Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu, wszystkiego dobrego dla Was 😘
Ania81 lubi tę wiadomość
-
Annia, no jaka super nocka! Oby częściej 😘
Nowastaraczka, wydaje mi się ze wszystko jest ok. Moja pediatra zawsze mówi,że kupy u niemowlaka martwią poważnie tylko w dwóch przypadkach: jak są z krwią, i jak są zupełnie odbarwione (takie jakby białawe). Cała reszta odbiegająca od "normy"( czyli zielonkawe, śluzowate, rzadsze) ,o ile zdarzają się raz na jakiś czas,albo nie trwa to dłużej niż dwa tygodnie ciągiem są ok. No i rzecz jasna obserwować dziecko czy nic innego się nie dzieje ( wysypka, gorączka). Ale jestem też zdania, że forum mamusiek to forum mamusiek, a lekarz to lekarz,i jak coś niepokoi to należy się skonsultować z pediatrą😘.Nowastaraczka, Ounai, Annia lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ounai, no to sprytna i szybka Twoja Marta:) Mój Julek taki sam typ. Miał dokładnie 5mscy i kilka dnia jak zaczął pełzać, stał przy kanapie jak miał 6mscy i kilka dni, a raczkować zaczął jak miał niecałe 7mscy 🤦♀️ Czasem myślę że Julek uznał, że skoro szkoda czasu na sen, to i szkoda czasu na powolne osiąganie kolejnych etapów 😜
Lalia, Ounai, Zulugula, Inaa89 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Nikaa92 wrote:Witam sie w sniezna sobotę. Dzis pierwszy raz Kuba idzie sam do babci a my jedziemy na kulig organizowany z pracy mojego męża. Juz tesknie za małym a jeszcze go nie daliśmy 😭😭😭
Aniu mam nadzieje ze sie juz tulicie i koniec tej Twojej zbyt długiej meczarni. Wiem ze maly wszystko wynagrodzi ale Ty biedna tak sie męczysz, dzielna babka z Ciebie.
Julik a u Was to tradzik niemowlecy czy raczej jakieś pokarmowe? Bo jak tradzik to przemywac przegotowana woda i bardzo lekki kremik bo zbyt tłusty zaostrza tradzik. Nam pomógł kremik żółwik z hippa. Jak pokarmowe to niestety nie wiem.
Nowastaracza nie pamiętam czy to Ty dokarmiasz mm ale jeżeli tak to żółte kupy są normalne, zielone przy mm mogą się trafić jezeli nie ma innych dolegliwości. U nas przy zmianie na mleko bebilon pepti kupy z zielonych i smierdzacych zrobiły się bardziej żółte i mniej smierdzace wiec jest szansa ze to alergia pokarmowa. Nawet łatwiej je robi ale nadal albo raz dziennie albo co drugi dzień (ten typ robil rzadko kupy na kp robil raz w tygodniu i to z pomocą a na mm robi częściej)
Inaa cuuudna sesja, piękna z Was rodzinka. Jestes jak królowa wśród swoich mezczyzn 🥰🥰
A u Nas odwrotnie, z żółtych po przejściu na pepti są zielonkawe.O ❤️
Z ❤️ -
Emdar, troszke mnie uspokoilaś, poczekam jeszcze tydzień czy coś się zmieni, unormuje no i oczywiscie obserwuję małego
Nika, dokarmiałam tylko pierwsze 2 tyg, teraz tylko kp, ale wlasnie myślę czy to nie objaw ze cos co jem go zaczelo uczulać 😒
Ania, jesteś niesamowita! Wielki szacun i duzo przytulaskow dla Was ❤🥰emdar lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Julik poki co nie bylas z tym u lekarza jeszcze?
Ania gratulacje, w końcu możecie się przytulać. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 11:22
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Meggi110818 wrote:A u Nas odwrotnie, z żółtych po przejściu na pepti są zielonkawe.
Ale mi smutno. Mieliśmy jechać wybrać Marcie poszycie spacerówki i krzesełko do karmienia i co? Syn kaszle. Nigdzie nie pojedziemy. Jeszcze czuję że zostanę z dwójką w domu sama, zwłaszcza, że w czwartek mąż jedzie w delegację a w sobotę urodziny babci pod Krakowem. Świetnie po prostu. Marta chyba na roczek dostanie to krzesełko i spacerówkę
Edit, wiecie, to nawet nie chodzi o te zakupy. Tylko wiecznie siedzę w tym domu i tak się cieszyłam że wyjdziemy. Że zbierzemy się do południa, pojedziemy, trochę rozrywki będę mieć. A mąż na dobicie stwierdził że jestem wyrodna matka bo mam zły humor a moje dziecko jest chore. Świetnie po prostupotem stwierdził, że jak chcę to mogę jechać sama. Zajebiscie, zwłaszcza, że chodziło mi o to, żeby przymierzyć Martę do krzesełek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 11:59
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Julik wrote:We wtorek idziemy. Dziś czytałam o ŁZS, gdyby nie te kupy to zastanawiałam się nad tym. Kłopotów z brzuszkiem u nas nie ma za bardzo. 🤷
Ania gratulacje, w końcu możecie się przytulać. ☺️BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