Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggie,no to u mnie podobnie. Też wcześniej lekko ćmił mnie brzuch. Szkoda, że tak szybko przyszła miesiączka. W zasadzie mini mini miesiączka, bo zwykła wkładka wystarcza. Ale skoro karmię piersią, to spodziewałam się jej gdzieś pół roku od porodu...
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Bo rekomendacje mówią, że przez pół roku wyłączne karmienie mlekiem.. stąd moje pytanie. A że ja jeszcze póki co jestem bardzo pro karmienie piersią, to na ten moment się tego trzymam. Choć zaczyna mnie to denerwować. Generalnie to wszystko i wszyscy wokół mnie wkurwiają 😠 także to chyba okres przyszedł.... 😏 -
ale syn wlasnie odwalił😄 przekręcil się na prawy bok i tak leży i leży, a że nie było zadnej zabawki to obrócił się na lewy bok, chwycil szelescika i z nim wrócił na prawy bok😂 wiadomo, że nie specjalnie ale komicznie to wyglądało 😅
Lalia, KarolinaMaria, kar_oliv, Nowastaraczka, Ounai, dmg111, Suszarka, Ladyo lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
edyciak. wrote:Meggie,no to u mnie podobnie. Też wcześniej lekko ćmił mnie brzuch. Szkoda, że tak szybko przyszła miesiączka. W zasadzie mini mini miesiączka, bo zwykła wkładka wystarcza. Ale skoro karmię piersią, to spodziewałam się jej gdzieś pół roku od porodu...
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Bo rekomendacje mówią, że przez pół roku wyłączne karmienie mlekiem.. stąd moje pytanie. A że ja jeszcze póki co jestem bardzo pro karmienie piersią, to na ten moment się tego trzymam. Choć zaczyna mnie to denerwować. Generalnie to wszystko i wszyscy wokół mnie wkurwiają 😠 także to chyba okres przyszedł.... 😏
Ja mam ochotę przejść się na samo usg zobaczyć czy owulacja jestO ❤️
Z ❤️ -
Mania, ale przeżyłaś stresu i bólu 😔 teraz najważniejsze jest Twoje zdrowie i Ali, a córcia rośnie Ci pięknie 😍
Zulu, nasz Olek we wtorek ważył 5910 i miał 58 cm 😅 wagowo goni Tomka, ale wzrostowo to jest krasnalem przy nim 😂
Irysko, mam podobne przemyślenia co do wózka! Ja znoszę najpierw stelaż, a potem wracam po gondolę z Olkiem, a jak przejdziemy na spacerówkę, to mam zamiar ją zostawiać w bagażniku auta, na szczęście w muuvo składa się razem ze stelażem 🙏 ale my to pewnie dopiero końcem maja 🤭
Motylku, dziewczyny mają rację, ja bym na siłę małej do taty nie pchała, zresztą to on powinien zabiegać o kontakt i relację z córką!!
Edyciak, moja przyjaciółka karmi tylko i wyłącznie piersią i jej miesiączka wróciła po 5 miesiącach, a jej sąsiadka też tylko piersią i wrócił dopiero po roku 🤷
Mi gin mówiła że te pierwsze miesiączki to mogą być nawet jednodniowe plamienia/krwawienia.
A i ta moja przyjaciółka mówiła że na początku miała cykle po ponad 40 dni i nawet testy ciążowe robiła a dopiero teraz jej się wyregulowaly do 30-31. Więc po ciąży chyba nic nie jest takie samo 🥴
Dziewczyny, kiedyś o tym czytałam, a dzisiaj się zastanawiam czy u nas się to nie sprawdza 🤔 czytałam, że czasami jest tak, że jeśli dziecko się często wybudza a śpi z mamą w łóżku, to możliwe że dlatego że czuje mleko i nie budzi się z głodu, tylko po to żeby sobie cmoknąć pierś 😳 i ja zauważyłam właśnie, że jak odkładam Olka po karmieniu to śpi te 1,5-2 h , a jak go znowu dzisiaj zostawiłam w łóżku przed 6 to do 7:20 chyba ze 4 razy dawałam mu cyca, pociągnął dwa razy i się odwracał, a dawałam bo ewidentnie go "szukał". Co o tym myślicie??Zulugula, SzalonaOna, Maniaaa. lubią tę wiadomość
-
Oliwka chyba pobiła rekord snu. 3 dni temu miała szczepienie, ale to chyba nie przez to.
