Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Mamusie! Muszę się pożalić, od wczoraj czuje się fatalnie! O il pierwsze 6 miesięcy ciazy to była sielanka, tak czuje ze te 3 ostatnie to będzie dramat. Kręgosłup boli mnie tak strasznie, ze nawet położyć się wygodnie nie mogę... mam nadzieje ze to chwilowe, ale jak tak dalej pójdzie to chyba nie dotrwam w moim postanowieniu ze pracuje do końca marca
czy Wy tez tak miałyście? Nawet nie miałam siły wejść na forum, cały dzień dziś leżę. No, poza poranna wizyta u Pani psycholog... umówiłam moja J. bo czuje ze coś się z nią dzieje, jest taka zamknięta ostatnio, nie chce rozmawiać, siedzi całymi dniami w pokoju. Może to ja jestem przewrażliwiona ale boje się, żeby nie była zazdrosna jak się siostra urodzi, żeby nie czuła się odrzucona, tym bardziej ze ona wychowuje się bez taty, a tu siostra od małego będzie na lepszej pozycji... wiem, ze jest mój mąż, ale mimo wszystko oni maja relacje takie koleżeńskie, on do nas dołączył jak miała 8 lat, to zawsze inaczej...dzisiaj było pierwsze spotkanie, najpierw miałam przyjść sama żeby przedstawić sytuacje, nakreślić nasza sytuacje rodzinna itp. Aż się popłakałam z tego wszystkiego, ale wiecie jak to jest... teraz jestem jakaś taka rozbita. A w środę idzie już J. Jest na to pozytywnie nastawiona. No i zgłupiałam już całkowicie z tymi wózkami, nie wiem teraz który brać. Ten mutsy nio rzeczywiście fajny! Chociaż plan był żeby się zmieścić w 4000 wozek, fotelik i bazy do dwóch aut. No ale zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 19:48
-
Ladyo wrote:Cześć Mamusie! Muszę się pożalić, od wczoraj czuje się fatalnie! O il pierwsze 6 miesięcy ciazy to była sielanka, tak czuje ze te 3 ostatnie to będzie dramat. Kręgosłup boli mnie tak strasznie, ze nawet położyć się wygodnie nie mogę... mam nadzieje ze to chwilowe, ale jak tak dalej pójdzie to chyba nie dotrwam w moim postanowieniu ze pracuje do końca marca
czy Wy tez tak miałyście? Nawet nie miałam siły wejść na forum, cały dzień dziś leżę. No, poza poranna wizyta u Pani psycholog... umówiłam moja J. bo czuje ze coś się z nią dzieje, jest taka zamknięta ostatnio, nie chce rozmawiać, siedzi całymi dniami w pokoju. Może to ja jestem przewrażliwiona ale boje się, żeby nie była zazdrosna jak się siostra urodzi, żeby nie czuła się odrzucona, tym bardziej ze ona wychowuje się bez taty, a tu siostra od małego będzie na lepszej pozycji... wiem, ze jest mój mąż, ale mimo wszystko oni maja relacje takie koleżeńskie, on do nas dołączył jak miała 8 lat, to zawsze inaczej...dzisiaj było pierwsze spotkanie, najpierw miałam przyjść sama żeby przedstawić sytuacje, nakreślić nasza sytuacje rodzinna itp. Aż się popłakałam z tego wszystkiego, ale wiecie jak to jest... teraz jestem jakaś taka rozbita. A w środę idzie już J. Jest na to pozytywnie nastawiona. No i zgłupiałam już całkowicie z tymi wózkami, nie wiem teraz który brać. Ten mutsy nio rzeczywiście fajny! Chociaż plan był żeby się zmieścić w 4000 wozek, fotelik i bazy do dwóch aut. No ale zobaczymy
Kręgosłup mnie też nawala ani stać ani chodzić, przy leżeniu ratuje mnie moja poduszka cebuszka ona jest dla mnie jak zbawienie bez niej byłoby ciężko. W nocy śpię na zmianę albo na jedynym albo na drugim boku. Z jednej strony mam poduche a jak przytoczę się na drugi bok mąż zostaję moją poduszkąDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Anet.kaa wrote:Cześć
U nas leniwy dzień u babci, Pola ma dziś spanie że hoho więc od 3h kima w tym od godziny na mnie zaraz będę musiała ją obudzić aby poszła normalnie spać na noc. Ja dziś machnęłam 6km, czuje się podczas tych biegów tak jak 7 latvtenubgdy zaczynałam biegać. To zdecydowanie mój najtrudniejszy powrót - a miałam ich kilka.
