Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik89 wrote:Kic, fajne! Czyli planujesz na start body z długim rekawkiem i spodenki + skarpetki? Bo ja sie wlasnie zastanawiam jak sie ubiera takiego malucha pod spodem jeszcze body bez rekawkow czy tylko to i jakis sweterek na to?
Tak, ja do szpitala planuje bodziak z długim rękawem + spodenki + skarpetki + czapeczka + rękawiczki niedrapki (tak było 5 lat temu , a teraz podobno odchodzi się od tych niedrapek, muszę się wczytać w te artykuły). Wygodnie też mieć bodziaka z długim rękawem + spodnie śpiochy w sensie że stópkami, zbędne już są wtedy skarpetki.
To wystarczy, żadnych sweterków/bluz, w szpitalu i tak takiego malucha zawija się w kocyk i to wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 13:09
Wik89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Julik wrote:Wezcie tez pod uwage ze jak bobas sie urodzi, rodzina, znajomi przyjda odwiedzic i jeszcze dostaniecie duzo ciuszkow 😊
My nie dostaliśmy ciuchów nigdy żadnych w odwiedziny bo mówiliśmy że mamy i nie chcemy , że wolimy pieluchy, chusteczki nawilżane czy kosmetyki do pielęgnacji, coś praktycznego.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Annia wrote:Myślicie, że muszę kupić kopertowe body? Niemal we wszystkich sklepach 56 kopertowych body są wykupione, albo jakieś co mi się nie podobają zostały. Aż tak ciężko włożyć takie body przez głowę?
Kic fajny zestaw. To HM?
Annia ogarniesz szybciej niż myślisz.
To co Ounai pisze, dzieci są elastyczne
Kopertowe body długo się zapina a dzidziuś się w tym czasie denerwuje a Ty razem z nim.
Ja na dzień uzywać będę bodziaków zapinanych między krokiem + spodneki.
A na noc śpiochy.Lalia, Annia, Julik lubią tę wiadomość
[/url]
Edyciak wrote:A te body to się nakłada na spodnie czy pod spodnie? 🙈
Najpierw bodziak ,potem spodenkiEdyciak lubi tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:Laila
ja Cię, ale zaszalałaś!!! Skąd te ubranka?
Wiem, że wydaje się tego dużo, ale ja kupowałam rozmiary 56, 62 i 68
Więc tak patrząc rozmiarami to mam:
Rozmiar 56:
5 x body kopertowe długi rękaw
4 x spodenki
3x pajac (ale one niestety są chyba 50)
Rozmiar 62:
6x pajac
1x zestaw body długi rękaw + spodenki
1x body długi rękaw
Rozmiar 68:
1x zestaw body długi rękaw + spodenki+ pajac
Rozmiar 62/68 (Lidl):
3x spodenki
3x koszulki z długim rękawem
A ubrania mam głównie z Lidla, Primarka i George. Polowałam na vinted, olx i allegro, kupowałam nówki z metkami i to w bardzo dobrych cenachAnnia, kic83, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Laila, masz rację na Vinted można kupić tyle ślicznych ubranek w dobrych cenach, ja na pewno będę tam szukać.
Kicku super ten zestaw, chyba też kupię ten Born 2020.
Ja idąc w odwiedziny do maluszka nigdy nie kupowałam ciuszków tylko albo matę edukacyjną albo szumisia więc też nie liczę na dużo ciuszkowych prezentów, chyba że babki ogarnie szał zakupowy w co wątpię. Prędzej dostaniemy kasę abyśmy sami coś wybrali. Zresztą mi połowa dziecięcych ciuszków się nie podoba więc wolę wybierać sama
Ja do następnej wizyty chyba nie kupię nic, ten lekarz tak mnie nastraszył że o niczym innym nie marzę jak o 1.06. Chyba w przyszłym tygodniu pójdę do kogoś jeszcze skonsultować te krwiaki. Wiem, że żaden lekarz nic innego nie wymyśli na wyleczenie ich, ale może będę spokojniejsza.
Dziś znowu obudziłam się z bólem głowy i mdłościami, masakra.Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Kic robie screeny tego co piszesz 😁 znowu ta myśl jak ja to ogarne 🙈 😀
Edyciak body pod spodnie, chociaz tyle wiem 😁
Zulu
jeśli chcesz mogę napisać jakie majtki siateczkowe są dobre na połóg, jakie wkładki laktacyjne się sprawdzają, jaka maść na bolące sutki, co do podmywania cipki po porodzie - to dopiero są ważne rzeczy.Lalia, Zulugula, Wik89, doomi03, SzalonaOna, dmg111, Annia, Koteczka82, Julik lubią tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:Zulu
jeśli chcesz mogę napisać jakie majtki siateczkowe są dobre na połóg, jakie wkładki laktacyjne się sprawdzają, jaka maść na bolące sutki, co do podmywania cipki po porodzie - to dopiero są ważne rzeczy.
pewnie że tak!
@Motylko wkleisz to potem na pierwszą stronę?
co do majtek poporodowych to dzis instagram huczy od tych majtek mamyginekolog bo jakas tam instagramerka się w nich pokazala 🙈💙 11.2020
💗 11.2023 -
jeśli chcesz mogę napisać jakie majtki siateczkowe są dobre na połóg, jakie wkładki laktacyjne się sprawdzają, jaka maść na bolące sutki, co do podmywania cipki po porodzie - to dopiero są ważne rzeczy. -
jeśli chcesz mogę napisać jakie majtki siateczkowe są dobre na połóg, jakie wkładki laktacyjne się sprawdzają, jaka maść na bolące sutki, co do podmywania cipki po porodzie - to dopiero są ważne rzeczy.
Kic, pewnie że pisz!
Mnie jedna sprawa dręczy. Słyszałam że super mieć jakiś psikacz, albo butelkę z dziubkiem i w środku rozcieńczony płyn tantum rosa i sobie psikać na ciumcie. Dziewczyny z MamaLama mówiły, że ważne jest wietrzenie ciumci i osuszanie jej, do tego stopnia, że jedna sobie dmuchała suszarką i zimnym nawiewem.
No ale od praktycznej strony... jak to robić, jak ciągle się krwawi i powinno się mieć tą BIG PODPACHE i majty z siaty ??Zulugula, Annia lubią tę wiadomość