X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, u nas jest podobnie jak u Karoliny.

Jak Olek nie odbije po jedzeniu i położymy go na plecach, to tak charczy że aż czasem bulgocze, pediatra to osłuchiwala i mówiła, że to całkowicie normalne, że to tzw. "cichy ulewacz", że ulewa ale treść nie wypływa na zewnątrz tylko zostaje w środku i po chwili dziecko samo to połyka albo mu to spływa.
    Bardzo często jak odbije po jedzeniu to mu się ulewa, raz tylko troszkę, a raz chluśnie wszystkim co zjadł, pediatra też mówiła że do roku to normalne.
    U nas teraz kupy są już mniej bolesne, ale oczywiście jak ciśnie to się pręży, stęka, robi bordowy, ale jest już duża poprawa bo na początku każdej kupie towarzyszył taki krzyk/płacz pełen żałości, robił podkówkę i wydawał z siebie takie"auuaa".
    Obecnie największym problem są chyba bączki, najgorzej jest po nocy, u nas 6:00-7:00 rano i suszarka to standard, wtedy albo leży rozluźniony albo dalej ciśnie i podkurcza nóżki ale jakby na luzie bez bólu.
    W ciągu dnia Olek śpi w sumie tylko na brzuchu i bardzo często lekko się wybudza, wypina tyłeczek i puszcza bączki, odczuwa ulgę i śpi dalej.
    Zauważyłam też, że często w trakcie karmienia puszcza serię bączków albo robi turbo kupę, tak jakby go to uspokajało i się rozluźniał i samo mu to przychodziło.
    Pediatra nam powiedziała, że te problemy brzuszkowe to norma przez pierwsze 3 miesiące i oprócz kropelek (Espumisan, probiotyk, Delicol), masażu brzuszka, spania na brzuchu czy ogrzewania brzuszka tak naprawdę trzeba tylko czekać. Jeśli po 3 miesiącach nie ma poprawy to wtedy dopiero szuka się innych przyczyn.

Więc jak sama widzisz, większość dzieciaczków ma takie problemy tylko z różnym nasileniem. Pocieszające jest to, że u nas to co było w drugim tygodniu życia, a co jest teraz w drugim miesiącu to niebo a ziemia. Więc myślę, że za miesiąc może być już całkiem nieźle 👍

KarolinaMaria, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku, powodzenia na szczepieniu 💪💪💪 co dzisiaj macie??

Zulu, to jest nadzieja, że moje zamówione zabawki będą trafione 😅 Doomi i Kacperek polecają kostkę sensoryczną, ja zamówiłam piłkę 👌 Ty i Tomcio polecacie tą kulę, do nas właśnie idzie 👌 Ounai i Marta chwalą królika alilo i grzybek mombella, nasze już czekają 👌 Olek niczym influencer zaopatrza się w same polecane produkty na topie 😂

Herbata, my zrobiliśmy Olkowi pokój na gotowo, bo wcześniej tam była graciarnia 😅 więc skoro i tak musieliśmy kupić przewijak i szafę żeby mieć gdzie trzymać jego rzeczy, to stwierdziliśmy że robimy od razu wszystko żeby za pół roku, rok znowu nie bawić się w remonty 🙂 tym sposobem nasze dwumiesięczne dziecko ma regał na książeczki i regał kallax z pudełkami na zabawki 😂 ale dzięki temu mamy gdzie trzymać grzechotki, gryzaki, karty kontrastowe, książeczki sensoryczne, zawieszki do wózka, s przede wszystkim szafa w pokoju Olka (czterodrzwiowy PAX z Ikea) służy nam wszystkim, bo w bloku każde miejsce do przechowywania jest na wagę złota 🤣

Ounai, Martt95, Zulugula, Nowastaraczka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, u nas jest podobnie jak u Karoliny.

