X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Najlepiej z miękkiej skóry, żeby noga pracowała ale też oddychała, miękka podeszwa, ma sie zginac w 1/3 długości. Do kostki, sznurowane. Koniecznie nowe. Mają mieć 0,5-1cm zapasu na rosnącą nóżkę. Polecam Emel, Bartek, Mrugała. Emelki są bardzo mięciutkie i mają wieczystą gwarancję, więc jeśli sprzedasz to kupujący dalej będzie miał gwarancję. Ja jako pierwsze na 99% kupię emele. Na pewno nie sieciowki, żadne Lasockie, ccc ani na pewno nie sklepy typu pepco ani hm, zara itd.

Generalnie polecam znaleźć sklep z butami dla dzieci, taki tylko z bucikami dla dzieci. Wtedy Panie się w tym specjalizują, potrafią doradzić i dobrać :) dla dzieci z wysokim podbiciem fajne są Bartki

Zgadzam się z powyższym, my polecamy też polską firmę Befado, mieliśmy Emel, Ecco (zawsze zimowe), Bartki.

emdar lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, za mną ciężki dzień 😘
    Olek jak wstał dzisiaj z bólem brzuszka o 7 rano, tak w ciągu całego dnia miał dwie drzemki po 20 min i jedną 2 h 😕😕😕 zasypiał na rękach, wybudzał się odłożony przez swoje bączki, jadł albo nie chciał jeść, w sumie to nie dał się chyba ani razu odłożyć.. nawet ciężko go było ululać na rękach, więc zdesperowana usypialam go w bujaczku, potem dolulałam na rękach i odkładałam dopiero.. zasnął o 19:40.. aż się boję, co będzie w nocy 😔 nie wiem czy to taki dzień, czy kolejny skok rozwojowy (8-9 tydzień) bo w piątek kończymy 8 tygodni.. nie muszę dodawać, że oczywiście byłam sama a mąż w pracy.. dobrze, że Oluś już potrafi się uśmiechać, to mi wynagradza wszystko 😘

Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, chyba każda z mamusiek słyszała to co najmniej raz 😄

Zulugula, Enigvaa lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, bedzie dobrze, moze dla odmiany noc bedzie spokojniejsza. Fajnie, ze nie tracisz swojego pozytywnego myslenia 😊 😘
    Moj wczoraj mial taki dzien.
    I ogolnie malo spi w dzien, ma drzemki 30-minutowe, a dluzsze tylko na spacerze. To i tak progres, bo jak byl w wieku Olka, to wlasciwie spal tylko na spacerach 🤦‍♀️

Lalia lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ounai a wiesz moze jak sie maja buciki Korneckiego? :)
    Nie wiem jak się sprawdzają jako pierwsze buty ale ogólnie są bardzo dobre. Od kilku sezonów syn ma od nich buty. Porządnie wykonane, miękka skóra, nie przemakają. Bardzo nam je polecali w sklepie z butami dziecięcymi.

Enigvaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Zgadzam się z powyższym, my polecamy też polską firmę Befado, mieliśmy Emel, Ecco (zawsze zimowe), Bartki.
    Tak, befado super choć, młody zawsze ma od nich sandałki do przedszkola jako kapcie :D
    Emel, Bartek i Mrugała to też Polskie buty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 21:34

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podczytuje Was, ale nie wiem co pisać w sumie..

Widziałam dzieciaczki - wszystkie piękne ❤️ i ten tort... By się zjadło!

My akurat dziś na szczepieniu byliśmy, zaległym. Młoda waży 5240g, dostała dziś 5w1, pneumo i WZW 3 dawkę. Także kongo. Na razie jest spokojna. Zobaczymy jaka nocka...

Ale ogólnie nie narzekam. Weszło jej w nawyk spanie 22-7 i 8-12, więc żyje jak królowa w tym względzie 🤓

Czasem zdarza się jej bardziej wymagające dni, ale wybaczam jej, bo gaduli sobie ze mną moja mała śmieszka ❤️

A poza tym zasypało nas śniegiem, mrozy - 14 i nie ma jak wyjść na spacer tak pizga 🙉

Wik89, Lalia, dmg111, Annia, kar_oliv, Inaa89, Ania81 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ounai, dziękuję. Też słyszałam super opinie o Emel. Ale jak zobaczyłam że butki dla takiego szkraba kosztują 260 zeta to aż mi się słabo zrobiło😱😱😱 Dam,bo mam ten komfort że mogę sobie na to pozwolić, ale co to za cena w ogóle z du.. No uważam ze to przegięcie lekkie.

