Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec pięknie 😍
Ounai, mi Olek padł przed 19 i jest nietomny i położyliśmy go spać w ubraniu 🤭
Tajka, ja brałam i rozwarcia mi nie zrobiło ale szyjka ponoć była super gotowa, a rodziłam w 38+4😅
Inaa , jak Tymcio?? 💙 -
kic83 wrote:Ounai
ma szlaban na bajki?
Mąż dał mu tablet, żeby sobie sam przełączał i żebyśmy my też mogli sobie coś oglądnąć. Ale zaczął coraz więcej i coraz więcej oglądać aż straciliśmy nad tym kontrolę. Więc skończyło się, teraz nie ma wcale.
Jednorozec, piękny brzuszek masz ❤️Jednorożec89, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:A masz grupę mamy czy taty i jaka grupę ma brat? Bo jeśli brat ma 0 to nie ma problemu. Ogólnie to bardzo rzadki konflikt. Na szczęście kiedy moja mama mnie rodziła miała problem z urodzeniem łożyska. Doszło do krwotoku (lyzeczkowali ja bez znieczulenia bo nie było czasu) i jak pojechała rodzić brata to dla niej krew już czekała a dla brata była zamówiona w banku krwi. Jak widać słusznie.
Mama 0Rh+ Tata ARh-, my z bratem po Tacie ARh-.
Ja ARh-, mój mąż 0Rh+ więc ryzyko konfliktu serologicznego, ale Olek ma po mnie ARh-. -
Lalia wrote:Mama 0Rh+ Tata ARh-, my z bratem po Tacie ARh-.
Ja ARh-, mój mąż 0Rh+ więc ryzyko konfliktu serologicznego, ale Olek ma po mnie ARh-.
I jak dobrze pamiętam mialas zastrzyk na konflikt w ciazy podany? To już pozniej jak okazało się że dziecko ma twoja krew to już dostać nie musiałaś?Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Enigvaa wrote:Ounai podziwiam za ogarniecie, ze wiesz na czym stoisz i chcesz dzialac. A to juz polowa sukcesu.
Annia a na kolejne sety sie nie da odlozyc? Malwi nie chce spac w lozeczku od poczatku, pierwszy set spi z nami a potem juz daje sie odlozyc do lozeczkaMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tajka wrote:Dziewczyny, czy bralyście wiesiołka przed porodem ? Zwykle kapsułki ? I liście malin ?
robię zamówienie z apteki i nie wiem czy już nie kupić 🤔
Tajka ja mam herbatkę z liści malin z 2 czy 3 op. i 1,5 blistra tabletek z wiesiolkiem mogę Ci nadać w paczkomacie, tylko za przesyłkę 12 zł byś zapłaciła, więc nie wiem czy Ci się opłacaMogę Ci też parę ciuszków dorzucić dla Mai
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 21:03
-
Martt95 wrote:I jak dobrze pamiętam mialas zastrzyk na konflikt w ciazy podany? To już pozniej jak okazało się że dziecko ma twoja krew to już dostać nie musiałaś?
Mart, na początku ciąży od razu powiedziałam lekarzowi jakie mamy z mężem grupy krwi więc dostałam później zastrzyk. Byłam pewna, że każdy kto jest w grupie ryzyka dostaje drugi raz w ciągu 48h od porodu, a mi nie dali. Jak zapytałam o to położną to powiedziała że widocznie się nie zakwalifikowałam. Tylko do dzisiaj nie mam pojęcia na jakiej podstawie to stwierdzili, skoro zastrzyk musi być zrobiony w ciągu dwóch dni od porodu, a Olkowi zbadali grupę krwi na CITO jak wychodziliśmy w piątej dobie życia i to ze względu na utrzymująca żółtaczkę 🤷 -
Jednorożec piękny brzuszek! Aż tęsknię za moim.