Jak Olek nie odbije po jedzeniu i położymy go na plecach, to tak charczy że aż czasem bulgocze, pediatra to osłuchiwala i mówiła, że to całkowicie normalne, że to tzw. "cichy ulewacz", że ulewa ale treść nie wypływa na zewnątrz tylko zostaje w środku i po chwili dziecko samo to połyka albo mu to spływa.
    Bardzo często jak odbije po jedzeniu to mu się ulewa, raz tylko troszkę, a raz chluśnie wszystkim co zjadł, pediatra też mówiła że do roku to normalne.
    U nas teraz kupy są już mniej bolesne, ale oczywiście jak ciśnie to się pręży, stęka, robi bordowy, ale jest już duża poprawa bo na początku każdej kupie towarzyszył taki krzyk/płacz pełen żałości, robił podkówkę i wydawał z siebie takie"auuaa".
    Obecnie największym problem są chyba bączki, najgorzej jest po nocy, u nas 6:00-7:00 rano i suszarka to standard, wtedy albo leży rozluźniony albo dalej ciśnie i podkurcza nóżki ale jakby na luzie bez bólu.
    W ciągu dnia Olek śpi w sumie tylko na brzuchu i bardzo często lekko się wybudza, wypina tyłeczek i puszcza bączki, odczuwa ulgę i śpi dalej.
    Zauważyłam też, że często w trakcie karmienia puszcza serię bączków albo robi turbo kupę, tak jakby go to uspokajało i się rozluźniał i samo mu to przychodziło.
    Pediatra nam powiedziała, że te problemy brzuszkowe to norma przez pierwsze 3 miesiące i oprócz kropelek (Espumisan, probiotyk, Delicol), masażu brzuszka, spania na brzuchu czy ogrzewania brzuszka tak naprawdę trzeba tylko czekać. Jeśli po 3 miesiącach nie ma poprawy to wtedy dopiero szuka się innych przyczyn.

Więc jak sama widzisz, większość dzieciaczków ma takie problemy tylko z różnym nasileniem. Pocieszające jest to, że u nas to co było w drugim tygodniu życia, a co jest teraz w drugim miesiącu to niebo a ziemia. Więc myślę, że za miesiąc może być już całkiem nieźle 👍

Ja czekam i pół godziny aż się Małej odbije. Czasami odbije się już kiedy zaczynam ją pionizować to i tak biorę ją brzuszek do brzuszka w pozycji bardziej pionowej i tak 20 minut, czasami drugi raz jej się tak odbije i dopiero kładę. A czasami leży na mnie do kolejnego karmienia, bo jest tak nie spokojna i skręcona że nie da się jej odłożyć m, a tsk pośpi chociaż trochę, tyle za jestem unieruchomiona i przez pół dnia a nawet dłużej.
    Esputiconu już nawet nie dajemy. Probiotyk, Debridat i też chyba odstawie, bo efektu nie ma.

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Ale dzieciaczki rosną, aż się przyjemnie popatrzeć i poczytać o postępach 😊 wszystkie cudowne 😍

Szalona u nas, że Wera "leciała" na jedną stronę wyszło, że ma asymetrię. Byłaś z Matyldą u fizjo? Może warto się wybrać (jeśli gdzieś pisałaś wybacz, musiało mi umknąć).
    My nawet jak byliśmy na biodrach to lekarz małą oglądał pod kątem ortopedycznym, ale nic o tym nie wspomniał. Dopiero pediatra powiedziała żeby skonsultować z fizjo i faktycznie ta asymetria jest.

Zulu widzę Ty też w gorącej wodzie kąpana 🤜🤛

Wera od wczoraj ma katar 😕 musiała się przeziębić u fizjo w sobotę, bo nikt inny w domu nic nie ma. Kurde się przyplątało, a na następny weekend mamy chrzest, mam nadzieję że na katarze się skończy.

