Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:CIUMCIA 💛
kiedyś czytałam "Pod kopułą" S. Kinga i tam jedna bohaterka tak nazywała śmiesznie -
kkasia wrote:Dziewczyny smutne wieści od sandiklove na Listopadowych 😔😔😔
Dziewczyny, super ciuszki 😍 U mnie cały czas przeprowadzkowa jazda. Wracamy późnym wieczorem albo w nocy i padamy. Także nawet nie mam czasu Was poczytać.
Ostatnio czuje się super. Jakbym nie była w ciąży 😉 Nie wiem skąd ta energia. Jak za bardzo się rozkręcam ze sprzątaniem, to mąż na mnie krzyczy 😂Wik89, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Co się stało? Bo nie widzę żadnej informacji...
Dziewczyny, super ciuszki 😍 U mnie cały czas przeprowadzkowa jazda. Wracamy późnym wieczorem albo w nocy i padamy. Także nawet nie mam czasu Was poczytać.
Ostatnio czuje się super. Jakbym nie była w ciąży 😉 Nie wiem skąd ta energia. Jak za bardzo się rozkręcam ze sprzątaniem, to mąż na mnie krzyczy 😂
na fiolecie listopad 2020, niestety w 12 tyg, ciąża obumarła
Super, że masz tyle energii ja czekam, aż moja wróci 😂Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Kic, pewnie że pisz!
Mnie jedna sprawa dręczy. Słyszałam że super mieć jakiś psikacz, albo butelkę z dziubkiem i w środku rozcieńczony płyn tantum rosa i sobie psikać na ciumcie. Dziewczyny z MamaLama mówiły, że ważne jest wietrzenie ciumci i osuszanie jej, do tego stopnia, że jedna sobie dmuchała suszarką i zimnym nawiewem.
No ale od praktycznej strony... jak to robić, jak ciągle się krwawi i powinno się mieć tą BIG PODPACHE i majty z siaty ?? -
nick nieaktualnyLalia wrote:Kic, pewnie że pisz!
Mnie jedna sprawa dręczy. Słyszałam że super mieć jakiś psikacz, albo butelkę z dziubkiem i w środku rozcieńczony płyn tantum rosa i sobie psikać na ciumcie. Dziewczyny z MamaLama mówiły, że ważne jest wietrzenie ciumci i osuszanie jej, do tego stopnia, że jedna sobie dmuchała suszarką i zimnym nawiewem.
No ale od praktycznej strony... jak to robić, jak ciągle się krwawi i powinno się mieć tą BIG PODPACHE i majty z siaty ??
Ja w szpitalu mialam sale jednoosobowa to najpierw się podmywalam tantum Rosa, na łóżku rozłożony podklad i sie kładłam, kieca do góry i wietrzylamZulugula, Lalia, Annia lubią tę wiadomość
-
WYPRAWKA DLA MAMUSI
- Krem na brodawki PureLan 100 (na poranione/pogryzione sutki, koi ból kilka minut po nałożeniu)
- Philips Avent Silikonowe Osłonki na Piersi (jak już nic nie ukoi bólu a bobo trzeba nakarmić
- jak pękają nam piersi wysyłamy męża do sklepu po kapustę, żeby potem zimne okłady z niej robić na piersi
- majtki siateczkowe wielorazowego użytku np Babyono
- wkładki laktacyjne Johnson's (różowe opakowanie)
- do przemywania cipki Tantum rosa w buteleczce
- podkłady poporodowe Bella Mamma 10szt. to nic innego jak wkładki do majtek na duże krwawienie, bardzo chłonne, bardzo duże, potem można już stosować mniejsze
- przy karmieniu warto mieć przy łóżku zawsze wodę do picia, wafle czy to ryżowe, czy kukurydziane, ładowarkę, pierwsze karmienia trwają nawet i do godziny
- wygodny stanik do karmienia (h&m, c&a)
- nie smarować brzucha, piersi balsamami - może to przeszkadzać dzidziusiowi, w sensie zapach, i nie będzie chciało jeść
- pić bardzo dużo wody
- swoje bluzki i staniki (przynajmniej ja tak robiłam) prać w proszku dla dzidziusiów razem z niemowlęcymi ubrankami - niweluje to że bobo uczulone będzie na płyn dla dorosłych
- na poród nie mogą być pomalowane paznokcie u rąk i stóp
To na tę chwilę, to co pamiętam.Wik89, Lalia, Ounai, dmg111, Fragaria lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyZulugula wrote:pewnie że tak!
@Motylko wkleisz to potem na pierwszą stronę?
co do majtek poporodowych to dzis instagram huczy od tych majtek mamyginekolog bo jakas tam instagramerka się w nich pokazala 🙈 -
nick nieaktualnyLalia wrote:Kic, pewnie że pisz!
No ale od praktycznej strony... jak to robić, jak ciągle się krwawi i powinno się mieć tą BIG PODPACHE i majty z siaty ??
Rana jest zaklejona teraz tylko przez chwilę, dosłownie z 5-6h po operacji. Później odklejają i każą myć i wietrzyć. Żeby nie pocić, a przy powietrzu szybciej się goi. I powiem Wam, że dla mnie zbawienne było mydło hipoalergiczne biały jeleń, nic nie szczypało, nie bolało, nie ma dodatku perfum. Położne też mówiły, że i na krocze będzie okej, jeśli któraś urodzi sn.