Moja mama ma grupę krwi 0Rh-, a ja ARh+ i miałam konflikt i transfuzje wymienną po porodzie jako noworodek. Jak czytam co piszesz Oinai to jestem przerażona, nie wiedziałam, że to takie groźne było.Jednorożec89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, to u Twojej Mamy było i ryzyko serologicznego i głównych grup krwi jeśli Twój Tata ma Rh+ 😳
Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło 😘 -
Lalia wrote:Mart, na początku ciąży od razu powiedziałam lekarzowi jakie mamy z mężem grupy krwi więc dostałam później zastrzyk. Byłam pewna, że każdy kto jest w grupie ryzyka dostaje drugi raz w ciągu 48h od porodu, a mi nie dali. Jak zapytałam o to położną to powiedziała że widocznie się nie zakwalifikowałam. Tylko do dzisiaj nie mam pojęcia na jakiej podstawie to stwierdzili, skoro zastrzyk musi być zrobiony w ciągu dwóch dni od porodu, a Olkowi zbadali grupę krwi na CITO jak wychodziliśmy w piątej dobie życia i to ze względu na utrzymująca żółtaczkę 🤷
O jaaa 😳 No to bardzo dziwne ze krew nie była pabrana wcześniej by to sprawdzić.
Ja właśnie słyszałam już dwie wersje jedna ze ten zastrzyk dostaje każda ciezarna bez względu czy grupa krwi bedzie matki czy ojca.
A druga wersję ze tylko wtedy kiedy grupa krwi będzie ojca.
Polozna która dawała mi teraz zastrzyk w ciąży powiedziala ze jest on zalecany dla kobiet ciężarnych ale niestety płatny i nie każdy się na niego decyduje. A jak zapytałam czy po ciąży dostaje drugi na NFZ to mi powiedziala ze tyko wtedy kiedy grupa grwi będzie ojca i ze od razu po porodzie dziecko zostaję zbadane.
I przy pierwszym porodzie pierwsze co to badali właśnie krew córki by powiedzieć jaka krew (to właśnie po tym wyniku brat wyjechał szukac leku do czech bo nie było na stanie, taki tam cyrk na kółkach🙈😂)Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Zielonaherbata, bedzie dobrze! No i super, ze wizja 2 miesiecy w szpitalu juz nieaktualna!
Annia, piekne zdjecia! Miki jaki juz duzy. Super pamietke macie
Ania81, Haris uroczy i zgadzam sie, ze wyglada tak dojrzale, jakby mial juz ze dwa miesiace!
Zulu, spacerowka kubelkowa jest w pewnych sytuacjach lepszym wyjsciem takze dla malych, niesiedzacych niemowlat. Czasem fizjoterapeuci doradzaja siedzisko kubelkowe, np przy asymetrii i wzmozonym napieciu miesniowym. Dziecko ma pupe w dołku i nie moze wyginac sie w łuk i wykrecac, to stabilizuje mu pozycję. My z tego powodu mielismy zalecone, aby dosc wczesnie zaczac korzystac z bujaczka w pozycji lezacej (siedzisko jak w spacerowce kubelkowej)
Ounai, mam nadzieje, ze uda Wam sie poprawic relacje z mezem, kciuki!
