Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Najlepiej z miękkiej skóry, żeby noga pracowała ale też oddychała, miękka podeszwa, ma sie zginac w 1/3 długości. Do kostki, sznurowane. Koniecznie nowe. Mają mieć 0,5-1cm zapasu na rosnącą nóżkę. Polecam Emel, Bartek, Mrugała. Emelki są bardzo mięciutkie i mają wieczystą gwarancję, więc jeśli sprzedasz to kupujący dalej będzie miał gwarancję. Ja jako pierwsze na 99% kupię emele. Na pewno nie sieciowki, żadne Lasockie, ccc ani na pewno nie sklepy typu pepco ani hm, zara itd.
Generalnie polecam znaleźć sklep z butami dla dzieci, taki tylko z bucikami dla dzieci. Wtedy Panie się w tym specjalizują, potrafią doradzić i dobraćdla dzieci z wysokim podbiciem fajne są Bartki
Zgadzam się z powyższym, my polecamy też polską firmę Befado, mieliśmy Emel, Ecco (zawsze zimowe), Bartki.emdar lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Hej mamusie, za mną ciężki dzień 😘
Olek jak wstał dzisiaj z bólem brzuszka o 7 rano, tak w ciągu całego dnia miał dwie drzemki po 20 min i jedną 2 h 😕😕😕 zasypiał na rękach, wybudzał się odłożony przez swoje bączki, jadł albo nie chciał jeść, w sumie to nie dał się chyba ani razu odłożyć.. nawet ciężko go było ululać na rękach, więc zdesperowana usypialam go w bujaczku, potem dolulałam na rękach i odkładałam dopiero.. zasnął o 19:40.. aż się boję, co będzie w nocy 😔 nie wiem czy to taki dzień, czy kolejny skok rozwojowy (8-9 tydzień) bo w piątek kończymy 8 tygodni.. nie muszę dodawać, że oczywiście byłam sama a mąż w pracy.. dobrze, że Oluś już potrafi się uśmiechać, to mi wynagradza wszystko 😘Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Lalia, bedzie dobrze, moze dla odmiany noc bedzie spokojniejsza. Fajnie, ze nie tracisz swojego pozytywnego myslenia 😊 😘
Moj wczoraj mial taki dzien.
I ogolnie malo spi w dzien, ma drzemki 30-minutowe, a dluzsze tylko na spacerze. To i tak progres, bo jak byl w wieku Olka, to wlasciwie spal tylko na spacerach 🤦♀️Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Enigvaa wrote:Ounai a wiesz moze jak sie maja buciki Korneckiego?
Enigvaa lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Zgadzam się z powyższym, my polecamy też polską firmę Befado, mieliśmy Emel, Ecco (zawsze zimowe), Bartki.
Emel, Bartek i Mrugała to też Polskie buty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 21:34
-
nick nieaktualnyHej, podczytuje Was, ale nie wiem co pisać w sumie..
Widziałam dzieciaczki - wszystkie piękne ❤️ i ten tort... By się zjadło!
My akurat dziś na szczepieniu byliśmy, zaległym. Młoda waży 5240g, dostała dziś 5w1, pneumo i WZW 3 dawkę. Także kongo. Na razie jest spokojna. Zobaczymy jaka nocka...
Ale ogólnie nie narzekam. Weszło jej w nawyk spanie 22-7 i 8-12, więc żyje jak królowa w tym względzie 🤓
Czasem zdarza się jej bardziej wymagające dni, ale wybaczam jej, bo gaduli sobie ze mną moja mała śmieszka ❤️
A poza tym zasypało nas śniegiem, mrozy - 14 i nie ma jak wyjść na spacer tak pizga 🙉Wik89, Lalia, dmg111, Annia, kar_oliv, Inaa89, Ania81 lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Ounai, dziękuję. Też słyszałam super opinie o Emel. Ale jak zobaczyłam że butki dla takiego szkraba kosztują 260 zeta to aż mi się słabo zrobiło😱😱😱 Dam,bo mam ten komfort że mogę sobie na to pozwolić, ale co to za cena w ogóle z du.. No uważam ze to przegięcie lekkie.
Enigvaa; tak,tak, a jak dziecko ma czkawkę to na pewno mu zimno 🤦♀️ ech, te dobre rady od rodziny 🤦♀️kic83, emdar, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Motylku, Ale laskawa dla Ciebie Matylda, super 🤩😊
Co ja bym dala za noc od 22 do 5 czy od 22 do 7!
