Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo sto lat! Wszystkiego najlepszego.
Widzę, że my z tego samego rocznika. 😊
Ounai, nie wiem o co dokładnie chodzi z mamą, bo nie widziałam tamtego posta, ale mocno mocno Cię wirtualnie przytulam. Jesteś bardzo silną babką, na pewno przetrwasz ten czas i wyjdziesz z tego jeszcze mocniejsza niż jesteś. 😘
My dzisiaj też po spacerku.
Czy jeśli Mikolaj ma ochotę na obiad zjeść cały duży słoik obiadku (190 ml) to mam mu dać cały? Czy jakoś ograniczyć?
Lalia, Pixel może jest lekki, ale i tak dźwigać nienoworodka tylko spore niemowle i Pixel po sklepie to szacun! 💪Ladyo, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kic, u nas teraz za 2 podejsciem sie udalo :
A ze ostatnio pogoda byla slaba i wozek byl w domu do zabawy i mozna bez kocow bylo nogi łapac to teraz ciezko bylo przekonac panicza do spacerkuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 21:10
Ania81, Lalia, kic83, Inaa89, kiniusia270, kar_oliv, Ounai, Annia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Leoś 💛💛💛
Annia, lekko nie było, zwłaszcza że Olek waży ponad 7kg a Pixel chyba 2,5😅 no ale jak już ruszyłam z domu, to szkoda mi było wracać 🤣Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKic - kciuki za wyniki Wikusi ❤️
Nowastaraczka - Leoś cudny! 😍
A wiecie co... Ja zaczynam sobie wmawiać jakiś problem z Matyldą. Ona bardzo dużo śpi. W ciągu dnia jest aktywna może łącznie ze 4h. Myślicie ze na ten wiek to ok? Bo ja już zaczynam myśleć, że może ma jakąś cukrzycę i tyle śpi...
Nocki orzespane. Od 21-7/8, 1h na Mleko i przebranie, śpi do 12/13, Mleko, pampers i około 15/16 znów zasypia. Koło 19/20 mleczko i o 21 zasypia na noc... To normalne? Zaraz będzie miała 5 mcy 🤔Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:Motylku wydaje mi się że bardziej chodzi o to że ona jest wcześniakiem i jej mózg potrzebuje więcej snu. Ale jak cię to niepokoi to dla własnego spokoju idź do pediatry i powiedz o tym.
Inaa - może Ty mi powiedz co sądzisz? -
SzalonaOna wrote:No właśnie z tyłu głowy mam, że ona ma ten miesiąc a właściwie 1,5 do tyłu....
Inaa - może Ty mi powiedz co sądzisz?
Zapytaj lekarza przy najbliższej wizycie dla twojego spokoju ale wydaje mi się ze nic złego się nie dzieje 😘
Kolezanki córka urodzila się o czasie i odkąd skończyła miesiąc spala od 20 do 9 rano ciągiem. I w ciągu dnia tez dosc sporo. Teraz ma rok i nadal z niej spioszek a wszystko jest z nią wporzadku 😉SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Annia wrote:Ladyo sto lat! Wszystkiego najlepszego.
Widzę, że my z tego samego rocznika. 😊
Ounai, nie wiem o co dokładnie chodzi z mamą, bo nie widziałam tamtego posta, ale mocno mocno Cię wirtualnie przytulam. Jesteś bardzo silną babką, na pewno przetrwasz ten czas i wyjdziesz z tego jeszcze mocniejsza niż jesteś. 😘
My dzisiaj też po spacerku.
Czy jeśli Mikolaj ma ochotę na obiad zjeść cały duży słoik obiadku (190 ml) to mam mu dać cały? Czy jakoś ograniczyć?
