Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za komplementy dla Mikusia.
Teraz bym tak promiennie nie wyszła, bo w dzień sesji ostatni raz przespałam 3 godziny.
Właściwie od tamtego czasu to już nawet 2 godzin ciągiem nie mam. Do doświadczonych mam, czy wiecie dlaczego dziecko budzi się w łóżeczku a przy mnie śpi (no tą godzinkę/dwie maks)? W sensie: nie budzi się w momencie odłożenia, tylko po 5 minutach czyli nie budzi go samo odłożenie, tylko jakby się sam wybudzał? Plus czy przy ząbkowaniu dziąsła zawsze muszą być zmienione? Miki się ślini (bardziej niż zwykle), gryzie na potęgę (więcej niż zazwyczaj), bywa nieznośny w ciągu dnia, ale dziąsła wyglądają jak zawsze...
Ounai, a co chciałabyś uzyskać na indywidualnej terapii? Jak czytam to raczej TY nie masz jakiegoś indywidualnego problemu, tylko raczej macie problem jako małżeństwo?
Motylku gratuluję i też podziwiam! Ty to masz motorek w tyłku! (tak pozytywnie oczywiście)!
SzalonaOna, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai, a może faktycznie zacznij od siebie. Tzn. od zdefiniowania tego czego Ty potrzebujesz, co będzie dla Ciebie najlepsze, i co jest możliwe, a co raczej nierealne. Co by Ci pomogło w codziennym funkcjonowaniu? Nie możesz pójść do psychologa z Martą ,jak Tymek jest w przedszkolu? Albo - jeśli chcesz pobyć sama- może uda Ci się zorganizować opiekunkę na kilka h? Ja też uważam,że terapia małżeńska to tylko w parze,ale uważam też że aby stworzyć fajny związek, trzeba mieć dobry kontakt samemu z sobą. Kiedyś mi jeden terapeuta powiedział "najpierw Ty, potem My". I ja się pod tym podpisuję w 100%.
Lalia, SzalonaOna, KarolinaMaria, Suszarka lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Annia wrote:Dzięki dziewczyny za komplementy dla Mikusia.
Teraz bym tak promiennie nie wyszła, bo w dzień sesji ostatni raz przespałam 3 godziny.
Właściwie od tamtego czasu to już nawet 2 godzin ciągiem nie mam. Do doświadczonych mam, czy wiecie dlaczego dziecko budzi się w łóżeczku a przy mnie śpi (no tą godzinkę/dwie maks)? W sensie: nie budzi się w momencie odłożenia, tylko po 5 minutach czyli nie budzi go samo odłożenie, tylko jakby się sam wybudzał? Plus czy przy ząbkowaniu dziąsła zawsze muszą być zmienione? Miki się ślini (bardziej niż zwykle), gryzie na potęgę (więcej niż zazwyczaj), bywa nieznośny w ciągu dnia, ale dziąsła wyglądają jak zawsze...
Ounai, a co chciałabyś uzyskać na indywidualnej terapii? Jak czytam to raczej TY nie masz jakiegoś indywidualnego problemu, tylko raczej macie problem jako małżeństwo?
Motylku gratuluję i też podziwiam! Ty to masz motorek w tyłku! (tak pozytywnie oczywiście)!
Annia mój młodszy synek też był taki jak Twój Miki, do tej pory nie rozwiązałam zagadki nieodkładalności go, ale jak skończył rok to mu przeszło tak samo z siebie 😊
Co do dziąseł to objawy wychodzenia zębów mogą pojawić się długo przed ich wyjściem. Dziąsła zmieniają się praktycznie jak już ząb jest przy samym dziąśle, gotowy do wyjścia, wtedy może być opuchnięte, czerwone, cieplejszeAnnia lubi tę wiadomość
-
Annia, wiem że to kontrowersyjne, ale może Miki ma w łóżeczku zbyt dużą przestrzeń?
