X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ounai, nie dziwię się że jesteś zmęczona. Cieszę się że myślisz o psychologu, na pewno pomoże wyjść na prostą Tobie i Wam jako rodzinie.

Annia, Miki jest słodki a Ty przepiękna 🥰

kar, mnie się okres skończył wczoraj i też miałam zonka jak to zobaczyłam 🤦 myślę że nocna przerwa ma na to wpływ, moje dziecko też ma bardzo długi set w nocy. Miałam nadzieję że jednak jeszcze chwilę się uda bez okresu, nie tęskniłam 🥴

Wczoraj ta moja mała pchełka nie spała w dzień prawie wcale (w sumie może z godzinę i to na rękach). Za to na noc zasnęła koło 21 i spala bez pobudki do 4, kolejna pobudka o 6 i ostatecznie wstała o 9 🥳 teraz drzemie, ale musiałam ją zapakować w Tulik bo się wybudzala znowu własnymi rękami 🤷

No niezła niespodzianka nie powiem 😜 A czy też Iga wariowala przy piersi przed okresem i w trakcie?

Suszarka lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, wy używacie łyżeczek Spuni 1? Jesteś zadowolona?

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    No niezła niespodzianka nie powiem 😜 A czy też Iga wariowala przy piersi przed okresem i w trakcie?
    Tak, a do tego mleka mam praktycznie z 50% mniej niż miałam. Widzę ile więcej muszę dokarmiać. Na pełne karmienia wystarcza mi tylko w nocy. Ale jeszcze się staram trochę rozkręcić laktatorem :)

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, też mnie rozbawiło jak autko jej przejechało 😂 Myślę, że jak już zaczaiła że tak można to do tygodnia będzie mi już śmigać po domu.

Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Tak, a do tego mleka mam praktycznie z 50% mniej niż miałam. Widzę ile więcej muszę dokarmiać. Na pełne karmienia wystarcza mi tylko w nocy. Ale jeszcze się staram trochę rozkręcić laktatorem :)

A skąd wiesz że masz mało mleka, czytalam że się może właśnie w okres zmniejszyc i smak zmienić mojej ewidentnie nie podchodzi :p

atdcgu1rjappkskg.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, u nas Olek śpi w dostawce w sypialni, ale ma łóżeczko w swoim pokoju za ścianą, więc plan jest taki, że jak wyrośnie z dostawki to pójdzie do swojego pokoju, zwłaszcza że mamy nianię i dostaliśmy monitor oddechu. Ale jak go czasem kładę w dzień w łóżeczku to mi się wydaje ono takie wielkie 😅 i nie wiem czy wtedy żeby jednak jakoś ograniczyć mu tą przestrzeń to nie kupię takiego warkocza do łóżeczka 🤨

Ania, Haris fantastyczny 🤩 też mnie kusił ten dresik, ale jest chyba tylko do 74 a ja mam już komplet ubrań dla Olka w tym rozmiarze 🤦

Pastelova, super gacioszki, ale my niestety już wychodzimy z tego rozmiaru 😅 ale może Inaa byłaby zainteresowana dla Tymcia??

Kar, suszarka współczuję okresu 🥴 ja też za nim nie tęsknię 😂 a tak w ogóle, to zdradzcie co robicie że Wasze dziewczyny mają taką długą przerwę w nocy?😍 U nas RAZ zdarzyło się 7 h ale to dlatego że przed spaniem dostał dwa cyce plus butlę z moim mlekiem , a potem kilka razy max 5h ,ale to tylko ten pierwszy set 🤭

