Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
edyciak. wrote:Dzięki dziewczyny 😉
W poniedziałek dzwonię umówić małego na podcięcie wędzidełka. Meggie, umówimy się do tej Szczerby-Gwozdz w Klinice Pięknego Uśmiechu na Narutowicza.
Dziś mieliśmy wizytę u fizjo, mojej koleżanki. Olek ma obniżone napięcie tułowia, co kompensuje sobie zwiększonym napięciem kończyn. Prawdopodobnie powstało to w wyniku refluksu. Ponadto ma napięta obręcz barkowa i potylicę. Po terapii karmienie w domu było całkiem ok, te wieczorne też wyszło lepiej. Także pomasujemy się wg jej wskazówek i do świąt poobserwuje małego. Najwyżej potem umówię CDL.
Jednak do niej idziesz? Mi neurologopeda o niej ostatnio mówiła, ale że nie do tego typu i że lepiej tym nożem co zamyka i nie ma krwawienia. Ogólnie chwila moment trwa zabieg. Ponad 15 minut chirurg mi tłumaczył o co chodzi z tym wędzidełkiem, mimo że już to raz słyszałam od neurologopedy🙈 później znieczulenie. Już 2tyg robimy masaże i ćwiczenia. Jest poprawa, ale mówili że do miesiąca potrzeba czasu. Za 3 tyg kolejna kontrola.
Byliśmy u Rojewskiego osteopaty i też dał ćwiczenie żeby rozluźnić mięśnie zuchwy i języka.edyciak. lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Hello, kto też zaczął dzień o...4:55🤦♀️?Są i plusy, jest 6:30, a ja wstawiłam już pranie, rosół i jem śniadanie:) Tak, zdecydowanie trzeba szukać plusów w życiu 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 06:29
kar_oliv, Lalia, KarolinaMaria, Zulugula, kic83, Ounai, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Hello, kto też zaczął dzień o...4:55🤦♀️?Są i plusy, jest 6:30, a ja wstawiłam już pranie, rosół i jem śniadanie:) Tak, zdecydowanie trzeba szukać plusów w życiu 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 07:12
emdar, Ounai lubią tę wiadomość
-
Emdar, nie takie głupie z tymi plusami! Jak czasem uda się nam pospać do 10 to dzień jest taki rozlazły. Zanim się ogarnę, zjem śniadanie, nakarmię Matyldę to jest już 12 i czas na spacer. A jak wstaniemy wcześniej to dzień lepiej się układa. Fakt, 4.55 to lekka przesada, ale jest jasno, idzie wiosna, a Twoje pranie jeszcze dziś będzie suche 😂 same plusy
Nowastaraczka, emdar, Lalia lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
U mnie będzie tradycyjna sobota czyli obiad i porządki.
Męża zagonie to ściagania firanek i chyba okna umyje z ziemi bez styrmania się na drabinę.
Mama chcę żebym jej pomogła umyć grobowiec bo pogoda u nas dzisiaj cud miód się zapowiada, a i na szpital tez się w końcu spakujeDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dzień dobry 😊
Mam szybkie pytanie, czy miałyście na podobnym etapie ciąży do mnie, takie uczucie jakbyście miały zakwasy tuż nad spojeniem łonowym?
Odczuwam dyskomfort szczególnie jak chcę dać większego kroka lub przekręcam się na boki 🤔
To nie jest ból, tylko właśnie takie dokuczliwe uczucie..
Zastanawiam się czy to normalne, bo nie pamiętam czy miała coś podobnego w poprzednich ciążach 🤔
W każdym razie ja mam dzisiaj dzień wolny, jeszcze wyleguję się w łóżku, ale zaraz śniadanko, kawka, włączę jedno pranie z pościelą, odkurzacz puszczę, a w międzyczasie znowu zatopię się w oglądaniu New Amsterdam - jak nie widziałyście to polecam, jeśli lubicie tematy medyczne 😉Lalia lubi tę wiadomość
-
Karolina, no 4:55 to lekka przeginka, ale pocieszam się że jutro będzie to już 5:55🤣.