Polece Wam też nakładki na sutki. Ja mam dziwne, pomimo że mam duże piersi. I strasznie z pierwszym maluszkiem się męczyłam. Przez co później cierpiałam. Więc polecam każdej spróbować, przynajmniej na początku, bo te Dziubki w nakładkach są duże i dzidzi łatwiej chwycić. Później, jak już nabierzecie wprawy, to można karmić bez. Mi się zdarzyło, choć starałam się bez nich nie ruszać! Są cudowne. Miałam akurat z canpola. Są różne rozmiary, więc każda może dobrać je do siebie.
Majty poporodowe siateczkowe dla mnie też były najlepsze z canpola. Mi starczyła 1 paczka. I takie te duże podpaski. Jak zużyłam te majtochy, to zakładałam swoje bawełniane (kupiłam po prostu wieksze) i zwykle podpaski. Krwawiłam może z dobre 5 dni, a później to jak plamienie było brązowe (sorry za szczegóły).
Wkładki laktacyjne - dla mnie najlepsze są z Rossmanna - baby dream. Szły u mnie hurtowo, szybko mi się mleczko zbierało.
Masc do skutków - nie polece, bo sama nie znalazłam niczego dobrego.
No i polecam też takie podkłady poporodowe jak do przewijania dzieci. Dla mnie zbawienie na noc, ale nie na dół, tylko górę. Chodziłam w stanikach sportowych i w nocy mimo karmienia co 3h przeciekałam ostro. A zapach takiego mleka w łóżku to ohyda 🤦♀️Lalia, Annia lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Chyba jakiś stan zapalny. Wyszły leukocyty, bakterie i kryształy
U mnie to samo. Gin mówi, ze narazie nie będziemy tego leczyc bo w ciąży to się zdarza. Zrobilam posiew i piję sok z zurawiny.Edyciak lubi tę wiadomość
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
nick nieaktualnykic83 wrote:WYPRAWKA DLA MAMUSI
- Krem na brodawki PureLan 100 (na poranione/pogryzione sutki, koi ból kilka minut po nałożeniu)
- Philips Avent Silikonowe Osłonki na Piersi (jak już nic nie ukoi bólu a bobo trzeba nakarmić
- jak pękają nam piersi wysyłamy męża do sklepu po kapustę, żeby potem zimne okłady z niej robić na piersi
- majtki siateczkowe wielorazowego użytku np Babyono
- wkładki laktacyjne Johnson's (różowe opakowanie)
- do przemywania cipki Tantum rosa w buteleczce
- podkłady poporodowe Bella Mamma 10szt. to nic innego jak wkładki do majtek na duże krwawienie, bardzo chłonne, bardzo duże, potem można już stosować mniejsze
- przy karmieniu warto mieć przy łóżku zawsze wodę do picia, wafle czy to ryżowe, czy kukurydziane, ładowarkę, pierwsze karmienia trwają nawet i do godziny
- wygodny stanik do karmienia (h&m, c&a)
- nie smarować brzucha, piersi balsamami - może to przeszkadzać dzidziusiowi, w sensie zapach, i nie będzie chciało jeść
- pić bardzo dużo wody
- swoje bluzki i staniki (przynajmniej ja tak robiłam) prać w proszku dla dzidziusiów razem z niemowlęcymi ubrankami - niweluje to że bobo uczulone będzie na płyn dla dorosłych
- na poród nie mogą być pomalowane paznokcie u rąk i stóp
To na tę chwilę, to co pamiętam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySarita35 wrote:U mnie to samo. Gin mówi, ze narazie nie będziemy tego leczyc bo w ciąży to się zdarza. Zrobilam posiew i piję sok z zurawiny.
-
Edyciak wrote:Tak bez podpaski? Przecież po porodzie chyba sporo się krwawi..
Edyciak, właśnie mi się wydaje, że tak bez podpaski z podkładem pod tylkiem 🤔 bo w podpasce/podkładzie zawsze będziesz mieć wilgoc, a tu po prostu się osusza, ale to chyba muszą być warunki żeby nie świecić ciumcia innym po twarzy 🤣🤣Annia lubi tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Ale ja nie mam żadnych objawów... Nic mnie nie piecze, nie boli. Ale myślę, że może mieć to związek z cytologią.. bo w cytologii też mi wyszły bakterie i leukocyty.
Ja tez bez objawow i dokladnie w cytologii byl stan zapalny i leukocyty, tylko w posiewach u mnie nic nie wyszło. Moj gin nie kazał się przejmowac, ale będę jeszcze powtarzac cytologię.Edyciak lubi tę wiadomość
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Skąd zamawiałaś? Ja też chcę zamówić ale zastanawiam się między tym C a 7, dziewczyny które miały? Jak one się sprawdzały?
-
Dziewczyny mam do Was pytanie.
Nie badalam nigdy zadnych mutacji. Homocysteinę mialam ok. 5. W ciąży lekarz zalecil metylowany kwas foliowy, więc biorę. Czy myslicie, ze powinnam brac jeszcze jakies witaminy? Np metylowane B6 lub B12 (na wszelki wypadek)? Kompletnie się na tym nie znam...
Co Wy bierzecie?Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Anet.kaa wrote:Skąd zamawiałaś? Ja też chcę zamówić ale zastanawiam się między tym C a 7, dziewczyny które miały? Jak one się sprawdzały?
Anetka, ja zamawiałam na allegro, wybór w internecie jest ogromny 😱 u mnie super, bo ściąga się ta poszewka 👍i łatwo się ją ubiera bo poduszka przyszła rozebrana 😁 ale wydaje mi się że ta moja to na niższa osobę, ona chyba ma 120 cm, i jak leżę na boku to tak akurat jest od kroku pod głowę 🤔