że nie ogarniam i śpię z nią albo szybko robię pranie, prasuję albo cokolwiek jem. Mój mąż bardzo często wychodzi z domu 7:30 i wraca 18:30. No nie idzie za bardzo tego ogarnąć bez pomocy. Teraz dopiero jak Iga jest trochę bardziej kumata to ją czasem odkładam na 15 min na leżaczek i robię coś w kuchni - czasem się uda a czasem ryczy. Czekam z niecierpliwością na przyszły weekend, na chrzest ma dostać matę edukacyjną to może się chociaż chwilę popatrzy na karty kontrastowe leżąc na tej macie, żebym ja mogła iść siku 🤷
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
kar_oliv wrote:Hit - u nas jeszcze choinki i ozdoby świąteczne są w domu 😂😂😂😂
U nas dziś mąż za moją namową wyniósł kartony z ozdobami i choinkami
Gdyby nie ja to choinka stałaby do jego urodzin 🤦 czyli do 26.02 😂 tak rodzice jego mu tą przyjemność za czasów kawalerskich sprawiali 😂Annia, Lalia, dmg111, kar_oliv, emdar, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ania81 wrote:Od poniedzialku zaczynam oficjalnie macierzynski, dzis byl moj ostatni dzien😄😄.
Tylko 7 dni zostalo, Ounai tobie tylko 1 dasz rade, najwyzej tesciowa wystaw przez okno😁 i pusc przez przypadek.
Ania, ja pamiętam że Ty masz szwagierkę z piekła rodem. Masakra z takimi ludźmi. Na szczęście jutro już u nas będą goście więc jakoś to będzie. Narobiliśmy się dziś. Mąż przykręcił wreszcie lampy nad lustra, ja przyczepiłam uchwyty na ręczniki do rąk w toalecie. W sypialni po 2 latach zawisły docelowe zasłony a nie tymczasowe do połowy okna. Biurko wyjechało z salonu. Odwaliliśmy kawał dobrej roboty
Upiekliśmy w końcu 2 ciasta tylko - sernik i malinową chmurkę. Zaraz kończymy salon, łazienkę i możemy iść spać. Jutro odkurzymy, zmyjemy podłogi i nakryjemy do stołu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 23:03
Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
kar_oliv wrote:Hit - u nas jeszcze choinki i ozdoby świąteczne są w domu 😂😂😂😂
Lalia, Ounai, KarolinaMaria, kar_oliv, emdar, Wik89, kiniusia270, Nowastaraczka, Julik, Suszarka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kar, u nas Olek też raczej nie jest z tych co siądzie w lezaczku i zaczeka aż mama zje czy zostanie na macie i będzie sobie leżał 😅
U mnie z gotowaniem na razie radzę sobie tak, że mąż chodzi do pracy co drugi dzień, więc ja gotuję w te dni co jest w domu i gotuje na dwa dni. Więc jak jestem sama z małym to tylko podgrzewam. Przy dziecku chyba można zapomnieć o codziennych świeżych obiadkach 😅 jeśli chodzi o zrobienie sobie śniadania czy ogarnięcie siebie, to bywa różnie, jak Olek jest w humorze to wsadzam w bujak lub kładę na matę (mamy kuchnię z salonem) i gadam do niego, śpiewam żeby mnie widział i sobie robię coś na szybko, ale zazwyczaj jem to z nim na macie albo drugą ręką bujając w bujaku 🤣 jak chcę się ubrać, pomalować i umyć zęby to albo biorę bujaczek do łazienki i bujam stopą, albo ostatnio rzuciłam swój szlafrok na dywanik łazienkowy a na to położyłam Olka ("perfekcyjna matka") na podłodze😂😂😂 widział mnie i światła na suficie i mu się podobało 👍
Co do spania, u nas po karmieniu nie ma tak że odkładam i śpi, nawet w nocy 🤦 musi być bujanie na rękach i to góra dół 🥴 i jak mi już zaśnie na rękach, to ZAWSZE odkładam go na brzuch i zazwyczaj w taki sposób daje się odłożyć i najdłużej śpi 💪 wtedy potrafi mieć dwie drzemki w ciągu dnia po 2-3h a to już super czas na szybki obiad czy sprzątanie 👌Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 23:08
dmg111, kar_oliv, Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Dziewczyny jak wy to robicie, że macie czas (i siłę) na obiad czy umyć się np.? U mnie to wygląda tak, że odłożenie jej żebym sobie mogła zrobić chociażby kanapkę kończy się płaczem. Na prawdę rzadko kiedy leży sobie sama grzecznie i takim oto faktem chodzę całe dnie w piżamie (serio) bo albo ją przebieram, karmię lub noszę na rękach by czuła wstrząsy jak chodzę a potem odkładam do łóżeczka i czasem pośpi a czasem to od razu ryk i nie da się jej odłożyć. Dziś o 16 oddałam ją mężowi i poszłam spać, potem w końcu prysznic i powiedziałam, że tylko na karmienie ma mi ją przynieść bo nie wyrabiam.
Kar
ja przy pierwszym nie robiłam nic, nie gotowałam, nie ogarnialam domu, kąpałam się jak mąż wracał, wychodził o 8, wracam o 18.
Byłam jak zombie, nie miałam nawet siły i czasu jeść, nawet do WC z nią chodziłam 🤦
Z czasem Twoja córka będzie łatwiejsza w obsłudze, będzie umiała się sama sobą zająć, pobawić, poleżeć na macie, poobsliniać zabawki
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kar_oliv wrote:Ounai, oby tylko 2 miesiące w tej piżamie 😂
Ciągle się zastanawiam czy przypadkiem Maja jest taka nieodkładalna, płacząca przez tą długą 2 fazę porodu, coś w rodzaju traumy. Bo nawet nie podjęła ssania piersi po porodzie dopiero wieczorem.
