X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ounai przykro że teraz przechodzicie tak duży kryzys. Nawet nie potrafię nic rozsądnego ci doradzić. Mąż musi sam zrozumieć czy rodzina jest najważniejsza czy tylko praca i w konsekwencji samotne życie. 😓
    Wiem o tym. Też mi jest przykro, bo dotąd wszyscy nam zazdrościli i uważali, że jesteśmy małżeństwem idealnym. A tu bach. Ale chyba muszę zrobić tak jak Ania. Przestać prosić. Tylko czy jeszcze będzie co ratowac jak się otrząśnie? Bo myślę, że prędzej czy później otrząśnie się. Oby tylko to było wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 21:51

Ania81 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Niestety tak i ten skok trwa kilka tygodni 🤦

Dokładnie 😅😬

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Meggi moja babcia tez do mnie dzwoni mi powiedziec ze za lekko mala ubieramy i na pewno jej zimno 🙈

Ounai przykro mi,ze tak Wam nie po drodze ostatnio. Ja chyba tez bym zastosowala terapie wstrzasowa i moze jak wroci do pustego domu to sie zreflektuje. No ale mowic moge, jak nigdy w takiej sytuacji nie bylam.
    No właśnie łatwo się mówi. Ale mój syn już wszystko rozumie. I co miałabym mu powiedzieć? Przy dzieciach to już nie taka prosta sprawa.

Ania, mam nadzieję że puszcza Was zaraz do domu.

Enigvaa, mala to cały tata.

Ania81 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, cudnie wyglądacie ❤

Ania81, obyście szybko wyszli ✊

DMG, mój mąż też zarabia znacznie więcej ode mnie; i- tak jak piszesz- to nie ma żadnego znaczenia. Za chwilę idę na wychowawczy,i nie będę dostawać nic, i to też niczego nie zmienia. Partnerstwo to dla nas jeden z fundamentów związku, tak było zresztą od zawsze, dziecko tu nic nie zmieniło (tylko obowiązków przybyło). My też wychodzimy z założenia, że najpierw my,potem Julek,a cała reszta( praca, przyjaciele,hobby,dalsza rodzina) jest potem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 21:58

ZielonaHerbata, Nowastaraczka, dmg111, calanthe, Ania81, kar_oliv, kic83, Karenira lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, chyba za mocno się dotlenilam, bo już odlatuje do spania 🤦‍♀️

Czekam aż mąż wróci z pracy, idę wziąć długa kąpiel i wtedy spać.

Jutro mam w planach ogarnąć mieszkanie na błysk - ciekawe czy mi się uda... 🤔 A później znów spacerek z młoda do przedszkola :)

A Wy co planujecie na jutro?

P. S. Mojej Kornelii coraz częściej ucieka jedno oczko w bok - nie do środka. A taki zez ma siostra jej taty. Tylko u niej za późno się za to wzięli... 2.03 mamy okulistę, chyba skończy się okularkami... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa - piękne zdjęcia!

Ania81 - mam nadzieję, że szybko wrócicie do domku!

Tajka - ja bym skontrolowała. Ja też mocnych skurczy nie czulam, a skończyło się później jak się skończyło... Lepiej o raz za dużo sprawdzić :*

Herbatka - jak tam? Lepiej troszkę?

Ania81 lubi tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, trudna sprawa u Ciebie☹️Ciężko coś Ci doradzić bo to jednak coś poważniejszego się dzieje.. Albo to zostawisz jak jest, czyli będziesz "samotną mamą" , albo coś wymyślisz żeby zmienić męża 😐

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Suszarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, polecam spody do pizzy z biedronki. Te pakowane jak tortilla, w opakowaniu niby włoskim. Super skład, bo tylko mąka, woda i drożdże, a tą pizze się robi na patelni w 5 min. Smakuje całkiem spoko 👍

Co do starszych członków rodziny, moja babcia sto razy pytała czy prosiłam lekarza lub położną o zgodę na wyjście na spacer z tak małym dzieckiem 🤦🤦

dmg111, Meggi110818 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • emdar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, ja bym też chyba sprawdziła czy wszystko ok. W ciąży lepiej dmuchać na zimne.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No właśnie łatwo się mówi. Ale mój syn już wszystko rozumie. I co miałabym mu powiedzieć? Przy dzieciach to już nie taka prosta sprawa.

Enigvaa, mala to cały tata.

No i to jest najgorsze, ze Tymek to rozumie, na swoj prosty sposob ale rozumie. Tu juz chyba potrzebna pomoc specjalisty, moze w ten sposob zrozumie jesli Twoje slowa odbijaja sie od muru.

Oj tak, czysta kopia tatusia. Moze pozniej troche sie do mnie upodobni 😁

🔸28 lat

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, pięknie to napisałaś. Najpierw my, potem dziecko. M.in. dlatego od początku zakładaliśmy, że nie damy się w nocy rozdzielić i mój narzeczony nie pójdzie spać na kanapę... aż pewnej nocy Matylda dawała ostro w kość, on musiał rano wstać do pracy i w końcu sama go poprosiłam, by poszedł tam spać, bo nie potrzebujemy dwójki niewyspanych ludzi. Na drugi dzień powiedział, że zawsze będzie przy nas zasypiał, a jak będzie bardzo źle to dopiero wtedy pójdzie spać do salonu. Może wspólne zasypianie to pierdoła, ale dla nas to ważne, bo ona kiedyś urośnie i nie będzie nas już tak potrzebować, a nasz związek będzie trwał nadal i nie chcemy się od siebie oddalić.

dmg111, emdar, calanthe, Zulugula, Ania81, Inaa89 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 14:49

SzalonaOna, Ania81 lubią tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:02

Ania81 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Dokładnie 😅😬

Nieeee😭😭 my teraz nie mamy skoku ale przez te karmienia nocne co 2h to średnio a co dopiero 😵

Bylam taka zmęczona, przespałam 1,5h i juz nie mogę zasnąć 😭🙄 za 10min król się pewnie obudzi, więc teraz już nawet mi się nie opłaca

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku im szybciej wada wykryta tym lepsze i szybsza poprawa przy leczeniu. 🙂

SzalonaOna lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Moti, ja miałam uciekające oczko, jak miałam 3 latka zaczęłam nosic okulary, wada przeszła jak miałam 15 lat. Jak mi powiedzieli, że nie mam nosić okularów, to musiałam przejść na zerowki, bo moja twarz wyglądała dla mnie dziwnie 😂 Więc nie ma tego złego, wszystko da się naprawić u dzieci 😘
    Oooo ooo! Widzisz, czyli jest szansa na wyrównanie! Bo jego siostra ma tak, że w okularach ma normalne oczy, a ściągnie i leci zez..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva sliczna z was rodzinka, a Malwinka skradla moje serce❤️❤️❤️. Przeslodka jest ❤️❤️❤️.

Ounai oby wszystko miedzy wami sie ulozylo. Bardzo Ci tego zycze.

Tajka ty do szpitala lepiej jedz sprawdzic co sie dzieje. Tak jak Emdar napisala w ciazy lepiej na wszystko dmuchac i sprawdzac.

My w domku. Pepuszek bardzo wolno sie goi, mamy sie nie kapac az przestanie krwawic. Obserwowac czy nie ma zmian i tyle nam poradzili🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Synek czuje lekki dyskomfort z powodu pepuszka. No nic dalsze wiszenie na reach 24h 😍😍😍🥴🥴🥴🥴.

Ounai, Enigvaa, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai, trudna sprawa u Ciebie☹️Ciężko coś Ci doradzić bo to jednak coś poważniejszego się dzieje.. Albo to zostawisz jak jest, czyli będziesz "samotną mamą" , albo coś wymyślisz żeby zmienić męża 😐
    Plusem jest to, że nadal się kochamy. Tak naprawdę cała sprawę utrudnia to, że nawet nie mamy z kim dzieci zostawić. Od 6 lat wychodzimy na randkę 2 razy do roku. A teraz jak Marta nie chce tknąć butelki tym bardziej możemy zapomnieć.

Ja kiedyś też tak miałam jak on. Zatraciłam się w pracy. Ale to trwało rok. Potem zrozumiałam że tak się dalej nie da. A mój mąż jak się otrzasnie na miesiąc to potem wraca do starych nawyków :/

BOY 2015
    GIRL 2020
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva ślicznie razem wyglądacie, Malwinka cudna, w ogóle bardzo podoba mi się te imię 😍 a tatuś jaki dumny na tym zdjęciu 😁😁😁😁

atdcgu1rjappkskg.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, coś mi się wydaje, że miałaś kiedyś podobny problem ze swoim synem. Co można zastosować na zaczerwienionego siusiaka na końcu przy ujściu cewki moczowej?
    Mam maść z antybiotykiem, którą miał przepisaną na pępek. Można tym? Czy na początek czymś łagodniejszym?

f2wlj44jsgpqyg7q.png
‹‹ 3130 3131 3132 3133 3134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