Enigvaa; tak,tak, a jak dziecko ma czkawkę to na pewno mu zimno 🤦‍♀️ ech, te dobre rady od rodziny 🤦‍♀️
    My płacimy 200 za sandały, 230 za jesienne/wiosenne i 250 za zimowe. Ale można też znaleźć dobre buty taniej. Befado są całkiem dobrej jakości i wychodzą dużo taniej. Ale moja mama mówi, że jak my byliśmy dziećmi to dziecięce buty dobrej jakości też były droższe niż porządne, skórzane buty dla dorosłych. Ceny butów dziecięcych są wysokie, bo producenci wiedzą, że musisz je kupić.

kic83, emdar, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, Ale laskawa dla Ciebie Matylda, super 🤩😊
    Co ja bym dala za noc od 22 do 5 czy od 22 do 7!

Kicku, tak. moj synek mial na policzkach po kilka, zostal tylko jeden, reszta zniknela, nawet nie wiem kiedy. A sie niepokoilam, ze zostana. Przemywam tyko buzie wacikiem z przegotowana woda 2 razy dziennie i smaruje kremem do twarzy
    Z tym jednym nie wiem, czy cos robic, czy zostawic. Zapytam chyba pediatrę na kolejnej wizycie

SzalonaOna, Annia, kic83 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka ma już w miarę swoje pory dnia .. w nocy jemy w zasadzie tylko raz .. je o 22-23 później noc czyli około 3 i już 6-7 rano .. wstaje Ok 9 wtedy z godzinkę nie spi popatrzy sobie później cały dzień budzi się tylko na karmienia ( tak co 3 h ) i wieczorem nie spi tak od 18 do 21 wtedy sobie patrzy i sie rozgląda leży albo ja nosze żeby sie poprzytulać i cała noc znów spi poza karmieniem 😇😇😇😇

Edit mamy już 3,5 tyg ❤️❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 22:20

Ania81 lubi tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Hej mamusie, za mną ciężki dzień 😘
    Olek jak wstał dzisiaj z bólem brzuszka o 7 rano, tak w ciągu całego dnia miał dwie drzemki po 20 min i jedną 2 h 😕😕😕 zasypiał na rękach, wybudzał się odłożony przez swoje bączki, jadł albo nie chciał jeść, w sumie to nie dał się chyba ani razu odłożyć.. nawet ciężko go było ululać na rękach, więc zdesperowana usypialam go w bujaczku, potem dolulałam na rękach i odkładałam dopiero.. zasnął o 19:40.. aż się boję, co będzie w nocy 😔 nie wiem czy to taki dzień, czy kolejny skok rozwojowy (8-9 tydzień) bo w piątek kończymy 8 tygodni.. nie muszę dodawać, że oczywiście byłam sama a mąż w pracy.. dobrze, że Oluś już potrafi się uśmiechać, to mi wynagradza wszystko 😘[/QUOTE

Wcześniej mieliście już takie sytuacje z tym brzuszkiem ?
    A kiedy zaczął pierwszy raz bolec brzuszek? Już przed skończeniem pierwszego miesiąca ?

• Lalia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, dzięki za dobre słowo 😘

Suzi, u nas problem z brzuszkiem jest od początku, już w 2 tygodniu życia włączyliśmy kropelki. Teraz jest duuuuzo lepiej, ale raz dziennie zdarza się problem z kupą lub gazami 😔

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 18:36

Julik, Lalia, Annia, kic83, Ania81 lubią tę wiadomość

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Jak czytam o Waszych drzemkach 2h, to zielenieje z zazdrości 🙈
    Moja w nocy się budzi teraz co 1-1.5h, jeden set jest dłuższy 2-2.5h. 🤦🏻‍♀️ W ciągu dnia na rączkach 30 min (w tym potrafi być 4 razy wybudzenie na cycka) 🙈
    "Z wiekiem będzie lepiej, skończy trzy miesiące i wszystko się zmieni" mówili.. 😂😂😂

O kurczę , a na początku dobrze Ci spała ? Czy od początku tak?