Zapisałam Pole do pediatry bo coraz bardziej przytyka jej się nos. To nie katar, nie mogę prawie nic odciągnąć, mam wrażenie że mleko cofa jej się do noska. Uwielbiam karmić ją na leżąco ale ta pozycja niestety chyba pogłębia problem.
U nas też pogoda się skiepściła choć słonko dziś świeciło tyle że było zimno, mroźny wiatr od Śnieżki wiał.
Jeśli chodzi o ubranka to ja te najmniejsze, poniżej 56 na pewno zostawiam. Część to.mojej przyjaciółki a część moja, obie mamy pierwsze dzieci małe więc kolejne pewnie będą podobne to ubranka się.przydadzą.
Z resztą pomyślę, jakieś dziewczyńskie perełki pewnie sprzedam, ale maty, leżaczek na pewno zostawię.
Ounai, pikaż wózek jak już będzieja jestem zakochana we wzorze La Millou blooming boutique, już nie mogę się doczekać jak ją kupie do spacerówki 😍
Maniaa współczuję ciężkich przeżyć z kp, ale najważniejsze jest Twoje zdrowie tak jak piszesz a dla dziecka do bycia szczęśliwym liczy się bliskość a nie sposób karmienia.
Jestem w szoku, że w 3 miesiącu już idą zębyJa chyba wezmę wkładkę od Beztroskiej. Miałam od nich 5 lat temu jak jeszcze nikt ich nie znał i wchodzili na rynek i z wkładką nic się nie stało, mimo że była wiele razy prana. Też wezmę chyba jakieś kwiaty.
Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Anetko, mamy bardzo podobne 👍 mąż mówi, że jak byłam w szpitalu to on też początkowo zamontował przed fotelikiem, ale nic nie było widać we wstecznym lusterku, później przepiął na środkowy zagłówek i super widać 👍
-
Meggi110818 wrote:Dziewczyny, które być może planują drugie dziecko, ale wiedzą czy i kiedy, co robicie z rzeczami/ubrankami z których Wasze pociechy wyrosly już? Sprzedajcie czy czekacie z myślą o tym drugim dziecku jeśli kiedyś będzie?
Meggi
My wszystko zostawiliśmy, wózek, nosidełko, zabawki, matę, chustawkę, nianię audio video, laktator, jedyne co to ubranek nie mieliśmy dla chłopca, na szczęście wszystko dostałam od koleżanek.
Mamy dwie piwnice, więc wszystko dobrze spakowaliśmy i czekało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 21:22
Meggi110818, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anetka, specjalnie dla Ciebie Bambi
Marta traktujemy go jako gryzak ale zawsze coś wody wpadnie. A po ostatnim zatwardzeniu, gdzie po wlewce przez godzinę wyciskała kupę już muszę znaleźć sposób na premycanie jej wodyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 20:28
kiniusia270, kic83, Zulugula, Lalia, Enigvaa, SzalonaOna, Tajka, emdar, Suszarka, dmg111, Belie, kar_oliv lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Laila
Mi się wydaje że nie ma różnicy czy odkładam Aleksa (nie robie tego od dawna...) czy śpi ze mną, ilość pobudek podobna, jedyne co jak spimy razem w łóżku to ja nie patrzę na zegarek i nie notuje pobudek, może dzięki temu czuje że tyle razy nie wstawałam 🤷😂
Co do pierwszego setu to u nas to zazwyczaj jest 19/20- 00:00/1:00. Potem niestety mam armagedon. Dziś pobudki miałam nawet co pół godziny...Lalia lubi tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:Laila
Mi się wydaje że nie ma różnicy czy odkładam Aleksa (nie robie tego od dawna...) czy śpi ze mną, ilość pobudek podobna, jedyne co jak spimy razem w łóżku to ja nie patrzę na zegarek i nie notuje pobudek, może dzięki temu czuje że tyle razy nie wstawałam 🤷😂
Co do pierwszego setu to u nas to zazwyczaj jest 19/20- 00:00/1:00. Potem niestety mam armagedon. Dziś pobudki miałam nawet co pół godziny...
Kic współczuję, my mielismy taka nocke z czwartku na piątek, od 1 co pół godz , u nas to okazał się być kryzys laktacyjny 3ciego miesiąca , wczesniej przez kilka dni tez mielismy kiepskie noce no ale nie aż tak, po tym cycki mi w końcu urosły 🤭😄
Jest jeszcze kryzys 6msca..💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ja od tego szpitalnego łóżka mam już tak pokrzywiony i bolesny kręgosłup,że aż się boje co to będzie dalej. A jeszcze na pewno minimum 2 tyg tu będę 😩😩😩
W domu też mnie pobolewal ale wtedy umawiałam się do fizjo i problem znikał na jakiś czas. Albo mąż mi zrobił masaz i jakos bylo. Tu nawet nie ma kto pomasowac żeby chociaż na chwilę ulżyć.