Lalia, Pixel może jest lekki, ale i tak dźwigać nienoworodka tylko spore niemowle i Pixel po sklepie to szacun! 💪
Ale jednocześnie jest mi też przykro. I to bardzo. Chciałabym mieć mamę jak Wy wszystkie. A tu tata nie żyje, teść nie żyje, mama pije a teściowa jest egoistką. No do dupy.BOY 2015
GIRL 2020 -
SzalonaOna wrote:Kic - kciuki za wyniki Wikusi ❤️
Nowastaraczka - Leoś cudny! 😍
A wiecie co... Ja zaczynam sobie wmawiać jakiś problem z Matyldą. Ona bardzo dużo śpi. W ciągu dnia jest aktywna może łącznie ze 4h. Myślicie ze na ten wiek to ok? Bo ja już zaczynam myśleć, że może ma jakąś cukrzycę i tyle śpi...
Nocki orzespane. Od 21-7/8, 1h na Mleko i przebranie, śpi do 12/13, Mleko, pampers i około 15/16 znów zasypia. Koło 19/20 mleczko i o 21 zasypia na noc... To normalne? Zaraz będzie miała 5 mcy 🤔
Każde dziecko jest inne. Moja to mało śpi w dzień i też czasami się tym martwię 🙈
Zasypia około 20, śpi do około 1, zje prawie przez sen i śpi do 5, czasami do 6. W dzień w ogóle, znaczy 2xpo 10 minut i jeśli jest spacer to śpi tyle co spacer trwa, a jeśli nie ma spaceru to tylko te 2 turbo drzemki 🙈. Ile już zabaw wymyśliłam żeby ją zmęczyć, do tego kocha leżeć na brzuszku i obserwuje wszystko, jak odkładam ją do chicco na plecy to już awantura, wiec spędzamy cały dzień na macie. Jak zmęczy sie z głową w górze położy na macie, rękę pociumka i wtedy odbywa jedną turbo drzemkę 😁SzalonaOna, Nowastaraczka, kar_oliv, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyedyciak. wrote:Moje macierzyństwo umarło w moich oczach... Podałam dziś Olkowi butelkę ze sztucznym mlekiem. Ale nie mogłam już patrzeć, bo od kilku dni się nie najada.... 😭😭😭😭
Lalia, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Hihi no Leoś to gagatek ale mega słodziak 😍
Edyciak nie rozumiem jak sie nie najada jak Ty mialaś wrecz morze mleka. To moze ten kryzys 3 miesiąca:
http://www.matkadebiutujaca.pl/2015/03/czego-ci-nie-powiedza-o-kryzysie.html?m=1
Myślę ze nie warto wątpic w swoje cycki tylko dać naturze zrobić swoje, jeśli dziecko wisi to znaczy ze tak trzeba i daje sygnał do produkcji ze trzeba wiecej.
A jeśli podajesz mm to nie jest to żadna ujma w macierzyństwie, normalna rzecz i nie ma co temu przypisywać jakiś negatywów i tworzyć problemu gdzie go nie ma - jesteś super mamą jak każda z nas i robisz wszystko dla dobra swojego bobasa.Annia, Wik89, KarolinaMaria, Zulugula, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai, czasem w rodzinie dobrze tylko na zdjęciu. Myślę że terapia bedzie dla Ciebie dobrym wyjsciem.
Moze rodzeństwo bedzie dla Ciebie wsparciem?
Ja mam cudownych rodziców ale moj maz ma podobną sytuację z ojcem jak Ty z mamą, teściowa po walce z rakiem i brat z problemami 🤷♀️ widzę że też nie jest to dla niego łatwo, i w pewnym sensie to on jest glowa rodziny bo jego mama z kazda pierdola dzwoni do niego. On jej oczywiscie pomaga w miare mozliwosci ale ja i Leo jestesmy teraz jego priorytetem i na nas się skupiaLalia lubi tę wiadomość
-
Wiem, że to nie koniec świata. Miliony dzieci na całym świecie się odżywiają w ten sposób i mają szczęśliwe mamy. Ale ja miałam inne założenia.
Nadal mam (albo miałam) dużo pokarmu, ale mały ze mną walczy przy piersi, nie chwyta, nie zasysa, nie pamiętam już kiedy miałam opróżnione piersi. Z jednego zastoju wychodzę w drugi. Z Piersi, która była bardziej produktywna, laktatorem ściągam 20-25 ml ... A czuję, że prawie nic się nie opróżnila.
To mnie wykańcza psychicznie.