Ula, ja miałam zakwasy w pachwinach cały pierwszy trymestr. Potem już nie pamiętam🙄( może się przyzwyczaiłam).Ale ogólnie uważam,że ciąża to stan gdzie generalnie dolne rejony ciała ciągle a to bolą, a to kłują, a to ciągną, uciskają; za przeproszeniem jak nie urok to ...😉 Myślę,że Twoje dolegliwości są zupełnie normalne 😚 Julek po prostu robie sobie więcej miejsca u Ciebie 🥰Ulaa lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Czuję się spokojniejsza, tym bardziej jak właśnie wstałam z łóżka i po nocy nie ciągnie więc to może być też po prostu po całym dniu chodzenia, za dużo, bo w sumie wczoraj byliśmy po wizycie u lekarza na spacerze na gdańskiej starówce, trochę kroków zrobiłam 😄
-
Ula ja miałam takie uczucie jak przewracałam się na drugi bok w łóżku. 🙈
Ulaa lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Ulaa wrote:Czuję się spokojniejsza, tym bardziej jak właśnie wstałam z łóżka i po nocy nie ciągnie więc to może być też po prostu po całym dniu chodzenia, za dużo, bo w sumie wczoraj byliśmy po wizycie u lekarza na spacerze na gdańskiej starówce, trochę kroków zrobiłam 😄
Ula nie przejmuj się ja mam tak do dzisiaj praktycznie non stopUlaa lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dziewczyny witam się z Wami w ciąży donoszonej!!!! W Moja Maleńka już może się rodzić. 🎉🎉🎉🎉
Kiedy to zleciało. Już chciałabym ją przytulić.
Ula więzadła się rozciągają będzie ciało w pachwinach. A New Amsterdam już za mną fajny serial.KarolinaMaria, Nowastaraczka, SzalonaOna, Lalia, kic83, Ulaa, kar_oliv, Annia, Zulugula, Ounai, Inaa89, Suszarka, dmg111, Karenira, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:Dziewczyny witam się z Wami w ciąży donoszonej!!!! W Moja Maleńka już może się rodzić. 🎉🎉🎉🎉
Kiedy to zleciało. Już chciałabym ją przytulić.
Ula więzadła się rozciągają będzie ciało w pachwinach. A New Amsterdam już za mną fajny serial.
Ja tez juz skonczylam New Amsterdam , tak sie wciagnelam ze poswiecilam wszystkie drzemki na ogladanie 😄Ulaa, kar_oliv, Zulugula, Lulu83, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemdar wrote:Edyciak, nie dokładaj sobie do głowy, bo to nie pomaga. MM to żadna ujma dla macierzyństwa, dobrze o tym wiesz; tylko teraz emocje biorą górę. A założenia....macierzyństwo to niestety czasem bolesna weryfikacja naszych planów i założeń. Ale też codziennie nauka czegoś nowego:) Wiem co czujesz, bo ja miałam podobnie (cycki dosłownie pełne mleka) a nie udało mi się KP. A dasz radę być KPI?
Leoś cudowny chłopak 🙂
Motyl, a rozmawiałaś o tym trybie czuwania Matyldy z lekarzem? A jak spały Twoje pozostałe dzieci?
Ounai, przykra sprawa z mamą, ale często relacje z naszymi rodzicami są mocno dalekie od ideału. Ja z mamą mam super kontakt(tata nie żyje), a np. mój mąż mówi o swojej mamie "Jadzia "(tak ma na imię). Jest dla niego totalnie obcą osobą, i mimo że jest jedynakiem to już dawno zapowiedział że on się nią na starość nie zajmie, zadba dla niej o dobrą opiekę oczywiście, ale nic ponadto. Smutne, ale jak patrzę na relacje ludzi z mojego pokolenia ze swoimi rodzicami to niestety bardzo częste. Czasem dla swojego dobra, trzeba po prostu odpuścić 😒. -
Dzień dobry,
u mnie tragiczna noc, dodatkowo Młody wstał o 5:55, ale za to mąż wziął dzieci rano to chwilę pospałam.
Miłego dnia!☀️
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ula, na początku ten dyskomfort jest raczej normalny, bo rozciągają się więzadła, macica rośnie, wszystko się przemieszcza i dostosowuje 😘
Nowastaraczka, ja mam z Akuku i jest beznadziejne 😂 z Action i jest świetne ale malutkie i z MiMinu i to jest chyba moje ulubione 👍 dużo osób poleca też to od mamyginekokog i ono jest też w dobrej cenie, bo chyba 39 zł 🙂
U nas spoko noc, od 20:15 do 7:30 z dwoma pobudkami 😁 mieszkanie mamy już prawie posprzątane, na obiad jedziemy do teściów, zabieramy wózek i planujemy pójść na spacer razem 🥰
Miłego dnia 🌹🌹🌹Ulaa, Nowastaraczka, Inaa89 lubią tę wiadomość