X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CIUMCIA 💛

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    CIUMCIA 💛

kiedyś czytałam "Pod kopułą" S. Kinga i tam jedna bohaterka tak nazywała śmiesznie :D

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    Dziewczyny smutne wieści od sandiklove na Listopadowych 😔😔😔
    Co się stało? Bo nie widzę żadnej informacji...

Dziewczyny, super ciuszki 😍 U mnie cały czas przeprowadzkowa jazda. Wracamy późnym wieczorem albo w nocy i padamy. Także nawet nie mam czasu Was poczytać.
    Ostatnio czuje się super. Jakbym nie była w ciąży 😉 Nie wiem skąd ta energia. Jak za bardzo się rozkręcam ze sprzątaniem, to mąż na mnie krzyczy 😂

Wik89, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Co się stało? Bo nie widzę żadnej informacji...

Dziewczyny, super ciuszki 😍 U mnie cały czas przeprowadzkowa jazda. Wracamy późnym wieczorem albo w nocy i padamy. Także nawet nie mam czasu Was poczytać.
    Ostatnio czuje się super. Jakbym nie była w ciąży 😉 Nie wiem skąd ta energia. Jak za bardzo się rozkręcam ze sprzątaniem, to mąż na mnie krzyczy 😂

na fiolecie listopad 2020, niestety w 12 tyg, ciąża obumarła :(

Super, że masz tyle energii :D ja czekam, aż moja wróci 😂

Sylwucha lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kic, pewnie że pisz!

Mnie jedna sprawa dręczy. Słyszałam że super mieć jakiś psikacz, albo butelkę z dziubkiem i w środku rozcieńczony płyn tantum rosa i sobie psikać na ciumcie. Dziewczyny z MamaLama mówiły, że ważne jest wietrzenie ciumci i osuszanie jej, do tego stopnia, że jedna sobie dmuchała suszarką i zimnym nawiewem.
    No ale od praktycznej strony... jak to robić, jak ciągle się krwawi i powinno się mieć tą BIG PODPACHE i majty z siaty ??
    Ja byłam nacinana, rodziłam w grudniu. Miałam butelkę z dziubkiem 0,7 i na taką butelkę rozcieńczałam saszetkę tantum rosa. Trzymałam ją na kaloryferze więc była letnia. Po każdej wizycie w toalecie sobie psikalam na krocze. Nie wietrzyłam ani w szpitalu ani w domu. Ogólnie w szpitalu to jeszcze tak się lało ze mnie, że jak wstawałam z łóżka to mimo podpaski kapalo na podłogę jak szłam do toalety. I dla mnie to było ohydne żeby tak leżeć z kroczem rozmemłanym. Poza tym jak masz dziecko które ciągle ryczy to jak? Jednie na początku chodzilam w tych podpaskach bella bo one nie mają plastiku i w siateczkowych majtkach

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kic, pewnie że pisz!

Mnie jedna sprawa dręczy. Słyszałam że super mieć jakiś psikacz, albo butelkę z dziubkiem i w środku rozcieńczony płyn tantum rosa i sobie psikać na ciumcie. Dziewczyny z MamaLama mówiły, że ważne jest wietrzenie ciumci i osuszanie jej, do tego stopnia, że jedna sobie dmuchała suszarką i zimnym nawiewem.
    No ale od praktycznej strony... jak to robić, jak ciągle się krwawi i powinno się mieć tą BIG PODPACHE i majty z siaty ??

Ja w szpitalu mialam sale jednoosobowa to najpierw się podmywalam tantum Rosa, na łóżku rozłożony podklad i sie kładłam, kieca do góry i wietrzylam

Zulugula, Lalia, Annia lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WYPRAWKA DLA MAMUSI

- Krem na brodawki PureLan 100 (na poranione/pogryzione sutki, koi ból kilka minut po nałożeniu)

- Philips Avent Silikonowe Osłonki na Piersi (jak już nic nie ukoi bólu a bobo trzeba nakarmić

- jak pękają nam piersi wysyłamy męża do sklepu po kapustę, żeby potem zimne okłady z niej robić na piersi

- majtki siateczkowe wielorazowego użytku np Babyono

- wkładki laktacyjne Johnson's (różowe opakowanie)

- do przemywania cipki Tantum rosa w buteleczce

- podkłady poporodowe Bella Mamma 10szt. to nic innego jak wkładki do majtek na duże krwawienie, bardzo chłonne, bardzo duże, potem można już stosować mniejsze