Irysko to jest ćwiczenie od fizjo?
    No właśnie, a u mnie pediatra i neurolog powiedzieli, że wszystko ok🤦‍♀️

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie. Przez ostatnie 2-3 tygodnie ciągle zapominałam zażyć witaminy. Od chrzcin ledwo wstaję, jakby mnie czołg przejechał. Myślicie, że to może być przez to? Późno chodzę spać, tak jak koło północy bo tak mi schodzi zanim dzieci padną. Przerażają mnie te 3 dni. Jeszcze chyba w niedzielę zaprosimy kolegę Tymka z rodzicami bo Tymuś już tak bardzo chce żeby ktokolwiek do nas przyszedł. Marzy, żeby się pochwalić zabawkami ;) Tak więc przed wyjazdem do mamy na 90-tke babci muszę mieć na tip top posprzątane w domu ;) i muszę to zrobić z mężem w delegacji i dwójką dzieci w domu ;)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic - powodzenia na szczepieniu i czekamy na relacje z wagą 💪🤓

• Lalia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, próbowaliście ją usypiać brzuszek do brzuszka i odłożyć na brzuszek od razu a nie na plecki?? U nas szczerze to tylko taki system wchodzi w grę. Olek nie da się ululać na pleckach, na rękach (tak wiesz, oparty na naszym przedramieniu i łokciu). A wieczorami żeby nie spał w nocy na brzuszku, bo jednak to ryzyko, to usypiamy go na rękach, kładziemy na brzuchu s po jakiś 15-20 odwracamy na plecki. Tym sposobem dzisiaj spał dzisiaj w nocy na plecach od 23 do 7 rano z dwoma przerwami na karmienie. No tyle że o 7 wybudziły go problemy z bączkami.

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    O tym zsgeszczaczu wspominał pediatra ale nie dawaliśmy, tylko chcieliśmy poczekać czy syrop albo mleko pomoże. Ale zero poprawy, więc dlatego znowu temat zageszczacza😑

Pediatra mówił że trzeba czasu, że układ musi dojrzeć i żebym nie rezygnowało z mojego mleka jeśli dajemy jeszcze radę😟 ale inne dzieci tak nie mają...
    A jak myjesz język?

Kiedy Wam przeszło? W którym tygodniu?
    Marta potrafiła ulać takie ilości, że jak zbierałam tetra to pielucha była cała mokra. Żeby nie zmieniać prześcieradła na noc podkładałam jej flanele pod głowę, to potrafiłam zmieniać 6 razy w nocy ta pieluchę. Jak malutko ulala to jej nie przebierałam, dopiero jak miała bardzo mokre ubranie a zuzywalysmy ok 6-7 pajacow na dobę. Teraz też jeszcze jej się zdarza ulać ale już malutko i takim bardziej serkiem, a ma pół roku za tydzień. Więc to nic złego jeśli dziecko przybiera na wadze prawidłowo. Jedynie jest to uciążliwe dla rodziców.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Sylwia
    jakie te Twoje kobry są różne, możesz mówić że z dwóch różnych mężów 😂😂😂
    Moja mama bardzo młodo wygląda i jestem ja i mój brat 8 lat różnicy, ludzie zawsze pytali kim jest ten chłopiec, to mama dla śmiechu mówiła że syn z pierwszego małżeństwa 😂😂😂
    Mój mąż mnie przedstawia jakości swoją pierwszą żonę 😂

Sylwucha, kic83 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Meggi mysle, ze mizecie pojsc do fizjo! Mi wiecej daly wizyty u fizjo niz u osteopaty, moj syntez ma wzmozone napiecie miesniowe w barkach i glowce

Ounai, mam ten sam problem z otulaczem do fotelika, w styczniu wyslalam meza do sklepu po to, kupil jakis mega drogi, a w ogole nam sie nie sprawdza, za goraco jest synkowi w nim, jeszcze ten kapturek bez sensu jest, niepotrzebnie grzeje 🤦‍♀️
    Teraz stwierdzam, ze to zbedny gadzet
    Jakbym miała 3 dziecko to biorę od razu ponczo od patulove. Kupię je Marcie w przyszłym roku. Teraz się wstrzymam jednak bo chciałabym z kapturem a one są po 250zl