• emdar Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Jak czytam o Waszych drzemkach 2h, to zielenieje z zazdrości 🙈
    Moja w nocy się budzi teraz co 1-1.5h, jeden set jest dłuższy 2-2.5h. 🤦🏻‍♀️ W ciągu dnia na rączkach 30 min (w tym potrafi być 4 razy wybudzenie na cycka) 🙈
    "Z wiekiem będzie lepiej, skończy trzy miesiące i wszystko się zmieni" mówili.. 😂😂😂
    Mi też mówili, że po 3 mscu będzie lepiej....Czekałam jak nie wiem co. I co? I nic,skończył 3 msce,6 ,za 9 dni kończy rok i danej śpi fatalnie. Juz nie czekam, nie łudzę się, po prostu wierzę w niego ze się w końcu opamięta 🤣 Życzę Ci jednak żeby Twojej przeszło szybciej✊

Lalia, Annia, dmg111, KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, Twoja Matylda zbiera chyba sen od wszystkich niespiących tu maluchów z forum 🤣 Ale Ci super, baaardzo zazdroszczę (ale tak pozytywnie ❤).

Lalia, Annia, dmg111, KarolinaMaria, Ania81, SzalonaOna lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Annia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Motyl, Twoja Matylda zbiera chyba sen od wszystkich niespiących tu maluchów z forum 🤣 Ale Ci super, baaardzo zazdroszczę (ale tak pozytywnie ❤).
    I jeszcze bliźniaczki od Sylwii. 🙈

Lalia współczuję ciężkiego dnia. Ja mam wrażenie, że najczęściej dzieciom takie gorsze dni trafiają się jak same zostajemy z nimi na cały dzień. Przytulam mocno.

Lalia, Ania81, Sylwucha lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku a tak dzis myślałam o Tobie i Matyldzi. Miałyście juz to 2 usg bioderek czy to jeszcze nie ten czas? Bo mi te tygodnie uciekają strasznie

Bliźniaczki booooskie i jakie rozne. Tak jak na usg co było widać po noskach ^^

Jakie same przystojne chłopaki. Gdzie te maluszki. Zresztą jak patrze na mojego to zastanawiam się kiedy to było jak jeszcze siedział w brzuszku.

Emdar współczuję tych nocek bo jednak człowiek się łudzi ze bedzie lepiej (tak wszyscy mówią dookola) a tu ni widu ni slychu. Trzymam kciuki i podziwiam za postawę
    Przyznaje się bez bicia moj tez chyba kradnie sen wszystkim mało śpiacym dzieciom. Wczoraj pobił swoj rekord i spał 10h bez żadnej przerwy. Poszlam późno spac i jeszcze się wyspalam. Ale to było chyba jeszcze odreagowanie po szczepieniu. Ostatnio Kuba jest jakiś marudny wieczorami, zaczęło się właśnie po szczepieniu.
    Ounai tort śliczny i stol swietnie tez wyglądał. Teściowa juz chyba pojechała bo nie piszesz by dalej dbala o Twoje ciśnienie 😄
    Emdar podziwiam za nastawienie i trzymam kciuki by ten wielki dzień a w sumie noc wkoncu nadeszła.
    Ania81 nie wiem jak Ty dajesz rade, ja 4 dni chodziłam ze skurczami krzyżowymi i spac nie mogłam. Nagroda bedzie dla Ciebie dziecie co spi cala noc 😉

Laila pociesze, takie dni z atakami brzuszka wkoncu sie kończą. U nas juz ich nie ma, a tez były jazdy. Dzielna mama z Ciebie i z mega podejściem wiec mimo braku meza podczas gorszych chwil dasz rade za każdym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 00:22

Lalia, Ania81, Sylwucha lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 18:37

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 18:37

emdar lubi tę wiadomość

‹‹ 3023 3024 3025 3026 3027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