Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
dmg111 wrote:Ja polecam wózek mutsy nio, wszystko w nim kocham, stelaż rozkładam jedna reka, gondole zostawiałam w aucie, wpina się ją banalnie (winda nadal nie działa..), amortyzatory idealne na krzywe osiedlowe chodniki, prosto się prowadzi: w zasadzie sam jedzie, gondola składana na płasko. Jedyny minus - wszystkie rzeczy są do dokupienia osobno jak torba, osłonka na deszcz itp., ale to jest już bardzo częste przy droższych wózkach 🤷🏻♀️ Ja mam torbę mamyginekolog, dużo się w niej mieści, całe zakupy 😄 a osłonke podróbkę z allegro - ale w sumie w życiu ni uzylam, chyba drugi raz bym nie kupowała 😂
Jechałam z zamiarem kupienia muuvo quick 2.0, ale po zobaczeniu amortyzatorów - u mnie odpadało, niby zwykle osiedle w dużym mieście, ale chodniki łatane 🤦🏻♀️dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Annia, co do spacerówki to chce najpierw znosić wózek na parter, potem dziecko, i z bloku wyjeżdżać podjazdem dla wózków inwalidzkich. Myślę że jak mały zostanie dwie minutki sam to krzywdy sobie nie zrobi?
Hah dmg u mnie też dziurawe chodniki. Ostatnio wyremontowali nam alejkę do spacerów, ale tak ułożyli kostkę że już jest krzywo , każda kostka wystaje w inną stronę i telepie wózkiem 😀12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
dmg111 wrote:Emdar, a na tych zdjęciach Julek taki szczuplutki, a tu 90 centyl! Musi być długi ❤️ Jest co nosić!
dmg111, Ounai lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Angie, przed Tobą ostatnia prosta:) Jak się czujesz w ogóle?
No u nas lepszej passy czas trwa, trzeba się cieszyć bo nie wiadomo jak długo 😅.
Trzeba się przemęczyć do końca. Sponiewierała mnie ta ciąża. Dobrze że to ostatnia. 😂
Czekam na nagrodę za te męki.
Cieszę się że Julek taki łaskawy i że pięknie wypadł na bilansie.
W sumie ja powinnam zabrać mojego 4 latka na bilans. 🤔 -
Iryska wrote:Annia, co do spacerówki to chce najpierw znosić wózek na parter, potem dziecko, i z bloku wyjeżdżać podjazdem dla wózków inwalidzkich. Myślę że jak mały zostanie dwie minutki sam to krzywdy sobie nie zrobi?
Hah dmg u mnie też dziurawe chodniki. Ostatnio wyremontowali nam alejkę do spacerów, ale tak ułożyli kostkę że już jest krzywo , każda kostka wystaje w inną stronę i telepie wózkiem 😀Iryska lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
emdar wrote:On tylko wygląda na takiego szczuplaka, bo ma mało tłuszczyku a praktycznie same mięśnie(nie dziwne, bo praktycznie od 5 mscy jest non stop w ruchu, najpierw pełzał, potem Raczkował, odkąd zaczął chodzić to nie można go zatrzymać 🤦♀️). Ale ubrania nosimy juz na 86/92 więc wzrostowo też jest "do przodu". My z mężem raczej przeciętniacy (ja mam 168 cm, mąż 182cm). Ale faktycznie, jest co nosić 😉
-
Dmg, to raczej nie reguła tylko opcja, ja będę musiała przezwyciężyć lenistwo i nie zostawiać Olka ze mną tylko odłożyć AŻ do dostawki przy łóżku 🤣🤣🤣 sprawdzę czy to coś da 😅
Meggi, Suszarka u nas piąstki już od dłuższego czasu w ruchu 😂 dlatego wczoraj włożyłam mu do rączki grzybek mombella i to jak on go wylizał i wyciumal to kabaret🙈
A w ogóle pochwalę się naszym małym sukcesem 😊