Lalia, no to jak juz sa pobudki bez awanturek to idzie ku lepszemu
Zulugula, Ania81, Lalia, Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Lalia wrote:Mart, na początku ciąży od razu powiedziałam lekarzowi jakie mamy z mężem grupy krwi więc dostałam później zastrzyk. Byłam pewna, że każdy kto jest w grupie ryzyka dostaje drugi raz w ciągu 48h od porodu, a mi nie dali. Jak zapytałam o to położną to powiedziała że widocznie się nie zakwalifikowałam. Tylko do dzisiaj nie mam pojęcia na jakiej podstawie to stwierdzili, skoro zastrzyk musi być zrobiony w ciągu dwóch dni od porodu, a Olkowi zbadali grupę krwi na CITO jak wychodziliśmy w piątej dobie życia i to ze względu na utrzymująca żółtaczkę 🤷
Bo dostalas w ciazy. Mnie sie pytali czy dostalam, jako ze nie to dopiero zbadali krew malej i mi podali bo ma krew po ojcu a tak to bym nie dostalaLalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Mart, tak mi się wydawało, że to Ty miałaś tą szaloną historię 🤭
Enigva, widzisz, to wszystko jasne! 🤨Martt95 lubi tę wiadomość
-
Drogie mamusie 😃
Tak teraz zaczynam czytać o termometrach. Pewnie już nie jedna dyskusja byla na ten temat. Mamy aktualnie taki którym mierzy się temperaturę na skroni. Ale..... właśnie nie zawsze się dobrze trafi i są duże odchylenia. Myślę by zakupić teraz taki do ucha. Tym bardziej że nasz juz będzie miał ponad 2 lata.
Czy był tu jakis termometr polecany i jesteście z niego zadowolone? 😃😊
Edit. Ma ktoś Braun ThermoScan 7? Zastanawiam się czy prawidłowy pomiar temperatury w uchu jest jakos skomplikowany?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 22:18
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Lalia wrote:Jednorożec pięknie 😍
Ounai, mi Olek padł przed 19 i jest nietomny i położyliśmy go spać w ubraniu 🤭
Tajka, ja brałam i rozwarcia mi nie zrobiło ale szyjka ponoć była super gotowa, a rodziłam w 38+4😅
Inaa , jak Tymcio?? 💙
Annia, u mojego brata pojawił siłę dodatkowy problem - on odrzucał krew z transuzji. Powiedzieli mamie, że jeśli do rana nie zacznie jej przyjmować to będą chrzcić. Mówiła, że na szczęście trafiła na super lekarkę, która wzięła ja do dyżurki, zrobiła herbatę i dotrzymywała towarzystwa. To straszne było, bo nie mogła nawet tacie powiedzieć. Tata wiedział że urodził mu się syn bo podjechał do szpitala na chwilę i szczęśliwy wrócił do domu. Ale nie wiedział że syn walczy o życie. -
Ounai wrote:Marta się obudziła więc zmieniłam jej pieluchę i przebrałam w piżamę. Matko jak ona się darła 😂
Annia, u mojego brata pojawił siłę dodatkowy problem - on odrzucał krew z transuzji. Powiedzieli mamie, że jeśli do rana nie zacznie jej przyjmować to będą chrzcić. Mówiła, że na szczęście trafiła na super lekarkę, która wzięła ja do dyżurki, zrobiła herbatę i dotrzymywała towarzystwa. To straszne było, bo nie mogła nawet tacie powiedzieć. Tata wiedział że urodził mu się syn bo podjechał do szpitala na chwilę i szczęśliwy wrócił do domu. Ale nie wiedział że syn walczy o życie.
U nas Olek zaczął kwękać o 22 (wcześniej go przeniosłam do sypialni do dostawki), dałam cyca na śpiocha, pierwszy raz zmieniłam pampersa na śpiocha i śpi 🤭 -
nick nieaktualnykic83 wrote:Annia
super efekty sesji!
Ja ostatnio też tak mam, że po 5 minutach się budzi, dziś położyłam go, wyszłam z pokoju, usiadłam i coś słyszę, wchodzę do pokoju czy mi się przesłyszało czy nie, a ten gada z poduszką i się śmieje 🤦 -
nick nieaktualnyOunai wrote:Tak, Marta takie nosi są bardzo fajne
Lalia moi rodzice mieli identyczne grupy krwi. Mama 0+ a tata A+. Ja miałam grupę A+, wytworzyły się przeciwciała, brat też miał A+ i wystąpił konflikt grup głównych. Brat zaraz po urodzeniu miał przetaczaną krew, całą noc walczył o życie. Mamie powiedzieli, że ma wybrać imię jeśli zamierza ochrzcić dziecko bo nie wiadomo czy przeżyje do rana.