Ladyo- córka mimo,że się cieszy,że będzie starsza siostra, to pewnie też przeżywa ,za niedługo Wasze życie się zmieni i może też ma jakieś swoje obawy,rozkminy o których Ci nie mówi. -
Kic polubiłam, że nie notujesz pobudek 😘
Kurcze, ja nie wiem czemu te dzieci nie mogą mieć wszystkich setów jak ten pierwszy 😑kic83 lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:W ogole ja się załamię chyba. Kolejny zastój
znowu ujscie kanalika zatkane tylko w innym miejscu. Obstawiam że to wina przemęczenia i stresu
Ounai
U mnie też znów powtórka z rozrywki, nie wiem co jest grane, z córką tak nie miałam, wczoraj znów mnie bolała pierś, mega dużo gródek z jednym wielkim guzem, w ruch poszedł syn, laktator, okłady zimne, ciepłe, ibuprofen.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Lalia wrote:Kic polubiłam, że nie notujesz pobudek 😘
Kurcze, ja nie wiem czemu te dzieci nie mogą mieć wszystkich setów jak ten pierwszy 😑
Ja też przez trzy lata nie rozumiałam 😂Lalia lubi tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualny
-
Piękna Martulka i świetny bidonik, gdzie go kupiłaś?
U Poli zaczuna się coś, kicha, kaszle i ma nos tak zatkany że co chwile się budzi choć nie mogę jej lraktycznie nic odciągnąć poza tym co wpsikam.Już czuję tą ciężką.nockę.
Jakieś rady na zatkany nosek u dziecka? -
SzalonaOna wrote:Kic - możesz napisać po czym endo Ci powiedziała o nadczynności tarczycy i poporodowym zapaleniu tarczycy?
Zrobiłam badania tsh z 1,5 zrobiło mi się 0,005 czyli z niedoczynności wpadłam w nadczynność
T4 mam 2,53, miałam 1.
Anty TPO z 43 do 240 podskoczyło
We wtorek robię powtórkę badań.SzalonaOna lubi tę wiadomość
[/url]
Ladyo wrote:Cześć Mamusie! Muszę się pożalić, od wczoraj czuje się fatalnie! O il pierwsze 6 miesięcy ciazy to była sielanka, tak czuje ze te 3 ostatnie to będzie dramat. Kręgosłup boli mnie tak strasznie, ze nawet położyć się wygodnie nie mogę... mam nadzieje ze to chwilowe, ale jak tak dalej pójdzie to chyba nie dotrwam w moim postanowieniu ze pracuje do końca marca
Mi pomogły ćwiczenia z YT dla kobiet w ciazy na kręgosłup. Warto spróbować, sa to spokojne ćwiczenia i tak właśnie się ratowałam od 26t. Szybciej mnie dopadło bo ja wysoka jestem i kręgosłup szybciej siada. Co do Twojej J. To dobrze ze szybko zareagowałaś, mimo pewnie waszych dobrych relacji nie wszystko Ci powie a może psychologowi tak. Ounai może mieć rację to taki wiek na pierwszą miłość i złamane serce.Ladyo lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Piękna Martulka i świetny bidonik, gdzie go kupiłaś?
U Poli zaczuna się coś, kicha, kaszle i ma nos tak zatkany że co chwile się budzi choć nie mogę jej lraktycznie nic odciągnąć poza tym co wpsikam.Już czuję tą ciężką.nockę.
Jakieś rady na zatkany nosek u dziecka?
My mamy nebulizator i swietnie sie sprawdza. Nawilza drogi oddechowe a to co spłynie odciągamy. Spróbuj tez plasterków aromactiv sa od 1 dnia życia. Tez z tej firmy jest taki płyn do kąpieli wiec działa jak aromaterapia podczas kąpieli i jest jeszcze masc ale my używaliśmy plasterków i pomagały.
Duzo zdrówka dla malutkiej oby szybko katarek minął.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 22:26
-
kic83 wrote:Ounai
U mnie też znów powtórka z rozrywki, nie wiem co jest grane, z córką tak nie miałam, wczoraj znów mnie bolała pierś, mega dużo gródek z jednym wielkim guzem, w ruch poszedł syn, laktator, okłady zimne, ciepłe, ibuprofen.BOY 2015
GIRL 2020