Olek wczoraj skończył 10 tygodni i zaczął pięknie łączyć rączki w linii środkowej 😍 nie wiem czy to wcześnie, czy późno ale mama jest dumna 💪 kolejny krok to wyciąganie rączek po zabawki, już się nie mogę doczekać 🤭Zulugula, Ounai, Suszarka, Inaa89, Nowastaraczka, Annia, dmg111, kar_oliv, Wik89, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Irysko, nic się Michałkowi nie stanie. Ja jak wyjeżdżam gdzieś sama z małą to zostawiam ją w domu w bezpiecznym miejscu i najpierw znoszę rzeczy do samochodu, a potem po nią wracam. Jedynie nie zamykam mieszkania na klucz, bo mam schiza, że ją zatrzasnę w domu 🙄 przez te 3 minuty nikt nas nie obrabuje, blok kameralny i ogrodzony. Jak byłam mała to zatrzasnęłam się w łazience i chyba stąd trauma 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 11:52
Iryska, SzalonaOna, Annia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Irysko, nic się Michałkowi nie stanie. Ja jak wyjeżdżam gdzieś sama z małą to zostawiam ją w domu w bezpiecznym miejscu i najpierw znoszę rzeczy do samochodu, a potem po nią wracam. Jedynie nie zamykam mieszkania na klucz, bo mam schiza, że ją zatrzasnę w domu 🙄 przez te 3 minuty nikt nas nie obrabuje, blok kameralny i ogrodzony. Jak byłam mała to zatrzasnęłam się w łazience i chyba stąd trauma 😂
Ja właśnie usiłuję zebrać dwójkę. Mąż już jedzie a syn nadal ubiera majtki. Ostatnio jest taki nieznośny że ja to dopiero zastanawiam się czy jakby mu się kazać zgiąć w pasie i usiąść w siadzie skrzyżnym to nie wlazłby do tego okna życia 😂Lalia, Zulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Ladyo, miałam napisać o Cybexie więcej. Więc tak: mamy tylko spacerówkę,więc nie wiem jak gondola wypada, ale nie sądzę że bardzo odbiega jakością (a może się mylę; ma ktoś gondolę z Cybexa Baliosa S?)Użytkujemy od czerwca, bo Julek bardzo szybko nie chciał gondoli. Może najpierw plusy:
- wygląd 》 mi się ten wózek po prostu bardzo spodobał(na moje nieszczęście)bo jest zgrabny,mamy taki morsko granatowy kolor na czarnym stelażu, wygląda naprawdę super (moim zadaniem)
- duży , łatwo dostępny kosz na zakupy
- dość lekki
- łatwo się składa do samochodu
- dość lekko się prowadzi ,zwrotny
- duża budka, dobrze chroni od słońca i wiatru
Minusy
- rama machająca się jak w jakimś złomie co by miał 20 lat. Nie wiem jak to opisać . Cała rama jakby w ogóle nie trzyma się kupy,tylko lata ,drga, trzęsie się....Nam się jakoś tak dziwnie wygięła jedna strona,ze żeby oparcie ustawić do pozycji pionowej to muszę całość jakby wepchnąć w ramę (trudno to opisać, ale zasadniczo porażka)
- po 6 miesiącach użytkowania (fakt, prawie codziennie jesteśmy na spacerze po 2 do 3 h czasem) zepsuły nam się blokady przy przednich kołach
- koła wyglądają na zdarte do granic, a spacerujemy po chodnikach,parkach (zadne lasy, trudne tereny)
- hamulec ma za krotki pedal i trudno go nacisnąć stopą, często muszę się schylać i blokować ręcznie (niby pierdoła,ale wkurza)
- zacinający się mechanizm regulacji oparcia
- system regulacji pasow wymyślony przez osobę która nigdy nie musiała tego zrobić z drącym się dzieckiem w wózku (bardzo trudno jest poluzować/ścieśnić pasy; wymaga to nakurwienia się na maksa)
