X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec pięknie 😍

Ounai, mi Olek padł przed 19 i jest nietomny i położyliśmy go spać w ubraniu 🤭

Tajka, ja brałam i rozwarcia mi nie zrobiło ale szyjka ponoć była super gotowa, a rodziłam w 38+4😅

Inaa , jak Tymcio?? 💙

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ounai
    ma szlaban na bajki?
    Ma szlaban na tablet. Pochowałam wszystkie tablety do odwołania. Nie ma. Teraz może posłuchać audiobooka albo tata mu czyta. Bajki w TV może oglądnąć tylko tyle ile my się zgodzimy. Uzależnił się od tego, zaczął siec robić agresywny, w bardzo zła stronę to szło. Teraz też łatwiej będzie bo w niedzielę, pon i wt będzie mieć basen, w pozostałe dni może się umawiać z tym kolega od sąsiadów. Np jutro ma wolne ale w czwartek Gabryś do niego przychodzi.

Mąż dał mu tablet, żeby sobie sam przełączał i żebyśmy my też mogli sobie coś oglądnąć. Ale zaczął coraz więcej i coraz więcej oglądać aż straciliśmy nad tym kontrolę. Więc skończyło się, teraz nie ma wcale.

Jednorozec, piękny brzuszek masz ❤️

Jednorożec89, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A masz grupę mamy czy taty i jaka grupę ma brat? Bo jeśli brat ma 0 to nie ma problemu. Ogólnie to bardzo rzadki konflikt. Na szczęście kiedy moja mama mnie rodziła miała problem z urodzeniem łożyska. Doszło do krwotoku (lyzeczkowali ja bez znieczulenia bo nie było czasu) i jak pojechała rodzić brata to dla niej krew już czekała a dla brata była zamówiona w banku krwi. Jak widać słusznie.

Mama 0Rh+ Tata ARh-, my z bratem po Tacie ARh-.

Ja ARh-, mój mąż 0Rh+ więc ryzyko konfliktu serologicznego, ale Olek ma po mnie ARh-.

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mama 0Rh+ Tata ARh-, my z bratem po Tacie ARh-.

Ja ARh-, mój mąż 0Rh+ więc ryzyko konfliktu serologicznego, ale Olek ma po mnie ARh-.

I jak dobrze pamiętam mialas zastrzyk na konflikt w ciazy podany? To już pozniej jak okazało się że dziecko ma twoja krew to już dostać nie musiałaś?

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ounai podziwiam za ogarniecie, ze wiesz na czym stoisz i chcesz dzialac. A to juz polowa sukcesu.

Annia a na kolejne sety sie nie da odlozyc? Malwi nie chce spac w lozeczku od poczatku, pierwszy set spi z nami a potem juz daje sie odlozyc do lozeczka :)
    Na kolejne to już wtedy nie ma mowy, najłatwiej na pierwszy. Nawet jak lepiej spał to już nad ranem tak od 6/7 szedł do mnie już spać. Jak sobie teraz pomyślę, że narzekałam jak spał po 2, czy 2.5 godziny i tak kilka razy to chce mi się teraz śmiać. ;)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Dziewczyny, czy bralyście wiesiołka przed porodem ? Zwykle kapsułki ? I liście malin ?:D robię zamówienie z apteki i nie wiem czy już nie kupić 🤔

Tajka ja mam herbatkę z liści malin z 2 czy 3 op. i 1,5 blistra tabletek z wiesiolkiem mogę Ci nadać w paczkomacie, tylko za przesyłkę 12 zł byś zapłaciła, więc nie wiem czy Ci się opłaca :D Mogę Ci też parę ciuszków dorzucić dla Mai :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 21:03

atdcgu1rjappkskg.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    I jak dobrze pamiętam mialas zastrzyk na konflikt w ciazy podany? To już pozniej jak okazało się że dziecko ma twoja krew to już dostać nie musiałaś?

