Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Leoś 💛
Ps uwielbiam to imię 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 19:33
Nowastaraczka, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
edyciak. wrote:Wiem, że to nie koniec świata. Miliony dzieci na całym świecie się odżywiają w ten sposób i mają szczęśliwe mamy. Ale ja miałam inne założenia.
Nadal mam (albo miałam) dużo pokarmu, ale mały ze mną walczy przy piersi, nie chwyta, nie zasysa, nie pamiętam już kiedy miałam opróżnione piersi. Z jednego zastoju wychodzę w drugi. Z Piersi, która była bardziej produktywna, laktatorem ściągam 20-25 ml ... A czuję, że prawie nic się nie opróżnila.
To mnie wykańcza psychicznie.
Oliwka je z piersi tylko w nocy (raz albo 2), nad ranem i w dzień kiedy jest po spaniu, nie obudzona jeszcze. Już jest przytomna, to kręci głową, odpycha, zje trochę znowu odpycha, drze się itp. Więc karmie kiedy da się na spokojnie i że 3 razy ściągam laktatorem po około 80 ml, a resztę daje mm.
A co z wędzidełkiem? Może w tym teraz problem? Podcinaliscie w końcu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 19:35
O ❤️
Z ❤️ -
edyciak. wrote:Wiem, że to nie koniec świata. Miliony dzieci na całym świecie się odżywiają w ten sposób i mają szczęśliwe mamy. Ale ja miałam inne założenia.
Nadal mam (albo miałam) dużo pokarmu, ale mały ze mną walczy przy piersi, nie chwyta, nie zasysa, nie pamiętam już kiedy miałam opróżnione piersi. Z jednego zastoju wychodzę w drugi. Z Piersi, która była bardziej produktywna, laktatorem ściągam 20-25 ml ... A czuję, że prawie nic się nie opróżnila.
To mnie wykańcza psychicznie.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Juz myślałam, że ciągiem przespał 12 godzin.
Ale najważniejsze, że czujesz sie w miarę wypoczęta! Bardzo się cieszę! Wiki dobrze zniosła pobieranie?
Kic a jak śpisz z Aleksem to odkładasz go do dostawki?
Annia
zasypia na piersi zawsze, odkładam go do jego dostawki i jak pierwszy raz się obudzi na kamienie to podnoszę go, przystawiam i zasypiam. Budzimy się rano w moim łóżku 🤷A Wy?
Ja bym dała cały słoik Mikiemu skoro ma ochotę.Nowastaraczka, Annia, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Annia
zasypia na piersi zawsze, odkładam go do jego dostawki i jak pierwszy raz się obudzi na kamienie to podnoszę go, przystawiam i zasypiam. Budzimy się rano w moim łóżku 🤷A Wy?
Ja bym dała cały słoik Mikiemu skoro ma ochotę.Mam wtedy czujny sen i mi niewygodnie bo ostrożne śpię.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Edyciak, nie dokładaj sobie do głowy, bo to nie pomaga. MM to żadna ujma dla macierzyństwa, dobrze o tym wiesz; tylko teraz emocje biorą górę. A założenia....macierzyństwo to niestety czasem bolesna weryfikacja naszych planów i założeń. Ale też codziennie nauka czegoś nowego:) Wiem co czujesz, bo ja miałam podobnie (cycki dosłownie pełne mleka) a nie udało mi się KP. A dasz radę być KPI?
Leoś cudowny chłopak 🙂
Motyl, a rozmawiałaś o tym trybie czuwania Matyldy z lekarzem? A jak spały Twoje pozostałe dzieci?
Ounai, przykra sprawa z mamą, ale często relacje z naszymi rodzicami są mocno dalekie od ideału. Ja z mamą mam super kontakt(tata nie żyje), a np. mój mąż mówi o swojej mamie "Jadzia "(tak ma na imię). Jest dla niego totalnie obcą osobą, i mimo że jest jedynakiem to już dawno zapowiedział że on się nią na starość nie zajmie, zadba dla niej o dobrą opiekę oczywiście, ale nic ponadto. Smutne, ale jak patrzę na relacje ludzi z mojego pokolenia ze swoimi rodzicami to niestety bardzo częste. Czasem dla swojego dobra, trzeba po prostu odpuścić 😒.
edyciak., Nowastaraczka, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
kic83 wrote:Annia
Ja bym dała cały słoik Mikiemu skoro ma ochotę.
Oliwka śpi w dostawce ten długi pierwszy set, po karmieniu zostaje już że mną w łóżku do rana.kic83, Nowastaraczka, Annia, Lalia lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ladyo, wszystkiego dobrego 🥳
Edyciak, ja bym uderzała do cdl. Poniekąd rozumiem co czujesz, bo sama chciałam być mamą kp a niestety zdrowie nie pozwoliło. Prawie w depresję przez to wpadłam, więc nie polecam się zadręczać.
Ounai, strasznie przykro się czyta o Twojej mamie. Mam nadzieję że pójdzie po rozum do głowy, jak zobaczy że Was wszystkich traci... Ośrodek to jedyny ratunek dla takiej osoby. Trzymam kciuki żebyś odzyskała mamę.