Generalnie: mocno nie polecam. Nie wiem,może nam się trafil taki wadliwy egzemplarz, ale nie jestem z niego zadowolona. Te koła to muszę w ogóle zareklamować ,ale pewnie zostanę bez wózka na jakiś czas, to poczekam aż będzie super wiosna żebyśmy mogli wyjść "na nóżkach ". Żałuję że przed zakupem nie zrobiłam lepszego researchu, ale trudno, przeboleję. Myślę że za rok na wiosnę kupię jakąś typową spacerówkę parasolkę.emdar lubi tę wiadomość
-
Jedziemy po spacerówkę. Chłopakom z którym mój mąż pracuje najczęściej stwoerdzil że on nie rozumie po co mój mąż jedzie. Ale szef jego szefa już powiedział, że wszystko doskonale rozumie. Różnica jest taka, że kolega nie ma dzieci a szef ma dwójkę 😂
Marta na szczęście śpi a nie wyje. Mam nadzieję, że w drugą stronę też tak będzie. Tymek też zasnął.Lalia, Annia, SzalonaOna, Nowastaraczka, Inaa89, emdar lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Irysko, nic się Michałkowi nie stanie. Ja jak wyjeżdżam gdzieś sama z małą to zostawiam ją w domu w bezpiecznym miejscu i najpierw znoszę rzeczy do samochodu, a potem po nią wracam. Jedynie nie zamykam mieszkania na klucz, bo mam schiza, że ją zatrzasnę w domu 🙄 przez te 3 minuty nikt nas nie obrabuje, blok kameralny i ogrodzony. Jak byłam mała to zatrzasnęłam się w łazience i chyba stąd trauma 😂
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, czy u Was też się pogoda tak popsuła?😑
Olek chyba to odczuwa, bo biedaczek jest zmęczony, a ciągle mi się wybudza, chce spać na rączkach albo wtulony w cyca (na jedzenie się wkurza), a teraz to na pewno nie żaden skok 🤷
Odnośnie zostawienia dziecka, to ja też Olka zostawiam w bezpiecznym miejscu i lecę na trybie turbo znosić lub wynosić rzeczy z auta 😁 na szczęście wczoraj jak wracałam od rodziców, to spotkałam pod blokiem sąsiada i pomógł mi zanieść kokon (zabieram bo najwygodniej i najbezpieczniej Olkowi się w nim śpi w domu i poza domem mimo że wystają mu już nogi) pod mieszkanie 👌 sąsiad ma lat aż ok.10 🤣🤣🤣Annia, kiniusia270, Iryska, dmg111, Nowastaraczka, Inaa89, emdar, Wik89, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, czy u Was też się pogoda tak popsuła?😑
Olek chyba to odczuwa, bo biedaczek jest zmęczony, a ciągle mi się wybudza, chce spać na rączkach albo wtulony w cyca (na jedzenie się wkurza), a teraz to na pewno nie żaden skok 🤷
Odnośnie zostawienia dziecka, to ja też Olka zostawiam w bezpiecznym miejscu i lecę na trybie turbo znosić lub wynosić rzeczy z auta 😁 na szczęście wczoraj jak wracałam od rodziców, to spotkałam pod blokiem sąsiada i pomógł mi zanieść kokon (zabieram bo najwygodniej i najbezpieczniej Olkowi się w nim śpi w domu i poza domem mimo że wystają mu już nogi) pod mieszkanie 👌 sąsiad ma lat aż ok.10 🤣🤣🤣a myślałam, że pol dnia będziemy sobie siedzieć w ogródku, a chyba dzisiaj spacer odpuszczę, bo tak wieje. Natomiast ja nie widzę zmian w zachowaniu Mikołaja. Może po prostu ma taki dzień, ze chce być blisko Ciebie?
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:Mania z Ali niezła kluseczka🤭 mój waży 6220g i ma 64cm teraz. Zęby Wam już idą?? No nieźle. Ala grymasi bardzo przy tym?
Przykro mi , że mialas takie przeboje z piersią, wycierpialas się
Idą idą, ale jakoś specjalnie bardzo marudna nie jest, 2 x dziennie smaruje jej dentinoxem i jest znośna 😁Lalia lubi tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