- przy karmieniu warto mieć przy łóżku zawsze wodę do picia, wafle czy to ryżowe, czy kukurydziane, ładowarkę, pierwsze karmienia trwają nawet i do godziny

- wygodny stanik do karmienia (h&m, c&a)

- nie smarować brzucha, piersi balsamami - może to przeszkadzać dzidziusiowi, w sensie zapach, i nie będzie chciało jeść

- pić bardzo dużo wody

- swoje bluzki i staniki (przynajmniej ja tak robiłam) prać w proszku dla dzidziusiów razem z niemowlęcymi ubrankami - niweluje to że bobo uczulone będzie na płyn dla dorosłych

- na poród nie mogą być pomalowane paznokcie u rąk i stóp

To na tę chwilę, to co pamiętam.

Wik89, Lalia, Ounai, dmg111, Fragaria lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobiła mnie ta wiadomość od Sandi....

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    pewnie że tak!
    @Motylko wkleisz to potem na pierwszą stronę?

co do majtek poporodowych to dzis instagram huczy od tych majtek mamyginekolog bo jakas tam instagramerka się w nich pokazala 🙈
    Tak, pewnie, jak coś konkretnego wpadnie, to dopisze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kic, pewnie że pisz!

Ja mogę podpowiedziec co do CC jeśli którejś się przydarzy...
    Rana jest zaklejona teraz tylko przez chwilę, dosłownie z 5-6h po operacji. Później odklejają i każą myć i wietrzyć. Żeby nie pocić, a przy powietrzu szybciej się goi. I powiem Wam, że dla mnie zbawienne było mydło hipoalergiczne biały jeleń, nic nie szczypało, nie bolało, nie ma dodatku perfum. Położne też mówiły, że i na krocze będzie okej, jeśli któraś urodzi sn.

Polece Wam też nakładki na sutki. Ja mam dziwne, pomimo że mam duże piersi. I strasznie z pierwszym maluszkiem się męczyłam. Przez co później cierpiałam. Więc polecam każdej spróbować, przynajmniej na początku, bo te Dziubki w nakładkach są duże i dzidzi łatwiej chwycić. Później, jak już nabierzecie wprawy, to można karmić bez. Mi się zdarzyło, choć starałam się bez nich nie ruszać! Są cudowne. Miałam akurat z canpola. Są różne rozmiary, więc każda może dobrać je do siebie.

Majty poporodowe siateczkowe dla mnie też były najlepsze z canpola. Mi starczyła 1 paczka. I takie te duże podpaski. Jak zużyłam te majtochy, to zakładałam swoje bawełniane (kupiłam po prostu wieksze) i zwykle podpaski. Krwawiłam może z dobre 5 dni, a później to jak plamienie było brązowe (sorry za szczegóły).

Wkładki laktacyjne - dla mnie najlepsze są z Rossmanna - baby dream. Szły u mnie hurtowo, szybko mi się mleczko zbierało.

Masc do skutków - nie polece, bo sama nie znalazłam niczego dobrego.

No i polecam też takie podkłady poporodowe jak do przewijania dzieci. Dla mnie zbawienie na noc, ale nie na dół, tylko górę. Chodziłam w stanikach sportowych i w nocy mimo karmienia co 3h przeciekałam ostro. A zapach takiego mleka w łóżku to ohyda 🤦‍♀️

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

• Sarita35 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Chyba jakiś stan zapalny. Wyszły leukocyty, bakterie i kryształy

U mnie to samo. Gin mówi, ze narazie nie będziemy tego leczyc bo w ciąży to się zdarza. Zrobilam posiew i piję sok z zurawiny.

Edyciak lubi tę wiadomość

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    WYPRAWKA DLA MAMUSI

- Krem na brodawki PureLan 100 (na poranione/pogryzione sutki, koi ból kilka minut po nałożeniu)

- Philips Avent Silikonowe Osłonki na Piersi (jak już nic nie ukoi bólu a bobo trzeba nakarmić

- jak pękają nam piersi wysyłamy męża do sklepu po kapustę, żeby potem zimne okłady z niej robić na piersi

- majtki siateczkowe wielorazowego użytku np Babyono

- wkładki laktacyjne Johnson's (różowe opakowanie)