Dzisiaj myłam okna i robiłam generalne porządki, byłam też z Igą 1.5h na spacerze. Nogi mi wchodzą do tyłka. Zostało mi umyć drzwi i zapastować schody ale to już w tygodniu sobie zrobię jak Iga będzie drzemać.Lalia, Ladyo lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko, ona musi osiągnąć tzw dno, czyli coś stracić. Ale nikt nie wie tak naprawdę ile tych strat musi być. Może być tak że za pół roku powie mi, że idzie, a może być tak, że potrwa to jeszcze 5 lat. Żal mi tylko, że traci czas z dziećmi póki są tacy mali. Tego się już nie da odzyskać. Staram się o tym nie myśleć, bo jak myślę to mi żal, tak zwyczajnie po ludzku żalBOY 2015
GIRL 2020 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 21:32
KarolinaMaria, Wik89, kic83, Nowastaraczka, Annia, Lalia, Angie1985, dmg111, Zulugula, Inaa89, Ounai, Martt95, Suszarka, Ania81, kiniusia270, Ladyo, kar_oliv, emdar lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Dzięki dziewczyny 😉
W poniedziałek dzwonię umówić małego na podcięcie wędzidełka. Meggie, umówimy się do tej Szczerby-Gwozdz w Klinice Pięknego Uśmiechu na Narutowicza.
Dziś mieliśmy wizytę u fizjo, mojej koleżanki. Olek ma obniżone napięcie tułowia, co kompensuje sobie zwiększonym napięciem kończyn. Prawdopodobnie powstało to w wyniku refluksu. Ponadto ma napięta obręcz barkowa i potylicę. Po terapii karmienie w domu było całkiem ok, te wieczorne też wyszło lepiej. Także pomasujemy się wg jej wskazówek i do świąt poobserwuje małego. Najwyżej potem umówię CDL. -
Julik, cudny roześmiany Staś!
Dmg, Julka tez cudowna! I ten usmiech 😀 czy dobrze widzialam, ze juz ma ząbki pierwsze? 🥰
Ounai, wspolczuje sytuacji, mam nadzieje ze wspolnie z rodzenstwem jakos sobie poradzicie i wyjdziecie z tego silniejsi i zżyci. Duzo sily!
Kicku, ciesze sie, ze mialas lepsza noc! Rozszerzasz juz diete Aleksowi? My za tydzien chyba
Ounai, od kiedy podawalas Marcie chrupki/bułkę etc? (jesli w ogole podajesz)
Emdar, dziekuje za polecenie kosmetykow, zrobilam sobie screena
Sluchajcie, nie moge ostatnio nadrobic forum, brakuje mi czasu ciagle. I tak jak Julik, kiedys jak karmilam czesciej i dluzej to mialam wiecej czasu na forumteraz ciezko. Takze przepraszam, ze nie odniose sie do Waszych wszystkich wpisow, ale przez oatstnie dni czytalam co dziesiata strone pewnie
Kregoslup mnie boli od dzwigania mojego slodkiego pączka, hah, dzisiaj rano pocwiczylam joge i mam zamiar zrobic z tego moj rytual w trakcie porannej drzemki synka (kolejne ma zwykle w wozku... ogolnie slabo spi w domu w dzien 😅)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 20:40
Julik, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Julik, cudny Adaś 🥰 super, że u Was w porządku 😘
Edyciak, nie oceniaj swojej laktacji na podstawie tego, ile odciągasz. Ja kilka razy odciągałam laktatorem żeby zostawić mężowi i udało mi się odciągnąć max 80 ml, bardzo często Olek się budził w trakcie odciągnia albo zaraz po i chciał jeść i przystawiałam go do moim zdaniem pustych cyców, a o dziwo się normalnie najadał. Z tego co piszesz, to Twój Olek ma problem z przystawieniem, więc albo próbuj sztuczek, jak np karmienie przy dźwięku suszarki (Meggi,próbowałaś tak z Oliwką?), albo na leżąco na boku?? Bo wtedy tak naprawdę dziecko się samo dostawia 👍 a CDL czy podcięcie wędzidełka to też opcja 🙂
Kic, Meggi u nas ten sam schemat, pierwszy set w dostawce, a kolejne już w łóżku 🤣
Annia, my śpimy w trójke: mąż, Olek i ja w środku 🥴 jak Olek zaśnie przy cycu, a mąż mi się przytuli do pleców, to ja się cisnę jak sardynka połamana w środku 🤦
Ounai, wchodzicie już w 80 czy szykujesz sobie na zapas?🙂Wik89, kic83 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Ounai, przykro mi, nie wiem co napisać, bo nie mam doświadczeń w tym temacie.
A czy Twoje rodzeństwo jest dla Ciebie wsparciem? Trzymacie się razem?
Ciężki temat. Żeby chociaż tata żył, albo jakby teściowa była inna. No ale trudno, każdy jakiś tam swój krzyż niesie.
Póki co mam męża, jest weekend więc postaram się po prostu cieszyć swoją rodzinąWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 21:24
BOY 2015
GIRL 2020 -
Lalia, myślałam że będziemy wchodzić, ale nic z tego, te ubranka są jednak za duże. Tzn kilka sztuk jest takich że już obskoczymy, ale większość jeszcze musi poczekać. Ale jak już wyjęłam to wypiorę i niech czekają na swój czas
Wik, jakos miała ok 6 miesięcy to już dostawała kawałki do łapki w bujaczku. A teraz to jużci nawet mięso w kawałku jadła. A dzisiaj mąż loda jej dawał spróbować 🤦♀️Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Suszarka, KarolinaMaria, kar_oliv, Lalia, emdar, Inaa89, Lulu83, kic83, edyciak., dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zastrzelę tą która mi powiedziała o przesyłce za 1zl. Mąż tylko pyta co to za płatności Olx po 6zl na koncie i czy ktoś nas okrada 😂
216zl za całość. H&M może się schować z tymi swoimi promocjami -20%
5szt piżam na suwak
2szt piżam na napy
2szt sukienkobody
3szt body z ozdobnym kołnierzykiem
1szt bluza 122
1szt kurtka przejściowa 122
Uważam że się obłowiłamKarolinaMaria, kar_oliv, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020