U nas mimo że Olkowi wystają już nogi z kokonu (mamy rozwiązywany na dole), to na noc wkładamy mu go do dostawki i tak śpi 🤦 bez kokonu wybudzał go często odruch moro, a teraz jak ta przestrzeń jest ograniczona, to potrafi mieć sety po 4-5h a nawet za czasów noworodka tego nie miał 😅Annia lubi tę wiadomość
-
Annia, nie wiem dlaczego tak jest ale moge powiedzieć że mam tak samo z Adasiem. Odkładam go spać do jego łóżeczka, mija 15 minut i się budzi, a jak leży że mną w łóżku to śpi długo. Sama nie wiem 🤷♀️ może po prostu przy mnie jest mu cieplej? Albo czuje moja obecność po zapachu?
Teraz jego łóżeczko stoi w oddzielnym pokoju, ale jak skończymy urządzać sypialnie to chyba jego łóżeczko postawiemy przy naszym łóżku.
A zdjęcia super!!!! Mega fajna sesja i wspaniała pamiątka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 12:37
Annia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Annia, ja niestety też nie znam odp na pytanie dotyczące spania z mamą. Myślę, że to jedna z tzw tajemnic "niemowlaków"🙂. A ktoś to to odkryje i opatentuje będzie odkrywcą na miarę tego kto odkrył smoczki 🤣😉
Lalia, Annia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja już z pessarem. Mam nadzieję,że teraz już nie będzie żadnych niespodzianek i uda się bezpiecznie donosić 😊
calanthe, Annia, Lalia, Zulugula, Ladyo, Ounai, kic83, Inaa89, Lulu83, SzalonaOna, emdar, Suszarka, dmg111, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Annia, wiem że to kontrowersyjne, ale może Miki ma w łóżeczku zbyt dużą przestrzeń?
U nas mimo że Olkowi wystają już nogi z kokonu (mamy rozwiązywany na dole), to na noc wkładamy mu go do dostawki i tak śpi 🤦 bez kokonu wybudzał go często odruch moro, a teraz jak ta przestrzeń jest ograniczona, to potrafi mieć sety po 4-5h a nawet za czasów noworodka tego nie miał 😅
Ja wróciłam do tulika, bo ten odruch moro też ja budził i do tego jakbym nie spiłowała paznokci to ciagle podrapana się budziła. Więc pierwsza część nocy, ta spokojna, na brzuszku na żabkę, a druga zapakowana w tulikLalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Dzięki dziewczyny. Lalia, też myślałam już o tym, że to chodzi o przestrzeń. Tylko teraz już nie mogę go "owinąć" bo np. obraca się przez sen na brzuch itp (co oczywiście też go budzi, jak sobie rękę, nogę wepchnie między szczebelki).
Ula, dziękuję za odpowiedź... Nie pocieszyłaś mnie, że to z tym ząbkowoaniem może jeszcze trochę potrwać.
Fragaria, u nas właśnie identycznie, przenieśliśmy już łóżeczko do naszej sypialni, a i tak dziecko ląduje u nas w łóżku (czego NIE lubię), bo zawsze mnie coś boli po spaniu z dzieckiem bo pozycja wymuszona.
ZielonaHerbata- czyli jest szansa, że Cię wypiszą do domu?
Emdar, a jak u Was noce ostatnio?Ulaa lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyAnnia slicznie razem wygladacie, Twoj synek to slodziak❤️, a ty pieknie wygladasz😍. Zdjecia pierwsza klada.
Ounai przykro mi z powodu twoich problemow. Zgadzam sie z Emdar, ze moze najpierw psychology dla ciebie a pozniej terapia malzenska.
Trzymam kciuki by problemy przeszly.
Lulu83 kciuki by sie ruszylo. 🤩🤩 Czekamy tu wszytkie na twoja coreczke😍😍.
Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ounai, polubiłam za to, że sama świadomość, że dostrzegasz problem i chcesz nad tym pracować, to moim zdaniem połowa sukcesu. Trzymam kciuki żeby mąż przyjął taką samą postawę, wtedy wierzę że na pewno poradzicie sobie z tym, z czym obecnie się zmagacie 😘
Ounai, KarolinaMaria, Fragaria lubią tę wiadomość
-
Ounai, trzymaj się. Pogadaj na spokojnie z mężem i podejmij decyzję o terapii. Myślę, że szybko rozwiążecie problemy bo umiesz je nakreślić i będziecie szczęśliwi🤞
Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość