X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja mialam zapalenie piersi w tym tygodniu :/ chyba juz przechodzi, przez ostatnie dni u mnie też cieple/zimne oklady, ibuprofen, czeste przystawianie do piersi..
    Mialam jeszcze dzis poczucie, ze z tej piersi leci duzo mniej mleka, ale teraz wieczorem juz wydaje mi sie, ze bylo ok. Mam nadzieje, ze tak zostanie

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Piękna Martulka i świetny bidonik, gdzie go kupiłaś?

U Poli zaczuna się coś, kicha, kaszle i ma nos tak zatkany że co chwile się budzi choć nie mogę jej lraktycznie nic odciągnąć poza tym co wpsikam.Już czuję tą ciężką.nockę.
    Jakieś rady na zatkany nosek u dziecka?
    To niekapek nuk, kupiłam ofkors na allegro ;) tak na teraz jest idealny. Jak przygryzie smoczek to jej leci woda i ona sobie połyka, a jak go wyrzuci bo ma taką ochotę to nic się nie wylewa :)

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Zrobiłam badania tsh z 1,5 zrobiło mi się 0,005 czyli z niedoczynności wpadłam w nadczynność
    T4 mam 2,53, miałam 1.
    Anty TPO z 43 do 240 podskoczyło
    We wtorek robię powtórkę badań.
    Dziękuję :*

kic83 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, wystawiła gondolę na sprzedaż, bo myślałam że pewnie z miesiąc jak nic powisi. A tu babka chce żebym jej wysłała w poniedziałek
    😂 A mi tak szkoda się zrobiło. Lubiłam tą gondolę. Ale wiem, że Mart już nie chce w niej jeździć :( kurcze, myślałam że ta gondola z miesiąc powisi zanim ktoś się skusi 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 23:36

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2021, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Masakra, wystawiła gondolę na sprzedaż, bo myślałam że pewnie z miesiąc jak nic powisi. A tu babka chce żebym jej wysłała w poniedziałek
    😂 A mi tak szkoda się zrobiło. Lubiłam tą gondolę. Ale wiem, że Mart już nie chce w niej jeździć :( kurcze, myślałam że ta gondola z miesiąc powisi zanim ktoś się skusi 😂
    Ounai, to nic tylko rzeczy na sprzedaż Tobie dawać do wystawienia! :) hihi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2021, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny plany na niedzielę? :).

U mnie nic szczególnego, spacer plus plac zabaw z dziewczynami :) aaaa no i jutro jako że koniec miesiąca, to cykam fotkę Matyldzi na 4 mce :) Boziu, kiedy ten czas tak leci, dopiero była taka maleńka... 😪

Ostatnio cierpię na bezsenność. W sensie ze nie chce mi się spać, siedzę do 3-4, ale za to jak już usnę, to spałabym do 15. Dramat!

Ogarnęłam sobie na poniedziałek telekonsultacje z endo. Skonsultuje te wyniki, które już mam, i chce poprosić o jeszcze kilka skierowań. Także diagnostyka pełna para. We wtorek się zarejestrowałam na pobranie krwi, a w środę mam wizytę u gina. Chcę sprawdzić czy wszystko ok i poproszę o plastry anty. Tabletek nie chce, nie ufam im jakoś 🤦‍♀️

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2021, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny, od poniedziałku w Biedronce promka na pieluchy Pampers. Rabat przy zakupie 2opakowan :)

196a25590122.jpg

• Lalia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow, Ounai!! Ale szybko udało się sprzedać!! 😳

Anetka, dużo zdrówka dla Polci 😘💪

Motylku, moje plany na niedzielę to zrobić pucharki galaretki z owocami z bo teściowie mają wpaść w odwiedziny do Olka 😅 na niedzielę obiad mam, ale pasuje mi coś zrobić na poniedziałek żeby mąż sobie mógł wziąć do pracy 🙂 a że mąż w niedzielę w pracy, pogoda beznadziejna, to poza wizytą teściów mam zamiar bawić się z Olkiem i poświęcić mu taki spokojny czas a nie latać na szybcika z praniem, sprzątaniem czy prasowaniem jak to bywa w tygodniu 🥴 uwielbiam nasze rozmowy i heheszki z synem 💙

SzalonaOna lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, Kic, Wik z tymi piersiami to jakieś fatum 😕 mnie boli prawa od strony pachy, niby nie wyczuwam guzków, ale nawet w miękkim staniku mnie boli, jak dotkne to już w ogóle 😔

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny czy ktoras z was miala krosteczki takie grudki w ciazy na ciele. Najpierw dostalam na lydkach ale to nie sa gesti tylko co kawalek ale okroonie swedza. Jak zaczne drapać to koniec. Oczywiscie strupki. Nie mam tego na brzuchu. Moze pare na rekach i plecach ale zaledwie kilka. Miala ktoras z was? Lekarz dopiero za 10 dni. Rodzinny kazal smarowac mascia. Ale to ounktowo. Zapytam lekarza ale do tego czasu sie zaskrobie
    ..

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak podły nastrój że tylko bym płakała, ale od początku.
    Odkąd tata nie żyje gotuję dla mamy, sprzątam cały dom także jej parter robię zakupy dla wszyrkich no ogólnie staram się jak mogą bo mama jest chora co na każdym kroku podkreśla jaka to ona jest słaba i nie ma siły.
    Wczoraj wstałam rano poszłam na zakupy potem zrobiłam placek i obiad dla wszytkich a po południu sprzatałam dom mimo że sama już ledwo stałam na nogach. Mama od rana odpoczywała i mówiła że jest zmęczono że ręką ją boli i kręgosłup w pewnym momencie ona ni z gruszki ni z pietruszki przyszła do mnie i mi zrobiła awanturę że ją odsuwam, że czuję się niepotrzebna nakrzyczała na mnie że uważam ją za ciężar że uwaga pozbyłam się taty a teraz to samo chcę zrobić z nią. Staram się wesprzeć ją jak mogę a tu takie coś.

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Woow, Ounai!! Ale szybko udało się sprzedać!! 😳

Anetka, dużo zdrówka dla Polci 😘💪

Motylku, moje plany na niedzielę to zrobić pucharki galaretki z owocami z bo teściowie mają wpaść w odwiedziny do Olka 😅 na niedzielę obiad mam, ale pasuje mi coś zrobić na poniedziałek żeby mąż sobie mógł wziąć do pracy 🙂 a że mąż w niedzielę w pracy, pogoda beznadziejna, to poza wizytą teściów mam zamiar bawić się z Olkiem i poświęcić mu taki spokojny czas a nie latać na szybcika z praniem, sprzątaniem czy prasowaniem jak to bywa w tygodniu 🥴 uwielbiam nasze rozmowy i heheszki z synem 💙
    Zobaczymy jeszcze, bo ja chciałam żeby kupujący pokrył przesyłkę a Pani chce żeby była gratis. Muszę się zastanowić czy tak chcę. Ale też był facet który chciał kupić cały wózek w tej cenie hahaha, mistrz okazji. Naprawdę ludzie wierzą, że ktoś kto kupił coś za 5 tys po pół roku użytkowania sprzeda im za 1/6 tej kwoty?

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Zobaczymy jeszcze, bo ja chciałam żeby kupujący pokrył przesyłkę a Pani chce żeby była gratis. Muszę się zastanowić czy tak chcę. Ale też był facet który chciał kupić cały wózek w tej cenie hahaha, mistrz okazji. Naprawdę ludzie wierzą, że ktoś kto kupił coś za 5 tys po pół roku użytkowania sprzeda im za 1/6 tej kwoty?

Ounai, a tak z ciekawości: gdybyś drugi raz wybierała wózek dla Marty, to wybralabys drugi raz Priama? 🙂
    Myślisz, że ten wózek to taki bardziej gadżet co cieszy oko czy naprawdę jest wart ceny?

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    Hej. Dziewczyny czy ktoras z was miala krosteczki takie grudki w ciazy na ciele. Najpierw dostalam na lydkach ale to nie sa gesti tylko co kawalek ale okroonie swedza. Jak zaczne drapać to koniec. Oczywiscie strupki. Nie mam tego na brzuchu. Moze pare na rekach i plecach ale zaledwie kilka. Miala ktoras z was? Lekarz dopiero za 10 dni. Rodzinny kazal smarowac mascia. Ale to ounktowo. Zapytam lekarza ale do tego czasu sie zaskrobie
    ..
    Nie miałam ależ koleżanka miała coś co się nazywało osutka ciążową i tak chyba się objawiało. Tak czy siak trzeba to zgłosić lekarzowi.

Motylek, dzięki za info.

Biedronko, nie możesz we wszystkim wyręczać mamy. Mój tata też zmarł i jedyne co trzymało moją mamę przy tym żeby się nie załamać były obowiązki. Powiedz mamie co czujesz ale też pozwól jej coś robić. Bo jak siedzi bezczynnie to tylko myśli o tym co się stało i snuje sobie takie właśnie historie. Poza tym jesteś w ciąży a tak trochę dajesz się wszystkim wykorzystywać i tylko Ty wszystkim się zajmujesz. Robisz za mamę, za męża a potem ledwo żyjesz. A jakbyś teraz tfu tfu trafiła do szpitala to co? Wrócisz do bałaganu bo oni są nauczeni że tylko Ty ogarniasz. Tak czy siak idź i pogadaj z mamą, ustalcie czym ona może się zajmować a co będziesz robić Ty. Daj jej jakieś zajęcie bo mama zeświruje.