Wik89 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, próbowaliście ją usypiać brzuszek do brzuszka i odłożyć na brzuszek od razu a nie na plecki?? U nas szczerze to tylko taki system wchodzi w grę. Olek nie da się ululać na pleckach, na rękach (tak wiesz, oparty na naszym przedramieniu i łokciu). A wieczorami żeby nie spał w nocy na brzuszku, bo jednak to ryzyko, to usypiamy go na rękach, kładziemy na brzuchu s po jakiś 15-20 odwracamy na plecki. Tym sposobem dzisiaj spał dzisiaj w nocy na plecach od 23 do 7 rano z dwoma przerwami na karmienie. No tyle że o 7 wybudziły go problemy z bączkami.

Moja w ogóle nie śpi już na plecach. Usypiam albo brzuch na brzuchu, albo na rękach i wtedy na brzuch do dostawki. Nawet w nocy już, monitor włączony, ja i tak nie śpię więc bardzo dużo na brzuchu leży. Wtedy jest troszkę lepiej, na plecach to tragedia.

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Marta potrafiła ulać takie ilości, że jak zbierałam tetra to pielucha była cała mokra. Żeby nie zmieniać prześcieradła na noc podkładałam jej flanele pod głowę, to potrafiłam zmieniać 6 razy w nocy ta pieluchę. Jak malutko ulala to jej nie przebierałam, dopiero jak miała bardzo mokre ubranie a zuzywalysmy ok 6-7 pajacow na dobę. Teraz też jeszcze jej się zdarza ulać ale już malutko i takim bardziej serkiem, a ma pół roku za tydzień. Więc to nic złego jeśli dziecko przybiera na wadze prawidłowo. Jedynie jest to uciążliwe dla rodziców.

Moja właśnie mało ulewa na zewnątrz, czasami nawet ani razu w ciągu dnia , wewnątrz jej bulgocze i to jej bardzo przeszkadza.

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Annia
    Jaki macie pomysł na sesję?
    My nie mieliśmy noworodkowej, bo nie chcieliśmy ale tak myślę, żeby wiosną cos ogarnąć wlasnie tez jak juz Tomek będzie taki dzieciaczek już jak Miki :)
    My też nie mieliśmy noworodkowej. Pani ma takie fajne jasne studio, będziemy w jeansach i białych koszulkach (Mikołaj body), no i takie zdjęcia będziemy mieć. Wzięłam najkrótsza sesję, godzinną, bo nie wiem ile Mikołaj wytrzyma. Najwyżej umowie się za jakiś czas znowu. :)

Sylwia tak ja jestem wygodnicka i idę w słoiki. Zresztą już pisałam kiedyś, że uważam że tam są lepszej jakości warzywa niż kupiłabym w sklepie. 😊 Zaraz znowu marchewka. Ale niestety tak trzeba u dzieci z nietolerancja, że nowości trzeba wprowadzać przez kilka dni pojedynczo, żeby móc się w razie czego połapać co szkodzi.

A ja dzisiaj jestem zombie. :/

Lalia, Zulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, polubiłam za sesję 😘 myślę, że będzie pięknie 😘

Annia lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, teraz marchewka, a od czego zaczeliscie?
    Fajnie z ta sesja!