Od dwóch dni wstaje o 6, później jedzenie i zabawka do 12, później 2.5-3h spacer, jedzenie i wczoraj jak usnęła o 17 to wstała o 23🙀, zjadła i do 1 znowu spała, później o 3 szybki cyk i od 4 zaczęły się bąki.
Jak zrobić żeby ten najdłuższy sen był od północy czy 23 do 5-6 rano? Nie pozwolić jej usnąć o tej 17?O ❤️
Z ❤️ -
Lalia wrote:Mania, ale przeżyłaś stresu i bólu 😔 teraz najważniejsze jest Twoje zdrowie i Ali, a córcia rośnie Ci pięknie 😍
Zulu, nasz Olek we wtorek ważył 5910 i miał 58 cm 😅 wagowo goni Tomka, ale wzrostowo to jest krasnalem przy nim 😂
Irysko, mam podobne przemyślenia co do wózka! Ja znoszę najpierw stelaż, a potem wracam po gondolę z Olkiem, a jak przejdziemy na spacerówkę, to mam zamiar ją zostawiać w bagażniku auta, na szczęście w muuvo składa się razem ze stelażem 🙏 ale my to pewnie dopiero końcem maja 🤭
Motylku, dziewczyny mają rację, ja bym na siłę małej do taty nie pchała, zresztą to on powinien zabiegać o kontakt i relację z córką!!
Edyciak, moja przyjaciółka karmi tylko i wyłącznie piersią i jej miesiączka wróciła po 5 miesiącach, a jej sąsiadka też tylko piersią i wrócił dopiero po roku 🤷
Mi gin mówiła że te pierwsze miesiączki to mogą być nawet jednodniowe plamienia/krwawienia.
A i ta moja przyjaciółka mówiła że na początku miała cykle po ponad 40 dni i nawet testy ciążowe robiła a dopiero teraz jej się wyregulowaly do 30-31. Więc po ciąży chyba nic nie jest takie samo 🥴
Dziewczyny, kiedyś o tym czytałam, a dzisiaj się zastanawiam czy u nas się to nie sprawdza 🤔 czytałam, że czasami jest tak, że jeśli dziecko się często wybudza a śpi z mamą w łóżku, to możliwe że dlatego że czuje mleko i nie budzi się z głodu, tylko po to żeby sobie cmoknąć pierś 😳 i ja zauważyłam właśnie, że jak odkładam Olka po karmieniu to śpi te 1,5-2 h , a jak go znowu dzisiaj zostawiłam w łóżku przed 6 to do 7:20 chyba ze 4 razy dawałam mu cyca, pociągnął dwa razy i się odwracał, a dawałam bo ewidentnie go "szukał". Co o tym myślicie??
Lalia u mnie by się to sprawdziło, czasem jak Tomus śpi z nami np od 5 to do 7 potrafie kilka razy dac mu cycka na chwilę.
To Olek lubi podjesc🤭 a za miesiąc pewnie i też będzie wielki😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 09:01
Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Meggi110818 wrote:Oliwka chyba pobiła rekord snu. 3 dni temu miała szczepienie, ale to chyba nie przez to.
Od dwóch dni wstaje o 6, później jedzenie i zabawka do 12, później 2.5-3h spacer, jedzenie i wczoraj jak usnęła o 17 to wstała o 23🙀, zjadła i do 1 znowu spała, później o 3 szybki cyk i od 4 zaczęły się bąki.
Jak zrobić żeby ten najdłuższy sen był od północy czy 23 do 5-6 rano? Nie pozwolić jej usnąć o tej 17?
Meggi a od tej 6 do 12 nie ma żadnej drzemki?? Pewnie dlagego pada tak wczesnie o tej 17, bo to strasznie duzo aktywności jak a takiego maluszka. Spróbuj ją ululać w tych godzinach i pewnie Ci się reszta dnia poprzesuwa , bo faktycznie szkoda tracić takiego seta snu 😀Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Meggi a od tej 6 do 12 nie ma żadnej drzemki?? Pewnie dlagego pada tak wczesnie o tej 17, bo to strasznie duzo aktywności jak a takiego maluszka. Spróbuj ją ululać w tych godzinach i pewnie Ci się reszta dnia poprzesuwa , bo faktycznie szkoda tracić takiego seta snu 😀
Od 6 do 12 nie ma, bo nie chce spać, usypia na ręku na 5 minut, a tak nie mam sposobu żeby ją uśpić, ale na spacerze zawsze śpi czyli od tej 12 do 14.30-15 śpi.O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Od 6 do 12 nie ma, bo nie chce spać, usypia na ręku na 5 minut, a tak nie mam sposobu żeby ją uśpić, ale na spacerze zawsze śpi czyli od tej 12 do 14.30-15 śpi.