- do przemywania cipki Tantum rosa w buteleczce

- podkłady poporodowe Bella Mamma 10szt. to nic innego jak wkładki do majtek na duże krwawienie, bardzo chłonne, bardzo duże, potem można już stosować mniejsze

- przy karmieniu warto mieć przy łóżku zawsze wodę do picia, wafle czy to ryżowe, czy kukurydziane, ładowarkę, pierwsze karmienia trwają nawet i do godziny

- wygodny stanik do karmienia (h&m, c&a)

- nie smarować brzucha, piersi balsamami - może to przeszkadzać dzidziusiowi, w sensie zapach, i nie będzie chciało jeść

- pić bardzo dużo wody

- swoje bluzki i staniki (przynajmniej ja tak robiłam) prać w proszku dla dzidziusiów razem z niemowlęcymi ubrankami - niweluje to że bobo uczulone będzie na płyn dla dorosłych

- na poród nie mogą być pomalowane paznokcie u rąk i stóp

To na tę chwilę, to co pamiętam.
    Skoryguje paznokcie. W tej chwili wymagają tylko 1 zmytego paznokcia. Ja miałam stopy czyste, dłonie pomalowane. Bi tak może być jakby co :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja w szpitalu mialam sale jednoosobowa to najpierw się podmywalam tantum Rosa, na łóżku rozłożony podklad i sie kładłam, kieca do góry i wietrzylam
    Tak bez podpaski? Przecież po porodzie chyba sporo się krwawi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    U mnie to samo. Gin mówi, ze narazie nie będziemy tego leczyc bo w ciąży to się zdarza. Zrobilam posiew i piję sok z zurawiny.
    Ale ja nie mam żadnych objawów... Nic mnie nie piecze, nie boli. Ale myślę, że może mieć to związek z cytologią.. bo w cytologii też mi wyszły bakterie i leukocyty.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Tak bez podpaski? Przecież po porodzie chyba sporo się krwawi..

Edyciak, właśnie mi się wydaje, że tak bez podpaski z podkładem pod tylkiem 🤔 bo w podpasce/podkładzie zawsze będziesz mieć wilgoc, a tu po prostu się osusza, ale to chyba muszą być warunki żeby nie świecić ciumcia innym po twarzy 🤣🤣

Annia lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w końcu przyszła 😍😍😍

2ae22b01f3cb.jpg

To odmieni chyba moje życie 🤣🤣🤣
    Gratis była poduszka motylek i jakiś taki śmieszny podkladzik😅 pewnie też się przyda 👍

kic83, SzalonaOna, dmg111, Evelle28, Ounai, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ale ja nie mam żadnych objawów... Nic mnie nie piecze, nie boli. Ale myślę, że może mieć to związek z cytologią.. bo w cytologii też mi wyszły bakterie i leukocyty.

Ja tez bez objawow i dokladnie w cytologii byl stan zapalny i leukocyty, tylko w posiewach u mnie nic nie wyszło. Moj gin nie kazał się przejmowac, ale będę jeszcze powtarzac cytologię.

Edyciak lubi tę wiadomość

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, w końcu przyszła 😍😍😍

2ae22b01f3cb.jpg

To odmieni chyba moje życie 🤣🤣🤣
    Gratis była poduszka motylek i jakiś taki śmieszny podkladzik😅 pewnie też się przyda 👍
    Skąd zamawiałaś? Ja też chcę zamówić ale zastanawiam się między tym C a 7, dziewczyny które miały? Jak one się sprawdzały?

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie.
    Nie badalam nigdy zadnych mutacji. Homocysteinę mialam ok. 5. W ciąży lekarz zalecil metylowany kwas foliowy, więc biorę. Czy myslicie, ze powinnam brac jeszcze jakies witaminy? Np metylowane B6 lub B12 (na wszelki wypadek)? Kompletnie się na tym nie znam...

Co Wy bierzecie?

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Skąd zamawiałaś? Ja też chcę zamówić ale zastanawiam się między tym C a 7, dziewczyny które miały? Jak one się sprawdzały?

Anetka, ja zamawiałam na allegro, wybór w internecie jest ogromny 😱 u mnie super, bo ściąga się ta poszewka 👍i łatwo się ją ubiera bo poduszka przyszła rozebrana 😁 ale wydaje mi się że ta moja to na niższa osobę, ona chyba ma 120 cm, i jak leżę na boku to tak akurat jest od kroku pod głowę 🤔

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