Irysko, chyba dodalas zdjecie, ale nie zdazylam zobaczyc :( co to za pilka i jakie cwiczenia, mozna gdzies o tym poczytac? Zapytam fizjo ale nast wizyte mamy dopiero za 2 tyg

Dzis bylam z synkiem na kontroli u neurologa, nadal jest asymetria choc mniejsza i nadal wzmozone napiecie. Takze dalej cwiczymy a od konca marca czestsza rehabilitacja nas czeka

Ale tak poza tym ok no i moja kluseczka wazy juz 7080 😆😆😆

Lalia, kic83, Iryska, Annia, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Kotencjuszjusz Znajoma

Wysłany: 16 lutego 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochani. Chciałabym pomóc uzbierać pieniądze dla tej słodkiej dziewczynki. Mam nadzieję że znajdą się tu życzliwi ludzie którzy zechcą podzielić się chociaż złotówka lub funtem i dzięki waszej pomocy przybliżymy do osiągnięcia celu tego aniołka 🙏💙

https://zrzutka.pl/p2fphr

https://gofund.me/a82ca53b

Za każdą pomoc dziękuję !❤️

Syn 💙
    Córka 💙
    Córka 💙
    4 aniołki 😭
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas treningi na całego
    7ff8d3a8190a.jpg

kiniusia270, Ladyo, Inaa89, Wik89, Martt95, Zulugula, Lalia, kic83, Suszarka, Sylwucha, Annia, Ania81, Enigvaa, Angie1985, calanthe, dmg111, Karenira, kar_oliv, Stokrotka027, SzalonaOna, doomi03, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Martusia zaraz będzie pomykać po mieszkaniu 🥰
    Ounai widziałam, ze chyba Ty kupiłaś środki z laboratorium pani domu? Dasz znać czy są dobre?

U Nas ostatnio sporo się działo, strulam się czymś w weekend ale na szczęście mietowka taty postawiła mnie na nogi🙏
    Od tygodnia boli mnie ósemka, która znowu ruszyła do akcji cała szczeka mnie przez nią boli 😭 dzisiaj idę prywatnie wyrwać i już się boje co to będzie 😳

Z dobrych wieści udało Nam się kupić działkę pod Toruniem przy samym lesie ❤️ wczoraj mieliśmy notariusza i wszystko już jest załatwione 🥰 Z budowa pewnie ruszymy za jakieś 3 lata jak odłóżmy trochę kasy ale bardzo się cieszę, ze coś ruszyło w tym kierunku 😊

Wik89, Zulugula, Lalia, Suszarka, dmg111, Karenira, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:
    Ooo Martusia zaraz będzie pomykać po mieszkaniu 🥰
    Ounai widziałam, ze chyba Ty kupiłaś środki z laboratorium pani domu? Dasz znać czy są dobre?

U Nas ostatnio sporo się działo, strulam się czymś w weekend ale na szczęście mietowka taty postawiła mnie na nogi🙏
    Od tygodnia boli mnie ósemka, która znowu ruszyła do akcji cała szczeka mnie przez nią boli 😭 dzisiaj idę prywatnie wyrwać i już się boje co to będzie 😳

Z dobrych wieści udało Nam się kupić działkę pod Toruniem przy samym lesie ❤️ wczoraj mieliśmy notariusza i wszystko już jest załatwione 🥰 Z budowa pewnie ruszymy za jakieś 3 lata jak odłóżmy trochę kasy ale bardzo się cieszę, ze coś ruszyło w tym kierunku 😊
    Pewnie, kupiłam bo mają bardzo dobre opinie, ale chyba tak konkretniej wypróbuje w przyszłym tygodniu, bo teraz to tak sprzątam po łebkach bo sama z dziećmi zostaje do soboty. Zazdroszczę Ci tej działki. Też mi się marzy taka pod lasem 😍 póki co rozglądamy się

kiniusia270 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie karuzele do lozeczka? U nas by się przydała, bo jak się budzi to zaraz mu się nudzi i trzeba go wyjac na matę, a takto by jeszcze sobie pokopal w łóżeczku.
    Czy taka bez obracanego pałąka bardzo przeszkadza w wyjmowaniu/wkładaniu dziecka ?
    Pokażcie proszę swoje karuzele 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 21:16

💙
    💗
‹‹ 3069 3070 3071 3072 3073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