Mart, na początku ciąży od razu powiedziałam lekarzowi jakie mamy z mężem grupy krwi więc dostałam później zastrzyk. Byłam pewna, że każdy kto jest w grupie ryzyka dostaje drugi raz w ciągu 48h od porodu, a mi nie dali. Jak zapytałam o to położną to powiedziała że widocznie się nie zakwalifikowałam. Tylko do dzisiaj nie mam pojęcia na jakiej podstawie to stwierdzili, skoro zastrzyk musi być zrobiony w ciągu dwóch dni od porodu, a Olkowi zbadali grupę krwi na CITO jak wychodziliśmy w piątej dobie życia i to ze względu na utrzymująca żółtaczkę 🤷

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec piękny brzuszek! Aż tęsknię za moim.

Moja mama ma grupę krwi 0Rh-, a ja ARh+ i miałam konflikt i transfuzje wymienną po porodzie jako noworodek. Jak czytam co piszesz Oinai to jestem przerażona, nie wiedziałam, że to takie groźne było. :/

Jednorożec89 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, to u Twojej Mamy było i ryzyko serologicznego i głównych grup krwi jeśli Twój Tata ma Rh+ 😳

Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło 😘

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mart, na początku ciąży od razu powiedziałam lekarzowi jakie mamy z mężem grupy krwi więc dostałam później zastrzyk. Byłam pewna, że każdy kto jest w grupie ryzyka dostaje drugi raz w ciągu 48h od porodu, a mi nie dali. Jak zapytałam o to położną to powiedziała że widocznie się nie zakwalifikowałam. Tylko do dzisiaj nie mam pojęcia na jakiej podstawie to stwierdzili, skoro zastrzyk musi być zrobiony w ciągu dwóch dni od porodu, a Olkowi zbadali grupę krwi na CITO jak wychodziliśmy w piątej dobie życia i to ze względu na utrzymująca żółtaczkę 🤷

O jaaa 😳 No to bardzo dziwne ze krew nie była pabrana wcześniej by to sprawdzić.

Ja właśnie słyszałam już dwie wersje jedna ze ten zastrzyk dostaje każda ciezarna bez względu czy grupa krwi bedzie matki czy ojca.
    A druga wersję ze tylko wtedy kiedy grupa krwi będzie ojca.

Polozna która dawała mi teraz zastrzyk w ciąży powiedziala ze jest on zalecany dla kobiet ciężarnych ale niestety płatny i nie każdy się na niego decyduje. A jak zapytałam czy po ciąży dostaje drugi na NFZ to mi powiedziala ze tyko wtedy kiedy grupa grwi będzie ojca i ze od razu po porodzie dziecko zostaję zbadane.

I przy pierwszym porodzie pierwsze co to badali właśnie krew córki by powiedzieć jaka krew (to właśnie po tym wyniku brat wyjechał szukac leku do czech bo nie było na stanie, taki tam cyrk na kółkach🙈😂)

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonaherbata, bedzie dobrze! No i super, ze wizja 2 miesiecy w szpitalu juz nieaktualna! :)

Annia, piekne zdjecia! Miki jaki juz duzy. Super pamietke macie

Ania81, Haris uroczy i zgadzam sie, ze wyglada tak dojrzale, jakby mial juz ze dwa miesiace!

Zulu, spacerowka kubelkowa jest w pewnych sytuacjach lepszym wyjsciem takze dla malych, niesiedzacych niemowlat. Czasem fizjoterapeuci doradzaja siedzisko kubelkowe, np przy asymetrii i wzmozonym napieciu miesniowym. Dziecko ma pupe w dołku i nie moze wyginac sie w łuk i wykrecac, to stabilizuje mu pozycję. My z tego powodu mielismy zalecone, aby dosc wczesnie zaczac korzystac z bujaczka w pozycji lezacej (siedzisko jak w spacerowce kubelkowej)

Ounai, mam nadzieje, ze uda Wam sie poprawic relacje z mezem, kciuki!