A w ogóle to Marta już prawie nie wyjmuje paluchów z buzi a pod dziaslem zaczyna być widać dolne jedynki. Ciekawe czy będą się wybijać tydzień czy dwa miesiące.
Któraś pytała o pierś. Niestety dalej boli i nadal mam zatkane ujscie, ale powiem szczerze że teraz przy tych przygotowaniach to ja nawet nie mam kiedy przypilnować żeby zrobić okład z lanoliny. Chodzę też przemęczona i niedospana, więc pilnuję tylko żeby małą przystawiać w miarę często do tej piersi i będę walczyć od niedzieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 23:42
Lalia, kar_oliv, Ania81 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Lalia wrote:Kar, u nas Olek też raczej nie jest z tych co siądzie w lezaczku i zaczeka aż mama zje czy zostanie na macie i będzie sobie leżał 😅
U mnie z gotowaniem na razie radzę sobie tak, że mąż chodzi do pracy co drugi dzień, więc ja gotuję w te dni co jest w domu i gotuje na dwa dni. Więc jak jestem sama z małym to tylko podgrzewam. Przy dziecku chyba można zapomnieć o codziennych świeżych obiadkach 😅 jeśli chodzi o zrobienie sobie śniadania czy ogarnięcie siebie, to bywa różnie, jak Olek jest w humorze to wsadzam w bujak lub kładę na matę (mamy kuchnię z salonem) i gadam do niego, śpiewam żeby mnie widział i sobie robię coś na szybko, ale zazwyczaj jem to z nim na macie albo drugą ręką bujając w bujaku 🤣 jak chcę się ubrać, pomalować i umyć zęby to albo biorę bujaczek do łazienki i bujam stopą, albo ostatnio rzuciłam swój szlafrok na dywanik łazienkowy a na to położyłam Olka ("perfekcyjna matka") na podłodze😂😂😂 widział mnie i światła na suficie i mu się podobało 👍
Co do spania, u nas po karmieniu nie ma tak że odkładam i śpi, nawet w nocy 🤦 musi być bujanie na rękach i to góra dół 🥴 i jak mi już zaśnie na rękach, to ZAWSZE odkładam go na brzuch i zazwyczaj w taki sposób daje się odłożyć i najdłużej śpi 💪 wtedy potrafi mieć dwie drzemki w ciągu dnia po 2-3h a to już super czas na szybki obiad czy sprzątanie 👌Lalia, kar_oliv, Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Ech. U nas kolejna ciężka noc. Chyba zbliża się jakiś skok rozwojowy. 😕 Na razie pobudki po 2.5 h, 1.5 h, a wiem że dalej będzie gorzej bo zawsze pierwszy set jest najdłuższy. Jeśli znowu sąsiad rano endzie stukał, że nie będę mogła odespać to będę miała mord w oczach. Wczoraj rano zaczął stukać punkt 8, jak zasypiałam... Mikołaja to nie budziło oczywiście, a ja już ranne spanie miałam z głowy. Powalił do 8.30 i koniec na cały dzień. 😖 Przedwczoraj tak było o 9.30 jak mąż miał wolne i próbowałam odespać.
Ounai, chrzciny już dzisiaj, tak? Życzę pięknej ceremonii.
Mój Mikołaj w dzień tez nie śpi w łóżeczku, tylko na rękach. Jak tylko drgne, że może uda się go odłożyć to już się budzi. 😩 Ale np potrafi się bawić i interesować mata edukacyjna przez 1.5 h jeśli ma dobry nastrój, więc da się coś ogarnąć w domu.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia współczuję nocki i wstrętnego sąsiada ☹️ może stopery do uszu coś pomogą?
Ja też dzisiaj ciężka noc, od 2 nie śpię bo się obudziłam i już nie mogłam zasnąć 😭 jak się udało przysnąć to mały się obudził na jedzonko plus zrobił gigant kupę 😀 może jak zje to zasnę jeszcze na trochę .12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Irysko niestety... To jest walenie w ścianę tuż obok albo tuż pod nami i stopery nie pomagają (oczywiście próbowałam...). No mam nadzieję, że Michałek szybko zaśnie z powrotem i jeszcze da Wam pospać. W końcu jak sobie ulżył na jelitach, naje się od nowa to aż prosi się, żeby jeszcze pospał. 😁Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kic83 wrote:Hmm, nigdy nie próbowałam, Wiki rzeczywiście tak spała, muszę spróbować, dzięki.
U nas też drzemki na brzuszku zdaja sprawę (oczywiście jak już mocniej przysnie i da się na ten brzuszek odłożyć
, Bbo jak jest zbyt rozbudzony lub ma za płytki sen to niekoniecznie chce). Wtedy potrafi pospać dłużej a nawet jak go przebudza jakiś bączek albo coś to pomasuje mu chwilkę plecki delikatnie i śpi dalej ☺️Lalia lubi tę wiadomość
-
Kacper pobił dziś samego siebie 😱 ... Właśnie się karmimy od 5:20, a poprzednie karmienie było o ... 21 ! 😳 A ostatnio mial takie nocki że albo co 3 h jak w zegarkiem w ręku, albo nawet co 2 🤦🏼♀️ ... Także siedzę i rozkminiam co tu się odwaliło właśnie 😂
kar_oliv, kic83, Ounai, dmg111, Lalia, Wik89, Zulugula, Ania81 lubią tę wiadomość