Ja dzisiaj rozmawiałam z moją dyrekcją o powrocie do pracy i mówię, że na pewno wykorzystam cały urlop macierzyński plus zaległy urlop, więc najwcześniej wrócę w lutym 2022, no chyba że Olek nadal będzie taki grzeczny i zachęci nas do rodzeństwa 😂 nie miała nic przeciwko 😁
    W ogóle ostatnio mieliśmy z mężem podejście do pierwszego bzyka po porodzie i jak już było gorąco to mąż zapytał czy bierzemy gumkę czy idziemy na żywioł (okres mi jeszcze nie wrócił) mówię, że to od niego zależy, to stwierdził że najwyżej nie wrócę do pracy 🤭 ale wycofaliśmy się ostatecznie z tego pomysłu 😂 jak już emocje opadły, to mu powiedziałam że nie mam nic przeciwko drugiemu dziecku, ale może tak co najmniej za pół roku żeby mi jeszcze organizm się zregenerował po pierwszej ciąży haha 😅

kar_oliv, Zulugula, Annia, Ania81, Fragaria, Nowastaraczka, Inaa89, SzalonaOna, Suszarka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Annia, nie wiem dlaczego tak jest. U nas jest tak samo. Mati po odłożeniu do dostawki budzi się po maks 20 minutach, czasem od razu. Dlatego już jej nawet nie odkładam, śpi z nami mimo, że trochę się boję. Na początku jeszcze udawało się jej pospać samej do 1-2, a teraz nie ma na to szans... Przy mnie śpi bez problemu. Chciałam ok. 5-6 miesiąca przenieść ją do jej pokoju, a teraz to modlę się, by zechciała tam sama spać przed pójściem do szkoły 😂
    Trochę mnie pocieszyłyście, że to cecha wszystkich dzieci a nie unikalna Mikołajkowa. :) ja jeszcze próbuje odkładać na pierwszy raz, jak się uda to super, a przy drugiej pobudce trzeci raz juz nie podejmuje próby tylko biorę do łóżka. ;) Co do łyżeczek, to mamy Spuni 1, ja jestem bardzo zadowolona, najmniejsze jakie widziałam. :)

KarolinaMaria, Lalia, Ania81, emdar lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktorys Wasz bobas popitala w takich leginsach? Fajne są? Czy raczej kupujecie spodnie dresowe? Tak na ciepłą wiosne mogłyby być? Ile pytan😀 ale nie wiem czy się sprawdzają
    cd0f41d07da0.jpg

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia nie bardzo wiem co ma na to wpływ, może dobra energia w pomieszczeniu? 😁 Na początku spała z nami w sypialni i budziła się często, było gorąco i nawet mi się trudno oddychało, więc przeniosłam się do salonu, który mam z aneksem kuchennym, mam tu też jej dostawkę a w sypialni mąż zrobił sobie miejsce do pracy. Ja ją karmię 22/23 i od razu kładę do łóżeczka z poduchy do karmienia, przyciemniam lampkę max ile się da, przykrywam kocykiem, ona się miota troszkę i zasypia. Czasem ją pobujam w tym chicco i to tyle... 😁😁😁😁😁😁

Lalia, Ania81, KarolinaMaria, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 16:06

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja gdzieś czytałam , że najlepiej dla organizmu i zdrowia kobiety jak przerwa między ciążami wynosi dwa lata. Wtedy dopiero dochodzi się do siebie tak na sto procent. Bo jednak ciąża to duże wyzwanie dla organizmu. Ale teorie teoriami, bo znam dużo kobiet co mają dzieci rok po roku i jakoś żyją 🤪

dmg111 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Czy ktorys Wasz bobas popitala w takich leginsach? Fajne są? Czy raczej kupujecie spodnie dresowe? Tak na ciepłą wiosne mogłyby być? Ile pytan😀 ale nie wiem czy się sprawdzają
    cd0f41d07da0.jpg
    Nam się sprawdzają, bo są trochę cieńsze niż spodnie dresowe,a w domu jest dość ciepło. W zimie też się sprawdzały bo wkładałam pod dresowe spodnie jak szliśmy na spacer. :)

Zulugula lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Lalia, ja gdzieś czytałam , że najlepiej dla organizmu i zdrowia kobiety jak przerwa między ciążami wynosi dwa lata. Wtedy dopiero dochodzi się do siebie tak na sto procent. Bo jednak ciąża to duże wyzwanie dla organizmu. Ale teorie teoriami, bo znam dużo kobiet co mają dzieci rok po roku i jakoś żyją 🤪