Lalia, no to jak juz sa pobudki bez awanturek to idzie ku lepszemu :-)

Zulugula, Ania81, Lalia, Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Bo dostalas w ciazy. Mnie sie pytali czy dostalam, jako ze nie to dopiero zbadali krew malej i mi podali bo ma krew po ojcu a tak to bym nie dostala :)

Lalia lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 9 marca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko donoszę mam zamiar jeść wiesiołek i pić tą herbatę bo u mnie musi się rozkręcić samo

Lalia, Karenira, Wik89 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, tak mi się wydawało, że to Ty miałaś tą szaloną historię 🤭

Enigva, widzisz, to wszystko jasne! 🤨

Martt95 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie 😃
    Tak teraz zaczynam czytać o termometrach. Pewnie już nie jedna dyskusja byla na ten temat. Mamy aktualnie taki którym mierzy się temperaturę na skroni. Ale..... właśnie nie zawsze się dobrze trafi i są duże odchylenia. Myślę by zakupić teraz taki do ucha. Tym bardziej że nasz juz będzie miał ponad 2 lata.

Czy był tu jakis termometr polecany i jesteście z niego zadowolone? 😃😊

Edit. Ma ktoś Braun ThermoScan 7? Zastanawiam się czy prawidłowy pomiar temperatury w uchu jest jakos skomplikowany?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 22:18

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Jednorożec pięknie 😍

Ounai, mi Olek padł przed 19 i jest nietomny i położyliśmy go spać w ubraniu 🤭

Tajka, ja brałam i rozwarcia mi nie zrobiło ale szyjka ponoć była super gotowa, a rodziłam w 38+4😅

Inaa , jak Tymcio?? 💙
    Marta się obudziła więc zmieniłam jej pieluchę i przebrałam w piżamę. Matko jak ona się darła 😂

Annia, u mojego brata pojawił siłę dodatkowy problem - on odrzucał krew z transuzji. Powiedzieli mamie, że jeśli do rana nie zacznie jej przyjmować to będą chrzcić. Mówiła, że na szczęście trafiła na super lekarkę, która wzięła ja do dyżurki, zrobiła herbatę i dotrzymywała towarzystwa. To straszne było, bo nie mogła nawet tacie powiedzieć. Tata wiedział że urodził mu się syn bo podjechał do szpitala na chwilę i szczęśliwy wrócił do domu. Ale nie wiedział że syn walczy o życie.

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:46

KarolinaMaria, Martt95, kic83 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Marta się obudziła więc zmieniłam jej pieluchę i przebrałam w piżamę. Matko jak ona się darła 😂

Annia, u mojego brata pojawił siłę dodatkowy problem - on odrzucał krew z transuzji. Powiedzieli mamie, że jeśli do rana nie zacznie jej przyjmować to będą chrzcić. Mówiła, że na szczęście trafiła na super lekarkę, która wzięła ja do dyżurki, zrobiła herbatę i dotrzymywała towarzystwa. To straszne było, bo nie mogła nawet tacie powiedzieć. Tata wiedział że urodził mu się syn bo podjechał do szpitala na chwilę i szczęśliwy wrócił do domu. Ale nie wiedział że syn walczy o życie.

U nas Olek zaczął kwękać o 22 (wcześniej go przeniosłam do sypialni do dostawki), dałam cyca na śpiocha, pierwszy raz zmieniłam pampersa na śpiocha i śpi 🤭

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Annia
    super efekty sesji!
    Ja ostatnio też tak mam, że po 5 minutach się budzi, dziś położyłam go, wyszłam z pokoju, usiadłam i coś słyszę, wchodzę do pokoju czy mi się przesłyszało czy nie, a ten gada z poduszką i się śmieje 🤦
    To są turbodrzemki! 😂 Matylda też tak ma ostatnio. Karmie ja, a ona śpi na ręku w najlepsze. Miziam, smyram i nic. Odkładam do kołyski, mijają 3 minuty i ryk bo mamy nie ma 🙉

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tak, Marta takie nosi są bardzo fajne :)

Lalia moi rodzice mieli identyczne grupy krwi. Mama 0+ a tata A+. Ja miałam grupę A+, wytworzyły się przeciwciała, brat też miał A+ i wystąpił konflikt grup głównych. Brat zaraz po urodzeniu miał przetaczaną krew, całą noc walczył o życie. Mamie powiedzieli, że ma wybrać imię jeśli zamierza ochrzcić dziecko bo nie wiadomo czy przeżyje do rana.
    Tak. U nas konflikt też w grupie głównej. Ja BRh-, mój Patryk 0Rh+. Dlatego Matylda miała przetaczana krew.

‹‹ 3209 3210 3211 3212 3213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