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie miałam ależ koleżanka miała coś co się nazywało osutka ciążową i tak chyba się objawiało. Tak czy siak trzeba to zgłosić lekarzowi.

Motylek, dzięki za info.

Biedronko, nie możesz we wszystkim wyręczać mamy. Mój tata też zmarł i jedyne co trzymało moją mamę przy tym żeby się nie załamać były obowiązki. Powiedz mamie co czujesz ale też pozwól jej coś robić. Bo jak siedzi bezczynnie to tylko myśli o tym co się stało i snuje sobie takie właśnie historie. Poza tym jesteś w ciąży a tak trochę dajesz się wszystkim wykorzystywać i tylko Ty wszystkim się zajmujesz. Robisz za mamę, za męża a potem ledwo żyjesz. A jakbyś teraz tfu tfu trafiła do szpitala to co? Wrócisz do bałaganu bo oni są nauczeni że tylko Ty ogarniasz. Tak czy siak idź i pogadaj z mamą, ustalcie czym ona może się zajmować a co będziesz robić Ty. Daj jej jakieś zajęcie bo mama zeświruje.

Ale właśnie tu jest paradoks jak jej dam coś do zrobienia to narzeka że ona nie ma siły i nie będzie tego robić a jak robię wszystko ro robi takie akcje

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 14:51

Wik89, Lalia lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    My mamy nebulizator i swietnie sie sprawdza. Nawilza drogi oddechowe a to co spłynie odciągamy. Spróbuj tez plasterków aromactiv sa od 1 dnia życia. Tez z tej firmy jest taki płyn do kąpieli wiec działa jak aromaterapia podczas kąpieli i jest jeszcze masc ale my używaliśmy plasterków i pomagały.
    Duzo zdrówka dla malutkiej oby szybko katarek minął.
    Dziękuję.
    Noc jakoś przetrwałyśmy z 7 pobudkami, zaraz kupię jej plasterki aby były na kolejną noc.
    Biedna kicha i kaszle i glutki ma w nosie na szczęście nie ma gorączki.
    Najlepiej spało się na mamusi dziś, ale o dziwo nie czuje się jakoś bardzo zmęczona.
    Jutro mam wizytę u pediatry to przy okazji ją obejrzy.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Kiedyś na wycenie był u nas hydraulik i tego właśnie dnia wystawił priama na sprzedaż, to w ciągu gpdziny zadzwoniło do niego chyba z.10.osób także mnie nie dziwi, że ludzie się rzucają, szczególnie że macie piękną gondolę.

Ounai, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 14:51

Wik89, Lalia, Julik lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, a tak z ciekawości: gdybyś drugi raz wybierała wózek dla Marty, to wybralabys drugi raz Priama? 🙂
    Myślisz, że ten wózek to taki bardziej gadżet co cieszy oko czy naprawdę jest wart ceny?
    Jest piękny. Te duże koła dają radę, ale małe się blokują. Nieraz musiałam go po śniegu ciągnąć zamiast pchać. Dla letniego dziecka świetna opcja z tymi siateczkami w gondoli. Materacyk jest gruby i ciepły, budka trochę za mała, zwłaszcza na lato. Z minusów jest wielki i ciężki. Mam citroena c4 Grand picasso (7-mioosobowy samochód) img wózek zajmuje pół bagażnika). Gondola składa się na płasko i to jest jej plus jeśli się gdzieś daleko jedzie. Ale wózek lata, rączka lata już po miesiącu użytkowania, skrzypi (choć uważam, że każdy wózek coś tam zaskrzypi, nie oszukujmy się, mechanizmy pracują). Natomiast to że rączka latać jest moim zdaniem wina designu i tych ładnych złotych/chromowanych rurek. Łatwo się go prowadzi, ale amortyzacja nie istnieje. No i to jest naprawdę miejski wózek. Z kolei spacerówka wcale nie jest jest jakaś bardzo duża, więc jakbyśmy ktoś ma wielkie dzieci to tak średnio się sprawdzi na cały okres wozkowania. Jest to wózek miejski. W terenie da radę, ale dziecko wytelepie konkretnie.
    Podsumowując: jeśli chodzi o design to jest to chyba najładniejszy wózek na rynku, zwłaszcza w tych drozszych tapicerkach. I to fakt, że robi wrażenie, bo nieraz jak spacerowałam ludzie się za mną obracali. Ale jakość wykonania to na pewno nie jest półka premium. Czy kupiłabym drugi raz? Ciężko mi powiedzieć. Jestem sroka i lubię ładne rzeczy 😂😂😂 a jak widać na gondoli póki co stracę max 100zl, na stelażu raczej więcej, więc gdybym kupiła inny wózek to prawdopodobnie też straciłabym tyle sprzedając go. Jeśli będę mieć 3 dziecko w mieście to istnieje szansa że skuszę się. Jeśli na wsi to na pewno nie ;)

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 3147 3148 3149 3150 3151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