Między ciążami?! 😳😳😳
    Ja słyszałam kiedyś, że między porodami powinno być 18 miesięcy przerwy (czyli starania 9 miesięcy po porodzie plus 9 miesięcy ciąży) i to by do mnie przemawiało 😅 ale dwa lata między ciążami daje 3 lata różnicy między dziećmi 😅

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Między ciążami?! 😳😳😳
    Ja słyszałam kiedyś, że między porodami powinno być 18 miesięcy przerwy (czyli starania 9 miesięcy po porodzie plus 9 miesięcy ciąży) i to by do mnie przemawiało 😅 ale dwa lata między ciążami daje 3 lata różnicy między dziećmi 😅
    Mi właśnie chodziło że przerwa między porodami to dwa lata. Źle napisałam 😀😀

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Między ciążami?! 😳😳😳

To czysta teoria, bo jak dziewczyny mówią jest pełno kobiet z dziećmi rok po roku.
    Teściowa mojego brata urodziła 9 w tym dwoje jednego roku 😱 nie wiem jakim cudem ona to ogarnęła.

Siedzę pod gabinet stres mnie dopadł. Miałam wejść o 17 ale moja Pani doktor jak zwykle ma lekką obsuwę. Właśnie weszła ostatnia dziewczyna przede mną więc jeszcze ze 20 minut co najmniej

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odkladania, moje poprzedniej dzieci w ciagu dnia odkladalne, w nocy nie.
    Obecny egzemplarz jest nieodkladalny prawie w zupelnosci. W ciagu dnia ze mna w nocy ze mna. Jesli go odloze, to nie dluzej niz 5 min i jest taki straszny placz. Gdbyby nie chusta raczej nic bym nie zrobila. Maz kiedy moze to go nosi. Spi ze mna, inaczej jest placz. Takze jest nie odlacznalny prawie ode mnie.

Laila ja mam dwojke starszakow 16 miesiecy roznicy. Doszlam do siebie najszybciej po porodzie corci. 🤩🤩🤩

Lalia lubi tę wiadomość

• Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    To czysta teoria, bo jak dziewczyny mówią jest pełno kobiet z dziećmi rok po roku.
    Teściowa mojego brata urodziła 9 w tym dwoje jednego roku 😱 nie wiem jakim cudem ona to ogarnęła.

Siedzę pod gabinet stres mnie dopadł. Miałam wejść o 17 ale moja Pani doktor jak zwykle ma lekką obsuwę. Właśnie weszła ostatnia dziewczyna przede mną więc jeszcze ze 20 minut co najmniej
    Weszlam z ciekawosci, zobaczyc jak sie masz w ciazy ❤️ Ciesze sie, ze wszystko ok ✅ 🤞🏻🤞🏻 Powodzenia na USG.

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg. Młody dwa kilo waży. Ułożony główkowo, wszytko z nim w porządku. Łożysko ok. Szyjka się nieznacznie skróciła ale to już podobno normalne na tym etapie

Lalia, Zulugula, KarolinaMaria, Ladyo, Lulu83, emdar, Ania81, Nowastaraczka, kic83, Ounai, dmg111, kar_oliv, Inaa89, Annia, Karenira, SzalonaOna, doomi03, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, między mną a bratem jest 17 miesięcy różnicy 😁
    Tyle że moja mama i tata mają coś w rodzaju konfliktu grupy krwi (mama ma 0 a tata A) i lekarz jej powiedział, że gdyby się chcieli zdecydować na trzecie dziecko to powinni odczekać minimum 5 lat 🤨

Ania81 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai podziwiam za ogarniecie, ze wiesz na czym stoisz i chcesz dzialac. A to juz polowa sukcesu.

Annia a na kolejne sety sie nie da odlozyc? Malwi nie chce spac w lozeczku od poczatku, pierwszy set spi z nami a potem juz daje sie odlozyc do lozeczka :)

🔸28 lat
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