Kicku, tak. moj synek mial na policzkach po kilka, zostal tylko jeden, reszta zniknela, nawet nie wiem kiedy. A sie niepokoilam, ze zostana. Przemywam tyko buzie wacikiem z przegotowana woda 2 razy dziennie i smaruje kremem do twarzy
Z tym jednym nie wiem, czy cos robic, czy zostawic. Zapytam chyba pediatrę na kolejnej wizycie
SzalonaOna, Annia, kic83 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Moja córeczka ma już w miarę swoje pory dnia .. w nocy jemy w zasadzie tylko raz .. je o 22-23 później noc czyli około 3 i już 6-7 rano .. wstaje Ok 9 wtedy z godzinkę nie spi popatrzy sobie później cały dzień budzi się tylko na karmienia ( tak co 3 h ) i wieczorem nie spi tak od 18 do 21 wtedy sobie patrzy i sie rozgląda leży albo ja nosze żeby sie poprzytulać i cała noc znów spi poza karmieniem 😇😇😇😇
Edit mamy już 3,5 tyg ❤️❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 22:20
Ania81 lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Lalia wrote:Hej mamusie, za mną ciężki dzień 😘
Olek jak wstał dzisiaj z bólem brzuszka o 7 rano, tak w ciągu całego dnia miał dwie drzemki po 20 min i jedną 2 h 😕😕😕 zasypiał na rękach, wybudzał się odłożony przez swoje bączki, jadł albo nie chciał jeść, w sumie to nie dał się chyba ani razu odłożyć.. nawet ciężko go było ululać na rękach, więc zdesperowana usypialam go w bujaczku, potem dolulałam na rękach i odkładałam dopiero.. zasnął o 19:40.. aż się boję, co będzie w nocy 😔 nie wiem czy to taki dzień, czy kolejny skok rozwojowy (8-9 tydzień) bo w piątek kończymy 8 tygodni.. nie muszę dodawać, że oczywiście byłam sama a mąż w pracy.. dobrze, że Oluś już potrafi się uśmiechać, to mi wynagradza wszystko 😘[/QUOTE
Wcześniej mieliście już takie sytuacje z tym brzuszkiem ?
A kiedy zaczął pierwszy raz bolec brzuszek? Już przed skończeniem pierwszego miesiąca ?DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Wik, dzięki za dobre słowo 😘
Suzi, u nas problem z brzuszkiem jest od początku, już w 2 tygodniu życia włączyliśmy kropelki. Teraz jest duuuuzo lepiej, ale raz dziennie zdarza się problem z kupą lub gazami 😔 -
dmg111 wrote:Jak czytam o Waszych drzemkach 2h, to zielenieje z zazdrości 🙈
Moja w nocy się budzi teraz co 1-1.5h, jeden set jest dłuższy 2-2.5h. 🤦🏻♀️ W ciągu dnia na rączkach 30 min (w tym potrafi być 4 razy wybudzenie na cycka) 🙈
"Z wiekiem będzie lepiej, skończy trzy miesiące i wszystko się zmieni" mówili.. 😂😂😂
O kurczę , a na początku dobrze Ci spała ? Czy od początku tak?DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
dmg111 wrote:Jak czytam o Waszych drzemkach 2h, to zielenieje z zazdrości 🙈
Moja w nocy się budzi teraz co 1-1.5h, jeden set jest dłuższy 2-2.5h. 🤦🏻♀️ W ciągu dnia na rączkach 30 min (w tym potrafi być 4 razy wybudzenie na cycka) 🙈
"Z wiekiem będzie lepiej, skończy trzy miesiące i wszystko się zmieni" mówili.. 😂😂😂Lalia, Annia, dmg111, KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Motyl, Twoja Matylda zbiera chyba sen od wszystkich niespiących tu maluchów z forum 🤣 Ale Ci super, baaardzo zazdroszczę (ale tak pozytywnie ❤).
Lalia, Annia, dmg111, KarolinaMaria, Ania81, SzalonaOna lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Motyl, Twoja Matylda zbiera chyba sen od wszystkich niespiących tu maluchów z forum 🤣 Ale Ci super, baaardzo zazdroszczę (ale tak pozytywnie ❤).
Lalia współczuję ciężkiego dnia. Ja mam wrażenie, że najczęściej dzieciom takie gorsze dni trafiają się jak same zostajemy z nimi na cały dzień. Przytulam mocno.Lalia, Ania81, Sylwucha lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Motylku a tak dzis myślałam o Tobie i Matyldzi. Miałyście juz to 2 usg bioderek czy to jeszcze nie ten czas? Bo mi te tygodnie uciekają strasznie
Bliźniaczki booooskie i jakie rozne. Tak jak na usg co było widać po noskach ^^
Jakie same przystojne chłopaki. Gdzie te maluszki. Zresztą jak patrze na mojego to zastanawiam się kiedy to było jak jeszcze siedział w brzuszku.
Emdar współczuję tych nocek bo jednak człowiek się łudzi ze bedzie lepiej (tak wszyscy mówią dookola) a tu ni widu ni slychu. Trzymam kciuki i podziwiam za postawę
Przyznaje się bez bicia moj tez chyba kradnie sen wszystkim mało śpiacym dzieciom. Wczoraj pobił swoj rekord i spał 10h bez żadnej przerwy. Poszlam późno spac i jeszcze się wyspalam. Ale to było chyba jeszcze odreagowanie po szczepieniu. Ostatnio Kuba jest jakiś marudny wieczorami, zaczęło się właśnie po szczepieniu.
Ounai tort śliczny i stol swietnie tez wyglądał. Teściowa juz chyba pojechała bo nie piszesz by dalej dbala o Twoje ciśnienie 😄
Emdar podziwiam za nastawienie i trzymam kciuki by ten wielki dzień a w sumie noc wkoncu nadeszła.
Ania81 nie wiem jak Ty dajesz rade, ja 4 dni chodziłam ze skurczami krzyżowymi i spac nie mogłam. Nagroda bedzie dla Ciebie dziecie co spi cala noc 😉
Laila pociesze, takie dni z atakami brzuszka wkoncu sie kończą. U nas juz ich nie ma, a tez były jazdy. Dzielna mama z Ciebie i z mega podejściem wiec mimo braku meza podczas gorszych chwil dasz rade za każdym razem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 00:22
Lalia, Ania81, Sylwucha lubią tę wiadomość