Muszę to przesunąć jakoś bo kąpieli nie było, wcześniej 19-20 była kąpiel. A teraz szkoda mi było ją wybudzać jak ładnie i spokojnie spałaO ❤️
Z ❤️ -
U nas dzis pierwszy set trwal prawie 5h! Szok, karmilysmy sie przed 3 to do 3.30 nie moglam zasnac bo bylam wyspana 😂 nie spalam tak dlugo chyba jakos od pazdziernika 🤔 w ciazy wstawalam siku co 1-2h 🙈
Lalia, Zulugula, Annia, dmg111, emdar lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Nowastaraczka wrote:Inna jaką witaminę B podajecie i w jakiej formie? My mielismy podawac b6 ale rozkruszajac i rozwadniajac tabletke ktora byla mega gorzka i maly nie tolerowal wiec odpuscilismy02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ladyo, miałam napisać o Cybexie więcej. Więc tak: mamy tylko spacerówkę,więc nie wiem jak gondola wypada, ale nie sądzę że bardzo odbiega jakością (a może się mylę; ma ktoś gondolę z Cybexa Baliosa S?)Użytkujemy od czerwca, bo Julek bardzo szybko nie chciał gondoli. Może najpierw plusy:
- wygląd 》 mi się ten wózek po prostu bardzo spodobał(na moje nieszczęście)bo jest zgrabny,mamy taki morsko granatowy kolor na czarnym stelażu, wygląda naprawdę super (moim zadaniem)
- duży , łatwo dostępny kosz na zakupy
- dość lekki
- łatwo się składa do samochodu
- dość lekko się prowadzi ,zwrotny
- duża budka, dobrze chroni od słońca i wiatru
Minusy
- rama machająca się jak w jakimś złomie co by miał 20 lat. Nie wiem jak to opisać . Cała rama jakby w ogóle nie trzyma się kupy,tylko lata ,drga, trzęsie się....Nam się jakoś tak dziwnie wygięła jedna strona,ze żeby oparcie ustawić do pozycji pionowej to muszę całość jakby wepchnąć w ramę (trudno to opisać, ale zasadniczo porażka)
- po 6 miesiącach użytkowania (fakt, prawie codziennie jesteśmy na spacerze po 2 do 3 h czasem) zepsuły nam się blokady przy przednich kołach
- koła wyglądają na zdarte do granic, a spacerujemy po chodnikach,parkach (zadne lasy, trudne tereny)
- hamulec ma za krotki pedal i trudno go nacisnąć stopą, często muszę się schylać i blokować ręcznie (niby pierdoła,ale wkurza)
- zacinający się mechanizm regulacji oparcia
- system regulacji pasow wymyślony przez osobę która nigdy nie musiała tego zrobić z drącym się dzieckiem w wózku (bardzo trudno jest poluzować/ścieśnić pasy; wymaga to nakurwienia się na maksa)
Generalnie: mocno nie polecam. Nie wiem,może nam się trafil taki wadliwy egzemplarz, ale nie jestem z niego zadowolona. Te koła to muszę w ogóle zareklamować ,ale pewnie zostanę bez wózka na jakiś czas, to poczekam aż będzie super wiosna żebyśmy mogli wyjść "na nóżkach ". Żałuję że przed zakupem nie zrobiłam lepszego researchu, ale trudno, przeboleję. Myślę że za rok na wiosnę kupię jakąś typową spacerówkę parasolkę.Ladyo lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
A wczoraj w ogóle mieliśmy bilans roczniaka. Julek z impetem wbiegł do gabinetu naszej pediatry, a ona się pyta" to na pewno bilans rocznego dziecka a nie dwulatka?"🤣 Wszystko ok, Julek zdrowy, wskoczył w 90 centyl (waży 11,5kg🤦♀️), odroczylismy tylko szczepienia o kilka tygodni bo wychodzą mu jednocześnie dolne 3,4 i górne 3,i mocno marudzi, więc lekarka oceniła że lepiej mu nie dokładać wrażeń.
dmg111, Lalia, Ladyo, kic83 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